Δουλειά δεν έχει ο διάβολος, τ' αρχίδια του θα ξύνει...
Printable View
ελεος ρε φιλε τι ναι αυτα που λες? εσυ δλδ τι μπηκες για να διαβαζεις απλα η εχεις κατι σωστο να πεις?
Πιθανότατα.
Ωφελιμότατο, πάντα με την σκέψη ότι ειδικοί είναι μόνο οι ειδικοί. Αν κάποιος έχει πχ σχιζοφρένεια, είναι απείρως προτιμότερο να συμβουλευτεί κάποιον με το ίδιο πρόβλημα, παρά εμένα που δεν ξέρω την τύφλα μου ή ξέρω μόνο επιφανειακά κάποια πράγματα. Αν κάποιος έχει κατάθλιψη, είναι καλύτερο να ρωτήσει εμένα, παρά κάποιον που είναι μέσα στην καλή χαρά όλη του τη ζωή. Είναι προτιμότερο από το να ακούει αηδίες του στιλ "ξεκόλλα, στο μυαλό σου είναι - γιατί θέλεις να είσαι καταθλιπτικός? - βγες μια βόλτα να δεις κόσμο και θα σου περάσει - ποιες φωνές μωρέ, τρελάθηκες?" - κλπ, λόγω άγνοιας. Εξαιρούνται φυσικά και πάντα οι ειδικοί, γιατί (ελπίζω) ξέρουν τι τους γίνεται.Quote:
Αναρωτίεμαι λοιπόν κατα πόσο είναι οφέλιμο να δίνουν συμβουλές άτομα που βασανίζονται από κάποια σοβαρή διαταραχή , ειδικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν πολύ λιγότερα προβλήματα από αυτους
Εννοείς θα ήταν δύσκολο να τους συμβουλευτΕΙΣ εσύ προσωπικά.Quote:
και που εκτός Ιντερνετ θα ήταν δύσκολο να τους συμβουλευτούν.
Έχω την αίσθηση ότι οραματίζεσαι το κλασσικό κλισέ του σχιζοφρενή με το πριόνι των splatter movies, και αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να ζητήσει κανείς συμβουλές από αυτόν. Σου έχω νέα... ο σχιζοφρενής με το πριόνι είναι μύθος. Ένας ψυχικά άρρωστος σε σωστή θεραπεία είναι όπως κάθε άλλος άνθρωπος, ίσως κάποιες φορές και λίγο σοφότερος λόγω των εμπειριών του.
Εχω γνωρίσει απο σχιζοφρενη μανιοκαταθλιπτικο μεχρι νυμφομανη. Εσυ αν γνωρίσεις ενα καταθλιπτικο δεν προκειτε να τον συμβουλευτείς γιατι θα είναι στα ιδια χάλια με εσένα. Αντιθετα αυτο που θα σε οφελούσε θα ήταν η παρέα με έναν ευχαριστο ανρθρωπο που θα σου ανέβαζε τη ψυχολογία. και αυτα που λες αηδίες αποτελουν την αρνηση να αντιμετωπίσεις τα προβληματα σου.
Λοιπον την ιδια αντιμετωπιση ειχα οταν ημουνα στο eating disorders, μια κοπελα ειχε μπει να πει το θεμα της και στο τελος ρωτουσε γνωμες αν εχει ανορεξια η οχι,. της ειπα πως συμφωνα με τα λεγομενα της δεν εχει αλλα να προσεχει μην αποκτησει και να μην ανησυχει. μετα το ιδιο βραδυ μπηκα στο τσατ του φορουμ αυτου και μιλαγανε 2 απο την παχυσακια και λεγαν κατι για ταπετσαριες. με ρωτησαν ποια ειμαι και τους ειπα και η μια πεταξε ''α σε θυμαμαι εισαι αυτη που ειπε στην αλλη πως δεν εχει ανορεξια! και τι ξερεις εσυ? εσυ εχεις και ψυχωση! εισαι εγκυρη να δινεις συμβουλες?'' . και της απαντησα το εξης ''ειμαι εγκυρη οσο εσυ εισαι ακυρη γιαυτο παρε τις ταπετσαριες σου και βαλτες στον λοκω σου''. απο τοτε δεν ξαναμπηκα. εγω ειχα περασει σταδιο αρχικο ανορεξιας και ηξερα καλυτερα απο αυτες τι συμβουλη να δωσω. επισης λογω των καταστασεων που αντιμετωπιζουμε πολλοι εδω μεσα ειμαστε πιο ψαγμενοι και μορφωμενοι και ενημερωμενοι περι πολλων θεματων που αλλοι ''φυσιολογικοι'' ΟΥΤΕ ΚΑΝ πλησιαζουνε!!! επειδη αδιαφορουν...επειδη τα θεωρουν ακατανοητα και ''ανωμαλα''! ο Νας ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα!
μη πω οτι γι αυτο οδηγηθηκαμε στην τρελλα (περα απ τα γονιδια)
Αμαν με τον Νας μια ταινία ήταν ήμαρτον
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Forbes_Nash,_Jr.
κερναει το μαγαζι
http://www.mentalhealth.org.uk/help-...earing-voices/
Απο το Mental health organization....μπορει να μην εχεις καν προβλημα και να ακους φωνες.
Ναι ρε παιδια αλλα τον γνωρίζετε μεσα απο μια ταινια.
κι εσυ που το ξερεις , δεν ηξερες καν οτι υπηρχε