Χαίρομαι πολύ που σε βοήθησε τόσο. Και εγώ βλέπω αυτά τα παραδείγματα όταν απογοητεύομαι ώρες ώρες και παίρνω θάρρος. Θέλω να σε παρακαλέσω κάτι όμως. Δε σε ξέρω αλλά αν θέλεις άλλαξε το ψευδώνυμό σου. Πιστεύω αξίζεις ένα καλύτερο :).
Printable View
Χαίρομαι πολύ που σε βοήθησε τόσο. Και εγώ βλέπω αυτά τα παραδείγματα όταν απογοητεύομαι ώρες ώρες και παίρνω θάρρος. Θέλω να σε παρακαλέσω κάτι όμως. Δε σε ξέρω αλλά αν θέλεις άλλαξε το ψευδώνυμό σου. Πιστεύω αξίζεις ένα καλύτερο :).
Ώρα για το καθιερωμένο πολεμικό ανακοινωθέν :). Τα πράγματα βαίνουν καλώς. Ξαναρχίσαμε το γυμναστήριο και βγαίνουμε και έξω. Μόνο αγκάθι η εργασία. Ώρες ώρες με πιάνει ένα άγχος ότι δεν θα τα καταφέρω και κοιτάω να την αποφύγω ή να διαβάσω γρήγορα σε ακανόνιστες μέρες και ώρες για να φύγει. Έκανα ένα πρόγραμμα και προσπαθώ να οργανωθώ (μαγική λέξη:)) και να βάλω όρια στον εαυτό μου. Ένας φίλος είπε και ότι απλώς βάζω τον πήχη χαμηλότερα από τις δυνατότητές μου και έτσι δεν αποδίδω. Έχει ένα δίκιο αλλά προσπαθώ. Άκουσα και τα κλασικά ότι πρέπει να κάνω πιο γρήγορα και ότι αν πάω έτσι όπως πάω θα με φάνε και δεν θα πάω καλά στο μέλλον. Παλιά με πείραζαν αυτά. Τώρα λέω να τα αφήσω στην άκρη και να κοιτάξω λίγο τον εαυτό μου. Να κάνω και κάτι γι' αυτόν για να συνεχίσουμε ελπίζοντας στο καλύτερο.
Παυλο μ αρεσε το πολεμικο ανακοινωθεν !!! :pΧαιρομαι που τα πραγματα κ οι δραστηριοτητες σου βαινουν καλως, κ επικεντρωνεις την προσπαθεια σου στη βελτιωση του εαυτου σου!! Συνεχισε ετσι με ολο κ πιο ελπιδοφορα κ ευχαριστα νεα απο το μετωπο λολ !!!! :)
μπραβο σου Παυλο :)
Ευχαριστώ για τον κόπο που κάνετε και μου απαντάτε :). Έχω κάνει αυτό το θέμα κάτι σαν ημερολόγιο. Κάθε αρχή και δύσκολη λένε. Και έτσι είναι. Κάτι κάναμε σήμερα αλλά θέλει και άλλη αρκετή δουλειά. Το μόνο που θέλω να φύγει είναι το άγχος της αποτυχίας, της απόδοσης και της προθεσμίας. Το κακό που παρατηρώ είναι ότι η απόδοση μου επηρεάζεται από τα συναισθήματά μου και από το περιβάλλον. Δεν υπάρχει ισορροπία (πρωτότυπο :)). Επίσης μόλις κάτι πάει λίγο άσχημα αδρανοποιούμαι και στα υπόλοιπα. Λείπει και η κοινωνική επαφή αλλά δεν είναι καλό να περιμένεις από άλλους να σε ανεβάσουν. Χρειάζεται να βγάλεις τη δύναμη μόνος. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι θα ήθελα πολύ να ήμουν διαφορετικός ειδικά στο τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων αλλά δε γίνεται αυτό. Για να δώσω και μία αισιόδοξη νότα σήμερα μία παλιά φίλη μου έδωσε μία σπουδαία συμβουλή. "Σκέψου ότι χτίζεις ένα σπίτι. Δεν μπορείς την ώρα που βάζεις τα θεμέλια να σκέφτεσαι που θα βάλεις την καφετιέρα :)". Γι' αυτό υπομονή και μεθοδικότητα. Ακούγεται απλό αλλά στην πράξη θέλει αρκετή δουλειά.
Παυλε πολυ σοφο αυτο που ειπε η φιλη σου!! Με μικρα κ σταδιακα βηματα κατακτας την ευτυχια κ επιτυγχανεις τους στοχους σου, οχι με αλματα !! Κ βεβαια δεν χρειαζεται να προτρεχεις κ να δημιουργεις σεναρια απ τη στιγμη που κατι δεν υφισταται ουτε ειναι στο προσκηνιο, μιας κ αυτο προκαλει αγχος κ πιεση!! Υπομονη, σωστη οργανωση, μεθοδικοτητα κ αναληψη πρωτοβουλιων ειναι key words για καθε περισταση!! Συνεχισε ετσι, χαιρομαι που γραφεις ωραια κ συγκροτημενα !! :)
Lacrymosa για την οργάνωση, τη μεθοδικότητα και την υπομονή στα λόγια είμαι καλός αλλά στις πράξεις χωλαίνω. Εδώ και μία εβδομάδα έχω γράψει μόνο δύο παραγράφους. Δε γίνεται δουλειά έτσι. Δεν μπορώ αυτές τις παλινωδίες στη διάθεση ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί με κουράζουν αρκετά, με αποδιοργανώνουν και δεν μπορώ να γράψω. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα και με εκνευρίζει. Το κάνω επίτηδες; Απλώς μόνο την εργασία αποφεύγω; Δεν έχω πολλές δραστηριότητες ώστε να συναναστρέφομαι με άλλους ανθρώπους και με πελαγώνει αυτό (αν και νομίζω ότι είναι ένας παράγοντας που οδηγεί και επιδεινώνει αυτή τη κατάσταση); Παραδίνομαι, δεν πιστεύω στον εαυτό μου και δε βγάζω θέληση και επιμονή; Όμως δε θέλω να παραδοθώ αμαχητί γιατί χάθηκα. Η παράδοση και η αδράνεια είναι ότι χειρότερο. Έχω πικρή πείρα από ανάλογες καταστάσεις. Θέλω επιτέλους να γίνω λειτουργικός και δυνατός. Πολύ στη φιλοσοφία και το στοχασμό το ρίξαμε σήμερα :).
Το ωραία και συγκροτημένα μου άρεσε πολύ. Αν ήμουν μαθητής σου τι βαθμό θα μου έβαζες; Χαίρομαι πολύ που σε γνώρισα έστω και από εδώ.
Παυλε κι εγω το παθαινω αυτο, ενω στη θεωρια τα σκεφτομαι ολα οκ, στην πραξη καπου κολλαω κ το χανω... αλλα συνηθως ειναι εφημερο κ μετα επανερχομαι... το να τα παρατας σιγουρα δεν βοηθαει, αλλα κ το υπερμετρο αγχος κ η τελειοθηρια επιφερει εξισου καταστρεπτικα αποτελεσματα !!
οντως στο φιλοσοφικο το ριξαμε λολ αλλα καλα ειναι κι αυτα !!
κι εγω χαιρομαι πολυ που σε γνωρισα!! κ επαναλαμβανω οτι γραφεις ωραια κ συγκροτημενα κ μ αρεσει πολυ το ολο σκεπτικο σου!! α, κ αν ησουν μαθητης μου εννοειται θα σου εβαζα 10 μακαρι αργοτερα τετοιους μαθητες να εχω !!!!!!!!!! :)
Παυλο παρε και απο μενα αλλο ενα 10 με θαυμαστικο μαλιστα!!!
(οχι μονο για την επιμελεια σου αλλα και για την ανθρωπια που βγαζουν τα γραφομενα σου :) )
Παυλο μου πηρες δεκαρια (σε επιμελεια και διαγωγη:p) απο δυο "συναγωνιστριες" σου !!!
τι σε νοιαζει βρε τωρα η βαθμολογια του καθηγητη???:p
ευχομαι να εχεις ενα ομορφο και παραγωγικο σαββατοκυριακο!
καλημερα! :)
Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση που μου δείχνετε παρά τα προβλήματα που περνάτε και εσείς. Άλλωστε όπως λέει η παροιμία "βόηθαμε να σε βοηθώ να ανεβούμε το βουνό :)". Όντως η παραίτηση και το άγχος - τελειομανία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Το κακό που κάνω είναι ότι ένα ποντίκι το έχω κάνει στο μυαλό μου ελέφαντα. Δεν κάνω και υπομονή και δυσκολεύω μόνος μου τα πράγματα. Από ότι παρατηρώ το πρόβλημα είναι στην πειθαρχία του εαυτού μου. Κάθομαι να κάνω κάτι και μετά από λίγο κοιτάω ή σκέφτομαι κάτι άσχετο. Δεν μπορώ να βάλω όρια (ένα χρόνο της έχω αλλάξει τα φώτα σε αυτό το θέμα της ψυχολόγου. Θα έρθει με μαστίγιο από πάνω να με ελέγχει μου είπε :)) και είμαι όπου φυσάει ο άνεμος ώρες ώρες. Το πως πέρασα στη σχολή και μετά τα μαθήματα είναι ανεξήγητο φαινόμενο. Ήθελαν και είχα μάθει μία ζωή τα όρια να μου τα βάζουν άλλοι. Τώρα όμως η ψυχολόγος σαν καλή maipulator (έτσι την λέω) μου είπε τη σωστή σκέψη: "Θέλεις να συνεχίσουμε να μιλάμε συνέχεια για τους γονείς σου και τα λάθη που κάνεις; Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Πιστεύω όμως ότι θα ήταν καλύτερο να δούμε τι μπορείς να κάνεις για να τα διορθώσεις και να προχωρήσεις από εδώ και πέρα" . Και είναι σωστή (παράξενο αυτό ;)). Σήμερα έγινε και κάτι που πάντα με ενοχλούσε και με νευρίαζε. Ήρθε ένας θείος μου - αδελφός της μητέρας μου - με έναν αέρα για να με ελέγξει πως τα πάω και τι κάνω στη ζωή μου. Η μητέρα μου έχει δώσει το δικαίωμα στα αδέλφια της να έχουν γνώμη για το τι γίνεται στο σπίτι μας και να μας υποδεικνύουν το σωστό. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν δίκιο αλλά ο τρόπος τους με κάνει να αισθάνομαι άσχημα.
Πολλά λόγια λέω. Πάλι τίποτα από διάβασμα σήμερα. Για να δούμε. Αγώνας.
Παυλο ταυτιζομαι σε πολλα σημεια μαζι σου οταν διαβαζω το θεμα σου.
ειναι ενα πραγμα σαν να διαβαζω για μενα πως να στο πω....
κυριως ταυτιστηκα στο παραπανω ποστ στο οτι ειχες συνηθισει τα ορια να στα βαζουν τριτοι και στο οτι η μητερα σου εχει δωσει δικαιωματα στα αδελφια της να σας υποδεικνυουν το σωστο.
παντως εισαι πολυ τυχερος που εχεις βρει τοσο αξιολογη ψυχολογο και μαλιστα χωρις αμοιβη.
εντυπωσιαστηκα οταν το διαβασα αυτο!
αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι βλεπω οτι αρχιζουν να πιανουν τοπο τα λογια της.
εχεις κανει ηδη τα πρωτα βηματακια!
δεν ειναι και ευκολο πραγμα ε?
Αγωνας οπως λες και συ!
συνεχισε να αγωνιζεσαι....!!!! :)
Παυλε μ αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι κ βλεπεις πλεον τα πραγματα! Οσον αφορα τους συγγενεις κ τον ελεγχο, φροντισε να θεσεις καποια ορια κ να υπαρχουν αποστασεις.. η ψυχολογος σου φαινεται να εχει κανει τρομερη δουλεια.. οπως κ εσυ με την ατομικη σου προσπαθεια.. μου εδωσε πολυ κουραγιο το ποστ σου μιας κ δεν ειμαι κ στα καλυτερα μου απο αποψης διαθεσης.. οσο για τη σχολη κ το διαβασμα, μην το σκεφτεσαι συνεχεια κ σε αγχωνει, κ εγω εχω χασει 2 εξεταστικες, αλλα σημασια εχει πανω απ ολα να ειμαστε εμεις καλα!
καλη συνεχεια ! :)
amelie στο θέμα της ψυχολόγου στάθηκα αρκετά τυχερός. Μόλις μου τελείωσαν τα λεφτά και της το είπα μου είπε να συνεχίσουμε. Δεν έχω ξανασυναντήσει έναν τέτοιο άνθρωπο με όλη τη σημασία της λέξης στη ζωή μου. Στο θέμα του οικογενειακού περιβάλλοντος δυστυχώς αυτά τα λάθη είναι συνηθισμένα. Ο πατέρας μου ειδικά από την υπερβολή του σε μερικά πράγματα χωρίς να το καταλάβει δεν έβλεπε τον άλλο σαν ένα πρόσωπο που αξίζει εμπιστοσύνης και έχει δικαίωμα στο λάθος αλλά σαν κάτι δικό μου που για να μην πάθει κακό πρέπει να το προστατέψω και να υπακούσει σε αυτά που θέλω εγώ. Στην άλλη πλευρά της εξίσωσης ήμουν εγώ που αποδείχτα αρκετά ευάλωτος σε αυτή την κατάσταση αφού προσπαθούσα να ανταποκριθώ στην εικόνα που είχαν οι άλλοι για μένα. Έχω και αυτές τις άτιμες τις ευαισθησίες και έδεσε το γλυκό. Εδώ όμως ταιριάζει η φράση της ψυχολόγου που είπα παραπάνω. Τα ίδια με άλλα λόγια γράφω. Αλλά θέλω να τα λέω σε κάποιους που καταλαβαίνουν και που έχουν τα ίδια βιώματα. Το ζήτημα είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε. Ο χρόνος πιέζει. Ο πατέρας μου με κατηγορεί ότι κωλοσυεργώ και δεν κοιτάω το μέλλον μου. Τέλος του χρόνου τελειώνει η υπομονή της μαμάς πατρίδας και με περιμένει. Επίσης τότε τελειώνει και η διορία για την εργασία. Αλλά το καλό τώρα είναι ότι δεν αγχώνομαι τόσο πολύ. Αυτό που θέλω τώρα είναι να αποκτήσω αποφασιστικότητα και τόλμη για να μπορέσω επιτέλους να παίρνω όλο και πιο πολλές πρωτοβουλίες.