Τι εννοεις Θεοφανια γιατι δεν το επιασα;
Ναι,τα διαβασα για αυτο και εγραψα το τελευταιο ποστ.Και αν εννοεις αυτο που καταλαβα,συμφωνω οτι δε μιλαμε για διαταραχη :)
Αν και η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταλαβει τελικα τι ακριβως γινεται.Θελω να πω,ΙΔΨ,νευροαναδραση και αυτο που ειπες για τη νευροαναδραση...Ψιλοχαθηκα σε καποια φαση,ολες οι πληροφοριες που ειναι αγνωστες για μενα,μαζεμενες!! :)
Συμφωνω μαζι σου απολυτα Θεοφανια.Ομως σιγουρα εχει φρικαρει αν εχει ανακαλυψει κατι τετοιο για τον εαυτο της και λογικο το βρισκω.Πολυ λογικο στην κοινωνια που ζουμε.Ομως ειναι κριμα να σκεφτεται για ΙΔΨ αν απλα ειναι γκει και φοβαται να το παραδεχτει.Και αν τα διαβαζει αυτα,τη συμβουλευω να ηρεμισει και να τα βρει με τον εαυτο της και αν ειναι γκει,δεν ηρθε και το τελος του κοσμου και κυριως,δε φευγει με χαπακι.Απλα θελει λιγο χρονο μεσα της να το αποδεχτει αν πραγματικα συμβαινει αυτο και ολα θα πανε καλα.Εδω οπως ειπες κι εσυ,δεν την κρινει κανενας αρνητικα.Προσπαθουμε ο ενας να βοηθησουμε τον αλλον.Δεν ειναι ντροπη ουτε να εχεις καποιο ψυχολογικο προβλημα,ουτε να εισαι γκει.Η αντιμετωπιση του κοσμου και ο ρατσισμος ειναι το προβλημα.Αν δεν υπηρχαν αυτα,oι ανθρωποι θα ηταν πιο υγιης.Οπως και να εχει,εφοσον το θεμα δεν ταιριαζει εδω στο φορουμ αυτο,δεν ξερω αν πρεπει να το συνεχισουμε :)
σε διαβεβαιω πως αυτο το φορουμ μπορεί να αντέξει τα πάντα εκτος από ψέμματα...:)
Και γω το ίδιο πιστευω, και κατά βάθος συμπονώ τη φελ.
Απλα μερικές φορές θυμώνω με τους ανθρώπους που δείχνουν πως δεν αγαπούν και δεν αποδέχονται τον εαυτό τους.
Το ξέρω πως μπορεί να έχουν συντελέσει πολλοί παράγοντες γι αυτό, αλλά και πάλι μου είναι δύσκολο να το καταλάβω.
Δυστυχως ετσι ειναι Vince8 και δεν αλλαζει.Ειδικα στην Ελλαδα το προβλημα ειναι τεραστιο.Πας σε ψυχολογο;Τοτε εισαι τρελος.Εχεις διαφορετικη σεξουαλικοτητα;Τοτε εισαι ανωμαλος.C'est la vie...
Εχεις δικιο Θεοφανια.Ομως ειναι πολυ δυσκολο για αυτην να το αποδεχτει,αν πραγματικα συμβαινει.Ειναι νωρις ακομα και εχει πανικοβληθει,λογικο ειναι.Αλλαζει ολη της η ζωη ομως οσο πιο γρηγορα το αποδεχτει τοσο πιο γρηγορα θα νιωσει εκεινη καλυτερα.Με τον εαυτο της τουλαχιστον γιατι με τους γυρω,ειναι δυσκολο...
Ti ωραιο να βγαινουν συμπερασματα οταν δεν εχουμε ιδεα και μη γνωριζοντας για το ποσο μπορει να σουβλιζουν τον αλλον που βρισκεται σε τετοια φαση τα ακυρα συμπερασματα μας.Εχω την εντυπωση οτι μολις διωξατε ενα μελος του φορουμ.
Στην αρχη Θεοφανια το πηρες καλα,ρωτωντας την γιατι την φρικαρει τοσο πολυ κατι τετοιο..κι εγω το ιδιο πιστευω.οτι πραγματα που δεν μας φρικαρουν δεν μας κολλανε κιολας.Απο εκει και περα ομως δεν καταλαβα πως εβγαλες το συμπερασμα οτι δεν ειναι μια ιδεα στα πλαισια της διαταραχης, επειδη απλως δεν ηξερε που να απευθυνθει και πως να το αντιμετωπισει.Πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα?Αν εχεις διαβασει κι αλλα θεματα της φελισιτι, τελευταια εχει μπει στη διαδικασια της αντιμετωπισης και ειναι πολυ λογικο για καποιον να δοκιμαζει πραγματα και να μην ξερει τον καλυτερο τροπο εξ αρχης.
Επισης η νευροαναδραση αν διαβασετε το φυλαδιο της,πρωτοανακαλυφθηκε στα πλαισια της καλυτερευσης των επιλληπτικων,μετα ομως θεωρηθηκε οτι "θεραπευει" και χρησιμοποιειται και για αλλου ειδους παθολογιες.Οπως την ελλειπη προσοχη,την υπερκινητικοτητα,την ΙΨΔ,την αδυναμια συγκεντρωσης και αλλα πολλα οπως γραφουν.Κι εγω βεβαια ειμαι της γνωμης οτι απο μονη της δεν αρκει,αυτοι ομως τη διαφημιζουν ως τετοια..Το θεμα ειναι πώς απ το γεγονος αυτο βγηκε το συγκεκριμενο συμπερασμα?
Καλα με την ναντινα διαφωνω πληρως.Ναντινα αν διαβαζες παλαιοτερα θεματα της Φελισιτι θα ανακαλυπτες οτι δεν προκειται για κατι τετοιο.Η τουλαχιστον ετσι πιστευω κατα 99%.Αν απευθυνοσουν σε καποιον αλλον, που πιθανον τα πραγματα ηταν ετσι κι απλως δεν μπορουσε να αποδεκτει τις σεξουαλικες του προτιμησεις τοτε τα λογια σου θα ηταν σωστα..Στη συγκεκριμενη φαση ομως ειναι εντελως αστοχα.
Ας μην προτρεχουμε ετσι γκαις.Λιγη προσοχη..
Θεοφανια σου απαντω παραπανω(πριν δω την απαντηση σου)και προσθετω οτι μιλαω επειδη ακριβως εχω δει και τα παλαιοτερα θεματα της Φελισιτι.
Προκειται για μια ιδεα που της εχει καρφωθει και την ταλαιπωρει περισσοτερο ισως απο αλλες που εχει.
νια...το θεμα ειναι πως από ένα σημείο και μετά η φελ δεν απαντούσε καν στα ποστ και ανοιγε θεμα για το πως θα σβήσει τα ποστ της.
Οσο για τη νευροαναδραση, αν προσεξες οταν τη ρώτησα μου είπε πως την είδε σε διαφήμιση, όχι ότι την κάνει και όταν τη ρώτησα για τον ψυολόγο μου είπε πως της είπε "ηρεμησε και θα σου περάσει".
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί κάποιος να κάνει σοβαρή συζήτηση?
Οχι δεν το προσεξα αυτο που λες αλλα προφανως θα ενιωσε απιστευτα αβολα και μαντευω οτι θελησε να αρχισει να σβηνει τα μνματα της εφοσον οδηγουσαν σε τετοια συμπερασματα.Ισως γι αυτον τον λογο σταματησε και να απανταει.
Απο οτι ξερω κανει ηδη εδω και πανω απο διμηνο νευροαναδραση και ο ψυχολογος που αναφερει ειναι ειτε αυτος που εχουν στη νευροαναδραση(που μη σου κανει εντυπωση το να ειπε κατι τετοιο) ή αυτος ο καθηγητης της που ειχε πει παλιοτερα.(ολα αυτα τα αναφερει σε παλιοτερα θεματα της).
Εχεις δικιο,θα πρεπε να συνεχισει να σου απανταει εφοσον ενδιαφερθηκες να συζητησεις μαζι της,ομως πιστευω την μπλοκαραν οι κρισεις που αρχισαν να γινονται,και περισσοτερο αυτες που γινονταν με σιγουρια στα ποστ της ναντινας.Ετσι πιστευω..
Κι εγω εχω προσπαθησει πολλες φορες να της εξηγησω αυτα που πιστευω και μετα την βλεπω να επαναλαμβανεται.Κι εμενα μπορει να μου δημιουργει αρνητικο συναισθημα αυτο ομως δεν με οδηγησε στο να της πω.."ε εισαι λεσβια"(με λιγα λογια).Κι αυτο γιατι ξερω οτι αυτες οι σκεψεις ειναι επιμονες και ειναι εξαιρετικα δυσκολο,χρονοβορο και επωδυνο το να φυγουν..Το οτι δεν ακουει κατι που της λεω δεν αλλαζει τη φυση της σκεψης της και τον λογο που της κολλανε.
Για αυτο απλως αυτο που λεω ειναι να μη βιαζομαστε να κρινουμε και να συμπερανουμε κατηγορηματικα κατι,οποια κι αν ειναι η αντιδραση του αλλου.
Αν ειχατε νιωσει το αγχος που εχουν οι ιδεες αυτης της παθησης, πιστευω θα καταλαβαινατε ακριβως τι λεω.
...καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες αντιδράσεις με όλους.
Δεν της είπα πως είναι λεσβία, προσπαθούσα να της δείξω πως ακόμη και αν είναι δεν πρέπει αυτό να τη φρικάρει τόσο.
Αν διαβάσεις τα μνμ μου θα δεις πως ο στόχος μου ήταν να της δείξω πως ο φόβος της για την ομοφυλοφιλία την έκανε να φρικάρει και πως αν το έβλεπε από την άποψη "ε, και αν είμαι δεν τρέχει τίποτα", αυτόματα θα σταμάταγε να κάνει την τρίχα τροιχια και να φοβάται.
Απ την άλλη, επειδή έχω μιλήσει με πολύ κόσμο εδώ και με πολύ πιο δύσκολες παθήσεις, δεν μπορώ να δω χαλαρά ούτε το θέμα με τη διαφήμιση, ούτε αυτό του ψυχολόγου.
Θα συμφωνήσεις φαντάζομαι μαζί μου, πως όταν κάποιος έχει ΙΔΨ πάει πρώτα σε ειδικό και μετά ψάχνει επαναστατικές μεθόδους.
Ναι, αυτο καταλαβα κι εγω στην αρχη οπως σου ειπα και παραπανω.Γι αυτο συμφωνησα κιολας μαζι σου. Κι εγω πιστευω οτι κατι που δεν μας φρικαρει δεν μας κανει να κολλαμε κιολας(και παιζει σ αυτο το σημειο να κρυβεται και η θεραπεια σε τετοιου ειδους εμμονες)..Μετα ομως ειδα οτι αλλαξες γνωμη και συμφωνησατε με την ναντινα,επειδη απλως δεν καταλαβες ακριβως τι εγινε με τη νευροανδραση και το γιατρο που ανεφερε.
Ο μονος που ειχε μιλησει σχετικα με το προβλημα της ηταν ενας καθηγητης της σχολης της και αυτος την παροτρυνε να παει στην νευροαναδραση, αν θυμαμαι καλα.Οταν εισαι σε αρχικα σταδια εισαι καπως χαμενος.Απευθυνεσαι οπου σου πουν σαν τρελος προκειμενου να λυσεις το προβλημα σου.Δεν εχεις προλαβει να διαμορφωσεις αποψη γι αυτο που σου συμβαινει και να ξερεις εξ αρχης που πρεπει να πας..Εισαι στα χαμενα..ψαχνεις ελπιδα..καταλαβαινεις τι λεω?
Και χεσε αυτην την ιδεα...σκεψου αλλες χειροτερες του στυλ "φοβαμαι οτι ειμαι δολοφονος και θελω να σκοτωσω τη μανα μου"ποσο παραλυουν τα παιδια(με τον ιδιο μηχανισμο γεννιουνται..ειναι μια εξισου φρικιαστικη ιδεα για το ατομο που την κανει)..Δεν ξερουν εξαρχης τι συμβαινει και πως να κινηθουν..Οπως κι εγω..αρχικα νομιζα οτι θα περασουν απο μονες τους..Μεγαλο μου λαθος..Αν εμπαινα σε εκεινη τη φαση στο φορουμ και ελεγα οτι δεν εχω κανει τιποτα,δεν εχω απευθυνθει καπου, το ιδιο θα με αντιμετωπιζατε?Οτι εφοσον δεν εχεις κανει τιποτα, δεν πασχεις απο κατι και αρα αυτο που σου συμβαινει ειναι φυσιολογικο?Θα τα παιζα εντελως τοτε,αυτο θα ταν που θα με αποτελειωνε κιολας.Να μου πει καποιος οτι ολα αυτα ειναι πραγματα που στεκουν,σε φαση που εγω ημουν πελαγωμενη...δεν ειναι ετσι ομως..Αυτο προσπαθω να εξηγησω.
...καταλαβαίνω τι λες, όμως το λες μέσα από δική σου εμπειρία και το βλέπεις με μεγαλύτερη ευαισθησία.
Εγώ είμαι ένας απλός συνομιλιτής και έχω μάθει να συμπεριφέρομαι ισότιμα με όποιον και αν μιλάω. Δεν λέω από μέσα μου, "αυτός έχει το ταδε, φερσου αλλιώς", γιατί θεωρώ πως τον προσβάλω. Από κει και πέρα, δεν νομίζω πως φέρθηκα άσχημα στη φελ. Ειπα την άποψη μου, όπως και συ τώρα λες τη δική σου.
Δεν είναι υποχρέωση μας να συμφωνούμε σε όλα, φτάνει να το κάνουμε με τακτ..:)
αυτή τη στιγμή τρέμω..κλαίω..ευτυχώε που φάνηκες niah..δεν ξέρω τι να κάνω..από χθες τρέμω..μόλις είδα τα μηνύματα της ναντίνας έπεσα από τα σύννεφα..περίμενα κάτι άλλο..όχι να μου πει πως σίγουρα είμαι λεσβία..πηγαίνω στο πανεπιστήμιο και βλέπω τη συγκεκριμένη κοπέλα και προσπαθώ να καταλάβω αν τα λόγια της ναντίνας είναι αληθινά..δεν μπορώ ..δεν ξέρω..όπως δεν ήθελα να βλέπω μαχαίρια γιατί φοβόμουν ότι θα σκοτώσω..τώρα δεν θέλω να ακούω τραγούδια γιατί φοβάμαι ότι θα την ερωτευτώ..από χθες το βράδυ δεν ξέρω πως να χειριστώ τον εαυτό μου..
Φελίσιτι σημαίνει ευτυχία?μην αφήνεις καλή μου τον εαυτό σου να δυστυχεί..δεν κατάφερα να διαβάσω όλα τα μηνύματα, αλλά λογικά κάποια θεραπεία θα κάνεις, έτσι δεν ειναι? άσε να λειτουργήσει η θεραπεία σου, έχε πίστη σε αυτά που σου λέει ο γιατρός σου και έχε πίστη και στο Θεό, όλα είναι στο μυαλό σου, το ξέρεις αυτό. Τη σκέψη σχετικά με την ομοφυλοφιλία άστην προς το παρόν. Βγάλε από το μυαλό σου τις άσχημες σκέψεις, συζήτησέ το με κάποιον δικό σου άνθρωπο, απλά για να το βγάλεις από μέσα σου. Αλλά άσε και την επιστήμη να κάνει τη δουλειά της..πως να σε βοηθήσει όλος αυτός ο κόσμος εδώ μέσα? μόνο να σε ακούσουμε μπορούμε, μίλα με το γιατρό σου για αυτά.ν Πραγματικά στο λέω..όσο για το λογαριασμό σου ο NikosD. είναι ο διαχειριστής, αν του στείλεις θα σου στείλει μήνυμα για το που πρέπει να απευθυνθείς για να διαγραφείς.
φελ...η ναντίνα δεν σου είπε πως είσαι λεσβία, τουλάχιστον δημόσια απ ότι είδα..
Μη φρικάρεις τόσο πολύ με αυτή τη σκέψη. Οσο φρικάρεις τόσο χειρότερα θα γίνεσαι. Αφού εσύ η ίδια ξέρεις πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί επιμένεις να το τροφοδοτείς στο μυαλό σου?
Μα δεν σου ειπα πως να φερθεις.Αναφερθηκα στα συμπερασματα που βγαινουν.Εκει ηταν η διαφωνια μου.Ειναι λογικο να εκνευριστεις απο κατι..οχι ομως αυτο να σε οδηγησει σε ευκολα συμπερασματα.Οπως ειδες κι εγω αρχικα δεν της απαντησα γιατι ξερω οτι θα επαναλαβω αυτα που εχω ηδη πει και μετα απο λιγο καιρο το πιθανοτερο θα ηταν να αναρωτιεται ξανα τα ιδια ψαχνοντας για επιβεβαιωση.Κι εγω λοιπον θα λεγαμε¨εκνευριστηκα".Δεν με οδηγησε ομως αυτο σε συμπερασμα του τυπου εισαι ετσι,αποδεξου το.Ειναι η φυση της παθησης τετοια που ζηταει το ατομο συνεχως επιβεβαιωση και η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πως ειναι η σωστη συμπεριφορα απ τους απεναντι..τι βοηθαει και τι οχι.Ισως ακομα και η επιβεβαιωση να κανει κακο γιατι συντηρει την ιδεα κατα καποιον τροπο.Δεν ξερω,πραγματικα..Για αυτο και δεν αναφερθηκα σε συμπεριφορες αλλα στα συμπερασματα,που σε πολλες περιπτωσεις μπορει να επηρεασουν απιστευτα αυτον που υποφερει..
Φελισιτι εχει δικιο σ αυτο που σου λεει η θεοφ τωρα.Σταματα να φρικαρεις στην σκεψη.Σταματα να ψαχνεις επιβεβαιωσεις και εξηγησεις.Τροφοδοτεις την ιδεα σου μ αυτον τον τροπο.Στο εχουν πει τοσα ατομα..Η παθηση ειναι σε μεγαλο βαθμο αντιμετωπισημη..μην τρελαινεσαι.
Μαθε οπως ελεγε κι ο Ιωαννης να διαχωριζεις τις παραλλογες ιδεες σου απ τις φυσιολογικες και μην τις αφηνεις να σε φορτωνουν τοσο αγχος,εχοντας επιγνωση εκεινη τη στιγμη πως ειναι στα πλαισια αυτου που εχεις.
Επισης θα σου προτεινα να απευθυνθεις και σε καποιον αλλο γιατρο..Σου εχω πει πολλες φορες οτι η νευροαναδραση απο μονη της εχω την γνωμη οτι δεν αρκει(μακαρι σε εσενα να αποδειχτει το αντιθετο).Πρεπει να μιλησεις και καπου..να σου προτεινει τροπους αντιμετωπισης..ψαξου λιγο ρε.Και μην πανικοβαλλεσαι και μην το βαζεις κατω..Ολα θα πανε καλα..Θα το δεις.
νια...σου εξηγώ εδώ και πόση ώρα το εξής: διαφωνείς με την αντίδραση μου, οκ.
Είναι όμως δικαίωμα μου να βγάλω κάποια συμπεράσματα. Το αν έχω δίκιο εγώ ή εσύ, δεν θα το μαθουμε ποτέ, γιατί είμαστε όλοι πίσω από μια οθόνη, δεν είμαστε γιατροί και δεν έχουμε φυσική επαφή με τη φελ.
Από κει και πέρα δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζουμε αυτή την κουβέντα.
Εγώ έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου, εσύ τα δικά σου.
Είναι υγιές να διαφωνούμε όταν γίνεται πάνω σε αυτή τη βάση, αλλά το θεωρώ λίγο καταπιεστικό από μέρους σου να προσπαθείς να μου αλλάξεις γνώμη....:)
niah απλά με αυτό που έγινε χθες τρελάθηκα τελίως..θα το ψάξω και για ψυχοθεραπεία αλλα χθες δεν μπορούσα ούτε να κοιμηθώ..απλά νομίζω ότι επειδή η ναντινα μου είπε "πώς γίνεται να 'εχεις κάποιον στο μυαλό σου και να το αποδίδεις στην πάθηση?" τότε και εγώ πανικοβλήθηκα..
κι εγω αυτο σου εξηγω Θεοφανια.Οτι δεν μιλω για τη συμπεριφορα σου αλλα για τα τελικα συμπερασματα..
..και δεν προσπαθω να σε πεισω για την δικη μου γνωμη,ουτε για το ποια απ τις δυο εχει δικιο(κατι που δεν ξερω κιολας).Προσπαθω να σε κανω να σκεφτεις πως σε ορισμενες περιπτωσεις αυτα τα ευκολως λεγομενα συμπερασματα μπορει να επηρρεασουν σε απιστευτο βαθμο καποιον,ωστε να εισαι υποψιασμενη.Κι ισως σε αλλη φαση το σκεφτεις λιγο παραπανω.
Οντως δεν εχει νοημα να συνεχιζεται η συγκεκριμενη κουβεντα.
Μην αφηνεις κανεναν και τιποτα να σε τρελαινει.Ξερεις καλυτερα απ τον καθενα τι σου συμβαινει και τι στεκει για την παρτη σου και τι οχι.(τουλαχιστον το ξερεις τις στιγμες που εισαι ηρεμη).Μην αφηνεις κανεναν τριτο να σε επηρεαζει τοσο σε αυτο.Ακου το γιατρο σου κι αν δεν σε καλυπτει ψαξε καποιον αλλον να τον αντικαταστησεις και να δουλεψετε μαζι.Ηρεμησε κι ολα θα πανε καλα.
φελισιτι
νομιζω οτι εισαι σε τετοια φαση με αυτα που σου συμβαινουν, που επηρρεαζεσαι υπερβολικα απο τις αντιδρασεις των αλλων.
δεν ξερω σε ποιες παθησεις η φασεις παθησεων συμβαινει αυτο, δεν ειμαι ειδικος.
το θεμα ειναι ομως οτι κανεις εδω δεν ειναι ειδικος . παιρνεις απαντησεις απο απλους ανθρωπους με οτι εχει ο καθενας σαν γνωσεις η σαν αποψη στο κεφαλι του.
η ναντινα και η καθε ναντινα, δεν ειχε καμια κακια προθεση οταν σου ειπε οτι σου ειπε, ουτε μπορουσε να ξερει οτι εσυ μπορει να κλαις 3 μερες με κατι που θα ακουσεις.
επομενως το συμπερασμα μου ειναι, οτι ενω κανεις δεν φταιει, εσυ υποφερεις εδω μεσα.
η γνωμη μου ειναι οτι θα επρεπε να φυγεις απο δω προς το παρον και να επικεντρωθεις στην θεραπεια σου.
ολοι ακουμε τα χιλια δυο σε συζητησεις εδω μεσα. δεν το ξανασκεφτομαστε ομως μολις βγουμε απο εδω.
εφοσον εσυ επηρρεαζεσαι τοσο, δεν σου κανει καλο ο χωρος .
κοίτα και εγώ είμαι κατά των φαρμάκων όταν δίνονται με το παραμικρό.
Απ ότι συζητάμε από χτες όμως, εσύ υποφέρεις δεν ταλαιπωρείσαι απλά. Με το παραμικρό φρικάρεις και δεν μπορείς να λειτουργήσεις με όλο αυτό που σου συμβαίνει.
Αν ήμουν στη θέση σου θα προτιμούσα να κάνω αγωγή και να σταματήσω να υποφέρω, παρά να περνάω όλο αυτό το γολγοθά.
η παραπανω απαντηση μου, απανταει και σε αυτο.
Οχι προσωπικα δεν πιστευω οτι εισαι ομοφυλοφιλη.Ομως δεν προσπαθω να πεισω κανεναν οτι εγω εχω δικιο και ο αλλος αδικο.Και δεν ξερω κιολας αν εχω δικιο..Ξερω οτι αυτο πιστευω..Μην παιρνεις τοσο τις μετρητοις ορισμενα πραγματα ειδικα οταν λεγονται απο αγνωστους,οι οποιοι ελαχιστα γνωριζουν για εσενα.
τι εννωείς δεν ξέρεις αν έχεις δίκιο? τέσπα νιώθω κάπως ασφάλεια στον συγκεκριμένο ψυχολόγο γιατί μου έκανε και μάθημα..είναι 1000% σίγουρος ότι αυτό οφείλεται στην ΙΔΨ και μου είπε πως έχει ακόμη μια ίδια περίπτωση με εμένα και μου είπε οως θα γίνω καλά..και επίσης είναι εναντίον της φαρμακευτικής αγωγής..
Σου ξαναλεω για τριτη συνεχομενη φορα να μην επηρεαζεσαι τοσο απο τριτους.Και στο προηγουμενο ποστ εννοουσα και τον εαυτο μου..
Εσυ εχεις δει καλυτερευση απο τοτε που ξεκινησες θεραπεια?Γιατι αν βλεπεις οτι εισαι στασιμη ή οτι πας πισω μαλλον θα πρεπε να το ψαξεις κι αλλο...κανε λιγη υπομονη κι αν διαπιστωσεις οτι οντως ο γιατρος κ η μεθοδος που ακολουθεις δεν σε βοηθουν απευθυνσου και αλλου.
Κατα τη γνωμη μου η φαρμακευτικη αγωγη μπορει και να σε βοηθησει.Εμενα τουλαχιστον με εχει βοηθησει.Γιατι την φοβασαι τοσο?Δεν σημαινει οτι θα παιρνεις φαρμακα για παντα, ουτε οτι χρειαζεσαι βαρια φαρμακα.(αυτο που παιρνω εγω π.χ. ειναι ελαφρυ αγχολυτικο και αντικατοθληπτικο και εχω μεγαλη διαφορα.)
Εχεις πει του γιατρου που βλεπεις οτι δεν νιωθεις καλυτερευση?τον εχεις ρωτησει τι αλλα μπορεις να κανεις την ωρα που σου ρχονται οι ιδεες?Το "να ηρεμεις" ειναι μια κουβεντα..πως το καταφερνεις να ηρεμεις τον εχεις ρωτησει?
Δυστυχως,αρκετοι ψυχολογοι δεν παρακινουν τους ασθενεις τους να πανε σ'ενα ψυχιατρο που ειναι ο αρμοδιος για τη χορηγηση φαρμακων γιατι φοβουνται μη χασουν την "πελατεια" τους!
Γνωμη μου ειναι να επισκεφθεις κι εναν ψυχιατρο ωστε να κρινει αν χρειαζεται να ακολουθησεις καποια φαρμακευτικη αγωγη!
όχι δεν καλυτέρευσα το αντίθετο μπορώ να πω..μου είπε όμως ότι σίγουρα θα γίνω καλά..ακόμα και όταν του είπα για την αλλαγή φύλου γελούσε..τόσο σίγουρος ότι φταίει το άγχος μου..επειδή και τις προηγούμενες φορές που πήγα του είπα ότι ήθελα να πεθάνω γιατί έχω μεγάλο κεφάλι κτλ και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μου δείξει πως μόνο εγώ το έβλεπα έτσι..τεσπα αποφάσισα ότι όταν θα πάω ξανά την Πέμπτη θα του πω να δούμε τι μπορεί να γίνει με καμιά φαρμακευτική αγωγή..εκείνος μου είπε να βγαίνω, να κάνω ότιδηποτε με ευχαριστεί αλλά δεν είναι και τόσο απλο. να σημειώσω όμως ότι όταν βγαίνω ελαχιστοποιούνται κατα πολύ οι σκέψεις..και σκέψου πως με αυτή τη κοπέλα βγαίνω..ίσως επειδή συνειδητοποιώ ότι όταν φιλάει τον φίλο της δεν με ενοχλεί? δεν ξέρω γιατί πάντως και γω φιλάω τον φίλο μου και κάνω ότι έκανα πάντα..ξέρω πως αν ήταν κάποιος που να μου άρεσε εκεί θα του έδειχνα ότι μου αρέσει κτλ και μετά όταν κάνω εκλογίκευση, κάπως έτσι μου το είπε ο ψυχολόγος δηλ. όταν λέω αν ήμουν πραγματικά ερωτευμένη μαζί της δεν θα φιλούσα μπροστά της τον φίλο μου (εκλογίκευση) μου έρχεται η φωνούλα που λέει "μήπως το κάνεις για να ζηλέψει" και εκείνη τη στιγμή με ζώνει το άγχος και τέλειωσε. . . .
Αχ...για πολλοστη φορα κι οσο κι αν καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να εφαρμοστει, σου ξαναλεω να μην αναλυεις τετοιου ειδους ιδεες..Ειτε αυτη ειναι για ομοφυλοφιλια είτε για το οτι εισαι δολοφονος,είτε για το οτι θες να κανεις εγχειρηση αλλαγης φυλου,ή οτιδηποτε.Αναγνωρισε οτι ολα αυτα ειναι στα πλαισια που ξερεις πια,και μην αφηνεις το μυαλο σου να τρεχει και να τα αναλυει για να επιβεβαιωνεσαι..Τα κανεις ισχυροτερα.Ισως ειναι δυσκολο να το κανεις αρχικα ομως δεν ειναι ακατορθωτο.Προσπαθησε..κι οσο περναει ο καιρος θα γινεται και πιο ευκολο μεχρι που θα γινεται αυτοματα..
Εφοσον βλεπεις οτι σε βοηθα το να βγαινεις..βγαινε! το συζητας? Ειναι πολυ καλο αυτο!.Κι οταν αρχιζει το μυαλο σου και κατεβαζει παπαδες για το αν φιλας τον φιλο σου για να ζηλεψει η αλλη και τα λοιπα, βαζε ενα στοπ αναγνωριζοντας οτι αυτο ειναι στα πλαισια που γνωριζεις και επανεφερε το μυαλο σου στα συναισθηματα σου για τον φιλο σου ας πουμε..Ή σε κατι αλλο εξισου ευχαριστο για εσενα..σε κατι λογικο.
Μην εχεις την απαιτηση με τη μια να μην σου ερχεται η σκεψη..αλλα να γινεται πιο αδυναμη μεσα σου..ετσι θα τις εξαλειψεις σιγα-σιγα.Δηλαδη μην απογοητευεσαι και απελπιζεσαι οταν σου ερχονται,αλλα προσπαθησε να τις αποδυναμωσεις μη αφηνοντας να σε αγχωσουνε μεχρι που αυτο να σου γινει συνηθεια..Και καπως ετσι ισως, στο μελλον σταματησουν..
Απο εκει και περα το οτι λες οτι εχεις παρατηρησει οτι χειροτερευεις απ το να καλυτερευεις..δεν σε ωθει να ψαχτεις παραπερα?Πες του γιατρου οτι δεν αντεχεις αλλο ετσι κι οτι δεν εχεις καλυτερευσει.Αν δεν εχει να σου προτεινει κατι καλυτερο απο αυτο που ηδη εχει κανει,παρε τη γνωμη ενος δευτερου γιατρου.