χαχα! η αγαπημένη μου σειρά όταν ήμουν μικρή! Που την ξετρύπωσες; (συγγνώμη για το off topic)
Printable View
"Δεν καταλαβαίνω γιατί ένας αλκοολικός παραμένει πάντα αλκοολικός ακόμα κ αν έχει να πιει χρόνια???Δεν πιστεύω πως συνεχίζει να είναι κανείς αλκοολικός αν απλά πίνει μία στο τόσο όπως κάνουν οι περισσότεροι...".
Γειά σου Μαρία. Για να λήξει αυτό το θέμα - που έχει διευκρινιστεί ουκ ολίγες φορές σε αυτό το φόρουμ - σου λέω απλά το εξής. Οι άνθρωποι που υπήρξαν εθισμένοι στο αλκοόλ και καταφέρνουν και βγαίνουν κάποια στιγμή απ' τον αλκοολισμό - μιλάμε λοιπόν για καθαρά αλκοολικούς, ούτε καν "βαρείς πότες" - είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναπιούν κάποια στιγμή φυσιολογικά. Οφείλουν να μένουν σε πλήρη αποχή - μιλάμε για καθόλου αλκοόλ - για το υπόλοιπο της ζωής τους. Κρύβεται ένας ολόκληρος μηχανισμός από πίσω, που με μια γουλιά μπορεί να τεθεί ξανά σε λειτουργία, με αποτέλεσμα να ξανακυλίσουν. Αλλά, υπάρχει ένα πολύ μικρό ποσοστό ανάμεσά τους, που αποκτά ξανά τον έλεγχο της χρήσης και λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πριν τον εθισμό.
Η ερμηνεία θέλει πολλές επεξηγήσεις και στα λέω χοντρικά, απλά για την απορία σου. Στο θέμα σου, έχω να συμπληρώσω το εξής που το πρόσεξα σήμερα. Γράφεις κάπου πως φοβάσαι μήπως τυχόν χωρίσεις απ' το φίλο σου, ενόσω θα είσαι μαζί του στο εξωτερικό. Για την οικογένειά σου εσύ ξέρεις καλύτερα, αλλά οι αποφάσεις ζωής αφορούν εμάς αποκλειστικά. Αν μετανιώσεις, αν κάνεις λάθος, αν, αν... η ευθύνη είναι δική σου όπως και η ζωή σου.
Μήπως όμως η μαριχουάνα είναι το φιλαράκι που σε βοηθά να αναβάλλεις συνεχώς τη λήψη μιας απόφασης;... κι αξίζει να προκαταβάλλεις καταστάσεις φτιάχνοντας υποθετικά σενάρια;... γιατί υπάρχει και το σενάριο του να γουστάρεις τρελλά και να μη θέλετε να ξαναγυρίσετε πίσω στην τελική... όπως και νά 'χει, προσπάθησε οπωσδήποτε να την ελαττώσεις. Καλό σου βράδυ!
Να προσθέσω και γω κάτι σημαντικό? Ίσως η χρήση σε βοηθάει να κρύβεσαι αλλά με την μεταφορική σημασία της λέξης. Ίσως κρύβεσαι από τις αδυναμίες και τους φόβους σου. Σκέψου και αυτό.