Originally Posted by
Fearg
Οχι ρε χρηστο δεν θα γινει δια μαγειας να ενσωματωθει ο (λαθρο)μεταναστης στην κουλτουρα της εκαστοτε ευρωπαικης χωρας ουτε θα αλλαξει συμπεριφορα με το που πατησει το ποδι του στην ευρωπη. Ολα αυτα θα γινουν με το να αποδεχτουν οι ντοπιοι τον μεταναστη, να του δωσουν ευκαιριες, να μην τον βλεπουν σαν τον ξενο που ηρθε να τους παρει τη δουλεια. Να ζυμωθουν ολες οι πλευρες μεταξυ τους. Προφανως θα πρεπει να υπαρχει και η αντιστοιχη διαθεση απο τον μεταναστη. Να εχει κι αυτος διαθεση να αλλαξει. Οσο για αυτες τις στατιστικες που παραθετεις, εγω δεν τις εμπιστευομαι και δεν τις λαμβανω υπ' οψη μου. Δεν περιμενω καμια στατιστικη να μου πει τι προβληματα υπαρχουν με τους μεταναστες και τους λαθρομεταναστες. Στο δρομο ειμαι καθε μερα, εχω ματια και βλεπω. Αλλα οταν συμπεριφερεσαι στον αλλο σαν να ειναι απολιτιστος, σκουπιδι, τον εχεις στην απ' εξω και εχεις βγαλει συμπερασμα για το ποιον του χωρις να τον γνωρισεις, ε τοτε μην εκπλαγεις αν δεν συμπεριφερθει σαν τζεντλεμαν. Προσεξε δεν δικαιολογω τις ληστειες, τους βιασμους και τα λοιπα (απο οπου κι αν προερχονται) απλα σου λεω που βρισκω λαθος το σκεπτικο σου. Καπως οδηγειται στο περιθωριο ο αλλος, δεν παει απο μονος του.
Εdit: Instant η διαφωνια ειναι σημαντικο συστατικο του διαλογου.