Originally Posted by
Μορτίσια
Καλημέρα σας...!
Έχω κάνει άλλο ένα θέμα στο οποίο, μιλάω για το πρόβλημά μου, αλλά όσο διαβάζω μου γεννιούνται νέες απορίες.
Έρχονται συνέχεια, ανεξέλεγξτα "κακές" σκέψεις στο μυαλό μου (τις οποίες πιστεύω ότι δημιουργώ εγώ επίτηδες), με αποτέλεσμα να κατηγορώ πάρα πολύ τον εαυτό μου επειδή έκανα τέτοιες σκέψεις. Δεν εννοώ ότι ξαφνικά νιώθω ότι θέλω να σκοτώσω κάποιον, μιλάω για πιο ήπιες σκέψεις, αλλά παρόλα αυτά "κακές". Επίσης παλιότερα είχα κάποιους ψυχαναγκασμούς (του στυλ να μετακινήσω αυτό το αντικείμενο, αλλιώς θα πεθάνει κάποιος), τους οποίους καταπολέμησα μόνη μου και τώρα εμφανίζονται πάρα πολύ σπάνια και αποδυναμωμένοι. Παρόλα αυτά, οι σκέψεις που κάνω δεν με αφήνουν σε ησυχία. Σκέφτομαι συνέχεια μόνο και μόνο για να νιώσω ενοχές, δεν μπορώ να ελέγξω τις σκέψεις που εγώ η ίδια κάνω και νιώθω ότι θα τρελαθώ.
ίσως δεν μπορώ να εκφράσω σωστά αυτό που θέλω να πω... Αλλά οι σκέψεις που κάνω κατακλύζουν το μυαλό μου, δεν μπορώ να τις σταματήσω, παρα μόνο αν σκεφτώ κάτι άλλο εκείνη τη στιγμη... αλλά ακόμα κι αν τις διακόψω, μετά επιστρέφουν δριμύτερες. Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να τα σκέφτομαι όλα αυτά, παρόλα αυτά το κάνω όμως...
Να προσθέσω ότι ένα μέλος της οικογένειάς μου (η θεία μου, αν αυτό έχει σημασία), πάσχει εδώ και πολλά χρόνια από σχιζοφρένεια.
Πιστεύετε ότι μπορεί να πάσχω από ΙΨΔ? Ευχαριστώ