ναι σωστα η ιδεα της
Printable View
Συμφωνω απόλυτα μαζί σου και βρίσκω πολυ σωστό τον τρόπο σου για διαχωρισμό των νορμαλ σκέψεων απ τις ιδεοληψίες..Θνξ λοιπόν που τον ανέφερες..
Το σημείο που έχω τις ενστάσεις μου με ενα μηνυμα σου παραπάνω είναι αυτο που προτείνεις να μιλήσει η κοπέλα με ενα άτομο της εμπιστοσύνης της..Εμενα συνηθως με έκανε χειρότερα η όποια αποπειρα να τα διηγηθώ προκειμένου να ανακουφιστώ απ το βάρος και την πιεση..Γιατι οσο εμπιστος κι αν είναι ο άλλος..ακομα κι αδερφος-αδερφη-μάνα-πατέρας αν είναι,αν δεν εχει περάσει κατι παρόμοιο δεν μπορεί να καταλαβει τη φυση αυτής της σκέψης...Έτσι ο ιδεοληπτικός φορτώνεται το επιπλεον βάρος του "πως να το πήρε τώρα? λες να πιστεύει οτι όντως είμαι έτσι ή ετσι?"..με αποτέλεσμα να ανοίγει άλλος ένας κύκλος δίχως νόημα και να επιβαρύνει κι άλλο την κατάσταση..Κατ εμε,οσον αφορά αυτό το θέμα, είναι μεγάλη ανακούφιση η ύπαρξη αυτου του φορουμ.Σου δίνει την δυνατοτητα να μιλήσεις με ατομα που περνούν το ίδιο, χωρίς να φοβάσαι τόσο οτι θα παρουν διαφορετικά αυτο το οποιο θα τους πεις..Ετσι εκτός του οτι ξεσπας..παιρνεις και χρησιμες συμβουλές καποιες φορες,και το σημαντικότερο βλεπεις οτι δεν είσαι μονη/μονος κι αυτο απο μόνο του αποτελει μεγάλη ανακούφιση μεσω της απομυθοποίησης αυτου που σου συμβαίνει..Μετα απευθύνεσαι σε κάποιον ειδικό,εχοντας στο μυαλό σου τα πραγματα πιο απλουστευμενα και πολύ λιγότερο μπερδεμένα απο πριν.Γιατι ξερεις οτι αυτο που έχεις είναι όντως κατι που συμβαίνει,το περνάνε κι αλλοι,είναι πάθηση κι οχι το αρρωστημένο μυαλό ή η αυθεντική ψυχη σου που δημιουργεί όλες αυτές τις "απαραδεκτες" σκεψεις..και το βασικότερο,διορθώνεται,εστ ω σε εναν ικανοποιητικό βαθμό!Έχεις πλέον λοιπον πανω-κάτω ένα πλανο στο μυαλό σου όταν πας στον ειδικό και δεν κινείσαι στα χαμένα.
Κι εγώ πάνω κάτω στις ίδιες καταστάσεις ήμουν..Πέρασα απο αρκετές θεραπείες με αντιψυχωσικα, αντικαταθλιπτικα κλπ τα οποια δεν εκαναν τιποτα (τα αντιψυχωσικα).Μεχρι που πριν κανα χρονο ξεκινησα θεραπεία με ηπια αγχολυτικα που είναι και αντικαταθλιπτικά μαζι..Δεν ξέρω αν είναι αυτα μοναχα ή και η επιμονή μου και η θέληση μου να προσεύχομαι καθημερινα γι αυτο που θέλω να γίνει και αυτο απ το οποιο θέλω να απαλλαγώ (οκ ισως αυτο φαντάζει γελοίο σε κάποιους οπως ίσως θα φαινοταν και σε μενα μεχρι πριν καποιο καιρο)η αληθεια ομως ειναι οτι τον τελευταίο 1,5 χρονο καταφερα αυτο που δεν καταφερνα εδω και 6 χρονια που ξεκίνησε ολη αυτή η ιστορία..
Ετσι πιστέψτε κι εσεις οτι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα οσο κι αν αυτο φαινεται αδύνατο κ αδιέξοδο αυτη τη στιγμη..Προσπαθήστε και θα γίνει..Δουλέψτε κυριως με τον εαυτο σας (οχι αναλυοντας ολες αυτες τις σκεψεις(μεγα λαθος))και με έναν σωστό ειδικό και μην αφήνεστε στη διαιώνιση του προβλήματος..Οσο γρηγορότερα τοσο καλύτερα.Μη διστάσετε να πάρετε εαν χρειαστεί και σας προταθεί απ τον γιατρο, ενα ήπιο φάρμακο που να απαλύνει το αγχος(μιας και αυτη ειναι η πηγη της συγκεκριμένης παθησης)Σε καθε περίπτωση -εαν όντως η παθηση σας είναι ΙΨΔ- αντισταθείτε και μιλήστε για τις επιφυλάξεις σας στον γιατρο εαν σας προτείνει αντιψυχωσικά..εμένα μονάχα κακο μου κανανε (εκτος βέβαια εαν η παθηση σας είναι τελικά άλλη)
Μην απογοητεύεστε παιδια! παρτε τα πάνω σας και καταπολεμήστε αυτη τη μλκια που εχει καταλάβει το κεφάλι σας(-μας).Πιστεψτε με γίνεται..παρτε τον εαυτο σας στα χερια σας.
Ανάσα,ελπίδα.. και συνεχίζουμε ;>
Επίσης, κάντε συγκεκριμένο τον στόχο και την επιθυμία σας και προσευχηθείτε για αυτον..Πιστεψτε τη στιγμή που την κάνετε οτι αυτη η προσευχή σας ισακούεται και οτι θα γίνει κάποια στιγμή..Κι αυτό απλώς σαν συμπλήρωμα των όσων θα προσπαθήσετε και οι ιδιες/-οι,μην τα περιμένουμε δλδ ολα κι αποκλειστικά απο πάνω ;ρ..ζητηστε απλά να βάλουν το χεράκι τους..Κάποιος ακουει παιδιά..Είτε αυτος είναι Θεός είτε δεν ξέρω κι εγώ τι,είτε είναι στα ουράνια είτε στο μυαλό σας, με καποιον τρόπο ακούει..
Κι ουτε θεούσα είμαι κ στην εκκλησια παω καθε πασχα (και αν)..αυτό ομως είναι ανεξάρτητο απ την πιστη μου ή τη θέληση μου να πιστεψω οτι κάτι υπάρχει και λειτουργεί οταν η πρόθεση είναι καλη ..
Εμένα τουλαχιστον θέλω να πιστεύω οτι με βοηθησε..Δεν χάνει κανείς τα το βάλει ως συμπλήρωμα ή ως αρχή όλων των αλλων πρακτικών που θα ακολουθήσει στην προσπάθεια του για ίαση και να δει τα αποτελεσματα.
Δηλαδή παιδιά εαν η οποιαδήποτε σκέψη κάποιου οτι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος/αμφιφυλόφιλος, ότι κι αν είχε προηγηθεί και του τη δημιούργησε,του φέρνει τρομερό άγχος,σύγχυση,απόγνωση και ταραχή πάει να πει ότι αποκλείεται να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα? οι πραγματικοί αμφιφυλόφιλοι δηλαδή το αποδέχονται όλοι και δεν τους φέρνει τέτοια συναισθήματα η κατάστασή τους?
Άλλη η περίπτωση σου και άλλη η περίπτωση του να είναι κάποιος στα αλήθεια ομοφιλόφιλος...
Εκείνοι έγιναν από επιλογή τους, εσύ αυτό που έχεις είναι μια απλή ιδεοληπτική διαταραχή...
Το ότι σε "βασανίζει" η ιδέα της, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι επέλεξες να γίνεις ομοφιλόφιλη...
Αν δεν το επιλέξεις, δε θα γίνεις ποτέ μην ανησυχείς!
Μη βλέπεις που σε "βασανίζει" η ιδέα της...αν δεν το επιλέξεις να γίνεις, δε θα γίνεις...
Μην αγχώνεσαι...όσο και να σε βασανίζει η ιδέα της, εσύ μην το επιλέξεις και θα δεις ότι δε θα γίνεις.
η ομοφυλοφιλια ποτε δεν ηταν επιλογη
Αν δεν είναι επιλογή, πώς έγιναν όσοι έγιναν?
Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να βοηθηθείς κι ότι δεν βρίσκεις γοητευτικό να ισχυρίζεσαι ότι όλα αυτά σου συμβαίνουν?
Κι αν είσαι ομοφιλόφιλη ή αμφιφιλόφιλη τι έγινε?
Νομίζω ότι αντί να ψάχνεσαι στο διαδίκτυο για ιδεοληψίες και τέτοια, και να χάνεις πολύτιμιχρόνο καλύτερα να στρωθείς στο διάβασμα.
Μην νομίζεις ότι το διαδίκτυο μας κάνει όλους γιατρούς.
Αν εσύ δεν θέλεις να βοηθηθείς από αυτά που σου προτείνουν οι γιατροί, τίποτα και κανείς δεν πρόκειται να σε βοηθήσει, ούτε τα χάπια που παίρνει η φίλη σου
Παρακαλω? Ποια φιλη μου? :-o με μπερδεψες μου φενεται...και επισης στο διαδυκτιο μπαινω για να βοηθηθω οχι για να περασει η ωρα.να ισχυριζομαι?????? Αν θες να μαθεις μακαρι να ηταν ισχυρισμοι κ να μη συνεβαινε πραγματικα.μακαρι να ελεγα ψεμματα...αλλα δεν μπορεις μαλλον να το κατανοησεις γιατι δεν το χεις ζησει προφανως και ουτε στο ευχομαι κι ολας. σκεψου πρωτα πριν γραψεις κατι...σορι κι ολας.και κατι αλλο...αν και βαζω τα δυνατα μου,ρωτας αν μου κολλαει διαβασμα και κατα ποσο καλη διαθεση εχω για να συγκεντρωθω? μακαρι να ηταν καθαρο το μυαλο μου.δεν ειναι δυνατον να νομιζεις πως ολα αυτα νομιζω πως μου συμβαινουν η προσποιουμαιStorm αυτα εχουν γεννετικη προδιαθεση κανενας δεν το θελει που ειναι...γεννιουνται ετσι εκτος κι αν περασουν καποιο βιασμο μονο τοτε.και παλι δν ειναι επιλογη τους.
Δε νομίζω να είναι από γενετική προδιάθεση
Η ομοφιλοφιλία δεν είναι φυσικό, αντίθετα η ετεροφιλοφιλία είναι από τη φύση...
Αποκλείεται να ήταν εκγενετής από τα γονίδια τους...
Τώρα αυτό που λες με ο βιασμό λογικό μου ακούγεται...
Ή από επιλογή είναι ή από βιασμό που έχουν περάσει...
κι ομως ναι.μου το εχει πει ειδικος δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου
κι εγω επιλογη νομιζα πως ηταν και πηγενα να ησυχασω,αλλα δυστυχως..!!!.ειναι σαν να μ λες οτι ενας ομοφυλοφιλος ξαφνικα θελει να αλλαξει προσανατολισμο και τα καταφερνει.αμ δεν ειναι ετσι! αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχε κανενας ομοφυλοφιλος.λες να τους αρεσει που ειναι gay? απλα δεν μπορουν να κανουν αλλιως.
Βρε Ευα μην καθεσαι να παιρνεις του καθενος την αποψη τις μετρητοίς εδω μεσα..Ο καθενας σου λεει τις δικες του αποψεις που στηριζονται στις εμπειριες του ή στις μη εμπειρίες του..Αν κοιταξεις στο παρελθον σου (κι εννοω πριν τον τελευταιο χρονο που λες οτι ξεσπασαν ολα αυτα)οσον αφορά τις προτιμησεις σου,τι ερωτευόσουν αγορια ή κορίτσια?
Ακόμα μου ακούγεται μαλακία αλλά ο ειδικός που στο είπε θα ξέρει σίγουρα...
Δε μπορώ να κάνω τον ειδικό...
Δεν ξέρω.........τι να πω...??
Και πάλι όμως δε σημαίνει ότι θα γίνεις...
Είναι απλά μια ιδεοληπτική διαταραχή η περίπτωση σου...
Μπορεί κάποιος να έχει και ιδεοληπτική διαταραχή και να είναι gay...
Δε σημαίνει όμως ότι είναι κανόνας πως άμα σε βασανίζει η ιδέα της ομοφιλοφιλίας, θα γίνεις κιόλας...
Άλλο "ιδέα" και άλλο "έγινες"...
Έχει πολύ μεγάλη διαφορά...
δυστυχως δεν εχω ερωτευτει ποτε...κατι ψιλοπραγματα με αγορια αλλα δεν θα το πεις κι ερωτα,τελοσπαντων. εε τα υπολοιπα που ξεσπασαν τα εχω αναφερει και σε αλλα ποστ.και αυτο που λεμε πλατωνικα νομιζω εχει τυχει να "ερωτευτώ" ατομο του ίδιου φύλου(κ αυτο το ανεφερα) μαλιστα απο αυτο ξεσπασαν ολα.δεν λεω πως ειμαι ομοφυλόφιλη σιγουρα...μια ερωτηση εκανα μόνο :P
Πόσο καιρό σε βασανίζει αυτή η ιδέα, κάνα χρόνο???
Πόσο??
και παραπανω...
Όχι από μικρή?
Εννοώ ΔΕ σε βασάνιζε όλη σου τη ζωή?
"Σχετικά" πρόσφατα?
Πάρα πολύ ωραία!!!
Αφού δεν το έχεις από μικρή, δεν έχεις γενετική προδιάθεση...
Σου είπε ο ειδικός ότι οι ομοφιλόφιλοι, είναι ομοφιλόφιλοι ή από γενετική προδιάθεση, ή από κάποιο βιασμό που έχουν περάσει...
Εσύ δεν έχεις κανένα απ' τα 2 άρα αυτό που έχεις είναι απλά μια ιδεοληπτική διαταραχή, μια ιδέα τίποτα άλλο...
Μην αγχώνεσαι, δε θα γίνεις...
(και αυτό πιστευα από την αρχή...δεν έχεις γενετική προδιάθεση)
Αν είχες γενετική προδιάθεση, θα το είχες όλη σου τη ζωή, δε θα το είχες μόνο 2 χρονάκια
Ενταξει μωρε..μικρουλα εισαι..οταν λεω εχεις ερωτευτει εννοω εστω τι σε τραβουσε "ερωτικα"..αν σου αρεσαν (σε ελκυαν)αγορια ή κοριτσια..σιγουρα αυτο θα το εχεις παρατηρησει..Αλλα είναι σημαντικο οτι αναφερομαι στο διαστημα πριν ξεσπασει η διαταραχη που αναφερεις..γιατι οτι προέκυψε απ αυτην ειναι καλυτερο να μην το σκεφτεσαι και κυριως να μην το αναλυεις γιατι τα συμπερασματα που θα σε οδηγησει θα είναι αναληθη..
Τωρα αυτο που λες οτι θεωρεις οτι εχεις ερωτευτει "πλατωνικα" κοπελα..εγω το εκλαμβανω ως θαυμασμο..Μηπως την θαυμαζες και μπερδευεσαι? Γιατι αν ειναι αυτο εισαι λαθος που καθεσαι κ αναλυεις κ ανησυχεις..ο θαυμασμός για καποιον δεν καθορίζει τις σεξουαλικες μας ορεξεις..μην τα μπερδευεις..Αλλα εσυ ξερεις καλυτερα τι εννοεις λεγοντας "ερωτευτηκα πλατωνικα"..
Παντως εχω την εντυπωση πως αν επρόκειτω για κατι τετοιο θα το ειχες παρει χαμπάρι απο μικροτερη..Όπως επισης κι αν δεν ηταν στη μεση το θεμα σου με την ΙΨΔ θα ηταν πιο ξεκάθαρα τα πραγματα.
Κι αν έχεις γενετική προδιάθεση, τι?
Εκκατομύρια ομοφιλόφιλοι στον κόσμο, μια χαρά περνάνε, με τις καριέρες, τους φίλους, τις δεξιότητες τους
Δες πόσοι ομοφιλόφιλοι είναι πετυχημένοι στον τομέα τους και πραγματικά ευτυχισμένοι στην ζωή τους.
Αποκλείεται πάντως ομοφιλόφιλος να γίνεις από βιασμό.
Ψυχωτικός γίνεσαι.
Μάλλον το ότι δεν εχεις αγόρι σου φταίει.
Οστόσο ξέρω πως κάποια φάρμακα δίνονται χωρίς συνταγογράφηση και μία φίλη μου ομοιοπαθούσα μου είπε ότι κάνει αγωγή με cipraned(χωρίς συνταγή) και την βοηθάνε πάρα πολύ,αλλά να μην κάνω τη βλακεία να πάρω τίποτα μόνη.
Στις 5/4/2012, το έγραψες εσύ αυτό. Σε αυτήν την φίλη σου αναφέρομαι.
αα σωστα εχεις δικιο σε παρεξηγησα λολ xD
εχεις δικιο μπορει να φτεει και που δεν εχω αγορι...κι εγω πιστευω πως παιζει ρολο.
niah μπορει....μπα δεν ηταν απλος θαυμασμος,συναισθηματικη εξαρτηση ηταν,αλλα τελοσπαντων...δεν με ελκυε σεξουαλικα,αλλα ειχα εξαρτηθει λες και ημουν ερωτευμενη...!!! μπορει κ να μην ειναι τιποτα,τεσπα θελω να πω οτι αυτο ηταν η αιτια που αρχισα να κανω αυτες τις σκεψεις.ειπα "οχ μηπως ειμαι λεσβια? γιατι νιωθω ετσι ρε γαμωτο"? εεε αν δεν ειχα κανει αυτη την αρχικη δεν θα εκανα ουτε δευτερη ουτε τριτη αλλα τωρα οτι εγινε εγινε. και αυτο με τις αναλυσεις ειναι ενα θεμα στην ιδψ που δεν μπορω να το αποφυγω...
Ο niah ίσως έχει δίκιο...
Μπορεί να είναι θαυμασμός και να είναι στο υποσεινήδητο σου και να μην το καταλαβαίνεις...
Τώρα δεν ξέρω, μπορεί να είναι και κοτσάνα αυτό που είπα...
o niah = h niah ;p