Πολλές φορές αργάμε να δούμε την αλήθεια γιατί κοιτάζουμε τις εικόνες που θέλουμε εμείς.
"Κοίταξε που θα πάς γιατί θα πάς εκεί που κοιτάς" ...που λένε
Κάθε "εμπόδιο" σε καλό, Φωτεινή
##
Γιά την βία λάβε τα μέτρα σου και προστάτεψε τον εαυτό σου
Printable View
Πολλές φορές αργάμε να δούμε την αλήθεια γιατί κοιτάζουμε τις εικόνες που θέλουμε εμείς.
"Κοίταξε που θα πάς γιατί θα πάς εκεί που κοιτάς" ...που λένε
Κάθε "εμπόδιο" σε καλό, Φωτεινή
##
Γιά την βία λάβε τα μέτρα σου και προστάτεψε τον εαυτό σου
εχω απιστευτα νευρα Βασιλη..
με ολους και με ολα ...αλλα κυριως με εμενα!
με την αφελεια μου,με την τυφλη εμπιστοσυνη που εχω δειξει,με την ανασφαλεια μου να εμπιστευτω εμενα...
ειναι απο τις μερες που θελω να ουρλιαξω και να μην εχω αναγκη κανενα..
Η ρίξη με τρίτους ή με τον εαυτό μας δέν είναι απαραίτητα κακό πράγμα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε την δυναμική της γιά να δημιουργήσουμε κάτι καλό. Κούλαρε και βάλε πλώρη γιά άλλα
Απλα μου τη δινει που κοιμομουν!
μου τη δινει γμτ..
μου τη δινει που λεω στην οικογενεια μου τι συμβαινει,κι ακομα μιλανε για επανασυνδεση και "να τα βρειτε"...μου τη δινει!
Ξερεις κατι Φωτεινουλι.....υπαρχουν καποιες φορες ανθρωποι γυρω μας που ενω προσποιουνται τους φιλους περιμενουν στη γωνια....για μια στιγμη που θα βρεθεις σε αδυναμη θεση...κι εκει βγαζουν τα αποθυμενα τους.....
αυτοι βεβαια δεν μας αγαπουν πραγματικα.....
οταν αγαπας και σεβεσε εναν ανθρωπο....θα πεις βεβαια διακριτικα την γνωμη σου...αν σου ζητηθει...αλλα απο κει και περα θα τον στηριξεις οσο μπορεις.....
οποτε η αδιαφορια ειναι οτι καλυτερο.....κουμαντο ο καθενας στην δικη του ζωη!! :)
"...διακριτικα θα πεις τη γνωμη σου..."
μου αρεσε αυτο!
τι γινεται οταν βαζεις τον εαυτο σου στη θεση του αλλου?γτ τοτε η γνωμη τους αλλαζει...
βασικα πιστευω πως οι ανθρωποι νομιζουμε πως τα ξερουμε ολα.....και πως εχουμε δικαιωμα και να εχουμε αποψη ακομα και για το πως νιωθει ο αλλος.....
το ζητουμενο ομως ειναι...τι ειναι αυτο που σε κανει να νιωθεις καλα με τον εαυτο σου....κι αν ειμαι φιλος σου και σε αγαπαω....αυτο θα κοιταξω πρωτα...
και στα αληθεια πιστευω πως οταν σεβεσε τα θελω του αλλου....δεν χρειαζεται καν να βαλεις τον εαυτο σου στην θεση του.....
αλλα ειπαμε οι ανθρωποι ειμαστε...συμβιβασμος και μη ταραξει καποιος τα νερα.....
η καλυτερη μου φιλη ειχε την σταση "σου λεω οτι ξεπερνιεται το προβλημα για να μη σε φουρκισω παραπανω"
ενιωθα το ιδιο ακριβως!
Αναγκαστηκα να την κανω περα αλλα της εξηγησα οτι με αυτη την σταση δεν νιωθω οτι μοιραζομαι αυτο που με τρωει,αλλα οτι μιλαω στον τοιχο..
Η εκπληξη ειναι οτι το καταλαβε!
Λεει πλεον αυτα που πιστευει κι ετσι μπορει να βγει και κατι απο μια συζητηση,βοηθιεμαι απιστευτα ετσι!
Εγω νιωθω ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να λεω αυτο που πιστευω στους φιλους μου...αν δεν το κανω θα νιωσω πολυυυυυ ασχημα,μα παρα πολυ!
και μπορει να φαινονται αυτονοητα αυτα που γραφω,αλλα στην πραξη ,στις σχεσεις αυτα τα αυτονοητα δεν συμβαινουν.
Φυσικα και λες αυτο που πιστευεις....αλλιως δεν εχει νοημα....απλα αυτο που εμενα δεν μαρεσει και δεν κανω ποτε...ειναι να στηνω τον αλλον στον τοιχο...οκ...θα ακουσω και θα πω την γνωμη μου...αλλα διαλλακτικα...και με επιφυλαξη παντα οτι δεν ειμαι μεσα στην ψυχη του αλλου να ξερω πως νιωθει και γιατι αντιδρα οπως αντιδρα.....ενδειξεις μπορει να εχω...αλλα πιστευω πως οσο κι αν αγαπαμε εναν ανθρωπο...πρεπει να τον αφηνουμε ανεπηρεαστος να παρει τις σημαντικες αποφασεις για την ζωη του.....λαθος ή σωστος πρεπει να βρει τον δρομο και την αληθεια μονος του.....
αυτο εννοω διακριτικη...και καλως ή ισως κακως αυτο κανω παντα......πιστευω πολυ σε αυτο...οτι ακομα και τα λαθη πρεπει να ειναι δικα μας και μονο...:)
Όσο ξανοιγόμαστε στους άλλους αποβαλλοντας συνάμα τον εγωισμό μας και αποδεχομενοι να ακουσουμε τους αλλους τόσο πιο πολύ η πεποίθηση μας αυτη να γκρεμίζεται. Είναι τοτε που αποδεχόμαστε ότι υπάρχουν καλύτεροι μας και η γνωσεις και ευστροφία μας δεν επαρκουν για να βοηθησουν ουτε εμας τους ίδιους. Τοτε μπορουμε να θεωρουμε τους εαυτους μας προσγειομενους.
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση