Quote:
Originally posted by Mοναξιά
Αυτό είναι και το πιο παρήγορο. Ανάλογα με την ηλικία σου την οποία δεν γνωρίζω,
φρεσκοτατος,
40 χρ. και κατι ημερων.
μπορεί να αποτελέσει καλό σημάδι για μελλοντικές θετικές εξελίξεις. Το ότι δεν φοβήθηκες το θάνατο έχει την εξήγησή του. Δεν πιστεύεις σε τίποτα μετά από το θάνατο, οπότε δεν φοβάσαι την απειλή της χριστιανικής κόλασης που χρησιμοποιούν οι μεγαλύτεροι τρομοκράτες της ανθρωπότητας.
σωστα.
Είναι κι αυτό μια απελευθερωτική στάση απέναντο στο θάνατο, αλλά προτιμώ να κάνω αισιόδοξες σκέψεις για το μετά. Επειδή δεν είμαστε βέβαιοι τι υπάρχει μετά, δεν είναι λογικό και έξυπνο να απορρίπτουμε.
το οτι δεν ξερω δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να εχω αποψη.
Μια αγνωστικιστική στάση είναι γνώρισμα ιδιοφυιούς ανθρώπου.
δεν ειμαι αγνωστικιστης, προτιμω να ερμηνευω οτι βλεπω και οτι δεν βλεπω να κανω τις εικασιες μου.
Προτιμω τον ανθρωπο που κανει εικασιες απο αυτον που λεει δεν ξερω τι ειναι αρα δεν ασχολουμε.
Μια κάθετα αθειστική στάση εκτός του ότι παράλογη (γιατί με τον ίδιο τρόπο που δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη του θεού, με τον ίδιο τρόπο δεν αποδεικνύεται και η ανυπαρξία του), δεν συμβάλλει σ\'αυτό που αποκαλούμε συνείδηση και ηθική.
Δεν εχω ηθικη, τουλαχιστον με την κλασικη εννοια.
Αν λαβεις υποψη σου οτι σημερα οι περισσοτεροι ανθρωποι ειναι ηθικοι, εγω προτιμω τους ανηθικους.
Το να εισαι αθειστης, ειναι μια σταση που εχει καποιες ερμηνειες.
Εγω δεν λεω ακριβως οτι δεν υπαρχει, αλλα αν υπαρχει καταρχην ειναι δικο του θεμα κατα; δευτερον αν τυχει και βρεθουμε καταφατσα θα εχει μεγαλο προβλημα.
Κατασκευασε ενα τερατουργημα (το ανθρωπο) ο οποιος καταστρεφει με συστημα οτι βρει μπροστα του.....
Αν μη τι αλλο, δεν το κοβω για εξυπνο τυπα....
Ισως μια εγγραφη του στο παρον σαιτ θα τον βοηθησει να λυσει τα προβληματα του, που εχει απο τοτε που εφτιαξε τον ανθρωπο.....
Η ηθική βέβαια δεν πρέπει να\'ναι ηθικολογία των φανατικών χριστιανών. Η επιστήμη σ\'αυτές ακριβώς τις θέσεις βασίστηκε για να κάνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της ηθικής, στην υποτιθέμενη ανυπαρξία ψυχής και πνεύματος. Χειρίζεται τον κόσμο σαν πρόβατα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι θρησκείες. Ξυπνήστε, σας κοροιδεύουν και οι μεν και οι δε.
δεν αντιλεγω.
Δεν ειμαι ουτε με τους μεν ουτε με τους δε.
Απλα το παπαδαριο ειναι πιο φολκλορ....