Δεν εχω την ιδια παθηση με σενα και ειμαι μανιωδης του καφε....στην περιπτωση σου δεν ειναι ψυχολογικο ο καφες εντεινει τις κρισεις....βαλε αν θες στον γουγλη τις λεξεις coffee panic attacks.
Δεν ειμαι και σιγουρος δεν το πολυμελετησα.
Printable View
Δεν εχω την ιδια παθηση με σενα και ειμαι μανιωδης του καφε....στην περιπτωση σου δεν ειναι ψυχολογικο ο καφες εντεινει τις κρισεις....βαλε αν θες στον γουγλη τις λεξεις coffee panic attacks.
Δεν ειμαι και σιγουρος δεν το πολυμελετησα.
Καλημερα σε όλους! Απο χτες εχω στην προστασια μου δυο πανεμορφα γατακια και εχω τρελαθει απο τη χαρα!!!! Δεν ξέρω γιατι αλλα απο την στιγμη που αρχισα να τα φροντιζω (ειναι πολυ μικρουλια 1 μηνος) εχω βρει την ηρεμια μου.. Απιστευτο αλλα ειναι πολυ αγχολυτικα.
Serotonin και εγω τα ιδια παθαινα με τον καφε λογικα επειδη τσιτωνει το νευρικο συστημα το οποιο σε εμας ειναι ηδη τσιτωμενο γινονται χειροτερα τα πραγματα. Να τον αποφευγεις εγω εχω να πιω απο τον Μαρτιο. Υπαρχουν πολυ καλα υποκαταστατα φυτικα οπως του ΚΟΡΡΕ και ειναι μια χαρα.
Οσων αφορα το αλκοολ αστα. Απλα πρεπει να σταματησουμε να το βλεπουμε σαν πατεριτσα. Εγω τουλαχιστον σε αυτο το λαθος πεφτω.
Αφροδιτη Ιδεοληψια μου ειπε η ψυχολογος οτι ειναι κομματι απο το ανχος και οτι το εχω μαζι με τα αλλα συπτωματα. Εκεινη μου ειπε οτι θα υποχωρησουν πολυ ολα αυτα μεσα σε 3 μηνες αλλα δεν ελπιζω και σε θαυματα.
...ααα τον καφέ κομμένο τον έχω. margko ήθελανα σε ρωτήσω κάνεις θεραπεί και με φάρμακα ή απλά ψυχολογίας?
serotonin, εχω να πιω καφέ 15 χρόνια (και βάλε!)
Αντ αυτού πίνω σοκολάτα
Serotonin δεν παιρνω φαρμακα κανω ομοιοπαθητικη αν και τελευταια δεν παω πολυ καλα. Παρολα αυτα θα ειναι η τελευταια λυση τα φαρμακα.
Oχι επειδη νομιζω οτι δεν κανουν δουλεια. Aπλα θέλω να μπορεσω να στηριχτω στις δικες μου δυναμεις αλιως θα θελω παντα πατεριτσες.
Kαι δεν θελω ετσι.. Aλλιως ημουν παντα παρολα τα ψυχολογικα μου που ηταν δυσκολα ποτε δεν κλειστηκα σπιτι και δεν παραιτηθηκα.
Oι σκεψεις μου ειναι πολυ ασχημες και με κουραζουν αλλα ξερω οτι δεν φταιω δεν τις επιλεγω ερχονται σαν εικονες εφιαλτικες. Bασικα μια απορια που εχω ειναι γιατι να τυραννιομαστε τι τα προκαλει ολα αυτα.
Eρχονται στιγμες που αισθανομαι οτι γελαω μηχανικα, οτι δεν θα ξανανιωσω χαρα αληθινη.. H ελπιδα ομως παραμενει..λιγο τραυματισμενη βεβαια αλλα..
Eυτυχως σημερα εχω ραντεβου με την ψυχολογο. Aντε να δουμε..
Kαι ευτυχως που εχω και τα γατακια!
Λετε να γινω σαν και αυτες τις ηλικιωμενες κυριες με τις 30 γατες στο διαμερισμα???? :P
σε κάθε γενέθλια και από μια γάτα δηλαδή..:P
ax re margko σε καταλαβαίνω. την άλλη βδομάδα έχω συνάντηση με ψυχολόγο-οιμοπαθητικό και θα δοκιμάσω και γω αυτή την οδό. ελπίζω να μην έχει εισχωρήση πολύ η ασθένεια και έτσι η ομοιπαθητική να βοηθήσει. Ζω στην Γερμανία και εδώ ασχολούνται πολύ και τα ΜΜΕ με αυτές τις παθήσεις και έτσι βλέποντας κάποιες εκπομπές τύπου \"ενώπιως ενωπίου\" αλλά με γιατρούς ομοιπαθητικούς εναντίον παραδοσιακούς και με ασθενέις παρόντες, το συμπέρασμα που έβγαλα ειναι οτι η ομοιπαθητική βοηθάει αλλά σε μέχρι κάποιες μεσαίου τύπου περιπτώσεις. Ελπίζω να μην ανήκω σε άλλη κλίμακα πιο βαρέων καταστάσεων. Αν και δω που τα λέμε αφού πάω έστω και με ζάλη στην δουλειά μου και λίγο λίγο κάπως λειτουργώ μάλλον θα έχει και χειρότερα απο μένα. Βοήθησε καθόλου σε σένα η ομοιπαθητική? Θα την πρότεινες?
HELLO SE OLUS , ΚΑΙΡΟ ΕΧΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΚΑΙ ΓΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑ ΠΑΡΟΙΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΤΣΟΥΖΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΦΟΡΤΗ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΩΣ ΑΓΧΩΔΕΣ ΑΤΟΜΟ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΡΑΖΑ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟ ΑΓΧΟΣ, Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΣ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΒΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΤΙΝΑ (ΣΤΕΡΗΤΙΚΑ)..
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΤΡΟ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
Serotonin και εγω σε καταλαβαινω αφου εδω ολοι αυτα εχουμε..
Δεν ξέρω αν μου εχει κανει κατι φοβερο η ομοιοπαθητικη αλλα ειναι νωρις (2μηνες) και επιπλεον δεν εβλεπα ψυχολογο και εμεινα πισω.
Eιχα πει θα το παλεψω μονη μου. τελικα ομως δεν μπορω.
Oι κρισεις πανικου βεβαια εχουν σχεδον περασει αλλα εχω καταθλιψη και επιμονες βασανιστικες σκεψεις οποτε δεν ειναι και λιγα...
Oμως αξίζει τον κοπο να προσπαθησεις και να ειναι η τελευταια λυση τα φαρμακα. Eτσι πιστευω και ελπιζω..
Θελει πολυ υπομονη και ψυχολογικη υποστηριξη. Δεν ειναι ευκολο ειδικα αυτο με τις ασχημες σκεψεις που μου χαλανε την καθε στιγμη..
Nα ειμαι με φιλους που τους λατρευω και να ειμαι στο τσακ να τους πω στη μουρη (πχ. Eισαι πολυ ασχημος ετσι που πεφτει το φως! Λυπαμαι αλλα ειμαι ενα τερας που σκεφτεται ετσι για σενα. φυγε μακρια μου!...)
Kαι μετα τυψεις...
Eλεος????
Margko εγω καλά είμαι απο σκέωεις κτλπ. αλλά έχω πολύ ζάλη καθημερινά...που όταν γίνουν έντονες βγαίνει ο πανικός. τώρα αν οι ζάλες πεοέρχονται απο κάποια δευτερογενείς κατάθλιψη τι να πω.
Τέλος πάντων, την άλλη τετάρτη πάω σε ψυχολόγο-ομοιπαθητικό οπότε θα έχω και γω μια άποψη (ελπίζω καλή) για το θέμα. Που μπλέξαμε ρε γμτ?
Pε παιδια τι μπορω να κανω για αυτες τις σκεψεις??
Mε εχει στεναχωρησει πολυ αυτο το κομματι της διαταραχης (καλα ολα χαλια ειναι) γιατι μου ακυρωνει τα αληθινα μου αισθηματα.
εντωμεταξυ αυτην την περιοδο εχουν φυγει τα 2 πιο αγαπημενα μου προσωπα (για σπουδες δουλειας) και ειμαι αρκετα μονη.
Eχω ομως καποιους φιλους που μου ερχονται στο μυαλο ασχημες εικονες για αυτους (ιδεοληψια που λεγαμε)...K μετα τυψεις σε σημειο να θελω να σηκωθω να φυγω. Eχει κανεις καμια ιδεα πως μπορω να το αντιμετωπισω?
Margo μου αυτες οι σκεψεις,οσο τις πολεμας τοσο πιο εντονες γινονται.Αφησε τες να ερχονται κ να φευγουν ανενοχλητα με οποιον ρυθμο θελουν.Μην κατηγορεις τον εαυτο σου κ να θυμασαι οτι εσυ δεν εισαι αυτες οι ασχημες σκεψεις.Αυτες ειναι απλα το προβλημα που υπαρχει(κ θα λυθει!)ασχετα με το ποσο υπεροχος ανθρωπος εισαι εσυ η ιδια.Απλα ασ\'το να συμβαινει κ μη δινεις σημασια.Οταν ερχεται μια τετοια σκεψη,μην της δινεις αξια με το να ασχοληθεις μαζι της.Πες της μονο \"αδιαφορω\" κ να το εννοεις οσο μπορεις.Θα φυγουν εκει που δεν το περιμενεις!:)
Ειμαι πολυ απογοητευμένη με την πορεια μου.
ολο και χειροτερα νιωθω οτι ειμαι. Πολυ θλιψη απογοητευση.
Στο τελος δεν θα εχω αλλη λυση απο τη φαρμακευτικη αγωγη
μαργκο κοιτα, απο οτι διαβασες σ αυτο το φορουμ ολοι κανουν προσπαθεια να βγουν απο το τελμα...αν δεις οτι δεν γινεται, παρε και φαρμακο για ενα διαστημα...εγω τουλαχιστον αυτο θα κανω αν δω οτι χειροτερευω, μια αποφαση ειναι...αντε βρε μην κολωνεις εδω βλεπεις οτι οι μισοι γκλαμουρατοι και καλα με κοκαινες ζουν... Ξερεις τι λεω καμια φορά, οτι αν τελικα παρω φαρμακα και ξεμπερδεψω θα μουτζωνω τον εαυτο μου για τα χρονια που χαραμισα.
μην στεναχωριεσε και θα βρεθει λυση. ( ριξε μου ενα χαμογελο τώρα αντε!!!:)
Σε ευχαριστω serotonin πραγματικα με συγκινησες νομιζα ειχα ξεχαστει...
Tελικα βρηκα καποια δυναμη και θα συνεχιζω να το παλευω ομοιοπαθητικα. Eιχα και ρανντεβου με το γιατρο μου ο οποιος ειναι απο τους καλυτερους απλα το θεμα με αυτη την αγωγη ειναι οτι πας ψαχνοντας οποτε παιρνει καιρο. Tωρα αλλαξαμε \"φάρμακο\" εδω και καμια εβδομαδα και ειμαι πολυ πιο καλα. Φυσικα συνεχιζω και με την ψυχολογο.
Tο θεμα μου ειναι οτι θελω να τα καταφερω μονη μου γιατι πιστευω οτι αληθινα παντα ειμαστε μονοι και αν δεν μπορεις να εισαι καλα με τον εαυτο σου τοτε το χεις χασει το παιχνιδι. Mε ουσιες δεν τα πηγαινω καλα εκτος φυσικα του αλκοολ αλλα και αυτο το αποφευγω τελευταια αρκετα.
Eλπιζω παντα να εισαι καλα με εκανες και χαρηκα :P
Προσπαθω να ειμαι καλυτερα αλλα δεν τα καταφερνω παντα. Γενικα καποια βελτιωση υπάρχει.
Εχω γραψει ενα καινουργιο post που θα ηθελα πολυ να μου απαντησετε. Βεβαια καταλαβαινω οτι τα δικα μου προβληματα μπορει να μην ειναι τοσο φοβερα αλλα ξέρεις ποσο ταλαιπωρουμαστε απο ολα αυτα σε ολα τα επιπεδα. Ειναι και οι αγοραφοβιες στη μεση και ειναι δυσκολο.
Τι να κανουμε??? η ελπιδα πεθαινει τελευταια!!!