Quote:
Originally posted by Aphelia
Χαχα.
Σκέφτηκα λίγο περισσότερο αυτό που έγραψα και ίσως να μην είναι έτσι ακριβώς όπως φαίνεται. Αλλά
1) έχω την τάση να δικαιολογώ τους άλλους οπότε δε σκέφτομαι αρνητικά για αυτούς,
2) αν καταλάβω ότι κάποιος δε μου ταιριάζει την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια,
3) δε μου αρέσουν εύκολα άντρες ή δε γνωρίζω κάθε φορά ένα καλό δείγμα μεγέθους ώστε να μου αρέσει κάποιος από αυτούς. Τα τελευταία δέκα χρόνια είτε θα είμαι μέσα σε σχέση είτε θα θέλω να είμαι μόνη μου οπότε τότε δε μου κάνει εντύπωση κανένας (με πιάνει για μεγάλες περιόδους για αποτοξίνωση από σχέση ή για να τα βρω με τον εαυτό μου) Τα ενδιάμεσα διαστήματα είναι πολύ μικρά. Πάντως όταν έχω όρεξη να κάνω σχέση και είμαι στο ψάξιμο συνήθως κοιτάω αυτούς που φαίνονται καλά παιδιά και θα μου εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στο ότι δε θα με πληγώσουν κλπ. Αν μου τύχει κάτι διαφορετικό όπως είπα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια.
4) όταν επιτέλους έχω διάθεση να κάνω σχέση και γνωρίσω κάποιον που μου ταιριάζει δεν σκέφτομαι ότι υπάρχει περίπτωση να τον παντρευτώ αρκεί για το άμεσο διάστημα (που μπορεί να διαρκέσει κάποια χρόνια) να περνάω καλά και να μπορώ να είμαι ευτυχισμένη. Οπότε δεν απογοητεύομαι όταν τελειώσει. Το βλέπω σαν μία καλή εμπειρία που έλαβα και έδωσα αγάπη, ήμουν ευτυχισμένη. Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να μην είναι κατάλληλος έτσι κι αλλιώς για να τον παντρευτώ αλλά ήταν κατάλληλος για τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου.
Π.χ. πριν από περίπου ένα χρόνο γνώρισα κάποιον που με έλκυε πολύ και τον έλκυα κι εγώ.Ήταν όμως ανίκανος να κάνει μια σοβαρη σχέση, δηλαδή να είναι αποκλειστικά με κάποιον , να τον αγαπήσει και να του δοθεί. Δεν το αρνήθηκε, το αντίθετο, όταν κατάλαβε ότι εγώ άρχισα να τρέφω μεγαλύτερα συναισθήματα για αυτόν (που του το είπα) μου το δήλωσε. Πέρα από αυτή την ανικανότητά του πιστεύω ότι ήταν αξιόλογος άνθρωπος. Κάποια άλλη στη θέση μου μπορεί να συνέχιζε στην ίδια κατάσταση γιατί ήταν ερωτευμένη και δεν άντεχε μακριά του. Αλλά εγώ σκέφτηκα ότι δε θέλω να κάνω κακό στον εαυτό μου, οπότε του ζήτησα να κόψουμε κάθε επαφή (αυτός δεν ήθελε αλλά το σεβάστηκε). Βασανίστηκα για κανά μήνα, είχε απορροφήσει τελείως τη σκέψη μου, έφαγα και μια ψιλοφρίκη γιατί παρόλο που ζήτησα εγώ να διακόψουμε επαφή ένιωθα ότι με απέρριψε, αλλά στο τέλος του μήνα κατάφερα να βάλω την τελεία μέσα μου και αυτό ήτανε.
Γενικά προσέχω τον εαυτό μου και τον προστατεύω ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με ερωτικές σχέσεις.
Και πολύ σωστά κάνεις.Κάπως έτσι ήμουν εγώ πέρυσι.Φέτος το χειμώνα ξέφυγα λίγο αλλά το ξαναβρίσκω το καλούπι.Όταν βάλω τελεία βάζω τελεία σε αυτοκαταστροφικές σχέσεις.Αν παρά ταύτα κάποιος μου αρέσει πολύ το παλεύω να δω τα όριά μου.Αν δω ότι με καταστρέφει την κάνω.Υποφέρω πολύ και νιώθω ότι αυτός με απέρριψε παρ\'ότι είπα εγώ το όχι αλλά με μια αγάπη καινούρια θα χαράξω πορεία.Εσύ ήσουν για εμένα μια παλιά ιστορία.Δεν έχω χρόνο για σχέσεις που δεν τραβάνε.Φροντίζω να μην αναλώνομαι για μεγάλο χρονικό διάστημα.