Καλημέρα καρινιο...μπορώ να συμφωνήσω ολόψυχα μαζί σου?
Printable View
Μικρα αβεβαια βηματακια εντος..χαχα
Ευχαριστώ καρρυ μου, πλεονασμος να προσθέσω κάτι σ' αυτά που έγραψες
-
Στην επόμενη χιλιετηρίδα, σταδιακά και σταθερά,
Θα βασιλεύσει το πνεύμα
Κι αυτή η φωτεινή βασιλεία
Θα συμπεριλάβει στους υπηκόους της
Και τα κατώτερα ζωικά βασίλεια,
Γιατί αυτά τα βασίλεια θα καταστούν
Προστάδια μύησης
Στην του Θεού Σοφία και Ύπαρξη.
Ο ουρανός θα κατέλθει στα δάση, τα βουνά,
Τις θάλασσες τις λίμνες, τους ποταμούς
Και όλα τα όντα αυτών των ευλογημένων χώρων
Θα διαισθανθούν επιτέλους το λόγο της ύπαρξης τους,
Σε σχέση με τη συμπαντική πορεία.
Το όνειρο θα ανατείλει, το όνειρο που οδηγεί
Με άρματα φωτός και μάχης
Στους αιώνιους παραδείσους.
Όλα τα πλάσματα θα υμνήσουν τον Κύριο του Κόσμου
Με δέος, πίστη, πάθος και πόθο
Και θα δοξάσουν το Όνομά Του.
Η αναγέννηση που θα προκύψει στις αρχές του 21ου αιώνα
Θα λάβει τους χρωστήρες και τα χρώματα για να ζωγραφίσει αγγέλους,
Δεν θα είναι η κυοφορούσα μητέρα ενός νέου μεσαίωνα,
Αλλά η μητέρα που θα κυοφορήσει την Ανάσταση
Και θα γεννήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
... τον Ιησού θα τον γνωρίσεις αληθινά όταν δεις το πεινασμένο πλάσμα να χορταίνει με όλα τα καλά και τους πλούσιους να αποδιώχνονται, μένοντας με άδεια χέρια…
Η σωτηρία αποδεικνύεται να μην είναι θέμα λατρείας, νόμων και τελετουργιών, τήρησης ειδικών κανόνων και συμμόρφωσης προς κάποιον ηθικό κώδικα …ή, ακόμη, λαμπρής αρετής. Είναι θέμα σίτισης των πεινασμένων, φιλόξενης υποδοχής των μεταναστών, συμπαράστασης στους αρρώστους και προστασίας των φτωχών, ορφανών και χηρευάμενων από τη βία των πλουσίων.
Τέρρυ Ήγκλετον - Λογική, Πίστη και Επανάσταση (εκδόσεις Πατάκη, 2011)
..ρε Κράτος?
Δηλαδή πόσο έξυπνοι είναι οι μηχανισμοί σου, ρε Κράτος, που θέλουν να με βάλουν να πλακωθώ με τους φαρμακοποιούς επειδή μου ζητάνε να πληρώσω τα φάρμακά μου; Πλήρωσα ποτέ ασφαλιστικές εισφορές στο φαρμακοποιό; Τίποτα δε μου χρωστάει εκείνος. Εσύ μου τα χρωστάς, Κράτος απατεώνα.
Πόσο έξυπνο είσαι, ρε Κράτος, που βάζεις τους μηχανισμούς σου να με πείσουν ότι «Κράτος είμαστε όλοι»; Εγώ είμαι πολίτης. Εσύ έχεις υποχρέωση να με υπηρετείς. Εγώ σε πληρώνω χρόνια ολόκληρα. Κι εσύ με κλέβεις χρόνια ολόκληρα. Αν είναι να μπει κάποιος φυλακή επειδή χρωστάει στον άλλον, είσαι εσύ κι όχι εγώ. Δεν είσαι ανώνυμο κράτος. Έχεις το πρόσωπο του κάθε κόμματος που υποσχέθηκε να με υπηρετεί και το ονοματεπώνυμο του κάθε πρωθυπουργού.
Πόσο γαλαζοαίματο είσαι, ρε Κράτος καθώς όλοι όσοι μπερδεύονται με τα της διαχείρισής σου αποτελούν μια τεράστια οικογενειακή συγκέντρωση; Ο Γιάννος Παπαντωνίου βάφτισε την κόρη του Στουρνάρα. Η σύζυγος του Παπαντωνίου, δεν έχει δηλώσει τα χρήματα που είχε καταθέσει σε υποκαταστήματα της HSBC στη Γενεύη, ύψους άνω των 2 εκατ. δολαρίων και τώρα «ελέγχεται». Από ποιους ελέγχεται; Από υπηρεσίες των οποίων o Στουρνάρας είναι πολιτικός προϊστάμενος. Θες να με τρελάνεις ρε Κράτος, και να πειστώ ότι μέσα σ’ ένα τεράστιο σόι πολιτικο-επιχειρηματιών ελέγχεστε μεταξύ σας;
Για πόσο μάγκας περνιέσαι ρε Κράτος που αρνήθηκες να χρησιμοποιήσεις την έστω πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ με το επιχείρημα ότι δεν προερχόταν από νόμιμη πηγή; Εδώ ρε Κράτος γελοίο έχεις δημιουργήσει τετραψήφιο αριθμό για να ρουφιανευόμαστε ανώνυμα οι πολίτες μεταξύ μας έστω και για «περίεργα πολυτελή βίο», κι όταν πέσει ανώνυμη ρουφιανιά, πας και κάνεις έλεγχο. Αυτό είναι νόμιμο δηλαδή, αλλά η λίστα Λαγκάρντ που ήξερες ποιος σου την έδωσε, δεν είναι;
Πόσο απίστευτος καραγκιόζης είσαι ρε Κράτος που θες να με πείσεις ότι κυνηγάς τη φοροδιαφυγή, την ώρα που για ακόμη μια φορά τη νομιμοποιείς παρέχοντας μια ντουζίνα φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές; Αυτό δεν είναι νόμιμη φοροδιαφυγή δηλαδή; Αλλά επειδή συνήθισες κάθε μέρα να δίνεις στη δημοσιότητα ονόματα συλληφθέντων για χρέη εκατομμυρίων στο Δημόσιο και θες να σου λέμε «μπράβο» και «ζήτω», για πες μας πόσα μάζεψες απ’ όλους αυτούς; Για εκατοντάδες εκατομμύρια έκανες συλλήψεις. Γιατί δε μας λες πόσα πήρες; Μήπως επειδή δεν πήρες τίποτα; Μήπως επειδή τους ήθελες μόνο για πυροτέχνημα; Μήπως επειδή η νομοθεσία σου που διευκολύνει τη φοροδιαφυγή, σ’ έκανε να πάρεις μόνο τ’ αρχίδια σου;
Πόσο κωλοκράτος είσαι ρε Κράτος που ενώ ομολογείς ότι δε μπορείς ή το πιθανότερο δε θες να ελέγξεις τα τέσσερα όλα κι όλα διυλιστήρια που υπάρχουν στην Ελλάδα, έρχεσαι και φορτώνεις σ’ εμένα την ποινή για λαθρεμπόριο καυσίμων; Δεν πήρα φέτος πετρέλαιο. Κυκλοφορώ στο σπίτι με 5 μπλούζες, 2 παλτά και 3 σώβρακα από μέσα εξ αιτίας των ελέγχων που δε θες να κάνεις και ζητάς να σε σεβαστώ;
Πόσο ξεφτιλισμένο είσαι ρε Κράτος την ώρα που κάνεις τα πάντα για να ενισχύσεις τη φοροδιαφυγή σε κάθε κοινωνικό στρώμα; Εμένα, Κράτος τρισάθλιο, αν έρθει η ιδιοκτήτρια και μου προτείνει να δηλώνω ότι πληρώνω μικρότερο ενοίκιο επειδή της έχεις αυξήσει το φόρο αλλά τον μείωσες σε όσους νοικιάζουν ολόκληρα κτίρια και παίρνουν ενοίκια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, γιατί να της το αρνηθώ; Ούτως ή άλλως Κράτος σάπιο, μου αφαίρεσες το δικαίωμα να δικαιολογώ το ενοίκιό μου στη φορολογική δήλωση, ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα μου κόψει 30 ευρώ που τα έχω ανάγκη. Αυτό γουστάρεις ανώμαλο Κράτος, να με κάνεις για 30 ευρώ τον μήνα συμμέτοχο στη φοροδιαφυγή κι ύστερα να βάζεις τον κάθε σκατοκουβά σου να δηλώνει ότι όλοι μαζί τα φάγαμε.
Κράτος, δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά εμείς οι δύο. Χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερους να μην τα πηγαίνουν καλά μαζί σου. Νιώθω ωραία που βλέπω χτεσινούς νοικοκυραίους να σε σιχαίνονται και να σε βρίζουν. Κράτος, κάθε μέρα που ξυπνάω μου ζητάς λεφτά. Δε σε νοιάζει πού θα τα βρω, αλλά μου ζητάς λεφτά για να καλύψεις τις τρύπες που αφήνουν οι πολιτικοί και οι κολλητοί τους επιχειρηματίες. Μου κόβεις κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά διατηρείς όλες τις φοροαπαλλαγές στους βουλευτές. Κοροϊδεύεις ότι δε θα κόψεις τις φοροαπαλλαγές για τα παιδιά – λες και κάνεις χάρη – αλλά τα παίρνεις από το τέλος επιτηδεύματος και τα χαράτσια.
Κράτος ασυγκράτητo ... ........!
Καλός ο Καρτέσιος αλλά το κειμενάκι του ατελές. Γιατί δέν φτάνει μόνο να θίγεις αλλά και να προτείνεις. Αλλιώς αυτό το σύστημα που ανοίκουμε όλοι μας θα γκάζωνε μόνο, ή θα φρέναρε. Και αυτό που χρεαζόμαστε είναι απλά να στρίψουμε. Το κειμενάκι καταγγέλει (όπως θα έκανε, ας πούμε, και η Χ.Α. γιά δικούς της λόγους) δίνοντας χώρο στην γενική απονομιμοποίηση των μέχρι πρότινος μετροπαθών πολιτών που μιά χαρά κοιτούσαν τη δουλίτσα τους στήνοντας λιθαράκι-λιθαράκι αυτό που σήμερα καταριούνται. Και που ακόμη και σήμερα δέν έχουν την διάθεση (...και την αντίληψη, αρκετοί) να αμφισβητήσουν: την δομή της εξουσίας και της ιδιοκτησίας λέγοντας απλά δούλεψα, ίδρωσα και άρα μου ανοίκει στραγγίζοντας από ουσία την κοινωνική συνείδηση παραγνωρίζοντας πως έτσι περιορίζουν την αυτονομία τους(Emile Durkheim).
Ο αγρότης π.χ κάνει αυτό που του έμαθε ο φεουδάρχης παλιότερα αναπαραγάγοντας το ίδιο σύστημα και λειτουργεί μακριά από το πρίσμα της Ανθρωπιάς που οφείλουμε να αναπτύξουμε.
Θα φτάσει μια μέρα που δεν θα υπάρχουν διαχωρισμοί μεταξύ των ανθρώπων, ούτε πόλεμοι. Αγωνίζονται όλοι να αποκτήσουν ένα κομμάτι γη, ύστερα όμως από λίγο καιρό φεύγουν και μόνο η γη μένει και η απληστία.
Το καταλαβαίνεις ότι αυτή η εποχή θα φέρει μεγάλες αναταραχές, κάποιοι θα εννοήσουν ότι υπάρχουν νόμοι που οφείλουν να σέβονται. Πολλά όντα διασκορπισμένα στον κόσμο εργάζονται μυστικά μέσα τους ώστε τα φρούρια της άγνοιας, του υλισμού, και του δεσποτισμού να καταρρεύσουν. Ετοιμάζεται μέσα τους μια Νέα Ζωή που θα ξεπεράσει κάθε φαντασία από την ομορφιά της, το μεγαλείο της και την αρμονία της.
.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα σε σένα..
Κάποια άλλη χιλιετηρίδα ίσως..σήμερα όχι. ...διότι σήμερα χρησιμοποιείς το στερητικό –ά-πιστος!
Δεν μπορείς όμως να αποκλείσεις κάποιους να τα ζουν αυτά, να τα οραματίζονται και να χαίρονται ..
Όταν όμως σε <<έλξει>> Εκείνος με τι δική του Θεϊκή Αγάπη τότε θα γίνεις κι εσύ από –ά-πιστος =Πιστός.
Άλλωστε συ αυτός δεν μπορείς να παράξεις έργο μέσα σου, όσο κι αν το θέλεις ,όσο κι αν τρέξεις..
«Κανένας δεν έρχεται προς Εμένα αν δεν τον <<έλξει>> ο Πατέρας, λέει ο Κύριος!»
ΑΛΛΑΞΕ λοιπόν...ΑΡΧΙΣΕ να Πιστεύεις ...αυτό το μπορείς...φτάνει να το θέλεις...μη φοβάσαι άλλο...:)
Έχουμε και πρόγραμμα διάγνωσης μέσω ίντερνετ τώρα
...χαχαχά !!
Σ'ευχαριστώ, αλλά Το Αίμα που έχυσε ο Χριστός δέν με πρόδωσε ακόμη
http://www.youtube.com/watch?v=ta-uxOT9uXA
##
...και προστακτικές τύπου "Άρχισε" εκεί που σε παίρνει, έστω και αν το χέρι που μου κούνησες το βαφτίζεις θεϊκό
.
Σ'ευχαριστώ, αλλά Το Αίμα που έχυσε ο Χριστός δέν με πρόδωσε ακόμη
Χαίρομαι Βασίλη που δεν σε πρόδωσε ακόμη..το Αίμα του Χριστού..άρα είσαι πιστό παλικάρι,
..τότε γιατί τα βάζεις μαζί μου; εξήγησε αν μπορείς..
Κανέναν δεν πρόδωσε ούτε μπορεί να προδώσει ήταν και είναι πιστός μέχρι θανάτου,
έτσι μας αγάπησε ο Χριστός, με τα λάθη και τις αδυναμίες μας...
να έρθει η ώρα αυτό να το φωνάξεις και σ' όλο τον κόσμο...
σ' αφήνω μέσα στην δική του ΕΙΡΗΝΗ ! δεν είμαι εχθρός φίλος σου είμαι...
κι εσύ όταν θα βλέπεις λάθος στον αδελφό σου να τον καλύπτεις..
όταν όμως βλέπεις <<φαρισαϊσμό>> να τον αποκαλύπτεις για να ντραπούν οι έχοντες καλά κρυμμένη την άγνοια..
Δέν τα βάζω μαζί σου, με αυτά που ποστάρεις εκνευρίζομαι.
Και'γώ έχω κολλήματα (...κοινωνικού τύπου) αλλά δέν κάνω διακρίσεις ανάλογα με την κομματική απόχρωση όσων μας επιβουλεύονται.
Εσένα όμως πώς θα σου φαινόταν να πλακώσουν Μουσουλμάνοι, Μωαμεθανοί, Ισδραϊλίτες, Βουδιστές, Μορμόνοι, Σαϊεντολόγοι, Λάτρεις της πέτρας του νερού και του μοτοσακό και δέν ξέρω'γώ ποιοί άλλοι και να προσπαθείς να πείσεις γιά την μία και μοναδική σου αλήθεια?
Έχω την εντύπωση πως ρατσιστικά, κομματικά και θρησκευτικά σχόλια δέν μπορούν να γίνονται αποδεκτά από την αισθητική των μελών κάποιου forum. Κρίμα είναι. Σε σημείο που από καιρό διαβάζοντάς σε στο παρα πέντε είμαι να γράψω με κεφαλαία "είμαι και γκέυ και πακιστανός και αναρχικός και οτιδήποτε άλλο που δέν έχει φωνή σε δημόσιο διάλογο". Τους χαιρετισμούς μου και εύχομαι να κατανοήσεις
Κι εγώ εύχομαι να κατανοήσεις Βασίλη..
δες ποιοι μας <<επιβουλεύονται..>>..Γιατί υπάρχει αυτή η νοοτροπία; Πως θα γκρεμιστούν πεποιθήσεις νέων ανθρώπων που από αντίδραση και μόνο δεν μπορούν να δουν ή να ακούσουν; Δεν αποβλέπω σε κανένα όφελος όπως μου καταλογίζουν εκτός από το ότι συνειδητά όλοι σ’ αυτή τη χώρα μπορούν να διεισδύσουν σιγά σιγά στα μυστικά της Θείας Δημιουργίας..
Bλέπεις κακό σ’ αυτό;.. μας παραχωρήθηκε η πιο υπέροχη δύναμη, το πνεύμα (όχι το μυαλό μας) το πνεύμα που ο Δωρητής μας δώρησε. Και φυσικά κάθε σκέψη ενεργεί σύμφωνα με τη δύναμη του πνεύματος που την έχει δημιουργήσει. Όταν το ξέρουμε αυτό, ο καθένας από μας μπορεί να γίνει ευεργέτης της ανθρωπότητας ...(παρότι στην αρχή θα τον συκοφαντούν όλοι..) Όλοι εμείς μέσα από το διάστημα μέχρι τις πιο μακρινές περιοχές μπορούμε να στέλνουμε τις σκέψεις μας σαν αγγελιαφόρους.. ..σκέψεις που θα είναι φωτεινές υπάρξεις εντεταλμένες να βοηθούν ανθρώπους, σ’ όλο το πρόσωπο της γης, να τους παρηγορούν, να τους φωτίζουν, να τους θεραπεύουν ...όλα αυτά τα είπαν φωτεινοί δάσκαλοι που πέρασαν ανά τους αιώνες από τον ταλαίπωρο αυτό πλανήτη..
Όλοι είπαν το ίδιο πράγμα, ότι όταν ο άνθρωπος καταλάβει καλύτερα τον εαυτό του, και έχει μια καλύτερη συμπεριφορά στη ζωή του η σκέψη και ο λόγος του θα έχει τέτοια δύναμη γιατί ο ίδιος θα είναι το ζωντανό παράδειγμα όλων των λόγων του... ..παράκληση, ...μην απαντάς αμέσως, αν μπορείς την αίσθηση όλων αυτών, νιώσε την λίγο..
Ναί βλέπω
Οι νέοι στους οποίους απευθύνεσαι χρειάζονται πρωτίστως να υπάρχουν και αύριο το πρωί. Είτε είναι Αλβανοί, είτε είναι τρανσέξουαλ, είτε χλευάζουν την δική μου πίστη. Σαν άνθρωπος -και όχι σαν αμφιβόλων προθέσεων κείμενο- είμαι μαζί τους από αυτή τη στιγμή -και όχι από την επόμενη χιλιετία και υπό προϋποθέσεις-γιατί θα δούνε άσπρη μέρα όταν η κοινωνία προστατεύσει τα δίκαια και την αξιοπρέπειά τους. Η περί των κοινών εθελοτυφλία που προτείνεις ανήκει στις εποχές του σκοταδισμού. Η δική σου προσωπική περί των κοινών θέση είναι κοκοκό γιατί σε ενδιαφέρει πρωτίστως ο αριθμός των κεφαλιών που θα στο μαγαζί. Αν πίστευες στον Χριστό θα τους το έκανες σμπαράλια το μαγαζί, σόρυ.
Συνέχισε ακάθεκτη, εμένα αν μου την έλεγαν έτσι θα είχα αποχωρίσει με τη μία αφού είμαι φιλοξενούμενος αλλά εσύ αντί τσίπας περιφέρεις την μία και μοναδική αλήθεια. Αν αυτό δέν κρύβει σκοπιμότητα εγώ είμαι τραπέζι.
##
Ένας χριστιανός μπορεί να 'ναι προφήτης, άγιος, παπάς, βασιλιάς, στρατηγός, υπουργός, ανώτερος δημόσιος υπάλληλος, εκπρόσωπος μιας οποιασδήποτε εξουσίας, χωροφύλακας, δήμιος, άρχοντας, εκμεταλλευτής αστός ή υποδουλωμένος προλετάριος, καταπιεστής ή καταπιεζόμενος, βασανιστής ή βασανιζόμενος, αφεντικό ή μισθωτός, δεν έχει όμως το δικαίωμα να πει ότι είναι άνθρωπος· γιατί ο άνθρωπος δε γίνεται πραγματικά άνθρωπος παρά μόνο στο μέτρο που σέβεται και αγαπά την ανθρωπινότητα και την ελευθερία ολονών, και στο μέτρο που την ελευθερία του και την ανθρωπινότητά του τις σέβονται, τις αγαπούν, τις αναδεικνύουν και τις δημιουργούν όλοι οι άλλοι.
Μπακούνιν
Μπράβο βρε τραπέζι! χρήσιμο είσαι, θα θελα να σαι ροτόντα να συμβολίζεις την ισότητα και να ευλογηθείς με ελευθερία πνεύματος, να θέσεις τον εαυτό σου πλήρως στην υπηρεσία του Φωτός, αυτό να είναι το καθήκον σου που βρίσκεται κρυμμένο στα λόγια, Εσείς είστε το Φως του Κόσμου!
Εμένα άσε με, έχω Οδηγό Προστάτη, δεν επιλέγω, παραδώθηκα, Άλλος κουμαντάρει...Είναι γνωστό το μη δίνεται τα ρόδα στους γαϊδάρους, το μη δίνεται τα άγια στα σκυλιά, ούτε τα μαργαριτάρια στους χοίρους...τι να πάρεις από μένα, ... έμαθα το μάθημα.. πέρασα τις εξετάσεις ..τώρα η σειρά σου τραπέζι μου..όχι ότι σε νοιάζει, αλλά επειδή δεν έχω δικό μου θέλω, δεν γνωρίζω ποτέ θα σταματήσουμε να τρωγόμαστε ..εσύ δηλαδή, τρώγεσαι νομίζοντας ότι λες κάτι..
Η δική μου ελπίδα δεν πεθαίνει, όταν κάποιοι αποκτήσουν συνείδηση της χωρίς τέλος αναζήτησής τους και του σκοπού της θα νοήσουν και την πλήρη απελευθέρωση της ανθρωπότητας.
Και μόνο αυτοί που θα βρίσκονται σ’ αυτό το σημείο της επίγνωσης καρρυ μου, θα εμπιστευθούν και θα αφήσουν τον εαυτό τους να καθοδηγηθεί συνειδητά από την δική τους Γνώση του δικού τους μικρο κοσμικού συστήματος κι όχι από την αλήθεια της κάθε Μαρίας που γράφει εδώ μέσα..κατάλαβες καρυ;
Λοιπον ολα αυτα τα χαριτωμενα....μου θυμισαν ενα αγαπημενο τραγουδακι.....αφιερωμενο με πολυ αγαπη :)http://www.youtube.com/watch?v=tyyGWIx7468
εχω να σας πω μονο αυτο ...:)))
http://www.youtube.com/watch?v=QxEpxxpbKU4
Δεν θα μπορούσα να σου πω κάτι που είναι πιο πολύ δικό σου παρά δικό μου, αν η ψυχή μου βρισκόταν μακρυά.
Μα όπως λέει ο Saint –Exupery, “όλοι οι μεγάλοι ήταν πρώτα παιδιά, λίγοι όμως το θυμούνται”. Εγώ δεν το ξέχασα.
To ξέρω, μέσα σου πλημμυρίζει μια άλλη αίσθηση, αρχίζεις να γίνεσαι άνδρας. Παίρνεις στο χέρι σου τη διχάλα και το δάσος σε περιμένει. Να γνωρίσεις κάθε δέντρο του, να βρεις το μονοπάτι σου, μέσα στα τόσα μονοπάτια που χάραξαν οι βροχές και τα αγρίμια. Τώρα η ζωή ανοίγεται μπροστά σου, έτσι που άλλοτε δεν την είχες δει. Ιδανικά ανασαίνουν μέσα σου, αποφάσεις για τα ωραία και τα αληθινά, πάθος να ερευνήσεις το κάθε τι, να βρεις, να δώσεις. Αλλά και πολλά ερωτήματα, αμφιβολίες, κάποιος δισταγμός μπροστά στο αύριο που ορθώνεται άγνωστο, καινούργιο. Τι θα είναι;
Θέλω να ξέρεις σε νιώθω πολύ κοντά μου, ποτέ δεν θα σταθώ ψυχρός παρατηρητής ή επιτιμητής στο μεγάλο αγώνα σου. Βλέπω τον ενθουσιασμό στα μάτια σου, υπάρχουν τόσα που σε περιμένουν. Ανίχνευσε με τον καθαρό σου νου, κλείσε μέσα σου τις ομορφιές της φύσης, του πνεύματος χτίσε μέσα σου ψηλά βουνά. Η ζωή περιμένει να σε δεχθεί, γερό στο σώμα στο πνεύμα και στην ψυχή, υπεύθυνο συνετό.
Σήκωσε τα μάτια κοίταξε μακρυά χαράζει για σένα η μεγάλη ώρα. Η πρώτη φορά από τις τόσες που θα χρειαστεί στη ζωή σου να σφίξεις τις γροθιές σου και να βαδίσεις, λέγοντας ένα ναι ή ένα όχι μεγάλο, κάποτε οδυνηρό, αλλά πάντα γενναίο κι αντρίκειο. Απ’ αυτά τα ναι και τα όχι που θα πεις, θα εξαρτηθεί ένα σπουδαίο μέρος της αυριανής ευτυχίας σου. O άνθρωπος είναι ότι συσσωρεύσει μέσα του. Ό,τι δει, ακούσει, ότι πιστέψει, ή μελετήσει χτίζεται σαν λιθαράκι μέσα του το ένα πάνω στο άλλο και διαμορφώνει το άτομό του. Οι κορφές είναι για τους αετούς και φτερά αποκτάει καποιος όταν παλεύει. Μη στερήσεις τον εαυτό σου απ’ την περηφάνια της νίκης. Τα μάτι σταθερό και η καρδιά σίγουρη.
Μπορούμε να συμφωνήσουμε ολόψυχα και γι αυτό αυτό το ταξίδι της Θείας Δημιουργίας;
Όλος ο αγώνας του ανθρώπου από την στιγμή που αποκτά συνείδηση της ύπαρξής του είναι πρώτα να κατανοήσει και στην πορεία να φτάσει το Θείο. Πρώτα όμως χρειάζεται να κατανοήσει το κατώτερο τμήμα της ύπαρξής του, δηλαδή την μηχανή, το όχημα του, το δημιουργημένο αυτόματο κομμάτι του. Αυτό το κομμάτι αποτελείται από τις καταγραφές, τις συμπεριφορές κι εμείς βλέπουμε το συγκεκριμένο άνθρωπο και την ιστορία της εξέλιξης του. Το δεύτερο στάδιο του ανθρώπου που αρχίζει με την λεγόμενη αφύπνιση, του δίνει την κατανόηση και τη δυνατότητα να συντελέσει έναν συνειδητό επανα-προγραμματισμό αρχίζοντας από τον εαυτό του.
Λόγω της διπολικής φύσης και της ελεύθερης βούλησής του, ο άνθρωπος κάνει πολλά λάθη μέχρι να γίνει Πνευματικός. Χρειάζεται να κατανοήσει ότι παραδίδοντας θεληματικά τη δήθεν ελεύθερη βούληση, και παραδιδόμενος ολοκληρωτικά στον Ύψιστο, (αφήνοντας Εκείνον να αυξάνεται μέσα μου κι εγώ να ελαττώνομαι), ο άνθρωπος περνά από μία σειρά προκλήσεων και βιωμάτων έτσι ώστε να καταλήξει από μόνος του σε μία Αλήθεια ή μία Σοφία, ή μία Αρχή που προάγει την πνευματική του εξέλιξη.
Κατανοώντας το φυσικό επίπεδο, τα ένστικτά του, τη λογική του, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του, μέσω της Θείας Χάρης, αυξάνει η ψυχική του δύναμη, και αναπτύσσονται μέσα του οι ιδιότητες της δικαιοσύνης, του ελέους γίνεται ένα λειτουργικό πνεύμα ένας βοηθός της ανθρωπότητας. Έχει πλέον κερδίσει το κλειδί της «Διάκρισης μεταξύ καλού και κακού» και την είσοδό του στον Πνευματικό Κόσμο.
Ο στόχος είναι να κεντριστεί και να ενεργοποιηθεί ο νους ώστε να εξελιχθεί σε ένα Θεϊκό Νου. Είναι ο καταλύτης μετάβασης του ζωώδη ανθρώπου σε πνευματικό άνθρωπο. Όταν καλλιεργήσει την Χρηστική Συνείδηση, και ανοιχτεί η καρδιά του, εκεί πάνω στο σταυροδρόμι του Πνεύματος, αποκτά το κατάλληλο δονητικό κλειδί που ανοίγει όλες τις πόρτες της ζωής, την Ανιδιοτελή Αγάπη.
Ο άνθρωπος που φτάνει να βιώνει καθημερινά αυτή την αγάπη στο κέντρο της καρδιάς του, ανοίγει διάπλατα, αγαπάει όλο τον κόσμο, και ενώνεται με το Θείο.
Το βιολί βιολάκι.
Με το ζόρι να μας φεσώσεις φονταμενταλισμούς.
Από μεσαίωνες πήξαμε
http://www.youtube.com/watch?v=H4TMJ6oEla4
Mark Stewart - As the Veneer of Democracy Starts to Fade
The military police, act as a private army,
with the bosses.
To break the back of organized labour
to get this cheap, strike-free workforce.
Καλημέρα carry!! Όλα είναι όπως τα λες,
Οι εποχές μας έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Προσωπεία και στυλάκια πέφτουν, περισσευούμενοι θεσμοί εξαφανίζονται, άχρηστα είδωλα-αντικείμενα εξασθενούν ...
Εσύ νομίζω πίστεψες ότι είμαι εδώ για να σου επιβάλω τις ιδέες μου; Όχι, αυτές μόνος σου θα τις στεριώσεις, μπορούμε όμως να ανιχνεύσουμε μαζί κάτι που εσύ η καποιος άλλος θα ήθελε, ...το να θελήσει κάποιος να ερευνήσει το δάσος που κι εγώ κάποτε περιπλανήθηκα και τώρα ανοίγεται και μπροστά σου <<...Όχι όμως για να βρεις έτοιμα μονοπάτια, >> ούτε να συμφωνήσεις πρόχειρα μαζί μου, μόνος σου θα ξεχωρίσεις τις αξίες από τις επιδέξια στημένες πλάνες, αν προσθέσω έστω κάτι μέσα σου, θα ξέρω πως η ανησυχία μου για σένα δεν στάθηκε άκαρπη. Θα βρεθούν βέβαια κάποιοι αξιολύπητοι που θα γελάσουν, τι λέει τούτη θα πουν. Ας πουν. Πιστεύω σε όλους εσάς για αυτό γράφω αυτά τα λόγια. Στο χέρι σου είναι η φωτιά που σε φλογίζει να μην κάψει όλο το δάσος, αλλά δείχνοντας σου το δρόμο μέσα στη νύχτα, να σου δίνει φως ζεστασιά, όταν καθισμένος κοντά της την ώρα που όλο το δάσος ησυχάζει, ακούς πως τραγουδά τη ζωή το Τριζόνι.
Σου έχει συμβεί ποτέ κλεισμένος ερμητικά στο δωμάτιο κοιτάζοντας πέρα τα σύννεφα το δειλινό, ν’ αναφωνήσεις: << Μα είμαι μόνος, πόσο μόνος αισθάνομαι!>> Κι όμως η ψυχή σου ξεχειλίζει από αγάπη, λες και θα διαρραγεί για να απλωθεί σε κάθε γωνιά, να βρει ανθρώπους στον ίδιο παλμό, φίλους που θα τους εμπιστευτεί, θα γίνει ένα μαζί τους. Ναι, θα ήταν λάθος να κλείσεις στον εαυτό σου σε μια νοσηρή απομόνωση. Αν αισθάνεσαι κάποιο δισταγμό, θυμήσου ότι και άλλοι αναζητούν, όπως κι εσύ, ένα ζεστό ανθρώπινο χέρι μέσα στο δικό τους. Προχώρησε με σύνεση ανιχνεύοντας. Θα βρεις εκείνον που θα ακουμπήσεις την καρδιά σου, σε κάποιο ξέφωτο του δάσους σε περιμένει. Όμως προσοχή, με την πρώτη έκρηξη της καρδιάς ξεχύνεται ένα κύμα, γεμάτο μεγαλείο και αλτρουισμό, αλλά και πόσο ευάλωτο, ευκολόπιστο, έτοιμο να συντριβεί στον πρώτο βράχο. Θα προχωρήσεις χωρίς να σκεφτείς; χωρίς ν'ακούσεις την αντρική φωνή μέσα σου,
..που σου λέει ...<<θα αρχίσεις εξερεύνηση χωρίς χάρτη και πυξίδα;>> Που θα εμπιστευτείς όλο αυτό το ξεχείλισμα; Το ίδιο σου το είναι; Που θα το εμπιστευθείς; Πριν λίγο γύρευες κάποιους να μοιραστείς τον ενθουσιασμό και τις αγωνίες σου, να ενώσεις μαζί τους τον εσωτερικό σου εαυτό. Μπορείς λοιπόν, δίχως σκέψη, εντελώς αβασάνιστα να παραδώσεις ότι πιο υψηλό σε φλογίζει στα πρώτα χέρια που θα βρεις; Τελικά όπως πολλά μεγάλα πράγματα η φιλία είναι μια πράξη αντρική. Φωτεινό παράθυρο στη σκοτεινιά του κόσμου. Γνώρισμα της η αγάπη που φαίνεται κάθε στιγμή, μολονότι με επιμέλεια αποφεύγει να εκφράζεται με λόγια. Γνώρισμα της η ανιδιοτέλεια. Δίνει χωρίς να ζητά, όταν παίρνει χαίρεται γιατί μπόρεσε να κάνει τον άλλο να δώσει και γίνεται πράξη θυσίας, όταν με καθαρό το νου αποφασίσει να δώσει κάποιο τέλος αν συμβεί κάποτε να ξεφύγει απ’ το σκοπό. Μια τέτοια ώρα, που είναι δύσκολή για σένα, αλλά ηρωική, το ξέρω, «δεν δίνεις σημασία στα λόγια, αλλά μπορείς να καταλαβαίνεις σωστά τις πράξεις» Saint –Exupery.
.
Υστ. Tελικά τι είπα, είπα σ' όλους, ελάτε να φτιάξουμε πρώτα το μέσα μας και μετά το έξω θα φτιάξει από μόνο του.. το δέχεσαι;
Ερώτηση: πιστεύετε ότι τον άλλο, πρώτα τον γνωρίζουμε και μετά τον αγαπάμε; ή μόλις την δούμε ή τον δούμε τον αγαπάμε αμέσως;
Γεια σου, κάρρυ,
εσένα η μαμά σου σε γέννησε άνδρα, έτσι μπορείς τώρα που όλο και περισσότεροι θα μιλούν
για την θαυμαστή Συνειδητότητα, να τη γνωρίσεις, είναι νέα, εξωτικής ωραιότητας, με σπάνια μόρφωση,
είναι αυτή που όλοι την ονομάζουν καθαρή Συνειδητότητα ή Αρχηγό. Λέω να το σκεφτείς!!! :)
Τι μου λες παρακάτω;
<<Το βιολί βιολάκι. Με το ζόρι να μας φεσώσεις φονταμενταλισμούς. Από μεσαίωνες πήξαμε>>
Μη μου μιλάς για << φεσώματα και φονταμενταλισμούς>>
είμαι απλός άνθρωπος εγώ, δεν ξέρω τέτοιες λέξεις, ούτε βιολί έμαθα κάρρυ μου, δεν πρόλαβα...:)
Για το μεσαίωνα θα σου πω πολλά, μου τα είπε όλα η γιαγιά μαρικούλα.....
ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ... ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΘEΛΟΥΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ !!!
ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΣΗ....ΞΥΠΝΑ ΚΑΡΡΥ.....!
Mην αφήσεις να συμβεί αυτό ...οι νέοι θα μάθουν, για να γίνουν δυνατοί.
Η αλλαγή δεν είναι εκεί έξω, αλλά από μέσα μας ξεκινά..
Ωστόσο αν θυμώνεις μπορείς να μη με διαβάζεις...:(...
Εγώ θα λέω για τη ζωή μας που αποτελείται από δύο πόλους, το μέσα μας και το έξω μας ,την εσωτερική και την εξωτερική μας ζωή και γύρω από αυτούς τους δυο πόλους στρέφεται η ανθρώπινη μας ζωή. Η παρόρμηση που νιώθει κάποιος να αναπτυχθεί ενσυνείδητα να γίνει πραγματικό Άτομο, Άτμητος, Αδιαίρετος, πέρα από την επίδραση του μέσα μας ή του έξω μας, αναπτύσσει αργά η γρήγορα τη Συνειδητότητα και τότε αρχίζει να ζει <<μέσα >> απ’ αυτήν και να την κάνει συνειδητή δράση. Αυτό είναι δύσκολο έργο απαιτεί συνεχή εγρήγορση.
<<Όμως η ανάπτυξη της Συνειδητότητας είναι η μόνη λύση στα προβλήματα της ζωής μας >>, τόσο στα πρακτικά όσο και στα ψυχολογικά ή υπαρξιακά κλπ. Όταν εδραιωθεί μια αδιάσπαστη γραμμή Συνειδητότητας τότε το ανθρώπινο Άτομο με το εγώ του απόλυτα αναπτυγμένο, θα έχει δαμάσει όλες τις δυνάμεις της ζωής, θα τις έχει αφομοιώσει και εξανθρωπίσει, και θα είναι έτοιμο να εξερευνήσει υψηλότερους τομείς.
Καλή σου μέρα Μαρίκα
Δεν θα διαφωνήσω ότι η ανάπτυξη της συνειδητότητας, η διεύρυνσή της, είναι το ζητούμενο κάθε ανθρώπινης ψυχής, κάθε ανθρώπινης κοινωνίας. Το δύσκολο έως τώρα είναι πως η ατομική ευθύνη θα εξελιχθεί σε συλλογική γιατί μόνο μέσω αυτής μπορεί κάτι ν' αλλάξει.
Αν μπορούσα να σκεφτώ ένα τρόπο για να πραγματωθεί αυτό , θα ήταν μόνο μέσα από την αγάπη, τη συμπόνεια , την ταπεινότητα, τον σεβασμό , την αλληλεγγύη. Έως τώρα ο άνθρωπος σ' όλη την ιστορία του αποδείχτηκε πολύ εγωιστής και μικρόψυχος για να καταφέρει να κάνει το άλμα. Οι θρησκείες δεν τον βοήθησαν να πάει παραπέρα.
Μαρίκα , προσωπικά δεν είμαι κολλημένη σε καμια πίστη ουτε καν στην "απιστία" μου. Έχω μάθει αρκετά ώστε να μπορώ ν' αμφισβητώ τις γνώσεις και τα πιστεύω μου. Όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο πολύ ανοίγομαι...Όμως ο άνθρωπος που θα με πείσει για κάποια αναλλοίωτη αλήθεια, δεν θα προσπαθήσει καν να με πείσει..
Λες στον καρυ πιο πάνω να μην σου μιλάει για φεσώματα και φονταμενταλισμούς γιατί είσαι απλος ανθρωπος και δεν ξέρεις τέτοιες λέξεις. Μπαααα μια χαρά χειρίζεσαι τον λόγο και το ξέρεις.
Εχω την αίσθηση βέβαια ότι δεν βρίσκεσαι εδώ για να συνδιαλλαγείς, ν' ανταλλάξεις γνώμες και εμπειρίες αλλά για να κατηχήσεις.
Προσωπικά δεν με χαλάει, έχει ενδιαφέρον...Μπορεί άλλωστε να βοηθάει εσένα να περπατήσεις το μονοπάτι που διάλεξες
Γεια σου Φρύνη μου,
σωστά, η ατομική ευθύνη θα εξελιχθεί σε συλλογική για να αλλάξει κάτι, δεν προσπαθώ να πείσω Φρύνη, δεν είναι αυτός ο αγώνας μας, όλοι γνωρίζουμε τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όμως δεν περνάνε μέσα μας, δεν μας αγγίζουν, απλά τις προσπερνάμε, ο θώρακας που φοράμε είναι αδιάβλητος.. ωστόσο να η εξέλιξή μας, δες την..
Υπάρχουν κάποιοι που καταλήγουν στην ίδια προβληματική στάση με τον πόνο τη δυστυχία και την ματαίωση των πόθων και των ονείρων τους. Όταν το κάθε τι γύρω τους γκρεμίζεται, αρχίζουν να αναρωτιούνται για το νόημα της ζωής και του πόνου. Όμως η τεράστια μάζα της ανθρωπότητας που ποτέ δεν κάνει συνειδητά τέτοιες σκέψεις βρίσκεται κι αυτή βυθισμένη στο άγχος και τη δυστυχία.
Μόνο ένας μικρός αριθμός είναι προικισμένος με επιστημονική σκέψη, ώστε να θελήσει να ασχοληθεί με το πρόβλημα. Όμως ελάχιστοι κι από αυτούς σκέπτονται να στρέψουν τον προβολέα μέσα τους.
Η προβληματική φύση της ύπαρξής τους φαίνεται σαν κάτι έξω από τον εαυτό τους. Υπάρχει όμως και μια πιο μικρή μειονότητα που θέλει να ερευνήσει να εξετάσει τις βάσεις της ίδιας της, της σκέψης, και τότε στρέφεται προς τα μέσα στα θεμέλια της σκέψης της συνειδητά και μη.
Μια ελάχιστη μειονότητα κατορθώνει να στραφεί προς τα μέσα, και μια ακόμα πιο μικρή <<γνωρίζει πως >> να ασχοληθεί με τον εσωτερικό της κόσμο με τρόπο συστηματικό, επιστημονικό και αντικειμενικό. Να επιμείνει ως το τέλος, αυτοί, αποτελούν ζωντανή μαρτυρία ότι το πρόβλημα της ύπαρξης βρίσκει την πιο ικανοποιητική λύση στα βάθη τους γιατί μόνο αυτοί δεν βασανίζονται από τη σκληρή πραγματικότητα και τη μεταβατικότητας της ζωής μας.
Ολοκληρώνοντας Φρύνη,
το πρώτο που αντιλαμβανόμαστε είναι, ότι ξεκινάμε και το εσωτερικό μας είναι κατακερματισμένο και ότι το ένα κομμάτι αντιμάχεται το άλλο σ’ ένα πόλεμο για επικράτηση. Διαπιστώνουμε ότι η εξωτερική ζωή προσκρούει επάνω στην κομματιασμένη εσωτερική ζωή, που με τη σειρά της αυτή η ζωή αντιδρά στους εξωτερικούς ερεθισμούς.
Επίσης ζούμε σ’ ένα περιβάλλον που δεν ενδιαφέρεται καθόλου αν κάποιος θα ζήσει, θα πεθάνει ή θα υποφέρει. Αργά ή γρήγορα διαπιστώνουμε όλοι ότι οι φυσικές δυνάμεις που μας περιβάλλουν δρουν επίσης και μέσα στα ανθρώπινα όντα σαν τυφλές δυνάμεις ζωής και κυριαρχούν απόλυτα επάνω μας. Κατορθώσαμε να τιθασεύσουμε τις φυσικές δυνάμεις έξω μας ως ένα σημείο αντιτάσσοντας π.χ.τις αντισεισμικές κατοικίες, το αλεξικέραυνο, τα καταφύγια, την ιατρική κ.λ.π. λίγοι όμως νοήσαμε να τιθασεύσουμε τις φυσικές δυνάμεις που δρουν μέσα μας. Τότε είναι που νιώθουμε την ισχυρή παρόρμηση να αναπτύξουμε μέσα μας << κάτι το σταθερό>>, που να μπορεί να αντιταχθεί στη σύγκρουση και ρευστότητα τόσο της εσωτερικής όσο και της εξωτερικής μας ζωής, καθώς ενεργεί η μία επάνω στην άλλη.
Αυτό το <<σταθερό κάτι>> όπως όλοι λένε είναι η συνειδητότητα, δηλ. <<το καθαυτό ανθρώπινο στοιχείο μας>> σε αντιπαράθεση προς τις απρόσωπες συλλογικές δυνάμεις της φύσης που εισβάλλουν μέσα μας και τείνουν να παρασύρουν και να καταλύσουν το εγώ μας την ανθρωπινότητά μας.
Γειά σας! Αν είχαμε παιδεία ίσως τα προβλήματά μας Μαρίκα νάταν λιγότερα, γιατί τα περισσότερα είναι τεχνητά. Τί να τις κάνει ο άνθρωπος σήμερα τις αλήθειες αυτές και τα υψηλά νοήματα, όταν
π.χ. δεν τον μαθαίνουν πως να ζει για να είναι υγιής κι ευτυχισμένος; Γιατί μια αλήθεια ή ένα νόημα είναι αποδεκτά, όταν δίνουν λύση κι είναι αποτελεσματικά, διαφορετικά από θεωρίες χορτάσαμε πιά!
Γεια σου Μαρκέλα μου,
τώρα θα θελήσει ο άνθρωπος, να γίνει πρώτα καλά, να θελήσει ενσυνείδητα να Ζήσει! Θα καταλάβει ότι καλείται να γίνει δάσκαλος στον ίδιο του τον εαυτό, θα δώσει προτεραιότητα στην δική του ενδυνάμωση τη δική του συμπύκνωση, μέχρι τώρα γνώρισε μόνο την αραίωση, έχει σημασία να καταλάβει πως αυτός ο Νόμος της Κυκλοφορίας της Συμπύκνωσης θα τον Αναστήσει, ναι, θα θελήσουν όλοι να φτάσουν πρώτα το άκρον άωτο της συμπύκνωσης μέσα τους!
Αυτό το Νόμο θα τον κάνει κτήμα του. Θα δυναμώσει, θα αφυπνισθεί, θα σταθεί στα δικά του πόδια, και μόλις νιώσει ότι είναι έτοιμος θα ερευνήσει, διότι το εγχείρημα αυτό είναι για όλους. Κατανοεί ότι για να έχει λύσεις και να είναι αποδεκτές οφείλει ν’ ανασκουμπωθεί, δεν παραδόθηκε, αγωνίζεται μέχρι σήμερα, είναι εδώ, ψάχνει να βρει τον εαυτό του.
Θα θελήσει λοιπόν να εργασθεί στην πορεία με το μέσα του, διαφορετικά θα είναι πεινασμένος για νόημα ζωής, κι αυτό το κατέχει πολύ καλά, ότι χορτασμένος δεν υπήρξε ποτέ.
Δέχτηκα την παραίνεση εγώ τη στιγμή αυτή, εκείνο δηλαδή που παρήγγηλες σε άλλο μέλος της κοινότητας ως: Λέω να το σκεφτείς!!
Και κάνοντας μία προσπάθεια να σκεφτώ, όπως παραγγέλεις, αδυνατώ κι αυτό ως φυσική συνέπεια, να συλλάβω τον λόγο σου περί θαυμαστής Συνειδητότητας.
Τι εννοεί ο ορισμός;;; Τι είναι Συνειδητότητα;;; Ποιά είναι η φύση της;;; Ποιά είναι η ουσία της;;; Ποιό είναι το είδος της;;; Ποιός είναι ο Λόγος του Όντος της ο οποίος εδώθη από τον κτίστη κατά την δημιουργία της;;;
Και ερωτήματα υπ' όψιν που θέτονται παράλληλα, αλλά και συνοδεύουν κάθε πιθανή απάντηση, από το αληθές και καθολικά απόλυτο από κάθε άποψη πραγματικό γεγονός, πως το αντικείμενο που ενεργείτε μέσα από την φύση της, της συνείδησης δηλαδή, ενυπάρχει πριν από αυτήν "εγραμμένο" και "χαραγμένο" αοράτος στο κοσμικό ή συμπαντικό ασυνείδητο. Με άλλα λόγια, πως να ορίσουμε με ακριβέστερη ασφάλεια τον ορισμό της συνειδητότητας από την στιγμή και την στιγμή κατά την οποία τα προβαλώμενα της δεδομένα είναι προϊόντα του κοσμικού ασυνείδητου.
χαχα πάντως, μια χαρά βολεμένο τον βρίσκω τον καθένα! Τόσο μάλιστα είναι το βόλεμα που έχει γίνει δεύτερη φύση του!
Ας όψονται οι αίτιοι, κυρίως το παπαδαριό, που ο κόσμος "πεινάει " κι αυτό απολαμβάνει αξιώματα κι είναι όλο μεγάλα λόγια!
Μα πόση υποκρισία πιά! Αυτοί οι τερατοειδείς μεγαλόσχημοι ευθύνονται για τα χάλια του κόσμου σήμερα! Ό,τι έχει περισσότερο
ανάγκη ο άνθρωπος την πίστη στο Θεό, αυτοί τον στρέψαν εναντίον της και εναντίον Του! Για να γίνουν αυτά που λες εσύ τώρα,
θα πρέπει να πάνε πόρτα-πόρτα και να δουν την δυστυχία που κρύβεται πίσω της και ν' αφήσουν τις θεωρίες και τα κηρύγματα! Τί λέμε τώρα;
Γιώργο γεια σου, εύχομαι μια καλή κι ευλογημένη νέα χρονιά,
μια πρώτη προσέγγιση για την ανατολή της συνειδητότητας, καθώς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε είναι ότι η συνειδητότητα άρχισε να ανατέλλει πιο σταθερά, όταν αντιλήφθηκα ότι το νευραλγικό σημείο ήταν <<ή διαρκής επίγνωση την κάθε στιγμή>>.
Αυτό οδηγεί στην ιδέα της συστηματικής καταγραφής σε καθημερινό ημερολόγιο για να μη χάνω τα ίχνη των σκέψεων και των αισθημάτων μου. Χρόνια μετά, είδα ότι τοημερολόγιο είχε οδηγησει στη δημιουργία μιας αδιάσπαστης γραμμης Συνειδητότητας και διαπίστωσα ότι η Ζωή μας, τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική είναι ένα πράγμα, και η Συνειδητότητα ένα άλλο διαφορετικό πράγμα, ξεχωριστό από τη ζωή και ικανό να την παρακολουθεί. Βέβαια αυτή, είναι μόνο μια μικρή εισαγωγή, πολλά ακολουθούν..
Γιώργο γεια σου, εύχομαι μια καλή κι ευλογημένη νέα χρονιά,
μια πρώτη προσέγγιση για την ανατολή της συνειδητότητας, καθώς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε είναι ότι η συνειδητότητα άρχισε να ανατέλλει πιο σταθερά, όταν αντιλήφθηκα ότι το νευραλγικό σημείο ήταν <<ή διαρκής επίγνωση την κάθε στιγμή>>.
Αυτό οδηγεί στην ιδέα της συστηματικής καταγραφής σε καθημερινό ημερολόγιο για να μη χάνω τα ίχνη των σκέψεων και των αισθημάτων μου. Χρόνια μετά, είδα ότι το ημερολόγιο είχε οδηγήσει στη δημιουργία μιας αδιάσπαστης γραμμής Συνειδητότητας και διαπίστωσα ότι η Ζωή μας, τόσο η εσωτερική όσο και η εξωτερική είναι ένα πράγμα, και η Συνειδητότητα ένα άλλο διαφορετικό πράγμα, ξεχωριστό από τη ζωή και ικανό να την παρακολουθεί. Βέβαια αυτή, είναι μόνο μια μικρή εισαγωγή, πολλά ακολουθούν..
Ακούστε παιδιά κάτι που ενεργεί αλλά περνά απαρατήρητο στην κοινότητα. Το είδος της επικοινωνίας που πραγματώνεται εδώ μέσα στην μορφή της ανταλλαγής θέσεων και απόψεων με συζητήσεις σε λόγο γραπτό και κειμένων, πρέπει να έχει την δική του φυσικότητα και τροπή. Διαφορετικά δεν εξάγεται ή εξάγεται ελάχιστο όφελος. Εδώ μέσα δεν κάνουμε διαγωνισμό ούτε ανταγωνισμό γνώσεων. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν είναι λογικό και ορθό να εκφραζόμαστε εδώ μέσα κάνοντας χρήση το γενικό μας γνωσιολογικό οπλοστάσιο, αλλά εκφράζουμε εκείνα τα οποία κυρίως μπορούμε να αντλούμε από εμπειρίες ή με άλλο θεματικό τρόπο εγγύτερο μας.
Το να καταθέτουμε εδώ μέσα ασύστολα και άστοχα, δίχως αντίκρυσμα αλλά και δίχως ανάγκες κάλυψης ουσιαστικών αιτιών, που τέλος-τέλος κανέναν δεν οφελούν ή με άλλο τρόπο ικανοποιούν, το εύρος της γνωσιακής ύλης η οποία είναι στην κατοχή μας, δεν εξυπηρετεί τίποτα και κανέναν. Και δεν αναφέρω το ενδεχώμενο πως πολλοί τα αγνοούν ή με άλλο τρόπο προσπερνούν αδιαφορώντας.
Εδώ μέσα χρειαζόμαστε λόγο ζωντανό στην επικοινωνία μας, λόγο ουσιαστικό, λόγο που να τον δέχετε ο άλλος δίχως δυσκολίες ή στρεβλώσεις αλλά με απλότητα και φυσικότητα, κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν τα λόγια μας είναι διαποτισμένα από την εμπειρία μας και δικής της προϊόν. Κι αυτό διότι το διαμορφώνει το τεκμήριο, ας το πω έτσι, της αμεσότητας, την οποία προσλαμβάνει ο λόγος όταν είναι ζωντανός και αληθινός, προϊόν με άλλα λόγια της εμπειρίας μας ή με άλλο τρόπο παραγαγόμενο μέσα μας.
Κάντε μια προσπάθεια, όσοι το κρίνετε απαραίτητο, προς αυτήν την κατεύθυνση. Να ξέρετε πως θα ειστε έτσι πολύ περισσότερο οφέλειμοι αλλά και χρήσιμοι σε όσους έχουν ανάγκες, αλλά και πιο παραγωγικοί και γόνιμοι στις συζητήσεις σας και στην έκφραση άποψης και θέσης.
μαρίκα ευχαριστώ για την ευχή για την νέα χρονιά, κρατώ το καλή αλλά το ευλογημένη δεν μπορώ να το πάρω, κι αυτό επειδή δεν βλέπω Θεό τυφλώθηκα μαμώτη μου.
Εύχομαι κι εγώ η νέα χρονιά να φέρνει διαρκώς κάθε καλό σε εσένα και στα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Στο θέμα που συζητάμε πάντως δεν μου έδωσες απαντήσεις. Μη νομίζεις πως τις έχω εγώ και με παρεξήσεις ή παρερμηνευσεις. Τα ερωτήματα ισχύουν και για εμένα και πρώτα σε εμενα τα θετω και παλεύω μέσα μου να τα ικανοποιήσω.
Όμως και σε αυτά που έγραψες, σε κάποιο σημείο, υπάρχει μία αδυναμία και ατέλεια η οποία παρουσιάζει το γενικό νόημα της απάντησης όχι στιβαρό ή με άλλο τρόπο δυναμικό ως προς την ανταπόκριση του με τα γεγονότα όπως δύναντε να υλοποιούνται. Τι εννοώ;;; Εννοώ πως η ύπαρξη του ημερολογίου που αναφέρεις δεν είναι δυνατό να επιρρεάσει από μόνο του με την όποια μορφή, ενίσχησης ή πρόσθεσης δομικών στοιχείων στην φύση της συνειδητότητας εντός σου. Κι αυτό στην πράξη μπορούμε να το διακρίνουμε σκεπτόμενοι πως τα καταγεγραμμένα του ημερολογίου δεν συνδέονται ούτε οργανικά ούτε με άλλο τρόπο με την συνειδησιακή εντός σου δύναμη και ενέργεια, και το μόνο ίσως, λέω ίσως γιατί μπορεί να σφάλλω, στο οποίο οι καταγραφές μπορούν να φανούν χρήσιμες είναι στο μνημονικό σου. Επίσης, είναι αδύνατο κατά τις ώρες ανάγνωσης και ενθύμησης των καταγεγραμμένων στο ημερολόγιο στοιχείων, να είναι παρόντα τα ίδια εκείνα μέσα σου και σε όμοια μορφή αισθήσεις και κινήματα της ψυχής σου, με τον τρόπο που τα βιωνες κατά τις στιγμες εκείνες που ακολούθως κατέγραφες.
Πάντως εγώ στην προσπάθεια μου να αντιληφθώ και κατανοήσω την εσωτερική δύναμη και ενέργεια εκείνου που ονομάζουμε συνειδητότητα, στον βαθμό που την αντελήφθην τότε έτσι και την ορίζω και την εκφράζω στο τέλος του ποιήματος μου με τον τίτλο ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ κάνοντας μία προσθήκη ως Μικρή Πραγματεία 3η στον κορμό του ποιήματος. Μπορείς να τη δεις αν θελεις εδώ: http://polgt.pblogs.gr/2008/03/207559.html
Πάντως με έβαλες σε σκέψη για ενδεχώμενα που πιθανόν μου διαφευγουν, με την συσχέτιση ή διασύνδεση ή με άλλο οργανικό αλληλοεξαρτώμενο τρόπο, που φένετε πως κάνεις μεταξύ μνήμης και συνείδησης.
Θα το εξετάσω κάποια στιγμή.
μαρίκα ευχαριστώ για την ευχή για την νέα χρονιά, κρατώ το καλή αλλά το ευλογημένη δεν μπορώ να το πάρω, κι αυτό επειδή δεν βλέπω Θεό τυφλώθηκα μαμώτη μου.
Εύχομαι κι εγώ η νέα χρονιά να φέρνει διαρκώς κάθε καλό σε εσένα και στα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Στο θέμα που συζητάμε πάντως δεν μου έδωσες απαντήσεις. Μη νομίζεις πως τις έχω εγώ και με παρεξήσεις ή παρερμηνευσεις. Τα ερωτήματα ισχύουν και για εμένα και πρώτα σε εμενα τα θετω και παλεύω μέσα μου να τα ικανοποιήσω.
Όμως και σε αυτά που έγραψες, σε κάποιο σημείο, υπάρχει μία αδυναμία και ατέλεια η οποία παρουσιάζει το γενικό νόημα της απάντησης όχι στιβαρό ή με άλλο τρόπο δυναμικό ως προς την ανταπόκριση του με τα γεγονότα όπως δύναντε να υλοποιούνται. Τι εννοώ;;; Εννοώ πως η ύπαρξη του ημερολογίου που αναφέρεις δεν είναι δυνατό να επιρρεάσει από μόνο του με την όποια μορφή, ενίσχησης ή πρόσθεσης δομικών στοιχείων στην φύση της συνειδητότητας εντός σου. Κι αυτό στην πράξη μπορούμε να το διακρίνουμε σκεπτόμενοι πως τα καταγεγραμμένα του ημερολογίου δεν συνδέονται ούτε οργανικά ούτε με άλλο τρόπο με την συνειδησιακή εντός σου δύναμη και ενέργεια, και το μόνο ίσως, λέω ίσως γιατί μπορεί να σφάλλω, στο οποίο οι καταγραφές μπορούν να φανούν χρήσιμες είναι στο μνημονικό σου. Επίσης, είναι αδύνατο κατά τις ώρες ανάγνωσης και ενθύμησης των καταγεγραμμένων στο ημερολόγιο στοιχείων, να είναι παρόντα τα ίδια εκείνα μέσα σου και σε όμοια μορφή αισθήσεις και κινήματα της ψυχής σου, με τον τρόπο που τα βιωνες κατά τις στιγμες εκείνες που ακολούθως κατέγραφες.
Πάντως εγώ στην προσπάθεια μου να αντιληφθώ και κατανοήσω την εσωτερική δύναμη και ενέργεια εκείνου που ονομάζουμε συνειδητότητα, στον βαθμό που την αντελήφθην τότε έτσι και την ορίζω και την εκφράζω στο τέλος του ποιήματος μου με τον τίτλο ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ κάνοντας μία προσθήκη ως Μικρή Πραγματεία 3η στον κορμό του ποιήματος. Μπορείς να τη δεις αν θελεις εδώ: http://polgt.pblogs.gr/2008/03/207559.html
Πάντως με έβαλες σε σκέψη για ενδεχώμενα που πιθανόν μου διαφευγουν, με την συσχέτιση ή διασύνδεση ή με άλλο οργανικό αλληλοεξαρτώμενο τρόπο, που φένετε πως κάνεις μεταξύ μνήμης και συνείδησης.
Θα το εξετάσω κάποια στιγμή.
Ποια είναι τα αποτελέσματα της συστηματικής καταγραφής, δηλαδή να εκφραζόμαστε με το γράψιμο ή ακόμα και με τη ζωγραφική;
Ο κύριος σκοπός μας είναι να φέρουμε αποτέλεσμα. Όταν φτάνεις σε ένα ορισμένο στάδιο ανάπτυξης και αποφασίζεις να βγεις από την ψυχολογική παιδικότητα και βλέπεις ότι παραμένεις παθητικός, θέλεις να αλλάξεις το ρόλο να παίξεις ενεργητικό ρόλο. Δηλαδή όταν βάλουμε στο χαρτί αυτό που έχουμε δει παθητικά, δηλ. το καταγράψουμε, αμέσως το μετατρέπουμε σε ηθελημένη πράξη.
Όχι μόνο μιλάω γι αυτό << αλλά κάνω κάτι>> σχετικά μ’ αυτό, ψυχολογικά η διαφορά είναι τεράστια, π.χ όταν κάποιος παλεύει πολλές ώρες την εβδομάδα με το μέσα του, κι ας πούμε ότι με το γιατρό του έχει απλώς μια ενδιαφέρουσα συνομιλία 2 φορές την εβδομάδα, και τα αποτελέσματά της μένουν ξεκρέμαστα στον αέρα, δεν είναι μεγάλη η σημασία του γραψίματος ώστε να μη χαθούν τα ίχνη των σκέψεων και των συναισθημάτων; Εξέτασε το με την ησυχία σου, εμένα το ημερολόγιο μου άλλαξε όλη τη ζωή..
μαρίκα έχασες πολλά μαθήματα.
Αυτά που λες δεν είναι τίποτε άλλο παρά μέρος των κανόνων και πρακτικών που πρέπει να διέπουν για την εξασφάλιση εξισορροπημένης και εναρμονισμένης για την εσωτερική του κατάσταση, στην ένταξη του με την νέα πραγματικότητα που θα γνωρίσει εντός του και καλείτε να εργαστεί με συνειδητές αυτόβουλες παρεμβάσεις και τρόπους, ο αρχάριος και άπειρος νεοεισεχόμενος στην πνευματική ζωή όπως αυτή διαμορφώθηκε από την δοκιμασμένη και επιτυχημένη πάνω από 2000 χρόνια τώρα εμπειρία, την οποία εκφράζει η Ιερά Παράδοση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, η Αγία Γραφή, το συγγραφικό και όχι μόνο έργο των Πατέρων της Εκκλησίας, οι ιερές ακολουθείες και τέλεση των μυστηρίων από την Εκκλησία, και φυσικά, μην ξεχάσω, το ασκητικό πνεύμα με το οποίο είναι συνδεμένος και βαθειά απόλυτα διαποτισμένος ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, μάλιστα σε βαθμό σπουδαιότητας και σημαντικότητας στον οποίο Χριστιανισμός αποκομμένος από το ασκητικό του πνεύμα ακυρώνεται και αναιρείται και δεν είναι πλέον τίποτε άλλο περισσότερο παρά ένα πολιτιστικό μόρφωμα άνευ ουσίας.
μαρίκα έχασες πολλά μαθήματα.
μη μου τη μπροκατε ρε παιδια !!! την κανω χαζι λεμε
.
Μερικά παραδείγματα καταγραφής από το ημερολόγιο για να βοηθηθούν όλοι.
Η κάθετη καταγραφή μου ήταν εύκολη όταν το συνιστούσα και στους άλλους γρήγορα έβλεπα ότι το γράψιμο τους πήγαινε χαμένο και η αιτία ήταν ότι έγραφαν οριζόντια κι όχι κάθετα. Σας οφείλω μια σαφή εξήγηση τι εννοώ με τους δυο τρόπους καταγραφής. Ο οριζόντιος τρόπος περιγράφει την κίνηση μιας σκέψης ή μιας αντίδρασης πάνω σε μια οριζόντια, επίπεδη επιφάνεια και επιστρέφει στο σημείο εκκίνησης. Αυτό είναι κίνηση μέσα στον ίδιο φαύλο κύκλο, χωρίς ελπίδα διαφυγής.
Η κάθετη καταγραφή όμως αρχίζει από ένα ορισμένο γεγονός μια σκέψη ή μια αντίδραση που εμφανίζεται στην επιφάνεια και την εξιχνιάζει ως τις ρίζες της που είναι κρυμμένες σε βαθύτερο υπόγειο έδαφος αόρατο στην καθημερινή συνειδητότητα. Αν π.χ. στην επιφάνεια υπάρχει αντίδραση ζήλιας με την εξιχνίαση της στο υπέδαφος όπου κρύβονται οι ρίζες της, βλέπεις ότι ίσως να βασίζεται σε μια αίσθηση ανεπάρκειας ή ατέλειας κι έτσι η ζήλια παύει να είναι ο κύριος στόχος γιατί τότε ξέρουμε ότι πηγάζει από μια αιτία βαθιά κρυμμένη που εκφράζεται στην επιφάνεια όχι μόνο με τη ζήλια αλλά με πολλούς και ποικίλους τρόπους.
Ένα παράδειγμα:
Tο συζήτησα αυτό με την Α. που επέμενε ότι μπορούσε να νιώσει κανείς την πραγματική αγάπη. Την αντέκρουσα και έφυγα χωρίς να καταλήξουμε σε συνεννόηση. Την άλλη μέρα διαβάζοντας έγινε σεισμός μέσα μου. Η σκηνή ξετυλιγόταν στην έρημο της Σαχάρας. Δύο Ευρωπαίοι με τον ιθαγενή οδηγό τους είχαν τόσο νερό μαζί τους όσο θα τους επαρκούσε για το ταξίδι τους κι ο ένας από τους δυο ήταν πολύ πιστός. Κάποτε συνάντησαν ένα άθλιο καραβάνι που είχε ελάχιστο νερό. Τελευταίο σερνόταν ένα άθλιο γαιδουράκι φρυγανισμένο από τον ήλιο πνέοντας τα λοίσθια από τη δίψα, κανείς δεν του δίνε νερό γιατί είχαν ελάχιστο. Τότε ο πιστός Ευρωπαίος έλυσε το παγούρι με το δικό του μερίδιο του νερού και το έδωσε στο δυστυχισμένο γαιδουράκι που άρχισε να συνέρχεται. Όλοι τον κοίταζαν με δέος. Δήλωσε στους συντρόφους του ότι δεν θα έπινε σταγόνα από το δικό τους νερό και ότι δεν θα ένιωθε καθόλου δίψα. Ίσως εννοούσε ότι ο Θεός δεν θα τον άφηνε να νοιώσει δίψα.
Αυτή η σκηνή με συγκλόνισε από τα θεμέλια μου και μου έδειξε, τη στιγμή ακριβώς που χρειαζόμουν, ότι αυτού του είδους ο οίκτος για ένα άλλο πλάσμα δεν ήταν προβολή του προσωπικού στοιχείου. Κανείς δεν διακινδυνεύει τη ζωή του για να σώσει έναν άλλο πολύ λιγότερο ένα γαιδουράκι. Ήταν φανερό πως είχε εξαφανιστεί το προσωπικό στοιχείο και υπήρχε αντικειμενικός πραγματικός οίκτος. Προκειμένου να δει το γαιδουράκι να πεθαίνει, προτίμησε να παίξει τη ζωή του κορώνα – γράμματα. Ο εαυτός του δεν είχε πια σημασία. Κάνουμε σφάλμα να τα αναγάγουμε όλα στο εγωκεντρικό στοιχείο.
Λίχνισε τα όλα, είπα μέσα μου, μην αφήσεις σκέψη μην αφήσεις κίνητρο που να μη το δεις στη ρίζα του, άλλωστε η ρίζα είναι μια και τα παρακλάδια πολλά, όποιο και να πάρεις καταλήγεις στην ιδια ρίζα του εγωκεντρισμού. Ας μη σε ξεγελούν πια τα κίνητρά σου δες τα, αμέσως ξεσκεπάζονται..
Eδώ γράφω λίγα λόγια ώστε πρακτικά να βοηθήσουμε τα νέα άτομα που αρχίζουν τώρα το δρόμο, αν έχεις υπομονές Γιώργο θα πάμε και πιο βαθιά..