Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να γνωρίζει αν η πισίνα στο Yabanaki στην Βάρκιζα λειτουργεί φέτος? Πέρισυ πάντως είχε μείνει κλειστή όλο το καλοκαίρι.
Printable View
Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να γνωρίζει αν η πισίνα στο Yabanaki στην Βάρκιζα λειτουργεί φέτος? Πέρισυ πάντως είχε μείνει κλειστή όλο το καλοκαίρι.
Gramle, τι κάνεις εσύ ακόμα εδώ? Πότε θα μαζευτείς σπίτι σου?
Διαβάζω ιστορίες μέσα σε αυτο το φόρουμ και εμπειρίες άλλων και νιώθω να μου σηκώνεται το πετσί. Και μετά τολμώ να βγω και να πω και γω το \"πρόβλημά \" μου... Αν είναι δυνατόν...
Ρε συ Tass εγώ πιστεύω πως είναι έτσι τα πράγματα φτιαγμένα που με την δύναμη οποιουδήποτε ψήφου η κατάσταση δεν θα άλλαζε.Τι πράσινο τι κόκκινο τι κίτρινο τι μπλε;Γι\'αυτό ποτέ δεν πήγαινα τα πολιτικά.Θεωρία χωρίς πράξη....Καλά παιδιά λέει είναι αλλά Μιλάνε ΠΟΛΥ!!!Quote:
Originally posted by Tass
Ποιός φταίει? Μα εμείς φυσικά που με την δύναμη του ψήφου μας τους βάλαμε εκεί. Να΄μαστε λοιπόν καλά να τους χαιρόμαστε...
Ειμαι πολυ σκατα σημερα. Χτες πηγα το παιδι να παιξει σε κατι φιλους του. Πριν παω ειπα στον αντρα μου να παει να παρει 5 πραγματα απο το μινι μαρκετ που ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι μας. Ο χρονος που θα σπαταλουσε θα ηταν το πολυ 10 λεπτα. Μου λεει πως αν προλαβει θα παει. Ειχε μπροστα του 3 ωρες. Να προλαβει? εγινα τουρκος. Αρχισα να βαραω πορτες και να κανω αποτομες κινησεις. Εδειχνα φανερα τον εκνευρισμο μου. Κατεβαινουμε κατω με το παιδι για να φυγουμε. Μου λεει το παιδι:\"μαμα γιατι εισαι θυμωμενη? εκανα κατι ασημο εγω?\" Του απανταω πως \"οχι δεν φταις εσυ\" και του λεω την αληθεια. \"ειμαι εκνευρισμενη με τον μπαμπα σου....κλπ\". Η ανησυχια ηταν εμφανης στο μουτρακι του. \"Μαμα, ολο μαλωνεται με τον μπαμπα, θα χωρισετε?\". Και του λεω:\"αγορι μου, μηπως ειναι καλυτερα να χωρισουμε? βλεπεις κι εσυ οτι συνεχεια μαλωνουμε. Μερικες φορες ειναι καλυτερα τα ζευγαρια να χωριζουν απ\' το να μαλωνουν συνεχεια\". Το προσωπακι του συνοφριωθηκε, κατσουφιασε. \"Δεν θελω ρε μαμα ουτε να χωρισετε ουτε να μαλωνετε. Αν χωρισετε θα πρεπει να πηγαινω μια στο ενα σπιτι μια στο αλλο. Δεν το θελω αυτο. σε παρακαλωμη χωρισετε\"
Παω να σκασω...
Οταν ήμουν 8 χρονών με έπιασε μιά μέρα η μητέρα μου και μου είπε στα ίσια ότι δεν είναι ευτυχισμένη με τον πατέρα μου και σκέφτεται να τον χωρίσει. Εφόσον βέβαια γινόταν κάτι τέτοιο εκείνη θα γύριζε στην πατρίδα της και εγώ θα έπρεπε να μείνω με τον πατέρα μου μέχρι την ενηλικίωσή μου. Η αντίδρασή μου ήταν να σκεφτώ ότι
1. Θα έχανα την μαμά μου
2. Θα έχανα τον σκύλο μου
3. Θα έχανα τους φίλους μου
4. Θα έπρεπε να μείνω με τον πατέρα μου
5. Θα έχανα το δωμάτιό μου
και πολλά άλλα, μερικά σχετικά και μερικά παντελώς παράλογα.
Φυσικά εννοείται ότι κρεμάστηκα από πάνω της κυριολεκτικά και μεταφορικά να μην το κάνει.
Φυσικά εννοείται ότι δεν το έκανε.
Φυσικά εννοείται ότι η παιδική μου ηλικία κάθε άλλο παρά αθώα ήταν, όσο για το ήρεμη... ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, ακόμα έχω πολλά κατάλοιπα να ξεδιαλύνω.
Οταν έρθει η ώρα να μιλήσεις με το παιδί σου για τον επικείμενο χωρισμό σου από τον σύζυγό σου, αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, φρόντισε να έχεις πάρει τις τελικές σου αποφάσεις και να του το παρουσιάσεις ως τετελεσμένο γεγονός. Με το να τον συμβουλεύεσαι στην ουσία για το τι να κάνεις του φορτώνεις ένα τεράστιο άγχος και μία ευθύνη που στην τελική δεν είναι δική του ότι πρέπει να κάνει κάτι για να είστε μαζί, ενώ στην πραγματικότητα δεν εξαρτάται από εκείνον. Η απόφαση είναι δική σου και μόνο και ότι και αν σου πει ο γιός σου αυτό δεν αλλάζει. Πίστεψέ με ξέρω καλά τι σου λέω, ήμουν και γω εκεί κάποτε.
το ξερω οτι εκανα τεραστιο λαθος που του μιλησα ετσι, γι\' αυτο ειμαι σκατα σημερα. Πραγματι του μιλησα σαν να μιλουσα σε καποια φιλη μου και να της ζητουσα την αποψη της. Δεν ξερω πως εκανα κατι τετοιο. Ηταν μεγαλη μου βλακεια και ανωριμοτητα. Και στο τελος του λεω:\"εφοσον δεν θελεις μα τιποτα να χωρισουμε με τον μπαμπα σου θα πρεπει να δεχτεις τους τσακωμους μας ως δεδομενους\". Τι να πω? Λες και μιλουσα με εναν ενηλικα. Ημουν εκτος ελεγχου. Τι τραβαει το καημενο το παιδακι. Αυριο εχω ραντεβου σ\' αυτο το κεντρο για παιδια με ψυχολογικα προβληματα. Ο αντρας μου δεν μπορει να ερθει οποτε θα παω μονη. Μ\' αρεσει αυτο γιατι θα τα πω καπου χωρις να ειναι αυτος μπροστα. Αν και δεν ξερω αν πρεπει να τα πω. Υποτιθεται οτι παω εκει να μιλησω για το παιδι και οχι για μενα. Εχω ομως τοσο μεγαλη αναγκη να τα πω σε καποιον ειδικο. Με \"παιρνει\" ομως?
Σε παίρνει και πολύ περισσότερο επειδή όλα αυτά που θέλεις να μοιραστείς έχουν άμεση σχέση και επίπτωση στο παιδί. Αν δεν είσαι εσύ καλά πως θα είναι εκείνο?
Λες ε? να τα ξεφουρνισω δηλαδη ολα? τι θα προλαβω μεσα σε 45 λεπτα μωρε? το ιστορικο του παιδιου? του γαμου μου? το δικο μου?
Τι λες μαρή και συ? Ποιός σου είπε σε 45 λεπτά να του τα πεις όλα? Ούτε 45 βδομάδες δεν σε φτάνουν...
Αυτό που λέω είναι να του πεις ότι υπάρχουν φορές που πέφτεις στην παγίδα να εκμυστηριεύεσαι αυτά που σου συμβαίνουν στο παιδί σου σαν να είναι φίλος σου και τι μπορείς να κάνεις για να μην πέφτεις σε αυτή την παγίδα. Και φυσικά τι επιρροή έχει η πράξη σου αυτή πάνω στο παιδί σου.
Χαχαχαχα, ρε τασ, εγραψες παλι!Quote:
Originally posted by Tass
Τι λες μαρή και συ? Ποιός σου είπε σε 45 λεπτά να του τα πεις όλα? Ούτε 45 βδομάδες δεν σε φτάνουν...
εγω ομως θελω να τα πω αυριο γιατι θα ειμαι μονη μου. Μπορει να μην την ξαναεχω αυτη την ευκαιρια. Τι να κανω λοιπον? να αρχισω να λεω τα δικα μου? αφου υποτιθεται οτι πηγα να πω για το παιδι.
Οκ, τότε πες τα αύριο, ακόμα καλύτερα. Με τον ίδιο γιατρό όμως θα τα συζητήσεις? Αν όχι, τότε κάποια στιγμή ζήτησέ του να τον δεις κατ΄ιδίαν και μίλα του για τους φόβους σου. Κατά προτίμηση χωρίς να ειναι το παιδί μαζί σου.
Χθες την πέσαμε για άλλη μιά φορά για ύπνο στο σαλόνι, στρωματσάδα, τα δυό μας γιατί η μικρή διανυκτέρευσε στον μπαμπά της. Κάποια στιγμή ξυπνάω μες τον ιδρώτα... λες και ήμουν σε φούρνο. Η ευλογημένη η ΔΕΗ μας είχε κόψει το ρεύμα.. Ευτυχώς μετά από 2-3 ώρες επανήλθε όμως έκτοτε έχω την αίσθηση ότι το μυαλό μου λειτουργεί μόνο μερικώς... το υπόλοιπο σαν να έχει ψηθεί...
αλλη γιατρο θα δω εγω και αλλη το παιδι. Το δικο μου ραντεβου ειναι για αυριο και του παιδιου την Δευτερα.
Σε καταλαβαινω για την ζεστη. Εγω οταν ημουν εγκυος ηταν χειμωνας και κοιμομουν ξεσκεπαστη επειδη ζεσταινομουν. Και να φανταστεις οτι σε νορμαλ συνθηκες ειμαι κρυουλιαρα.
Μόλις μπήκα από εξωτερική δουλειά σε τράπεζα. Τα έχω δει όλα και ακόμα βλέπω κάτι απροσδιόριστα ιπτάμενα αντικείμενα να περιστρέφονται γύρω μου. Ευαισθησία/Αναισθησία= 0/1
εσενα στειλανε μωρε?
Ουί...
λε μαλάκες....
τι να κανω ρε τασουλινι ωστε να μειωσω το αγχος του παιδιου μετα το χθεσινο? τωρα θα μου πεις αυριο ρε Λενα πας σε ειδικο, εμενα ρωτας? σου εχω πολυ εμπιστοσυνη σ\' αυτα που μου λες γι\' αυτο.
Να του επαναφερω το θεμα, να του πω κατι ή να το αφησω και αν με ξαναρωτησει να του πω κατι? και τι?
Αστο, εκτός κι αν σε ρωτήσει από μόνος του οπότε έσω ειλικρινής χωρίς να αποκαλύπτεις πολλά.
Π.χ.
Μικρός: Μαμά, θα χωρίσετε με τον μπαμπά τελικά? Γιατί έτσι μου έλεγες χθες...
Εσύ: Κοίτα, ήμουν πολύ στεναχωρημένη χθες και πάνω στα νεύρα μου είπα κάποια πράγματα όμως θέλω να ξέρεις πως σε αγαπώ πολύ και εσένα και τον μπαμπά σου και στεναχωρέθηκα που σε έκανα να ανυσηχήσεις και να προβληματιστείς...
Τώρα αν συνεχίσει να σε πιέζει προσπάθησε να βρεις ένα τρόπο να του αποσπάσεις την προσοχή και οπωσδήποτε αύριο συζήτα το με τον γιατρό σου...
Και.. ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου. Με τιμά.
gramle, (συγγνώμη που διακόπτω την κουβέντα σας) αλλά δεν σκεφτεσαι να πας κ εσύ σε κάποιον ειδικο? μόνη σου λες οτι εχεις μεγάλη ανάγκη να μιλήσεις...έχοντας χάσει εσύ τη μπάλα, τη χάνει κ το παιδί σου...
δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη. Θελω την γνωμη ολων σας.
Αυριο εχω ραντεβου και ειμαι πολυ αγχωμενη. Θελω να προλαβω να τα πω ολα σε ενα ραντεβου!
Οποιος βιάζεται σκοντάφτει..
Σοφία, join us! Οσο πιό πολλοί τόσο πιό καλά!
σε ενα ραντεβου ειναι α δ ύ ν α τ ο ν να τα πεις ολα....οποτε ξεχνα το! γι αυτο κ σε ρώτησα αν σκεφτεσαι να ξεκινήσεις μία θεραπεια με κάποιον ειδικο σε πιο μόνιμη βάση
πιστευω πως σ\' αυτο το κεντρο που θα παω αυριο δεν θα ειναι μονο για μια φορα. Θελω να ελπιζω δηλαδη. Το να πληρωσω εξω το βλεπω λιγο δυσκολο. Αντε να το αντεξει η τσεπη μου για 2 με 3 φορες.
Τι ώρα είναι το ραντεβού σου τελικά;
Μολις γυρισα απο το ιατροπαιδαγωγικο κεντρο. Την φρικαρα την ψυχιατρο! αρχισα να μιλαω και δεν σταματαγα! ηθελα να τα πω ολα μονομιας. Δεν προλαβαινε να γραφει η φουκαριαρα. Της ειπα οσα προλαβα και σαν πρωτη γνωμη μου ειπε πως το πιο πιθανο να φταιει στη συμπεριφορα του παιδιου ειναι η σχεση μου με τον αντρα μου. Πηγα μονη γιατι αυτος ειχε δουλεια και δεν μπορουσε. Αυτη μου πε πως μαλλον το ειπε αυτος σαν δικαιολογια. Πιστευει πως δεν ηθελε να ερθει. Ετσι πιστευω κι εγω. Το βρισκει ανουσιο ολο αυτο. Δεν θελει να το πιστεψει πως υπαρχει προβλημα. Την Δευτερα θα παω και το παιδι. ΕΙναι πραγματικα πολυ ωραιο κεντρο, οργανωμενο με πολυ καλους επιστημονες. Το διαπιστωσα και μονη μου. Μου αρεσε. Μου ειπε ομως αυτη πως πρεπει οπωδηποτε να δει και τον αντρα μου.
Μάλιστα... Αρα είδες που οι υποψίες σου είχαν βάση; Πως ένιωσες που επιτέλους τα είπες σε κάποια που όχι μόνο δεν σου έκανε προσωπική επίθεση όπως η προηγούμενη αλλά σε άκουσε με κατανόηση και αμεροληψία;
καλα, περιμενε. Τον Γιωργο δεν τον ακουσε ακομα. Κατσε να ακουσει και αυτον. Καταρχας αυτη εκανε μονο ερωτησεις και εγω απαντουσα. Το ιστορικο εδωσα. Στην συνεχεια θα φανει. Σαν πρωτη επαφη ομως ηταν καλα. Μου αρεσε που ημουν μονη μου. Ηθελα να μιλησω μονο εγω χωρις να με διακοψει κανεις. Ηθελα να τα πω να μου φυγει καποιο βαρος. Φυσικα δεν προλαβα να πω και πολλα. Τα βασικα ειπα. Θα ηθελα αλλη μια συναντηση μονη μου αλλα αυτη επιμενει πως πρεπει να παω με τον αντρα μου.
Γιατί δεν της επιμένεις και συ με την σειρά σου ότι νιώθεις πως χρειάζεσαι ακόμα μία συνάντηση κατ΄ιδίαν μαζί της; Ασε που ο Γιώργος δύσκολα θα κάνει την κίνηση να έρθει απ΄ότι φαίνεται...
Γιατι οι συναντησεις ειναι περιορισμενες, νομιζω 3 στο συνολο.
Μόνο;
Νόμιζα πως θα ήταν περισσότερες..
Κι αν το πρόβλημα δεν λύνεται μέσα σε τρεις συνεδρίες, τότε τι γίνεται;
Δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεκινήσεις εσύ συνεδρίες μόνη σου εκεί; Φαντάζομαι πως η τιμή θα πρέπει να είναι καλή, ή μήπως όχι;
Αυτη μου ειπε οτι ειναι 3. Δεν ξερω αλλες λεπτομερειες. Θα μαθω την επομενη φορα. Νομιζω ομως οτι ειναι 3 στη σεζον. Μετα ανανεωνονται. Δεν ξερω σιγουρα ομως, μπορει να λεω και μπουρδες. Η τιμη ειναι τζαμπα! φοβερο ε? δεν πληρωσα ουτε ενα ευρωπουλακι. Και το καλυτερο ειναι πως ειναι πολυ καλο κεντρο. Αντε να δουμε. Εγω παντως θα προτιμουσα και ο Γιωργος να παει μονος του. Θα μιλουσε πιο ανετα χωρις εμενα. Τουλαχιστον για μια φορα. Και εγω θελω αλλη μια μονη μου γιατι σημερα 1 ωρα ελεγα το ιστορικο του παιδιου και για μενα μιλησα το πολυ 10 λεπτα. Αυτη ομως επεμενε να ειμαστε και οι δυο.
Με μόνο τρεις συνεδρίες την σεζόν, αλήθεια πως χωρίζονται οι σεζόν άραγε, λογικό είναι να σας θέλει και τους δύο μαζί. Από την άλλη είναι απόλυτα λογικό να θέλεις και άλλη μία μόνη σου και όχι μόνο μία... Χαίρομαι πάντως που σου άρεσε και περισσότερο που αισθάνεσαι όμορφα που έκανες κάτι. Αυτό στην τελική είναι και το πιό σημαντικό απ΄όλα.
Αχ μωρε τασουλινι μου, σ\' ευχαριστω παρα πολυ. Αληθεια, μου σταθηκες σαν αδερφη. Αι στο καλο συγκινηθηκα...
τωρα μολις μιλουσα με μια φιλη μου και μου ειπε για ενα καταπληκτικο βιβλιο που λεγεται: \"Αγάπησε τον εαυτο σου, η ζωη θα σ\'αγαπησει\". Εχει να κανει με το ποσο επηρεαζεται η ζωη σου απο τα παιδικα σου βιωματα. Επειδη ξερει τα προβληματα μου, μου ειπε οτι ειναι οτι πρεπει για μενα. Ειναι λεει φοβερο βιβλιο. Το εχεις διαβασει?
Οχι. Καλά που το είπες, θα κοιτάξω να το πάρω και γω. Και έψαχνα για ένα καλό βιβλίο σήμερα...
Μόλις είδα και το προηγούμενο σχόλιό σου... τα χαρτομάντηλα!
Μπα σε καλό σου! Θα με αφυδατώσεις καλοκαιριάτικα...
Ξεχασα να σας πω τι εγινε μετα. Οτι γινεται συνηθως! οταν γυρισα απο την φιλη μου ειχε ολα τα φωτα σβηστα στο σπιτι και ηταν ξαπλωμενος στο κραββατι. Ετσι κανει οταν τον πιανουν οι κρισεις πανικου. Παει και ξαπλωνει. Εμενα ομως μου φαινεται πολυ υπερβολικο. Νομιζω οτι το κανει για να νιωσω ασχημα. \"Να κοιτα τι μου εκανες, το επαθα παλι\". Ξερω κι εγω τι να πω? Δεν μπορω αλλο μωρε, ΒΑΡΕΘΗΚΑQuote:
Originally posted by gramle
Ειμαι πολυ σκατα σημερα. Χτες πηγα το παιδι να παιξει σε κατι φιλους του. Πριν παω ειπα στον αντρα μου να παει να παρει 5 πραγματα απο το μινι μαρκετ που ειναι ακριβως απεναντι απο το σπιτι μας. Ο χρονος που θα σπαταλουσε θα ηταν το πολυ 10 λεπτα. Μου λεει πως αν προλαβει θα παει. Ειχε μπροστα του 3 ωρες. Να προλαβει? εγινα τουρκος. Αρχισα να βαραω πορτες και να κανω αποτομες κινησεις. Εδειχνα φανερα τον εκνευρισμο μου. Κατεβαινουμε κατω με το παιδι για να φυγουμε. Μου λεει το παιδι:\"μαμα γιατι εισαι θυμωμενη? εκανα κατι ασημο εγω?\" Του απανταω πως \"οχι δεν φταις εσυ\" και του λεω την αληθεια. \"ειμαι εκνευρισμενη με τον μπαμπα σου....κλπ\". Η ανησυχια ηταν εμφανης στο μουτρακι του. \"Μαμα, ολο μαλωνεται με τον μπαμπα, θα χωρισετε?\". Και του λεω:\"αγορι μου, μηπως ειναι καλυτερα να χωρισουμε? βλεπεις κι εσυ οτι συνεχεια μαλωνουμε. Μερικες φορες ειναι καλυτερα τα ζευγαρια να χωριζουν απ\' το να μαλωνουν συνεχεια\". Το προσωπακι του συνοφριωθηκε, κατσουφιασε. \"Δεν θελω ρε μαμα ουτε να χωρισετε ουτε να μαλωνετε. Αν χωρισετε θα πρεπει να πηγαινω μια στο ενα σπιτι μια στο αλλο. Δεν το θελω αυτο. σε παρακαλωμη χωρισετε\"
Παω να σκασω...
Για τον Γιώργο λες; Και φυσικά στο μίνι μάρκετ δεν πήγε έτσι; Τον πρόλαβε η κρίση πανικού φαίνεται...
Συγνώμη για το ύφος αλλά έχει αρχίσει και με εκνευρίζει και μένα η στάση του. Φαντάσου...
οχι, στο μινι μαρκετ πηγε τελικα, η κριση φαινεται πως ηρθε μετα, 1 λεπτο πριν ερθω!
Συνηθως μετα απο τετοια περιστατικα κανει αυτο που του λεω. Τι να το κανω ομως μωρε? με χαλασε εμενα για μια μαλακια? με χαλασε. Οταν κανει παπαρια μετα γινεται πολυ καλος. Αυτο ειναι που με εκνευριζει. Χωρις να το συζητησει το γεγονος καθολου γινεται ο καλυτερος μεχρι την επομενη μαλακια του. Εκει που ειμαστε καλα και εγω ειμαι ευτυχισμενη (οσο τελος παντων μπορει να γινει αυτο), εκει δινει μια κλωτσια και το χυνει το γαλα!