-
Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου η συμφωνία τριών ατόμων ακόμα και σε κάτι απλό είναι αδύνατο να επιτευχθεί, μάλλον οι πολυκοματικές κυβερνήσεις είναι απιθανότητα.
Η επίτευξη λοιπόν των όποιων στόχων (και μέσα σε αυτούς και των περιβαλλοντικών στόχων) θα μπορούσε να στηρίζεται στις ενδοκοματικές διεργασίες (ασχέτως αν μέχρι στιγμής αυτές επιτελούνται μόνο για να αναδειχθεί ποιός θα καταλάβει ποιά καρέκλα).
Όμως μπορώ να ονειρεύομαι ρεαλιστικά ε?
-
ε τωρα ονειρο θερινης νυκτος ex hus,κανε πχ συγκριση με το ελβετικο μοντελο διακυβερνησης οπου εχουμε εδω και δεκαετιες κυβερνησεις συνεργασιας και οπου για τα πιο απλα θεματα γινονται δημοψηφισματα!Ακουγα χθες στις ειδησεις του καντονιου του Τιτσινο οτι κατοπιν αιτηματων των κατοικων θα βαλουν ειδικους αισθητηρες στους δρομους ταχειας κυκλοφοριας για να τους αντιλαμβανονται τα ζωακια που περνανε και να μην τραυματιζονται η σκοτωνονται!Ευαισθητοι οπως εμεις δηλαδη!χαχα
-
Ε άμα ζούσα και εγώ στην Ελβετία (και ιδίως άμα ήμουν Ελβετός) θα είχα πολλλέεεεεεεςςςςς ευαισθησίες.
Αλλά έλα που εδώ γύρω είναι η αρκούδα και το τσακάλι (και τελευταίως εμφανίστηκαν και κάτι άλλα ζωάκια του δάσους με δοντάκια που μεγαλώνουν...........)
Στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ (rogers??? yallom????? έχω μπερδευτεί!!!!!!!) τι να κάνουμε ας δούμε
-
....εδω και τωρα πρεπει ο καθενας μονος του να κανει οτι μπορει νομιζω!
-
Ατς ατς..Ανάψανε φωτιές για ενδιαφέρουσες πολιτικές συζητήσεις.Ωραίο το ελβετικό μοντέλο.....Αλλά εν τέλει στην πρόσμιξη των κομμάτων δεν γίνονται ένα με κοινό συμφέρον;;Η όλη διαδικασία ανανέωσης που περιμένουμε σε αυτή την χώρα από τους πολιτικούς βασίζεται στην διεκδίκηση μιας θέσης....Όταν αυτή την θέση την καταλαμβάνουν όλοι για ποιο λόγο να υπερασπίζονται διαφορετικές ιδεολογίες και έτσι να περιμένουμε αλλαγή;;;Εν τέλει είναι πολυκομματική η διακυβέρνηση ή γίνονται όλοι ένα κόμμα;;;
-
φταιμε κ εμεις, φταινε κ οι κυβερνήσεις. Δεν ειναι οτι έχει μονο η μια πλευρά τις ευθύνες, μην τρελλαθουμε....
δεν φταινε οι κυβερνήσεις για τις κακοτεχνιες των έργων (δρομοι που βουλιαζουν ξαφνικα)? για τους προχειρους ΧΥΤΑ που κατασκευάζονται εντελώς τυχαια μόνο σε υποβαθμισμένες περιοχές, ακομα κι οταν η γεωμορφολογια δεν το επιτρέπει? δεν φταινε κ πάλι οι κυβερνήσεις για την απουσια των ελεγκτικών μηχανισμων, για την υποτίμηση των πραγματικών περιβαλλοντικών προβληματων, για τον αποχαρακτηρισμο δασικών εκτάσεων?
απο την άλλη φταιω εγω, που τα βλεπω ολα αυτα κ λέω δεν γίνεται τίποτα ή δεν θα γινει τίποτα. Αρα ας μην κανω τίποτα. ..
-
.....εμ αυτες οι κυβερνησεις δεν κυβερνουν απο μονες τους,καποιοι τις εγκρινουν!
-
Όταν οι νόμοι δεν εφαρμόζονται οι παράνομοι βρίσκουν και τα κάνουν. Όταν η διαπλοκή είναι σαν τη Λερναία Ύδρα τότε η λύση είναι να βρεθεί ένας \"Ηρακλής\". Μέχρι τότε περαστικά μας......
-
εμ αυτο λέω...οτι καποιοι βγάζουν αυτες τις κυβερνήσεις, δεν βγαινουν απο μονες τους!
-
....ε αυτοι που τις βγαζουν ειναι περισσοτεροι απο εμας γι αυτο την παταμε!
-
Έρχονται εκλογές σύντομα.Προσωπικά,εχθές μάζεψα λίγη στάχτη από τα φρέσκα αποκαϊδια της Πεντέλης να ρίξω στο φακελάκι...Κάπου το άκουσα ότι θα το κάνουν και άλλοι και μου άρεσε η ιδέα..Αν και δεν αλλάζει κάτι αυτό βέβαια..Απλά δεν μου κάνει καρδιά να ψηφίσω κανονικά πια.
-
....καθολου κακη ιδεα!υπαρχει και η αλλη να ψηφισεις οικολογους πρασινους!
-
οι οικολογοι πράσινοι δεν κατεβαινουν αυτονομοι
-
....αυτονομοι κατεβαινουν,μπες και στο site τους να δεις!www.ecogreens.gr
-
....πληροφοριακα στο ψηφοδελτιο επικρατειας των οικολογων θα ειναι και ο γνωστος συναδελφος ο Γιωργος Οικονομοπουλος,επικεφαλης ειναι ο ποιητης και συγγραφεας Νανος Βαλαωριτης[δισεγγονος του Αριστοτελη]