Βασικά γι'αυτό έχω βάλει ερωτηματικά στην πρόταση!(Στο θέμα μου!)
Printable View
Βασικά γι'αυτό έχω βάλει ερωτηματικά στην πρόταση!(Στο θέμα μου!)
Πιο καλη η μοναξια, το συνειδητοποιω καθε μερα που περναει. Νιωθω οτι πολυ δυσκολα μπορω να επικοινωνησω ουσιαστικα με καποιον. Τι φταιει; Εγω, αυτοι και οι δυο; Ζω στο εξωτερικο, οι συναναστροφες μου δεν ειναι ελληνικες, και νιωθω εξω απο τα νερα μου.....μα πως; Και πως να ταιριαξω με τη γερμανικη κουλτουρα οταν εισπραττω τοση παγωνια και αδιαφορια απο αυτον τον λαο; Σημερα μου ελεγε ενας τυπος οτι προγραμματιζει απο τωρα τι θα κανει του χρονου....καμια εκπληξη, καμια ανατροπη, μηδεν ενσυναισθηση.....σοβαρα, ποσο απομακροι μπορει να ειναι καποιοι λαοι; Εχω συνηθισει να ειμαι συνεχεια μονη, εχει καταντησει κατι τελειως συνηθισμενο πλεον εδω. Ως ποτε.....
εγώ εχω σιχαθεί τη μοναξιά
δεν είναι καλύτερη η μοναξιά
How to dream δεν υπάρχει κανένας πατριώτης εκεί?Κάτι!Κάποιο μαγαζί Ελληνικό!Thomas98 Γιατί είσαι μόνος σου?
Εαν σου αρεσει η μοναξια τοτε ειναι καλη , εαν σου αρεσει να εισαι με παρεα τοτε αυτο ειναι καλο. Εαν εισαι αναγκασμενος να κανεις αυτο που δεν θελεις τοτε δεν ειναι πολυ ευχαριστο.
Σαν κοινωνικοποιημενα οντα συνηθως θελουμε παρεα , αλλα σιγουρα θελουμε και τη μοναξια μας πολλες φορες. Ομως δεν μπορεις να τα χεις ολα , το να δημιουργησεις παρεα θελει και τις υποχωρησεις του ,γιατι οταν θες να μεινεις για παραδειγμα μονος , ο αλλος θελει παρεα και τουμπαλιν.
Λένε ότι κανένας άνθρωπος δε μπορεί να ζήσει μόνος του!Ποιός ξέρει??
Εδω Μαρακι θιγεις μεγαλο θεμα.Στεκομαι(και υποστηριζω)την ρηση του Βουδα'μην νοιαζεσαι τι θαπογινεις και μην εξαρτασαι απο τιποτα κι απο κανεναν' και απο την αλλη στεκομαι στην 'παραβολη'(μονον ετσι μπορω να την αποκαλεσω)οτι ο Θεος εφτιαξε την Ευα για συντροφο του Αδαμ.Αρα καταληγω οτι χρειαζομαστε εναν συντροφο αλλα χωρις να εχουμε μια 'αρρωστημενη' εξαρτηση απ'αυτον,δλδ να εχουμε και την αυτονομια μας(οχι για να τσιλιμπουρδιζουμε)αλλα ο καθενας να εχει τα ενδιαφεροντα του,τα χομπι του κλπ.Το ζητημα με απασχολει διοτι ειμαι 51 και εχω συναντησει(δεσμος)μονο μια κοπελα που ηταν ετσι.Εχω γνωρισει πολλαααα ζευγαρια (και ευπορα, και οχι),που ολα φαινονται ΟΚ , αλλα μολις κλεισει η πορτα του σπιτιου τα προβληματα αρχιζουν.Ακολουθω την ρηση του Βουδα,μεχρι να αρχισω να πανικοβαλλομαι!!!!!!!!!!!!!!!!
Κάποιος σοφός φίλος μου που πέρασε πολλά..πληγώθηκε..απορρίφθη κε...απατήθηκε....έχασε....και μπορεί και έχει το κεφάλι ψηλά χωρίς να τον απασχολεί αν θα μείνει μόνος χωρίς να τον τρομάζει αυτή η ιδέα μου είπε το εξής.....
Είτε παντρευτείς είτε όχι πάντα θα νιώθεις ότι έκανες την λάθος επιλογή.....
Και ένα ακόμη....εγώ τη προσπάθεια μου την έκανα απλώς δεν ήμουν ίσως τυχερός...νιώθω ότι αν είναι να ξανασυμβεί είναι θέλημα Θεού να ξαναγίνει..
Καμια φορα πιστευω οτι η μοναξια χρειαζεται... Εχω περασει σχεδον 10 χρονια μονος με πολυ μικρα διαστηματα συντροφιας.... Το τελευταιο διαστημα ομως η μοναξια μου αρχισε να με ενοχλει βλεποντας διαφορα πραγματα γυρω μου... Το αν θελεις να εισαι μονος ειναι καθαρα θεμα επιλογης.... Πλεον επιζητω την παρεα , γιατι μου εχει ληψει ιδιαιτερα η επικοινωνια ...
Πιστευω πως αν αφησεις γενικα τα πραγματα να παρουν το δρομο τους χωρις να επιρρεαζεις τις καταστασεις δε θα χρειαστει ποτε να εισαι μονος
3 πράγματα είναι ανίκητα σε αυτό τον κόσμο:
Ο θάνατος
Η βλακεία
Και η μοναξια
Διαφωνω κι ενισταμαι :p
Τον θανατο δν μπορει να τον νικησει κανεις. Ουτε ο Μητσοτακης, να τα λεμε κι αυτα :p
Την βλακεια εξαρταται απο ποια σκοπια το βλεπεις. Αν εισαι εσυ πχ ο βλακας, πως ξερεις οτι παντα θα εισαι "βλακας" κ δν θα ερθει η στιγμη (ακομη κ ετεροχρονισμενα), οπου θα γινεις πιο εξυπνος, σωστος, κ ευελικτος? Αν ειναι οι αλλο βλακες, πως ξερεις οτι καποια στιγμη δεν θα αλλαξουν? Ακομη κ αν καποιοι δν αλλαξουν, ειναι δικο σου θεμα πως θα τους διαχειριζεσαι. Μπορεις απλα να τους αγνοεις. Αρα συμπερασμα "δεν ειναι η βλακεια ανικητη", αλλα ενα κλισε π χρησιμοποιουμε για να πουλησουμε πνευμα κ να αποδειξουμε (σε ποιον?) οτι οι αλλοι ειναι βλακες κ εμεις οι εξυπνοι.
Το ιδιο ισχυει κ με τη μοναξια. Ανικητη δν ειναι διοτι 1ον) δεν ειναι αιωνια, αλλα καποια στιγμη θα βρεθει παρεα, διαθεση κτλ, γενικα θα βρεις ανθρωπους, εκτος κ αν ζεις στη ζουγκλα η σε κανα βουνο κ 2ον) ακομα κ οσο κραταει μπορεις να την καταπολεμησεις με διαφορους τροπους, οπως μουσικη, ταινιες, ιντερνετ, χομπι, ακομη κ διαλογισμο κ γιογκα. Αρα συμπερασμα "η μοναξια δν ειναι ανικητη" αλλα ειναι μια φραση π χρησιμοποιουμε ειτε για να κλαφτουμε ειτε οταν ειμαστε στη μαυρη καταθλιψη.
Πωωω διαθεση για φιλοσοφια εχω πρωι πρωι ρε πουστη μου?!?! Μου θυμισε τη συλλογιστικη π καναμε στην εκθεση γ λυκειου, μας δινανε διαφορες προτασεις με απολυτα statements, κ εμεις προσπαθουσαμε με επιχειρηματολογια να αποδειξουμε την ορθοτητα, την εγκυροτητα τους, κτλ! Χρονια πισω με πηγατε!!!! :p
Χρόνια πολλά σε όλους!!Πιστεύω ότι ο καθένας είναι όπως ''τη βρίσκει'' που λέμε!!Τώρα από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είναι τυχερά κάποια πράγματα στη ζωή μας!!
μαρακι απο γκομενικο παιζει τιποτα?
γιατι το παιδι θελει να κερασει δεν ειναι κακο!!!!!!!
Που κολλάει το γκομενικό??
Οk Lacrymosa!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ . ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ CIPRALEX ΤΩΝ 10 mg . ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ;
Καλησπερα! Θα ηταν καλυτερο να ανοιξεις ενα δικο σου θρεντ οπου να περιγραψεις αν θελεις λιγο πιο αναλυτικα το προβλημα σου.. (να υποθεσω εχει να κανει με καταθλιψη??..) πανω αριστερα σε καθε ενοτητα εχει ενα κοκκινο πλαισιο π λεει ''ανοιγμα νεου θεματος'' κατι τετοιο, γραφεις αυτα π θες να γραψεις κ πατας δημοσιευση :)
Δεν μπορεσα να καταλαβω τι εννοεις . Δεν βρηκα το συγκεκριμμενο σημειο αλλα αν μπορω να πω δυο λογια ειναι τα εξης : περασα δυο προβληματα υγειας χωρις να υπαρχουν παθολογικα αιτια απο οτι γνωριζω . Το τελευταιο ομως μου εχει δημιουργησει μεγαλο προβλημα γιατι φοβαμαι εκτοτε οτι κατι χειροτερο θα μου συμβει . Καθημερινα και κυριως τις πρωινες ωρες εχω ελαφρυ κεφαλι σαν να εχω πιει . Και επιπλεον συνεχως νοιωθω οτι κατι τρεχει με τα ματια μου που ομως δεν μπορω να το εντοπισω ακριβως . Ισως να σας κουραζω με αυτα αλλα δεν μιλαω ευκολα και αυτο ειναι κατι σημαντικο για εμενα . Ευχαριστω .
Κανεναν δεν κουραζεις να εισαι σιγουρος.. :) αλλοι γραφουν κατεβατα χωρις ουσιαστικα να εχουν να πουν τιποτα.. :p
Μετα απο ολα αυτα σου διαγνωσαν την καταθλιψη κ αρχισες το cipralex? δν το χω παρει το φαρμακο ποτε, σε βοηθαει? κανεις ψυχοθεραπεια?
Εδω και δυο ημερες το παιρνω , δεν κανω ψυχοθεραπεια . Μου ειπε ο γιατρος οτι βελτιωση θα αρχισω να βλεπω απο τις 10 ημερες και μετα . Δεν ξερω τι να περιμενω αλλα ευχομαι και ειμαι σιγουρος οτι θα ιαθω .
Ε περιμενε ρε συ, 2 μερες ακομα ουτε εχει φτιαξει επιπεδα στο αιμα! αυτα τα φαρμακα αργουν! αμα το παιρνεις για πρωτη φορα, μπορει μεχρι κ 20 μερες να κανει να δειξει! εχε εμπιστοσυνη στο φαρμακο κ στον γιατρο! :)