Originally posted by ex_hus
Χωρίς να θεωρώ κακό ότι μέσα στο θέμα της ζήλιας κάνουμε κάποιες αναφορές για την απιστία και με βάση τις ανωτέρω απορίες και σκέψεις σου Krino , ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιό χωροχρονικό συνεχές ζείς εσύ και αν εκεί υπάρχει κοινωνία οργανωμένη, εκκλησία, άνθρωποι (ή μόνοι ελεύθεροι τι? βλ σχόλιό σου με Καζαντζάκη από άλλο θέμα)
Ζω στο θησειο, εργαζομαι στο Συνταγμα τα τελευταια 7 συναπτα ετη σαν μισθωτος.
Εχω εκπληρωσει τις στρατιωτικες μου υποχρεωσεις, πληρωνω δε κανονικα τους φορους μου.
Απο κει και περα ειμαι ελευθερος να κανω τις επιλογες αυτες οι οποιες με ισσοροπουν.
Ζω στην ιδια κοινωνια με εσενα, (δεν μου αρεσει ο πρωτογωνισμος) ΔΕΝ μπαινω σε εκκλησια, και οι παπαδες το μονο αισθημα που μου γενανε ειναι του ξυλοφορτωματος.
Οι φιλοι μου ειναι οι ιδιοι και σταθεροι τα τελευταια 10-15 χρονια, σπανια προσθετω καινουριους.
Ο Καζαντζακης ειναι απο τους αγαπημενους ελληνες συγραφεις.
και σε αυτό το χωροχρονικό συνεχές
---αν υπάρχει κάποιος άλλος κανόνας εκτός του κάνω ότι θέλω και ότι με ευχαριστεί και σε όποιον αρέσει.
ειναι ο πρωταρχικος μου, με αυτον ξεκιναω την ημερα μου και με αυτον κοιμαμαι. Για αυτο το λογο εχω μινιμαρει τα θελω μου στα τελειως απαραιτητα, αλλα δεν διαπραγματευομαι αυτα τα μινιμουμ ουτε στο χιλιοστο πισω.
Το σε οποιον αρεσει ισχυει, διωχνω πολυ ευκολα κοσμο απο κοντα μου, εφοσον ολα δειχνουν οτι ταλαιπωριομαστε και οι δυο απο το συγχρωτισμο μας.
---αν μπορεί να νιώθει κάποιος χαρά, αγάπη, ευτυχία, γνωρίζοντας ότι η σύντροφός του συνευρίσκεται σεξουαλικά (είτε κατά συρροή είτε κατά διαστήματα είτε άπαξ) με κάποιον τρίτο χωρίς ο ίδιος να το μαθαίνει παρά αργότερα (ακόμα και αν αυτός ο κάποιος κάνει ακριβώς το ίδιο)
Το βαζεις λιγο μπερδεμενα, θα σου πω την δικη μου εκδοχη.
Συζητω τα παντα με τους σεξουαλικους μου συντροφους, ακομα και αυτα που με ξεπερνουν. Πιστευω στον αληθινο επικοδομητικο διαλογο οπου και οι δυο παιρνουν και δινουν.
Δεν με ενοχλει αν η συντροφος μου θελει να κανει σεξουαλικα παιχνιδια με αλλον αρρεν. Αυτο που με ενοχλει (και θα το συζητησουμε πιο κατω) ειναι να το κανει και εγω να μην γνωριζω τιποτα.
Μου δειχνει οτι εχει ανασφαλειες τις οποιες τουλαχιστον δεν της δημιουργησα εγω. Εφοσον δηλαδη τις το επιτρεπω να κανει κατι τετοιο, τι θα πρεπει να σκεφτω εαν μου το κρυψει??? Για μενα το να μου κρατησει κατι κρυφο η συντροφος μου σημαινει οτι η σχεση μου εχει τελειωσει.
---αν κάποιος μπορεί να πει \"σ\'αγαπώ\" και αυτή η δήλωσή του να μη τον κάνει κτήμα (όπως αντιλήφθηκα ότι την θεωρείς εσύ αυτή τη λέξη)
Φυσικα!!!
Τα συναισθηματα δεν εχουν να κανουν απολυτα με την σεξουαλικη πραξη. Στην σημερινη μας κοινωνια ταυτιζονται για αλλους λογους.
Δηλαδη νομιζω οτι μπορουμε να πουμε \"σ\' αγαπω\" και να κανουμε σεξ. Οπως επισης και να κανουμε σεξ χωρις να πουμε \"σ άγαπω\".
Μηπως την σημερινη πολυαγαπημενη μας συντροφο οταν καναμε πρωτη φορα σεξ, τις ειπαμε πρωτα \"σ άγαπω??\"
Πάντως στο δικό μου χωροχρόνο
---η γενετική υπόσταση των ανθρώπων δεν κάνει κάποιους πολυσυντροφικούς και κάποιους μονοσυντροφικούς. Αυτό το κάνουν οι αντιλήψεις τους και η συμπεριφορά τους. Η γενετική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ερμηνεύσει την συμπεριφορά τους.
--- το ακριβώς αντίθετο της απιστίας και η απιστία είναι :
το να πεις (για όποιον λόγο) χωρίζω (και να το κάνεις) και μετά να βρείς νέο ερωτικό σύντροφο ενώ απιστία είναι η σεξουαλική πράξη με τρίτο πρόσωπο κατά τη διάρκεια μίας σχέσης με κάποιον άλλο
---εδώ παραφέρθηκες.
θα σου απαντησω παρακατω.
Quote:
Originally posted by krino
Quote:
Originally posted by ex_hus
...............
Τέλος το ότι κανείς δεν είναι κτήμα κανενός είναι κάπως παραπλανητικό καθώς το να θέλω να δοθώ (σεξουαλικά)αποκλειστικά σε κάποιον δε με κάνει αυτομάτως κτήμα του.
- οχι τι σε κανει???
τοσοι ορκοι αγαπης, τοσες υπογραφες στο γραφειο του παπα, τοσα βλεματα τρυφεροτητας την ωρα του μυστηριου για πιο λογο εγιναν???
εεεεεεεεεεεε???? για να ξενοκοιτας εσυ αλλες???
για μαζεψουυυυυυυυυ!!!!
Κτημα πηρες μου αγαπητε μου και το παζαρεψες καλα και υπογραψες κιολας για αυτο.
Φιλησες και το χερι του παπα... (το χειροτερο ολων)
μπλιαχχχχχχχ!!!
...............
Ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να θεωρεί κάποιος ότι πήρα κτήμα (όπως και αν την εννοεί κανείς αυτή τη λέξη) όταν παντρεύτηκα ή ότι ξενοκοιτάω
δεν μιλαω προσωπικα για σενα, ειναι γεγονος οτι η υπογραφη που βαζεις για το γαμο σου ειναι νομοθετικη πραξη η οποια εχει ιδιες διαδικασιες (ηθικες η πρακτικες) με την αγορα ενος κτηματος.
Αναλογα δε υπαρχει η κτητικοτητα.
Οταν εχεις ενα κτημα το περιφρασεις με συρματοπλεγμα για να μην στο καταπατησουν.
Ενιοτε τετοια συρματοπλεγματα βαζουν και τα μελη ενος παντρεμενου ζευγαριου οταν \"παραστρατουν\".
Ποσες φορες εχω ακουσει απο ζευγαρια,
\"τωρα εισαι παντρεμενος και εχεις υποχρεωσεις....\"
Η υποχρεωση που αναγεται ειναι οτι πρεπει κυριως δε, να παραμενεις πιστος στα καθηκοντα της εστιας.
Κατι που δεν ειναι και τοσο υποχρεωτικο κατα το νομο, οταν εισαι ενα απλο ζευγαρι.
Ποσο λοιπον παζαρευεται η αγαπη ενθεν και ενθεν????
ΥΓ. Η απάντηση δεν ήταν ολοκληρωμένη. Κατά λάθος πατήθηκε το κουμπάκι το καταχώρηση στην αρχή