οχι εσυ καλη μου. ο κερασης...
Printable View
...μαρια, αυτές οι δυο φορες το μήνα είναι καλές ή από υποχρέωση?
Mαρια γιατι δεν βρισκεις μια δουλιτσα ωστε σε λιγο καιρο να εισαι σε θεση να τον παρατησεις , αφου η σχεση δεν τραβαει αλλο.
Δηλαδη ακομα και για να κανεις μια απλη δουλεια χρειαζεσαι χαρτια?
Βασικά ξεκαθαρισε μέσα σου τι είναι αυτό που θέλεις. Σ' ενδιαφέρει να μείνεις και να δουλέψεις εκεί ?(γνωρίζω ότι οι διαδικασίες είναι δύσκολες)
Σε ενδιαφέρει η σχέση σου με τον άντρα σου? Αν ναι παλεψε το, στην σωστή κατεύθυνση όμως. Αν εννοεις συζήτηση να του λες ότι οι γονεις σου σε πιέζουν, οτι εσύ όπως κάθε κοπέλα ενδιαφέρεσαι για ρομαντικους γάμους και τι καλα θα ήταν να χαμε ένα παιδάκι, όταν ακόμα
δεν έχει στεριώσει η σχέση σε κανένα επίπεδο, λογικό το βρίσκω ο άντρας σου να μην θέλει να συμμετέχει σ' όλο αυτό και να το λαμβάνει σαν πίεση.
Είστε οι δυο σας σε μια ξένη χώρα, θα πρεπε να είστε δεμένοι και ν' αντιμετωπίζετε μαζί το οτιδήποτε.
Το να κάθεσαι κλεισμένη στο σπίτι και να τον περιμένεις δεν βοηθάει ουτε αυτόν και κυριως εσένα. Προσπάθησε να δικτυωθείς μ' αλλους Έλληνες εκεί. Γνωρίζω ότι δημιουργούνται ομάδες νέων ανθρώπων με κοινές αναζητήσεις και ιδέες. Ψάξτο, αν θέλεις βοήθεια , ευχαρίστως.
Προσπάθησε να πλησιάσεις τον άντρα σου πιο θετικά. Δεν είναι δυνατόν νέο ζευγάρι να συμβιβάζεται με μια ισχνή ερωτική ζωή. Κάνε την ουσιαστική σου προσπάθεια και αν δεν.....πάρτο αλλιώς
Mαρια , αν εισαι πολιτης της Ευρωπαικης Ενωσης , δεν χρειαζεσαι χαρτια για να δουλεψεις , σε καποιες περιπτωσεις ουτε αναγνωριση πτυχιου .
Ψαξ΄το λιγο παραπανω.
Αν δεν εισαι μελος της ΕΕ τοτε ισως θα πρεπει να το ψαξεις για να παρεις υπηκοοτητα , τοτε θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα.
Μα το θεμα ειναι να βρει δουλεια η μαρια? Αντε ας υποθεσουμε οτι εχει δουλεια και αρα ενα εισοδημα. Με το συζυγο τι γινεται?
για να παρειϛ υπηκοοτητα χρειαζετε 1600 ευρω το εξαμηνο με διαφορεϛ εξετασειϛ που παιρνει 2 χρονια..... ειμουνα πλ μηκρη οταν ηρϴα απο αρμενια στη ελλαδα.....και συνηϴησα τον τροπο ζωηϛ, ο συζηγοϛ ειναι κ αυτοϛ απο αρμενια με πλ λιγα χρονια στην ελλαδα, και ετσι η επικοινωνια μαϛ γυνεται στα ελλινικα ρωσσικα αρμενικα αστα να πανε
Τα παραπανω κιλα ποσο καιρο εχεις που τα πηρες?
βασικα απο τοτε που εχουμε ερϴει ολλανδια ....... γενικα εχω αντεξει πολλεϛ καταστασειϛ στη ζωη μ..... αλλα παντα με μετρο κανω γημναστικη μου αρεσει πλ και γενικα προσεχω......δεν ξερω εαν αυτο ειναι το προβλημα...... παντοϛ ευχαριστω εστο κ ετσι μου λετε την γνωμη σαϛ
Mαρια , προσωπικα πιστευω πως δεν μπορει ο αντρας σου , απο την στιγμη που ειναι αδιαφορος , να γινει ξαφνικα ο τελειος συζυγος.
Αρα για εμενα το ζητημα ειναι να γινεις ανεξαρτητη , για να μην τον εχεις αναγκη.
Ετσι, συμφωνώ με την bete , την δουλειά θα την βρεις για σενα προπάντων...όχι για να στρώσει η σχέση σας..ουτε ειναι δυνατον να σκέφτεσαι ότι θα γίνει χειρότερη αν δουλεψεις.
Τα προβληματα αλλού οφείλετε να τα ψάξετε.
Και σαφέστατα ουτε στα 2 επιπλέον κιλα
Kαι τσεκαρησε μηπως εχει καμμια γκομενα, τσεκαρησε κανενα κινητο.
Γιατι οι τσοντες ειναι χειροτερα απ τη γκομενα? Αναποδα παει ρε μαρακι.
Μαρια , τα πραγματα δυστυχως ειναι δυσκολα , σπανια μπορει μια σχεση που εχει φτασει σε αυτο το σημειο να καλυτερευσει .
Εγω στην θεση σου θα εκανα το πιο απλο , να γυρισω πισω στην Ελλαδα , αφου το να δουλεψω στην Ολλανδια ειναι δυσκολο, και να παρω διαζυγιο απο τον συζυγο.
Α και μια ερωτηση , Ολλανδικα γνωριζεις?
μην αναζητάς το θέμα έξω από σένα, δλδ, τι βλέπει στο κινητό, αν έχει κι άλλη σχέση, κλπ, αυτά είναι ανούσια μπερδέματα.
αναζήτησε γιατί ΕΣΥ μένεις σε κάτι που δεν σε περιέχει 100%
Γεια σου Μαρία. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχεις την Αρμενικη ή την Ελληνική υπηκοότητα αλλά φαντάζομαι και την πρώτη να έχεις για να είσαι στην Ολλανδία έχεις άδεια παραμονής σωστά; Ή δεν είσαι καθόλου δηλωμένη; Αν δεν είσαι καθόλου δηλωμένη ίσως θα ήταν καλύτερα να κάνεις κάποιες ενέργειες ώστε να αποκτήσεις κάποια υπόσταση στη χώρα γιατί θα σου ανοίξουν πόρτες, πχ ο δήμος του Άμστερνταμ προσφέρει δωρεάν μαθήματα Ολλανδικών στους δημότες του και σε ένα χρόνο παίρνεις επίσημο πτυχίο με το οποίο μπορείς να προσληφθείς παντού. Ένα από τα βασικά προβλήματα στην Ολλανδία είναι ότι αν δεν μιλάς τη γλώσσα υπάρχουν συγκεκριμένες δουλειές που μπορείς να κάνεις.
Τώρα όσον αφορά την κατάσταση έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο ότι ο άντρας σου μπορεί να έχει πιεστεί γιατί νιώθει ότι δεν υπάρχει επικοινωνία και όλο να απομακρύνεται αντί να έρχεστε πιο κοντά; Εννοώ αν πήγατε σε μια ξένη χώρα που εσύ δεν έχεις ουσιαστικά καμιά ασχολία ενώ αυτός δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτό να σας απομάκρυνε. Ίσως τον πρώτο καιρό να χρειαζότανε περισσότερη κατανόηση αντί για γκρίνια αν και μπορώ να καταλάβω ότι και η δική σου θέση είναι δύσκολη και ήθελες και εσύ στήριξη. Ίσως να είναι καλύτερα για σένα να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου δηλ. να πας ένα γυμναστήριο ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο ώστε να γνωρίσεις και κόσμο και να αλλάξει και η δική σου διάθεση. Μπορεί αν βελτιωθεί η δική σου διάθεση να αλλάξει λίγο και το θέμα της επικοινωνίας σας.
Εχω την Αρμενικη διοτι στην Ελλαδα που μεγαλωσα κ σπουδασα δεν ηταν αρκετο για ηϴαγενεια δεν πειραζει ομωϛ, μενω Χαγη το ψαχνω λιγο πολυ ξερω καλα τα Αγγλικα κ ετσι προσαρμογη ειναι ευκολη....! σε ευχασιστω πρ πλ παντωϛ ..... μηλησα κ με τον συζηγο ελπιζω ϴα πανε καλα τα πραγματα...... τελικα η επικοινωνια στο ζευγαρι ειναι το Α και το Ω ......:cool:
Μαρια , συμφωνω με αυτα που σου εγραψε η Melissa , ψαξε για civic intergration στην Χαγη και θα βρεις σιγουρα κατι...
Αντε και καλη σου επιτυχια.
Μαρακι πως ειναι η ζωη εκει?
Ευχαριστω πλ ολεϛ κ ολουϛ, εδω οι ολλανδοι πολυ εξηπηρετικοι με ολα εαν μαϴουν οτι εισαι απο εξω σου φερονται ακομα καλυτερα ...... κ αυτο με σειρα τ ειναι πολυ ϴετικα ;) ναι το εχω ψαξει με το civic ````ειναι πλ καλο ευχαριστω κ παλι κοριτσια για τιϛ συμβουλεϛ ....