Originally Posted by
kozchr
Προς το παρόν πάντως συνεχίζω με την ψυχοθεραπεία. Επι της ευκαιρίας να πω ότι σε εμένα η καταθλιπτική διάθεση λειτουργεί ανάποδα σε ότι αφορά την συγκέντρωση μου. Δηλαδή όταν είμαι σε κακή διάθεση, όταν δε μπορώ να ξεφύγω απο το παρόν που δε μου αρέσει, τότε είμαι και περισσότερο συγκεντρωμένος και κάνω τα λιγότερα εώς καθόλου λάθη. Τότε είναι όμως και οι στιγμές που νιώθω ένα τεράστιο βάρος στο στήθος και έρχονται κατά ριπάς οι σκέψεις αυτοκτονίας και να το φύγω απο τον μάταιο τούτο κόσμο. Βασικά αυτό μου συνέβη για 3 περίπου χρόνια μόλις και ήταν η στιγμή που αποφάσισα να ψάξω για ψυχολόγο.
Οταν όμως η διάθεση μου είναι τέτοια ώστε το μυαλό μου να μπορεί να "αποκολλάται" απο την φυσική παρουσία του σώματός μου και να ταξιδεύει εκεί όπου θα ήθελα να είμαι, τότε χάνω την επαφή με το παρόν και κάνω λάθη απροσεξίας και γενικά αδυνατώ να συγκεντρωθώ. Με την ψυχοθεραπεία έχω καταφέρει να βρίσκομαι πάλι στο "συννεφάκι" μου εν μέρει και ουσιαστικά να αφήνω την ζωή να περνάει, τον χρόνο να κυλάει και να μην με ενδιαφέρει γιατί εντός του μυαλού μου,ζω ότι θέλω να ζήσω. Ναι πρακτικά θα ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω για εμένα και την ζωή μου αλλά τελικά όσο είμαι έτσι καλά, πρακτικά λειτουργώ εντελώς αναβλητικά ως προς το να κάνω ουσιαστικές κινήσεις βελτίωσης της ζωής μου, στα κομμάτια που θα ήθελα να κάνω