Originally Posted by
JaneDoe
Πραγματικά δε θα ισχυριστώ ο,τι "ξέρω" απο αγάπη,καταλαβαίνω να θυμώνεις οταν σου λένε οτι θα το ξανακάνει,γιατί θέλεις και πιστεύεις οτι είναι άλλη περίπτωση η δική σου, οτι εσύ δεν είσαι "θύμα",οτι σε αγαπάει πολύ περισσότερο απ όσο οι άλλοι άντρες που χτυπάνε τις γυναίκες τους.οτι έχετε μεταξύ σας κάτι τόσο ξεχωριστό, οτι έχεις επειδή τον αγαπάς την απεριόριστη δύναμη να του σταθείς ,και μαζί να γίνετε η εξαίρεση και το θαύμα.Το καταλαβαίνω απο πρώτο χέρι.Όμως μπορείς να είσαι σίγουρη οτι δε σε ζηλεύω καθόλου, γιατί μπορώ κι απολαμβάνω τον καφέ μου το απόγευμα, γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε εε ναι έχω άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη,γιατί μπορώ με τον νυν μου να καυγαδίσω,να φωνάξω, να πεισμώσω,και χαίρεται η καρδιά μου όταν ακούω βήματα στη πόρτα,κι όταν με παίρνει τηλέφωνο δε σκιάζομαι.Και τέλος πάντων δεν κάνω τον ψυχίατρο σε κάνένα,ούτε "οφείλω" να είμαι η πιο δυνατή.Δε σε ζηλέυω, απο συμπάθεια ήθελα να απαντήσω,γιατί είδα τόσα πολλά κοινά στην περίπτωση σου, με τη δική μου.και το γεγονός πως είσαι νιόπαντρη μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Και κατι ακόμα, μη θεωρείς οτι οι γυναίκες που τελικά τυφλώνονται,η μένουν παράλυτες,ή γίνονται σκουπίδια και ράκη απο τη χρόνια κακοποίηση, είναι τίποτα χαζές ή ανίκανες,ή αδύναμες, ή αγράμματες.Δεν είναι. μπορώ να πώ οτι γνώρισα κάποιες, πολύ πιο αξιόλογες και ικανές απο σένα κι εμένα.(απο σένα δε ξέρω, απο μένα σίγουρα)Και όλες ανεξαιρέτως δικαιολόγησαν,κι ανέχτηκαν αυτό το πρώτο χαστούκι.
Για διαφορετικούς λόγους,αλλά το "εχει βιώματα και ψυχολογικά" που κάνεις γαργάρα εσύ, και που έκανα κι εγώ, πρέπει να σου πώ ειναι πολύ δημοφιλής δικιολογία.Ισως να πρέπει να αηδιάσεις, και να εξουθενωθείς πρώτα όπως κι εγώ, ίσως και να μην ξαναγίνει ποτέ και να ζήσετε ευτυχισμένοι απο δώ και πέρα.όπως και να χει με απόλυτα καλές προθέσεις σου λέω,αν πιστεύεις οτι δε θές να ζείς έτσι,ταυτόχρονα με την οργάνωση της θεραπείας του(σας), έχε μια βαλίτσα σε κάποιο σπίτι,κι έχε στο νου σου οτι δεν πετυχαίνουν όλες οι εγχειρήσεις.