-
καλημερα...το αγχος αφρουλα μου ειναι και φυσικο επακολουθο της καταθλιψης...Νομιζω (αποψη μου χωρις παρεξηγηση) οτι πρεπει να το βοηθησουμε και εμεις λιγο με τη διαθεση μας και την ψυχολογια μας να δρασει..πριν ξεκινησω αφρουλα το effexor xr ημουν σε αθλια κατασταση..επαιρνα μονο bespar δεν μου εκανε τιποτα..το effexor με βοηθησε να πατησω στα ποδια μου το βοηθησα ομωσ και εγω με τις σκεψεις μου..γιατι οσο σκεφτομαστε οτι ειμαστε χαλια ειμαστε νευροτικοι και δεν θα γινουμε ποτε καλα,ειναι φυσικο επακολουθο να μην γινομαστε...ας βοηθησουμε λιγακι το ευατο μασ ..δεν το αγαπαμε καθολου?Αφρουλα οτι χρειαστεισ μη διστασεις να με ρωτησεις...καλη ψυχικη δυναμη σου ευχομαι!!!!!!!!!
-
Γιατι δεν συζητας το προβλημα σου με το γιατρο που σε παρακολουθει?????Απο οτι γνωριζω τα αντικαταθλιπτικα δεν τα παιρνεις περιστασιακα αλλα επι καθημερινης βασης..Επισης εχω ακουστα οτι υπαρχουν αντικαταθλιπτικα σε μορφη ανβραζον μορφης..κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα με το effexor αλλα τελικα συνηθεια ειναι..........
(μεσα στο χαρτι \"οδηγιες χρησης\" λεει οτι δεν πρεπει να ανοιγεις την καψουλα)
-
ΚΑΛΟ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΙΠΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ..ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
-
Μετα απο σχεδον 3 μηνεs χρησης Efexor XR (1 μηνα 75mg την ημερα και 2 μηνες 37.5mg την ημερα) μπορω να πω οτι δεν ειδα καμμια βελτιωση. Αντιθετως μου εφερε επιπροσθετη ενταση, ταχυκαρδιες. ασταθεια, ανησυχο υπνο και εφιαλτες, αδυναμια, ζαλαδες και αλλα συμπτωματα που δεν αντεχονταν. Για αυτο η γιατρος μου συνεστησε να το κατεβασω στα 37.5mg (υπαρχει Efexor XR στα 37.5mg) και μετα να το σταματησω. Δυστυχως τις 2 φορεσ που επιχειρησα να το κοψω το μετανοιωσα πικρα και το ξαναρχισα αμεσως αφου οι παρενεργειες δεν αντεχονταν - ακομα και στα 37.5mg. Τωρα ειμαι στην τριτη προσπαθεια κοψιματος (με αλγοριθμο 1-0-1-0-0-1-0-0-0-1-0-0-0-0-1-0-0-0-0-0-1) αλλα αν και το παλευω, τα συμτωματα διακοπης ειναι πολυ ασχημα και καταβλητικα και παλι. Μεταξυ αλλων ζαλη, πονοι στο στηθος και τη καρδια, εντασεις, ταχυκαρδιες, κυματα εντασης που προαγγελουν κρισεις πανικου προερχομενα απο την περιοχη της καρδιας και του στηθους, δυσκολια στην αναπνοη και τρομερα ασχημος υπνος τις τελευταιες 2 μερες.
Πραγματικα ενας εφιαλτης που με εχει καταβαλει και εχει διωξει πολυ απο την θεληση μου για δραστηριοτητα και ζωη, ενω οι πονοι στην καρδια και στο στηθος και οι προερχομενοι απο εκει πανικοι αρχιζουν να με βαζουν σε σκεψεις για τυχον προβληματα καρδιακης φυσεως.
Εχω κανει ολες τισ σχετικες εξετασεις οσον αφορα το σωματικο/παθολογικο μερος πριν απο ενα περιπου εξαμηνο και η διαγνωση ηταν αγχωδης διαταραχη με κριση πανικου και ισως και ευερεθιστο εντερο αλλα οι παρενεργειες που αισθανομαι τελευταια ειδικα κατα τη διαρκεια της προσπαθειας να απεξαρτηθω ειναι πραγματικα εφιαλτικες. Ειναι το τριτο κατα σειρα SSRI που μου κανει τον οργανισμο ανω κατω μετα απο το Ladose και το Dumyrox και πλεον νοιωθω πολυ καταβεβλημενος αλλα και αποκαρδιωμενος να συνεχισω να πειραματιζομαι ωσπου να βρω τι τελικα θα με ποιασει αφου δεν αντεχω αλλο.
Περιμενα πολλα περισσοτερα πραγματα απο τους (πολλους) γιατρους που εχω δει αλλα δυστυχως δεν εχουν κανει σχεδον τιποτα και η οποια βελτιωση κατα καιρους προερχεται κατα κυριο λογο απο μενα τον ιδιο.
Χαιρομαι που ακοθω οτι το φαρμακο βοηθησε αρκετο κοσμο εδω μεσα ομως εμενα τοσο αυτο οσο και τα υπολοιπα SSRIs που αναφερα οτι δοκιμασα ειχαν τελειως καταβλητικα αποτελεσματα σε βαθμο που να εχω χασει σχεδον ενα χρονο απο την ζωη μου.
-
Και εγω δυστυχως ετσι νιωθω!!Ειμαι στον 3ο μηνα θεραπειας ,εχω δει μικρη βελτιωση.Αλλα οι παρενεργεις δε παλευονται παιδια.Θελω να παω για καφε,θελω να παω να κανω γυμναστικη πως θα τα κανω ολα αυτα οσο μα οσο και να τα θελω να τα κανω?Πεστε μου.Αφου ζαλιζομαι συνεχεια,κοπωση,αδυναμια .Βγαινω εξω και νιωθω οτι ειμαι στον κοσμο μου.Βουιζουν αυτια .Συγγνωμη κιολας δε ξερω για εσας αλλα εγω ειμαι και νιωθω ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ.Εφτασα στο σημειο οταν μου λενε γιατι τρεμεις(χερακια,ποδαρακια)� �ιατι ιδρωνεις ?ΠΩΠΩ τι νευρα εχεις!Εφτασα να λεω σε ολους οτι εχω θυροειδη .Αλλο αυτο δε θελεις να πεις οτι παιρνεις χαπια σε φιλους σου γιατι σε εχουν ως τρελλο μετα!Αλλο θεμα κι αυτο.Σημερα ευτυχως θα παω στο γιατρο μου.Για να δουμε τι θα δουμε:(
-