απο την στιγμη που εχεις και εναλλακτικες λυσεις, ενα ειναι το σιγουρο οτι θα τα καταφερεις κ θα ειναι ποιο δημιουργικο να το λες κ εσυ στον εαυτο σου!!!!
Printable View
Συμφωνώ απολυτα με τη marian_m! Επίσης ήθελα να συμπληρώσω πως κάνεις λάθος ο εγκέφαλος είναι πιο περίπλοκος απο όσο πιστεύεις και ακόμα πιο δύσκολο στο να μελετηθεί. Πειράζοντας των εγκέφαλο των ποντικών, έπειτα παίρνουν και αποτελέσμτα από τη συμπεριφορά τους. Το κομμάτι της έρευνας σε οργανισμούς μοντέλα είναι τόσο δύσκολο και τόσο σημαντικό για να το απορρίπτεις τόσο αβίαστα.... Επίσης θα ήθελα να σου πω πως σέβομαι τους ανθρώπους που πιστεύουν στο Θεο, είναι ένας τρόπος να ακουμπήσεις κάπου τη ψυχή σου, να πάρεις δύναμη από ''κάτι'' ησχυρο, αλάνθαστο και πανταχου παρον αλλά νομίζω πως οι θρησκείες ότι πρεσβέβει η καθε μια, δεν έδωσε λύση σε κανένα πρόβλημα αντίθετα δημιούργησε πολλά..
...όπως δεν είναι κι ό,τι το καλύτερο νάμαστε υπερβολικά απόλυτοι, αλλά και να μιλάμε εξ ονόματος όλων.
Εμένα για παράδειγμα μούχει δώσει λύση σε προβλήματά μου και η Καινή, αλλά και η Παλαιά Διαθήκη, αν και θα βρεθώ σπάνια στην εκκλησία κι
ειδικά είδα τις λύσεις αυτές, ύστερα από συνεργασία με ειδικό, όταν κι εγώ αποφάσισα να κάνω στον εαυτό μου δώρο, μια σειρά μερικών συνεδριών αυτογνωσίας.
Μου έκανε εντύπωση η αλήθεια είναι, η ερμηνεία της αγάπης, από μια άλλη οπτική... Εξαρτάται τελικά από την προσέγγιση που κάνεις.
Συμφωνώ ότι μια φίλη, ή ένας φίλος ή γνωστός, δεν θα μπορούσε να μου δώσει επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τότε είχα...
Συμφωνώ επίσης, ότι και παπάδες ευθύνονται για προβλήματα ψυχολογικά που δημιούργησαν σε άτομα, όπως ευθύνονται όμως και γιατροί που πήραν
στο λαιμό τους ανθρώπους με λάθος επεμβάσεις, αλλά και με φαρμακοθεραπείες και εμβόλια, που με τόση ευκολία οι περισσότεροι συνταγογραφούν.
Πράγματι, ειδικά στις γυναίκες, η Κ(ε)νή διαθήκη είναι η διαθήκη τους. Κυριολεκτικά η λέξη διαθήκη. Πιο μισογύνικο, πιο τελειωμένο, άχρηστο συνονθύλευμα πατριαρχικών
μαλακιών, ανεραστίας, τσάτρα πάτρα υποκριτικής ηθικολογίας, πουρές μύθων από παγανισμό μέχρι ό,τι θες, φτιασιδωμένο με ατέλειωτη μπουρδολογία, συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετηθούν και δε συμμαζεύεται.
Αν είσαι γυναίκα και χριστιανή, τότε είσαι ηλίθια γιατί αφήνεσαι στο κάθε αλλότριο συμφέρον και κάθε παρλαπίπα να σου υποδεικνύει τη θέση τη στάση και το ρόλο σου. Συγχαρητήρια χριστιανόπαιδα θυματέισον
προσηλυτιζέισον. Καλά, μιλάμε στάζει από αγάπη, παρατήρησε και τους πιο φανατικούς, αυτοί είναι τα καλύτερα παραδείγματα, bwouxxxaxa (οι χρυσαυγίτες
χριστιανοί πως εξηγούνται ρε μαρκέλα αφού η θρησκεία σας στάζει μέλι ειρήνη και αγάπη?)
Στο θέμα μας. Ιωάννα. Λες ότι τον λυπάσαι.
Και σε κακοποιεί. Και εσένα και ανθρώπους που αγαπάς (την αδερφή σου). Τι κάνει αυτή η λύπηση στον εσωτερικό μου κόσμο?
Με ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ. Γιατί αν αγαπώ τον εαυτό μου, τον απομακρύνω από όσους τον βλάπτουν. Τον φυλάω. Τον προστατεύω. Είναι η ευθύνη μου.
Όταν όμως λυπάμαι αυτόν που μου κάνει κακό, άσε το άθελά του και τις λοιπές δικαιολογίες που μπορώ να βρω για να μείνω πάντα σε θέση θύματος,
τότε ποιες είναι οι πιθανότητες αυτός που με κακοποιεί να το ξανακάνει? ΠΟΛΛΕΣ.
Δούλεψε το θέμα αυτού του στρεβλού οίκτου, είτε θες να απευθυνθείς κάπου, είτε διάβασε στο ίντερνετ. Σου προτείνω να πάρεις ό,τι μπορείς από παντού.
Δε μπορείς να έχεις σχέσεις μη κακοποιητικές με κακοποιητές. Θα έχεις μη κακοποιητικές σχέσεις με μη κακοποιητές. Αυτός είναι κανόνας.
Ο οίκτος θα είναι μειονέκτημά σου όσο να τον (δια)λύσεις.
1-555-Confide : Όσα σχεδόν έγραψες είναι ακραία κι υποκειμενικά συμπεράσματα, που μαζί με
τις σάλτσες και το γενικό τσουβάλιασμα, δείχνουν άτομο που απαξιώνει και δεν δέχεται τη διαφορετικότητα.
Κι οι εύκολοι χαρακτηρισμοί για κάποιον που δεν γνωρίζεις, δείχνουν επίσης και τον αυθαίρετο τρόπο της σκέψης σου.
Συμφωνώ πάντως κι εγώ, πως ο φανατισμός προς κάθε κατεύθυνση όμως, δεν έχει καμιά σχέση με την αγάπη
κυρίως προς τον εαυτό μας, γι' αυτό κι εύχομαι λόγω των ημερών... Ειρήνη η(υ)μίν!...
υ.γ. Μια επαρκής κι αντικειμενική μελέτη της Αγίας Γραφής, θα σε πείσει κι εσένα. Είναι σίγουρο! :P
Αγαπητή θεματοθέτρια, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να συνειδητοποιήσεις οτι είσαι στο ρόλο του θύματος. Αν αποφασίσεις να αλλάξεις ρόλο, αφου ανατέμνεις ολες τις παραμέτρους και τα ενδεχόμενα, το ξανασυζητάμε. Διαφορετικα μην ξαναγραψεις.
Ρε παιδιά..Το ότι είμαι θύμα το χω καταλάβει.Ο πατέρας μου μου
είπε..Αφου δε περνάς καλα όπως λες κλπ κλπ σηκω φυγε.Έχω χρήματα στην άκρη
κλπ κλπ αν περάσω τελικά κάπου θα κοιτάξω για εστία η συγκατοικο.Δουλεια..Αυτο που δε
μπορω να εξηγήσω ξέρετε ποιο είναι;Ότι φοβάμαι τα λόγια τους..Πχ χτες ο θείος μου μου
είπε..Γιατί δε περνάς καλα;τι σου λείπει;Μόνο έξω δεν εβγαινες!!Κλπ κλπ.Και τι
εκει θα βρισκες άντρα;Ο καλός ο άντρας θα ρθει να σε ζητήσει κλπ κλπ..Και ο θείος μου είναι
45!Δεν είναι κανας γέρος..Να πεις.Τεσπα το θέμα είναι ότι εγω νιώθω αγχος και φόβο όταν
μου μιλάνε έτσι..Εννοώ θέλω να αρχίσω να βγαίνω κλπ αλλα φοβάμαι τι θα μου πουν..
Ξέρω γω μας ντροπιαζεις κλπ κλπ..Φοβάμαι το θείο τη γιαγιά..Φοβάμαι ότι θα με κρίνουν..
Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ακριβώς.
τι αλλο θα ακουσω παναγια μου..αυτοι δεν ειναι γονεις,ειναι τερατα!..κανε την επανασταση σου και φυγε εστω και μονη σου!
μπορει να θεωρεις οτι δεν εχεις τα εφοδια για κατι τετοιο αλλα καλυτερα απο το να καθεσαι εκει μεσα..προσπαθησε να φυγεις οσο πιο μακρια γινεται!
φυγε οσο προλαβαινεις και μην φοβασε.Και εγω εχω φοβο οταν βγαινω η κανω κατι που ξερω πως δεν θα αρεσε στην μανα μου.Νομιζω οτι θα πεταχτει απο καμια γωνια και θα με κανει ρεζιλι αλλα πιστευω πως αν εφευγα απο το σπιτι μου και δεν ειχα να δινω λογαριασμο ποτε βγαινω κτλ θα εφευγε αυτος ο φοβος οποτε απλα φυγε και αλλαξε αριθμο πολη κτλ και μην πεις στους δικους σου τιποτα απο τα νεα στοιχεια και θα νιωθεις πιο ασφαλεις.
Εντάξει.Δε θέλω και να κρυβομαι όμως...Μαλακωσαν τώρα λίγο..Αλλα έχω πολλα μαζεμένα
απο χρόνια..Και θέλω να φύγω όσο πιο σύντομα γίνεται...Έχω πολλα ψυχολογικά..
Έλλειψη αυτοπεποίθησης.Παθολογικο άγχος..Φοβίες..Υποχονδριαση ..Πεταγομαι τα βραδιά...
Και η σχέση η οποία έκανες φαίνεται να δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Αναζήτησε έξτρα πληροφόρηση και βοήθεια. Και δεν εννοώ μόνο
μέσα σε αυτό εδώ το φόρουμ.
Δεν σου ειπα να κρυβεσε αλλα αν δεν καταφερεις να σου φυγει το ανχος αυτο με καποιο αλλο τροπο αυτη ειναι η τελευταια λυση κατα τη γνωμη μου.Παντως σιγουρα πρεπει να μιλησεις με καποιον ειδικο.Εγω αν ημουν στην θεση σου θα εφευγα και δεν θα ξαναμιλουσα ποτε μαζι τους.Η αδερφη σου τι θα κανει;
Θα φυγει.Μαζευει λεφτα ηδη.
Κορίτσι μου, φυγε . Ξερω πολυ καλα τι σου λεω . Τα εχω ζησει αυτα απο πρωτο χερι. Φυγε. Μαζεψε λεφτα, περασε στη σχολη σου και φυγε. Μην ξανα επικοινωνησεις με τον πατερα σου΄. Το μονο που θα σου κανει ειναι να σε κρατει πισω στη ζωη σου. Φυγε! Στασου στα ποδια σου και βασισου μονο πανω σου!!