παιδια κανεις;
Printable View
παιδια κανεις;
και τι μου λεει οτι ολο αυτο δεν ειναι τρελα
δεν ειναι τιποτα τρελα
δεν πιστευω οτι θεωρειται τρελα... η ψυχοπαθολογια μπορει να παρει πολλες διαστασεις.. καμια δεν ειναι τρελα.. απλως εχει ιδιαιτεροτητες για τις οποιες υπαρχει εξηγησει! εσυ τι υποστηιζεις οτι ειναι τρελα (δεν εχω παρακολουθησει ολη την συζητηση μονο τα τελευταια οποτε δεν ξερω που ακριβως αναφερεσαι αλλα αν εχεις ορεξη πες μου)
απλως βιωνω μια κατασταση η οποια κατανοω οτι ειναι παραλογη μου προκαλει μεγαλο φοβο αυτο που αισθανομαι..βρισκομαι συνεχεια σε πιεση εχω αυτο το γα....νο συναισθημα οτι δεν ειμαι εγω και αλλα κουλα..και ανησυχω μηπως ολο αυτο ειναι τρελα..ψυχωση η οπως αλλιως θες πες το!
ποσο καιρο συμβαινει? και μπορεις να προσδιορισεις πανω κατω τι νιωθεις? (ενα παραδειγμα δλδ θα βοηθουσε)...
εαν πας λιγο πισω θα δεις..περιγραφω το προβλημα οσο πιο λεπτομερως μπορω!
μια βοηθεια παρακαλω απο καποιον που συμπασχει!
σε καταλαβαινω οχι 100%,αλλα μπορω να καταλαβω πως νιωθεις!!
αρχικα δεν τρελαινεσαι! ειναι απλως μια φοβια που σε αγχωνει .φοβια-σκεψεις παραλογες-αγχος-εντεινεται η φοβια-εντεινονται τα συμπτωματα-καταστροφη..
καπως ετσι παει το ξερω.
ημουν στο λεωφ και σε καποια φαση ενιωθα οτι τα φανταζομαι ολα αυτα. οτι δεν ειμαι οντως στο λεωφ, αλλα καπου αλλου και νομιζω οτι ειμαι εκει, ενω στην θεση που καθομαι δεν βρισκεται κανεις!
=αποπραγματοποιηση!!
χαλαρααααααααααα
ειναι τρομακτικο το ξερω. ειναι απαισιο ναι! αλλα δεν ειναι τιποτα!! απλως εκεινη την στιγμη τρως τις φρικες σου οπως ολοι μας! δεν τρελενεσαι δεν πασχεις απο σχιζοφρενεια! απλως εισαι αγχωδης
εσυ εχεις βιωσει αποπροσωποποιηση;;;
μια και δυο??
τωρα βεβαια ειναι πολυ πιο σπανια..αλλα και παλι μετα απο τοσο συμβιβασμο που εχω κανει με το προβλημα μου αυτο συνεχιζει να με τρομαζει εκεινη την στιγμη.. ειναι απαισιο...
ειναι απαισιο..σε νιωθω απολυτα..ακριβως το ιδιο και εγω οταν με πιανει ενω καταλαβαινω οτι ειναι παραλογο τρελλαινομαι..νομιζω οτι ειμαι ο μονος που το περναει στον κοσμο και νιωθω τοσο μονος..
και γω ετσι ενιωθα.. και το νιωθω καποιες στιγμες ακομη και τωρα... μετα ομως καθομαι και τα σκεφτομαι πιο λογικα ... καταρχας υπαρχει εξηγηση βασει φυσιολογιας γι αυτο που συμβαινει (αυτη η αισθηση της τρελας) και δεν ειναι κατι επικινδυνο. δευτερον υπαρχουν κι αλλοι ανθρωποι πολλοι που το βιωνουν αυτο. δεν εισαι ο μονος. δεν ειμαι η μονη..
και σκεψου... αν ησουν οντως σχιζοφρενεις θα καταφερνες να βγαλεις την σχολη, να κανεις την ασκηση, να υπηρετησεις? η σχιζοφρενεια απαξ και εμφανιστει αντιμετωπιζεται δυσκολα και πολυ πιθανον αν ειχε εμφανιστει σε σενα απο τα 16 τωρα θα βρισκοσουν αρκετα πιο πισω απ'οτι τα χεις καταφερει ως σημερα.. αλλο η αγχωδεις διαταραχες, αλλο οι ψυχωσικες διαταραχες.. ειναι πολυ πιο δυσκολες και πιο περιπλοκες..
εξαλλου ο γιατρος σιγουρα θα αντιλαμβανοταν κατι τετοιο..
απλως σου χει κολλησει η ιδεα!!
καλημερα και σε ευχαριστω παρα πολυ που μου δινεις κουραγιο..πραγματικα!ευχομ� �ι και για σενα οτι καλυτερο..εχεις οντως δικιο σε ολα αυτα που λες..δεν θα τα καταφερνα ετσι μεχρι εδω..απλως το κακο που κανω οπως και παρα πολλοι αλλοι ειναι η αναζητηση στο ιντερνετ ωρες ατελειωτες..για το τι μου συμβαινει ψαχνωντας συμτωματα..και εκει πανικοβαλλομαι!
ρε παιδια το εχετε και εσεις αυτο το συμπτωμα να σου λεει ο γιατρος συνεχεια μην ανησυχεις δεν εχεις κατι το τοσο σοβαρο και παρα ταυτα εσας ο νους σας να πηγαινει στο χειροτερο σεναριο;οπως πχ ψυχωση;
ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΒΡΕ !!! ισως σε βοηθουσες αν διαβαζες την περιγραφη των ψυχωσικων ασθενειων να δεις οτι απεχεις πολυ απο αυτα...αυτο ισως σε ξεκολλησει.. τωρα εγω τα χω διαβασει σε βιβλια αλλα και στο νετ ολο και κατι θα υπαρχει.. απλως προσοχη με το νετ.. ειναι παραπλανητικο και δεν διευκριζει.. καλο ειναι να βρεις ενα εμπιστο σιτε να διαβασεις αν δεν εχεις ορεξη να δινεις λεφτα σε βιβλια..
http://www.e-psychology.gr/anxiety-s...riseis-panikou
ΔΕΣ ΑΥΤο! εμενα με βοηθησε πολυ!!
http://www.e-psychology.gr/psychosis...a-sxizofreneia
ε και γενικως εχει πολλα που μπορεις να βρεις
τι να πω;δεν πιστευω στην ατυχια μου..βλεπω κοσμο χαρουμενο να ασχολειται με πραγματικα προβληματα της ζωης και εμενα να απορροφωμαι στις ηλιθιες σκεψεις μου..αλλα δυστυχως πραγματικα δεν μπορω να το ελεγξω..δεν μπορω! καταφερα να τελειωσω μια τετοια σχολη,καταφερα να εχω εδω και 6 χρονια μια υπεροχη σχεση,καταφερα να μιλουν για μενα με τον καλυτερο τροπο ως το καλυτερο παιδι και δεν μπορω να κανω το πιο απλο..να γινω καλα..να ξεπερασω αυτες τις ηλιθιοτητες..
θα τα καταφερεις.. απλως θελει χρονο και υπομονη! εχεις φρικαρει οκ λογικο.. αλλα με τον καιρο θα δεις οτι θα τα εκλογικευσεις τα πραγματα.. και γω πριν εναμισι χρονο ελεγα παει τα εχασα ολα. δεν θα ξεπερασω ποτε αυτο που μου συνεβη.. κι ομως!! τρ ειμαι πολυ καλυτερα και ζω ικανοποιητικα.. ισως οχι 100%, αλλα και παλι ειναι προοδος.. θελει το χρονο του...
και καλυτερα μην εχεις στο μυαλο σου οτι τα αγχος ειναι κατι σαν μικροβιο που θα το αποβαλλει ο οργανισμος και τερμα! εγω αυτο πιστευα ας πουμε στην αρχη.. ειναι λαθος
μπορει να ζεις μια ζωη με αυτο! οσο περισσοτερο χρονο το εχεις τοσο γινεται κομματι του εαυτου σου.. απλως με τον καιρο θα μαθεις να το διαχειριζεσαι, τα συμπτωματα θα κατευνασουν και θα ελεγχεις περισσοτερο τις σκεψεις σου.. θα ειναι το αδυνατο σημειο σου.. εγω αυτο πιστευω... και απο τοτε που το αποδεχτηκα σαν πλευρα του εαυτου μου ειδα διαφορα..
66psy εχεις νιωσει ακομη κ οταν η ασχημη σκεψη δεν ερχεται(εν προκειμενω οτι δεν ειναι ο εαυτος μου,η ψυχη βγαινει απο το σωμα κ ολα τα καλα της αποπροσωποποιησης)να την επαναφερεις στο μυαλο για να τσεκαρεις αν ειναι λογικη η παραλογη;και να λες μετα ειναι παραλογη;αυτο το κανω συνεχεια θελωντας φαινεται ενδομυχα να θελω να αποκλεισω το φαινονενο της ψυχωσης!πως εμπλεξα ετσι ρε γμτ;
θελωντας φαινεται ενδομυχα να θελω να αποκλεισω το φαινονενο της ψυχωσης!
δεν νομιζω οτι προκειται για ενδομυχο.. μαλλον ειναι πολυ εμφανες και κανει μπαμ.. θελω να πω δεν ειναι οτι το μυαλο σε οδηγει εκει.. εσυ ο ιδιος το οδηγεις εκει!
και ο γιατρος σου και αν διαβασεις τα συμπτωματα των ψυχωσικων διαταραχων θα δεις οτι δεν πληροις τα κριτιρια... αυτο να εχεις στο μυαλο σου!
τραγικο..αν και ειμαι πολυ πολυ καλυτερα..φοβαμαι..26 χρονων μαντραχαλος..χαχα!τελικα τα ψυχολογικα προβληματα τουλαχιστον στη δικη μου περιπτωση δεν προκυπτουν απο την ιδια τη ζωη (η ζωη μου ειναι πολυ ευτυχισμενη και πληρης)αλλα μαλλον βιολογικα!
τρελα ρε γμτ..να προσπαθεις με τη λογικη να λυσεις ενα προβλημα και να μην μπορεις..ξερεις οτι 1+1=2 και ομως ακρη δεν βγαινει! τι να πω ρε psy!
τι να πω ρε psy! οτι ειναι λογω αγχους και οτι με τον καιρο θα περασει!! αυτο να λες στον εαυτο σου..
αα και η πολυ αναλυση δεν κανει καλο! μαθε καποια πραγματα, ενημερωσου αλλα μετα προσπαθησε να ξεχαστεις!! οσο το σκεφτεσαι τοσο περισσοτερο το τρεφεις!!
αγαπημενοι μου φιλοι παει ενας μηνας και κατι απο τοτε που ξαναεμφανιστηκε η αποπροσωποποιηση και μετα την αυξηση της αγωγης απο τοτε ειμαι καλυτερα αλλα χωρις θεαματικα αποτελεσματα..οι ελπιδες λιγοστευουν!η γνωμη σας;
Γεια σου lawer, θα συμφωνήσω με την 66psy ότι όσο το σκέφτεσαι, τόσο το τρέφεις. Αφού είσαι καλύτερα τώρα να χαίρεσαι, τα αποτελέσματα έρχονται σιγά-σιγά, όλα στα δημιούργησε το άγχος αλλά υποχωρεί αυτό και θα υποχωρήσουν και τα συμπτώματα. Να απασχολείς τον εαυτό σου με άλλα πράγματα, θα δεις, όλα θα πάνε καλά.
προσπαθω breath..προσπαθω οσο τπτ!θαυμαζω το κουραγιο μου..ειναι παρα πολυ δυσκολη η κατασταση! βεβαια δεν εχω καμια σχεση με πριν απο ενα μηνα..ξαναγεννιεμαι σιγα σιγα..αλλα η ανησυχια για κατι πιο σοβαρο παραμενει παντα..φοβαμαι!
γεια σου, το εχω παθει μερικες φορες οταν ειμαι πολυ στρεσσαρισμενη αλλα δε του δινω σημασια κ φευγει! Νομιζω σε καθε ανθρωπο το αγχος εκδηλωνεται αλλιως! Εγω σωατοποιω πολυ κ εχω πολλα συμπτωματα, εσυ εχεις αυτο! ΤΟ κακο ειναι οτι το κανουμε τοσο μεγαλο κ μετα δυσκολευεται να φυγει! ΜΗπως θα μπορουσες να μου δωσεις τα στοιχεια του γιατρου που επισκεφτηκες; φαινετε να ειναι καλος...
Κουραγιο
Loipon kalhspera me lene maria eimai 24 xronwn kai exw niwsei ola ta sumptwmata tou agxous.pote den epatha tpt.mono kourash k eksantlhsh.duo xronia elega kathimerina tha perasei.mporei na mhn hmoun toso dunath mporei na ftaine ou fovies m den kserw pantws kathe mera olo k ena sumptwma emfanizotan.ksekinhsa agwgh k psuxotherapeia eimai polu kalutera.oxi teleia.alla hdh exw arxisei na katalavainw ti eftaikse kai eftasa ws edw..gurizontas pisw sto parelthon vlepeis mikra sumptwmatakia pou den eixes dwsei kan shmasia.exw diavasei tosa polla gia kriseis panikou diataraxes kai agxos pou den pisteua sta matia m.kapoia vevaia ta ezhsa.k akoma k shmera ta zw se polu mikrotero vathmo.einai duskolo olo auto na to zeis.sas katalavainw an k den ta exw diavasei ola..
maria καλημερα!εχεις περασει αποπροσωποποιηση;
@Maria91 καλώς ήρθες. Παρακαλώ τα επόμενα μηνύματά σου να είναι γραμμένα με ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς η χρήση των greeklish απαγορεύεται.
Παιδια, μια διευκρινηση... το να παρακολουθεις με ενδιαφερον μια συζητηση και να νομιζεις οτι συμμετεχεις και μιλας ενω δε συμμετεχεις και απλα σκεφτεσαι και εχεις την εντυπωση οτι αυτα που σκεφτεσαι τα λες (χωρις ωστοσο παραισθηση, δηλαδη αν το σκεφτεις να μπορεις να συνειδητοποιησεις οτι δεν ειπες κατι) αλλα ακομα κι αν το θες να μην μπορεις να μιλησεις ειναι αποπροσωποποιηση? Η στην αποπροσωποποιηση ειναι σα να τα σκεφτεται καποιος αλλος?
Ναι εχω νιωσει οτι δεν ειμαι εγω.τιποτα απο αυτα δεν ειναι ευκολα..κουραζουν πολυ το μυαλο την ψυχη και το σωμα...
Αν και έχει περάσει καιρός , θέλω να κάνω μια ερώτηση! Στην αποπροσωποποιήση , νιώθετε ορισμένες φορές μια ταραχή , σαν να πρόκειται το σώμα σας να πάθει επιληψία? Πέρα απο τα συμπτώματα αποξένωσης!
Δεν νομίζω πως είναι κομμάτι της αποπροσωποποιησης αυτό...πολλοί πού το βιωνουν πρώτη φορά και δε ξέρουν τι είναι και φοβούνται μπορεί να αγχωθουν πολύ απο τη κατάσταση αλλά ως εκεί...προσωπικά όσες φορές ειχα ήμουν πιο πολύ απαθής παρά αγχωμενη....αν βιώνεις και άλλα συμπτώματα άγχους ή κάποια αγχωδη διαταραχή τότε μάλλον εκεί οφείλεται...καλα καλά σε αυτή τη κατάσταση δεν νιώθεις το σώμα σου καν ως δικό σου, πως να αισθανθείς ότι θα παθει και επιληψία...
Natalia Sups , ευχαριστώ για την απάντηση , πάσχω απο ιδψ και έχω παράλληλα και αυτά τα συμπτώματα!