Ενταξει, δεν το γνωριζα.
Ωστοσο, θα μου ηταν ενδιαφερον αν καποιος που γνωριζει μπορουσε να μου απαντησει στα ερωτηματα που εθετα στο μηνυμα μου προς Τομετ.
Printable View
Απ' ότι κατάλαβα η φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητη στη βαριάς μορφής κατάθλιψη.
Στην περίπτωση μου τουλάχιστον ο γιατρός μου ήταν ξεκάθαρος ότι η φαρμακευτική αγωγή είναι αναγκαία για να προετοιμάσει το έδαφος και να συνεχίσω τη θεραπεία με συνδυασμό φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.
Επειδή και γω είχα κάποιες επιφυλάξεις για την φαρμακευτική αγωγή τόσο γρήγορα, συμβουλεύτηκα έναν ψυχολόγο και μου είπε τα ίδια πράγματα και πως πρέπει να εμπιστευτώ τον γιατρό μου.
Αναγκαία για πιο λόγο? Τι πρόβλημα είχες ακριβώς?
Τα λεω αυτα επειδη μου εχει κανει εντυπωση αυτο το "με το καλημερα φαρμακα" που ειπε πιο πανω ο Τομετ, ο οποιος όμως εχει αποκλειστει απο το φορουμ για να μας απαντησει. Επισης εχω διαβασει απο εμπειριες αλλων μελών στο φορουμ, νεων σε ηλικια, που παιρνουν φαρμακευτικη αγωγη για χρονια κι απο οτι φαινεται χωρις ιδιαιτερο αποτελεσμα.
το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η κατάθλιψη με κάποιες κρίσεις άγχους. Σε σημείο που η λειτουργικότητα μου σε απλά καθημερινά πράγματα είναι περιορισμένη. Τα αντικαταθλιπτικά SSRIs βοηθάνε ώστε να ανέβουν τα επίπεδα σεροτονίνης τα οποία σε περιπτώσεις κατάθλιψης είναι πολύ χαμηλά και μας δημιουργούν το αίσθημα ότι δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, όλα μας φαίνονται βουνό κτλ. Με λίγα λόγια αυτό που κάνουν τα φάρμακα είναι να σου δώσουν την ώθηση να μπορείς να λειτουργήσεις. Αλλά από μόνα τους δε λύνουν το πρόβλημα... το θέμα δεν είναι μόνο βιολογικό αλλά και ψυχολογικό. Αν επαναπαυτείς στα φάρμακα σίγουρα δεν θα αναρρώσεις πλήρως, χρειάζεται συνδυασμός φαρμακευτικής αγωγής και ψυχοθεραπείας.
Δεν είμαι γιατρός, απλά σου λέω αυτά που μου είπε ο γιατρός που με παρακολουθεί.
Sidarta εχω χρησιμοποιησει φλουοξετινη που κατα βαση ειναι το ιδιο με το Ladose .
Οντως περασε ενας μηνας μεχρι να δω καποια αλλαγη. Παρενεργειες πολλες δεν ειχα , μονο ναυτια την πρωτη εβδομαδα και σεξουαλικη δυσλειτουργια , η οποια ευτυχως εφυγε αμεσως μολις διεκοψα την αγωγη.
Kοιτα κανονικα η διαρκεια θεραπειας ειναι 6 μηνες , εγω διεκοψα στους τρεις μηνες και κατι .
Γενικα για το συγκεκριμενο θεμα καλυτερα να ακους τον γιατρο σου. Η αποτομη διακοπη αντικαταθλιπτικων εχει πολλες φορες παρενεργειες και καλο ειναι γινεται με καθοδηγηση.
Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.