ΔΕΝ ΣΑς ΔΟΥΛΕΥΩ.....
εχει ακουσει κανεις για bicameral mind????μου ειχε πει και ενας ψυχιατρος οτι δεν αποκλειετε να ψιλοισχυει......μπορει να λεει και μ......ς
http://en.wikipedia.org/wiki/Bicameralism_(psychology)
Printable View
ΔΕΝ ΣΑς ΔΟΥΛΕΥΩ.....
εχει ακουσει κανεις για bicameral mind????μου ειχε πει και ενας ψυχιατρος οτι δεν αποκλειετε να ψιλοισχυει......μπορει να λεει και μ......ς
http://en.wikipedia.org/wiki/Bicameralism_(psychology)
μην πατησετε το λινκ
αντιγραφτε το στον browser σας για καποιο λογο αφησε το _(psychology) εξω.....και βγαινει αλλου για αλλου...
παιδιά δεν ήξερα ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που ακούουν φωνές. Εμένα μετά από μία φοβία με κάποιους ανθρώπους πριν ένα χρόνο, άρχισα να ακούω τις φωνές αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων να με βρίζουν. Ακουγα επίσης τη σκέψη μου να επαναλαμβάνεται. Πήρα μία θεραπεία με χάπια τα ρισπεντάλ. Τώρα δεν ακούω. την σταμάτησα πριν ολοκληρώσω τα χάπια. Μου είχαν μείνει πέντε. Την εκανα για 10 μήνες περίπου. Τώρα όταν ξαπλώνω έχω ένα σύμπτωμα όπως ένα πέρασμα στιγμιαίο στο κεφάλι μου, σαν ρεύμα. δεν ξέρω τι είναι αυτό και αν είναι επίδραση της λήξης της θεραπείας. Εκανα και δύο εγκεφαλογραφήματα όπου έδειχναν κάτι θ κύματα. ο γιατρός μου έλεγε ότι σημαίνουν διαταραχή σκέψης. ενώ άλλος γιατρός μου έλεγε ότι δεν προκαλούν τίποτα αυτά. Τα χάπια τα έπινα για τις φωνές μου είπε ο πρώτος γιατρός, και μετά μου είπε να συνεχίσω για τα θ κύματα. οι απόψεις διίστανται των γιατρών. Ο δεύτερος λέει ότι δεν προκαλούν τίποτα τα θ κύματα και ότι τα χάπια είναι για τις φωνές και μόνο. έχω μπερδευτεί το τι μου λένε. Εν πάση περιπτώσει, τώρα είμαι καλά, δεν ξέρω αν ξαναεμφανιστούν αυτές οι φωνές. ας ελπίσουμε πως όχι. ευχαριστώ που με ακούσατε.
Το risperdal ειναι για ψυχιατρικες και οχι για εγκεφαλικες διαταραχες.
Αρχικα να πω, οτι 2 φιλοι μου καποτε μου ειχαν πει οτι ακουν φωνες. Ο ενας μαλιστα δεν επαιρνε τιποτα. Ουτε καποιο φαρμακο ουτε καποιο ναρκωτικο κλπ. Συνηθως το περιεγραφαν σαν πολλες φωνες μαζι. Παιδια που τραγουδανε και διαφορα τετοια. Ποτε δεν πηγαν σε γιατρο, ποτε δεν φανηκε να εχουν ψυχωση/σχιζοφρενια.
Εγω απο την αλλη, ειχα ακουσει φωνες (λιγες φορες), οταν ειχα ψυχωση. Ηταν σχετικα χαμηλοφωνες και η εντυπωση που μου εδιναν ηταν οτι προερχονται απο αποσταση 2-3 μετρων. Ηταν φωνες απο γνωστα μου ατομα. Και παντα μιλαγε μονο ενας. Δεν ακουσα δηλαδη να μιλανε πολλοι μαζι.
Επισης φωνες εχω ακουσει λιγο πριν ξυπνησω ή μολις εχω ξυπνησει. Δεν μπορω να το προσδιορισω ακριβως αυτο. Και ειναι φωνες που δεν μπορω να διακρινω τηνος ειναι ή τι λεει ακριβως.
Αλλα το καλυτερο ειναι μερικες φορες που παω για υπνο. Τοτε συμβαινει το εξης και ισως ειναι και αυτο που λεει και ο pythagoras σε προηγουμενο post. \"Σκεφτομαι\" φωνες. Δεν μπορω ακριβως να το εκφρασω με λογια. Σε αντιθεση με τις προηγουμενες περιπτωσεις που αναφερα, αυτες οι \"φωνες\" δεν ειναι ηχοι ακριβως. Ερχονται σαν σκεψη, σαν μνημη, πραγματικα απο το πουθενα. Τις ακουω, με αποδιοργανωνουν, μερικες φορες με τρομαζουν. Σε καποια φαση σταματουν. Οταν σταματησουν κανω το εξης απλο. Προσπαθω να φερω στην μνημη μου μια φραση απο καποιο γνωστο σε μενα προσωπο, πχ απο τη μανα μου. Το κανω και παντα διαπιστωνω οτι δεν ειναι το ιδιο με αυτες τις \"φωνες\". Αυτα.
παιδιά, επειδή δεν μας μιλάνε οι γιατροί γιατί όπως διάβασα κάποιος είπε ότι δεν του μίλαγε και με μένα το ίδιο συμβαίνει δεν μου μίλαγε, δεν απαντούσε στις απορίες μου (ας προσπαθήσουμε εδώ ανάλογες με τις εμπειρίες του καθενός να μάθουμε μερικά πράγματα).
κατ αρχήν, όταν ακούει κάποιος φωνές, αυτό είναι τρέλα? γιατί νόμιζα ότι τρελός είναι αυτός που χάνει τα λογικά του. Εγώ θυμάμαι λειτουργούσα κανονικά, έκανα μάθημα, δεν με εμπόδιζαν. απλώς όταν έκανα μάθημα, άκουγα επίσης να επαναλαμβάνεται με μια φωνή το μάθημά μου.
Γιατί συμβαίνει αυτό? πως μπορεί να συμβαίνει. Ερμηνεύονται σαν ακουστικές ψευδαισθήσεις. Πριν πάω σε ψυχίατρο-νευρολόγο, πήγα σε ωριλά. Μου είπε μια χαρα είναι τα αυτιά σου. Με ρώταγε αν η φωνή συγκεκριμένων ατόμων που ακούω, είναι ικανή να μου έχει κάνει μάγια. Αρχισα να αναρωτιέμαι μήπως είναι μάγια κι εγώ. Μετά σκέφθηκα να πάω σε ψυχίατρο.
Επίσης κάποιος από εσάς, όταν πήγε στο γιατρό, του είπε να κάνει εγκεφαλογράφημα? Ξέρετε το εγκεφαλογράφημα είναι επικίνδυνο? Μπορεί να έχει παρενέργειες?
αυτά προς το παρόν.
Οταν είχα πάει στο γιατρό για το πρόβλημα μου συναισθηματικής διαταραχής, με έβαλε να κάνω εγκεφαλογράφημα. Είναι κάτι τελείως ακίνδυνο, σου βάζουν ηλεκτρόδια στο κεφάλι και καταγράφουν κύματα με κλειστά και ανοιχτά τα μάτια. Δεν πονάει καθόλου και κρατάει γύρω στα 20 λεπτά.
εσένα σου βρήκαν θ κύματα? εμένα έλεγε χωρίς παθολογικά αίτια ως συμπέρασμα. Και κάπου έγραφε μικρές αυξήσεις θ κυμάτων. Μήπως ξέρεις τι είναι αυτά τα θ κύματα? γιατί ο γιατρός που με εξέτασε μου είπε διαταραχή σκέψης. αλλά ένας άλλος γιατρός μου είπε δεν είναι τίποτα, δεν προκαλούν τίποτα.
Και ενώ τα ρισπεντάλ τα έπαιρνα για τις φωνές και μου είχεπει ότι θα τα σταματήσω στους 10 μήνες. οταν ξαναπήγα και του είπα ότι τα τελείωσα σχεδόν, δεν υπάρχουν φωνές πια στο μυαλό μου, μου είπε να συνεχίσω με αμπίλιφι (άλλα χάπια δηλαδή) για να εξαλειφθούν απ ότι είπε τα θ κύματα.
Ενώ ο άλλος γιατρός που πήγα του φάνηκε περίεργο, γιατί μου είπε αφού σου σταματήσαν οι φωνές, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις με τα αμπίλιφι. Και δεν καταλαβαίνω μου είπε γιατί σου είπε να συνεχίσεις, για τα θ κύματα, αφού αυτά δεν προκαλούν τίποτα.
...ναι αυτος που ακουει φωνες ειναι τρελος ...αλλα τι ειναι αυτο??τι σημαινει ειναι τρελος?.....και τι σημαινει αυτος εχασε τα λογικα του???......τι ειναι η λογικη?
κοκορετσι?
Δεν συμφωνώ πυθαγόρα. Ολοι αυτοι που γράφουν ότι ακούνε φωνές είναι δηλαδή τρελοί? Τρελός είναι να μην καταλαβαίνεις τι κάνεις για μένα. Εγώ όταν άκουγα φωνές καταλάβαινα τι έκανα, και σκεφτόμουν και λειτουργούσα κανονικά.
εχεις δικιο συγνωμη για την επιθεση.....τι ειδους φωνες ακουγες??
εμένα μου συνέβη πέρυσι τέτοιο καιρό, όταν είχα κάποια προβλήματα με κάτι ανθρώπους που με είχαν φοβίσει υπερβολικά. άκουγα τις φωνές αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων, να μου λένε έβγα έξω μωρύ...κλπ. να με βρίζουν δηλαδή. με τη φωνή τους επαναλαμβανόταν επίσης αυτό που σκεφτόμουν στο μυαλό μου.
αλλά μετά από τα ρισπεντάλ δεν ακούω πια. Δεν πίνω άλλα χάπια τα διέκοψα γιατί ένοιωθα υπερβολική κόπωση. Τώρα είμαι καλά. Πιστεύω επίσης ότι εάν ασχολείσαι με κάτι άλλο και είσαι αφοσιωμένος σε αυτό, δεν έχεις καιρό να σκεφθείς αυτό που πέρασες. το ξεχνάς και συνεχίζεις τη ζωή σου.
οντως
Άρχισα να ακούω φωνές ένα χρόνο μετά από ένα ψυχωσικό επεισόδιο. Στην αρχή ήταν φρικτή εμπειρία νόμιζα ότι με είχαν βάλει κάτι στο εγκέφαλο και με μιλάνε από δορυφόρο. Οι φωνές σχολίαζαν οτιδήποτε έκανα, συνήθως ήταν 2 με 3 αλλά μερικές φορές γινότανε πολλοί. Το παράξενο είναι ότι αναγνώρισα κάποιες στιγμές και φωνές από γνωστούς μου και η σύγχυση ήταν απερίγραφτη και ο φόβος. Μερικές φορές όταν ήμουν μόνος π.χ. στο δωμάτιο ή στο αυτοκίνητο, προσπαθούσα να τους μιλήσω, παραμιλούσα μερικές φορές έντονα με αυτά που λέγανε, το έκανα όταν ήμουν μόνος μου λόγω του είχα κάποια συνείδηση και φοβόμουν μη με βγάλουν τρελό. Ήταν τόσο αφόρητη η κατάσταση που δεν ήξερα πως θα ζήσω αν δεν έφευγε. Προσπάθησα να το συνηθίσω και έριχνα τις ελπίδες μου στο Θεό να με απαλλάξει από το βασανιστήριο. Πήγα και στο γιατρό και του το είπα αλλά τα φάρμακα που μου σύστησε είχαν παρενέργειες και τα σταμάτησα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Στην αρχή δε μπορούσα να εκτιμήσω την κατάσταση και προσπαθούσα να εξηγήσω τα πράγματα ρεαλιστικά, ήταν πρωτοφανές για μένα γιατί ούτε ουσίες έπαιρνα και γενικά είχα αθλητική ζωή. Στη συνέχεια και με υπομονή συνήθισα τις φωνές και πήγαινε και έδινα εξηγήσεις μεταφυσικές, ότι είναι μαγικά και ότι κάτι συμβαίνει στον εγκέφαλο. Οι φωνές συνεχίστηκαν για δύο χρόνια περίπου με το χαρακτηριστικό ότι στο τελικό στάδιο δεν ήταν συνεχείς αλλά εμφανιζόταν κατά διαστήματα. Στα πρώτα άηχα διαστήματα η ανακούφιση ήταν μεγάλη, οι ελπίδες μου πραγματοποιήθηκαν και οι προσευχές μου εισακούστηκαν. Η ιστορία κατά την εξέλιξή της είναι πολύ μυστήρια αλλά αν καταφέρεις να φτάσεις να την ελέγξεις και στο τέλος να το ξεπεράσεις μετά βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα.
Βασικά pythagoras δεν δίαβασα όλλη τη συζήτιση μόνο τη πρώτη σελίδα. Αλλά ....
εχεις ποτέ σκεφτεί την ύπαρξη της σκέψεις. Δηλαδή του να σκέυτεσε και να νομίζεις οτί η σκέψει σου είναι φωνές?
Μετά απο ένα σόκ ο νούς αποσυντονίζετε και λειτουργεί αλλοπρόσαλα. Ίσος είναι σκέψεις σου που δε βρήκαν λύση. Το πέρασα κι εγώ αυτό το στάδιο και μου δωσαν φάρμακα που με έκαναν πολύ χειρότερα όταν τα έκοψα όμως μετά απο προσπάθεια βρήκα μία αρμονία στις φωνές και κατάλαβα οτι ήταν η σκέψη μου που ήταν διαταραγμένη.
Δοκήμασε το αυτό και μή φοβάσε τίποτα.
Όσο για το πόσο δυνατά ακούγεται θα έλεγα γύρω στο 5. Είναι μέσα από τον εγκέφαλο, μπορεί και από τη σκέψη. Η αλήθεια είναι ότι ακούγονται πεντακάθαρα.
Παιδια θελω να ρωτησω κατι και εγω με την σειρα μου!
Πριν απο ενα χρονο περασα μια καταθλιψη συνοδευομενη απο υπερμετρο αγχος!(Αξιζει να αναφερω οτι ενα απο τα κυρια συμπτωματα μου ηταν η εμμονη και το αγχος οτι τρελλαινομαι!)
Ακολουθωντας θεραπεια με αντικαταθλιπτικα ξεπερασα την καταθλιψη ομως τωρα ειμαι παλι σε μια φαση πολυ εντονου αγχους!
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης!Τις τελευταιες μερες και οταν υπαρχει απολυτη ησυχια ακουω κατι σαν φωνες!Και οταν λεω κατι σαν φωνες εννοω σαν να ειναι μια τηλεοραση ανοιχτη στο αλλο δωματιο πολυ σιγα και εγω να την ακουω χωρις να μπορω να καταλαβω ακριβως τι ακουγεται (επειδη προφανως ειναι πολυ σιγα!).Κατα την αποψη μου ειναι απο το υπερβολικο αγχος αλλα ανησυχω!!!
Υπαρχει περιπτωση να ειναι καποια ψυχωση??
Ευχαριστω εκ των προτερων!!
Φίλε είναι κι αυτό ένα αρχικό σύμπτωμα όπως να ακούς κάποιους να μιλούν στο διπλανό δωμάτιο ή έξω από το παράθυρο. Να πας το συντομότερο στο γιατρό να το προλάβεις όσο και να νομίζεις ότι κάτι άλλο συμβαίνει.
Ξεχασα να αναφερω οτι 8 στις 10 φορες που θα εχω αυτη την αισθηση και θα αναζητησω απο που προερχονται αυτες οι φωνες οντως προερχονται απο καποια τηλεοραση που ειναι ανοιχτη μεσα στο σπιτι ή οντως απο καποιους που μιλανε εξω απο το σπιτι!
To xerete oti skeftete kai i kardia kai ta ENTERA. Den kano plaka. Me mia anazitisi sto diadiktio mporeite na vrite plirofories. Pera apo afto o egefalos ine xtismenos se 3 epipeda to protogono pou ine sth vasi tou to deftero epipedo kai o to trito epipedo kato apo to flio pou anaptixthike apo to kinoniko anthropo. Kai giauto mporite na vrite plirofories.
Gia tis fones an thelete mporite na kanete ena pirama px na klisete ta matia otan akoute fones kai na prosdiorisete apo poio meros tou somatos sas akougete poli sigekrimena vrite ti pigi. Einai pragmatika adinato na akougete exo apo to soma sas. Sigoura oi perisoteroi tha nomisete oti ine piso apo ena tixo. ekei iparxi to provlima ite ston egefalo lathos sinapsi ite kati sinesthimatiko pou den iste akoma etimi na to antimetopisete.
Kai afiste afta ta pragmata akouo fones kai se ti entasi ... ti ine afta vromizete o enas tou alou ti fantasia kai to poio pithano ine na apoktisete tou alou ta simptomata. O egefalos den ine nefro kathe egefalos opos kai kathe anthropos ine xexoristos. I lisi den tha erthi apo exo (psixiatroi farmaka ktl) alla apo mesa.
Ektos kai an vlepete to theo sta matia kapoiou psichiatrou pou tote iste axioi tis miras sas.
Prin 3 xronia imouna eglistos se psixiatrio kai tora de perno oute miso lexotanil triari. Mou pire kairo na anadomitho meta apo ta psixofarmaka pou mou mpoukonane , KATASTOLI NA MI ENOXLI legonte ta psixofarmaka. Kai o psixiatros legete DOSTE MOU KAI ALLA LEFTA-KANTE ME NA NIOSO THEOS. Exei kanis antirisi?
Me ti sizitisi me sostous psixologous simfono. Aftoi mou edosan kouragio na ta xeperaso me valeriana. Kai de milao gia tous psixologous pou kanoun erotisis kai simionoun alla gaiutous pou exoun sindisi kati pou prepei na apoktisoume oloi gia na epiviosoume. Alios mas troi to kato meros tou egefalou kai ginomaste zoa.
λοιπον
βασικα αλιεντο δεν πας να διαβασεις και τις υπολοιπες σελιδες γιατι σαν πολλες μαλακιες λες.....προσεχε μη σου βρωμισει η φαντασια!!! ....επειδη σε ρωτησαμε ποσο δυνατα ακουγονται οι φωνες....
mistikos same here!!!
akou kai ena kalo...ola συνηθιζονται
Afta pou leo mpori na ine kai malakies opos les. Ok
τεσπα ολοι λεμε μαλακιες ....απλα εννοουσα να διαβασεις και τα υπολοιπα γιατι εχει απαντησεις για οτι ρωταγες .....
μιστικό πιστεύεις δηλαδή ότι αυτό που σου συνέβη μπορεί να ήταν και θέμα μαγείας? επειδή αναφέρεσαι και σε κάτι τέτοιο.
Η λέξη μαγεία και τα μαγικά από τα χρόνια ακόμα του μεσαίωνα είναι ανεξήγητο όσο για την αρρώστια θα μπορούσε να πεί κανείς κάλλιστα ότι έχει τέτοια στοιχεία πιο πολύ από κάθε άλλη συμπεριφορά στη ζωή. Εγώ δε μπορώ να πάρω θέση ξεκάθαρη πάνω σε αυτό, θα ήθελα όμως να διαβάσω παρόμοιες συμπεριφορές και νομίζω ότι θα έχω πιο ουσιαστική άποψη από κάθε άλλο μετά.
mistike αναφέρθηκα σε σενα γιατί διαβάζοντας το κείμενό σου, είχα ακριβώς την ίδια συμπεριφορά όπως την περιγράφεις. Μα ακριβώς τα ίδια. Πάντα φρόντιζα να μην με αντιληφθούν π.χ. στο χώρο της δουλειάς μου. Και όταν βρισκόμουν μόνη μου, στο αυτοκινητό μου, απαντούσα καθώς μου μίλαγαν. Μια φορά θυμάμαι έψαχνα ένα δρόμο και μου έλεγαν κάνε αριστέρα, δεξιά, κλπ. εγώ ακολουθούσα και τελικά τον ΟΤΕ που έψαχνα σε εκείνη την περιοχή τον βρήκα. Περίεργο έτσι? Μια άλλη φορά, καθώς ήμουν στο χώρο της δουλειάς μου, μία συνάδελφος, απεναντί μου έκανε κάτι μορφαρμούς, νύσταζε και άκουσα να λένε, \"ρε κοίτα εκείνη πως κάθεται\". Οντως είναι μία περίεργη συνάδελφος. Μετά κάτι άλλο που δεν το γράφεις εσύ, ήταν ότι καθώς π.χ. έγραφα ένα κείμενο, ή διάβαζα ένα βιβλίο, διάβαζαν ότι ακριβώς έλεγε το κείμενο. Αλλες φορές έβριζαν εμένα. κλπ να μην σε κουράζω.
Τώρα κάθομαι και σκέφτομαι και εγώ τι μπορεί να συνέβη. Γι αυτό και μπαίνω και εδώ μήπως τίποτα καινούργιο λεχθεί γιαυτήν την υπόθεση. Ημουν καλά όμως ώς προς όλες τις άλλες δραστηριότητες, με συνείδηση απόλυτη, τις δουλειές μου τις έκανα κανονικά, τα πάντα. Οταν αφοσιωνόμουν απόλυτα σε μία δουλειά είχα παρατηρήσει, τότε δεν άκουγα τίποτα.
kallia παρόμοια συνέβησαν και μένα, όπως είπες ότι φρόντιζες να μη σε αντιληφθούν κ.α. Βέβαια και πολλά άλλα παράξενα.
Η ουσία της υπόθεσης είναι να σταματήσουν οι φωνές και να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς γίνεται. Με το να ακούς εμπειρίες και βιώματα σου κάνει καλό πιστεύω. Εσύ πήρες φάρμακα, νοσηλεύτηκες;
πήρα για 8 μήνες. τα σταμάτησα μόνη μου. Οταν τα πρωτοάρχισα τα φάρμακα ήδη σταμάτησαν οι φωνές σε μία βδομάδα από την στιγμή που άρχισα να τα παίρνω. Τα συνέχισα για 8 μήνες για να μην εμφανιστούν αν και ο γιατρός είπε 9 μήνες έως 12. τα σταμάτησα γιατί είχα κάποιες άτακτες κινήσεις του ποδιού, ξηροστομία και τέτοια. Οταν τα σταμάτησα, εδώ και 3 μήνες τα έχω σταματήσει, στις αρχές είχα διάφορες παρενέργειες όπως κάτι σαν ηλεκτρικά ρεύματα στιγμιαία στο κεφάλι μου, αλλά σιγά σιγά και αυτά σταματάνε τώρα. ελπίζω να μην μου ξανασυμβεί όπως και σε όλους μας αυτό το φαινόμενο που πάντα θα το ψάχνω τι μπορεί να το προκάλεσε. (Θέλω να μάθω αν μπορεί να το προκαλέσει από τίποτα που μπορεί να σου ρίξει κανείς χωρίς να το ξέρεις στο φαγητό σου, ή στο ποτό σου. αν μπορεί να το προκαλέσει δηλαδή τρίτο πρόσωπο, θέλοντας να σου κάνει κακό.) Γιατί κάθομαι και σκέφτομαι, πως είναι δυνατόν οι υπόλοιπες εγκεφαλικές λειτουργίες να λειτουργούν σωστά και να συμβούν αυτές οι φωνές. Γιατί οπωσδήποτε για μένα δεν είναι θέμα ψυχής και ψύχωσης όπως το ονομάζουν το φαινόμενο. Για μένα είναι εγκεφαλική διαταραχή, που είτε προκαλείται στα καλά καθούμενα, είτε εξωγενείς παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην δημιουργία του).
....τι ειναι??? ελα ντε??? ποιος το χει βιωσει και μπορει να πει με ΣΙΓΟΥΡΙΑ???....ο κανενας.....
εγω δεν θα διαφωνησω με την καλλια...που λεει οτι ειναι εγκεφαλικη διαταραχη.....οτι θες ειναι.......αλλα και οτι δεν θες......
ολοι το βλεπουν απο αλλη σκοπια.....για τους Ευρωπαιους ψυχιατρους σχιζοφρενεια(ADHD,ADD,toure syndrome,bipolar disorder) .....για τους Ελληνες παπαδες ο διαολος kai oi μαγειες......στην Ασια σου λενε εσυ εισαι και οι \"ερινυες\"(τα εγω) σου .......και ο νορμαλ ανθρωπος σου δινει την πιο κουφη απαντηση....ελα ρε ξεκολα και γω εχω ακουσει να φωναζει καποιος το ονομα μου ολοι το χουμε παθει....χχχαχχ0αχχχαχαχ το πιο ξεφτιλισμενο πραμα ειναι οτι φαινεσαι και normal(μολις συνηθισεις βεβαια)....παλι καλα.....
ΥΓ για να παθεις τετοια ιστορια καλλια απο κατι που σου ριξανε στο ποτο πρεπει να σου ριξουνε μισο κιλο crystal meth ....σιγουρα θα το καταλαβεις....δες κανα documentary στο ΝΟVA....ΤΙΙΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΙΙΣ ΝΟVAAAAAA???...AKOY DEN EXEI NOVAAAAA !!!! LOOOL:D:D:P
πυθαγόρα, πες αναλυτικά τι είναι το crystal meth. δεν μπορούμε να ξέρουμε όλες τις ορολογίες. ούτε έχω νόβα. περιεγράψέ μας με λίγα λόγια και απλά τι λένε αυτά τα ντοκυμαντέρ. μπορεί να κάνουμε και αφελείς ερωτήσεις που μερικές φορές μπορεί να έχουν και κάποια ουσία. συζητάμε τώρα.
μετά τα κινητά π.χ. που λένε τώρα τελευταια εκπέμπουν ακτινοβολίες επικίνδυνες για τον εγκέφαλο. μήπως και αυτά παίζουν το ρόλο τους?
άλλος προβληματισμός. οταν μου συνέβη αυτό που σας περιγράφω, όταν έβαζα το κινητό στο αυτί μου, ακόμα και κλειστό άκουγα κάτι ψιθύρους. Ενας ντεντέκτιβ μου είχε πει όταν βγήκα μαζί του και συζήταγα το πρόβλημά μου, μου έλεγε βγάλε τη μπαταρία από το κινητό σου καθώς μιλάμε. γιατί του λέω? μου λέει μπορεί να υπάρχει πρόγραμμα όπου σε ακούνε και σε βλέπουνε τι λες και σου μιλάνε επίσης. θέτω και τέτοιους προβληματισμούς. :P
Δεν θα ελεγα οτι εξωγενεις παραγοντες μπορουν να δημιουργησουν τις φωνες.
Μπορει να ακους ηχους του ψυγειου ή της τηλεορασης και να τους παραφραζεις σε φωνες...αλλα δεν μπορεις να τους πεις εξωγενεις παραγοντες αν αυτο εννοεις.
Δεν νομιζω να μπορει να το προκαλεσει τριτο ατομο ριχνωντας καποια ουσια στο ποτο σου ή το φαγητο σου,δεν ξερω ισως καποιο παραισθησιογονο αλλα προκειται για πολυ ευφανταστο σεναριο,απλως αυτο που ειπες προκειται για μια μαλλον εγκεφαλικη διαταραχη...και αυτο ειναι η ψυχωση συμφωνα με τους περισσοτερους μια διαταραχη του εγκεφαλου.
Α και καπου ειχα διαβασει οτι οι φωνες ειναι συνηθως αντρικες γιατι ο εγκεφαλος τις δημιουργει πιο ευκολα...χρειαζεται περισσοτερη επεξεργαστικη ισχυ να το πουμε ετσι να παραγει γυναικεια φωνη...ετσι το αναφερω το τελευταιο για πλακα γιατι καπου το διαβασα δεν ξερω κατα ποσο ισχυει.
τώρα π.χ. ενας που είναι στην εκπομπή του μικρούτσικου, λέει ότι το κινητό ακόμα και όταν βρίσκεται δίπλα στο μαξιλάρι μας καθώς κοιμόμαστε αν είναι ανοιχτό δημιουργεί εγκεφαλική διαταραχή. πρέπει να είναι κλειστό. αυτά που προκαλεί μπορεί να είναι διάφορα είπε. Μήπως λοιπόν οι φωνές μπορεί να δημιουργούνται και από τέτοιους παράγοντες, όταν κάποιος έχει ευαισθησίες?
η τεχνολογία δηλαδή μπορεί να επηρεάζει? εγώ π.χ. έβαζα ακουστικά στα αυτιά αρκετό καιρό όπου άκουγα βίντεο. μπορεί να επηρεάζει και αυτό? λέω τώρα εγώ. όλα τα πιθανα μπορώ να σκέφτομαι που για άλλους είναι απίθανα. ούτε και εγώ τα πιστεύω όλα, απλά προβληματισμούς βάζω. πέρα από τις ιατρικες γνωματεύσεις.
Σχετικα με τις ακτινοβολιες που δεχομαστε απο διαφορες συσκευες και πως επηρεαζουν αυτες τον ανθρωπινο οργανισμο νομιζω οτι οι ερευνες βρισκονται ακομα στα σπαργανα και ο καθενας λεει οτι θελει...αλλα καλο ειναι φυσικα να αποφευγονται οσο το δυνατον περισσοτερο.
Στο ερωτημα σου αν αυτες δημιουργησαν τις φωνες θα ελεγα οχι.
αυτό που είπες για θορύβους του ψυγείου κλπ. ότι μπορούμε να τις παραφράζουμε σε φωνές, ακριβώς αυτό μου συνέβαινε επίσης. ο θόρυβος του βίντεο επίσης παραφραζόταν σε φωνές. εμένα με αντρική φωνή, ήταν τα περισσότερα, γνωστή μου αλλά και με γυναικεία που ήταν η σύζυγος αυτού του άντρα. καλά μιλάμε ενώ τα γράφω αυτά γελάω κιόλας, γιατί μου φαίνονται πολύ τρελά. εν πάση περιπτώσει όμως.
Τωρα πως εισαι?
Σου τυχαινει να περπατας στο δρομο και να ακους καποιον και να νομιζεις οτι απευθυνεται σε σενα ή να ακους μια λεξη απο μια συζητηση καποιον περαστικων και να νομιζεις οτι απευθυνεται σε σενα? Ή ακομα και να δινεις ιδιαιτερη βαρυτητα σε καποια ακουσματα λεξεων ετσι οπως περπατας αμεριμνη στο δρομο και να σου χαλαν τη διαθεση?
Πριν την φαρμακευτικη αγωγη κατι τετοια μου συνεβαιναν.
τώρα δεν ακούω τίποτα. το απάντησα αυτό και πριν αν διαβάσεις. ήδη μου κράτησε μία βδομάδα αυτό όλο που περιγράφω. μετά από μία βδομάδα όταν τα πήρα δεν άκουγα τίποτα. απλώς τα συνέχισα για 8 μήνες για να μην ξαναέρθουν. γι αυτό γράφω ότι όλα αυτά που μου σέβησαν εκείνη την βδομάδα μου φαίνονται τρελά τώρα.
Εισαι τυχερη...ποιος ξερει ποια να ηταν η αιτια....ευτυχως που ξεμπλεξες.
Χεχε και εμενα μια δεκαετια πριν που μου πρωτοσυνεβη μου φαινονται πλεον ολα πολυ τρελλα...και δεν προκειται να ξανακυλισω εκει ειτε συνεχισω την φαρμακευτικη αγωγη ειτε αν για καποιο λογο την διακοψω.
Και εγω θεωρω τον εαυτο μου τυχερο μην το παρεις στραβα.
Pragmatika ise tixeri
ολοι τυχεροί είμαστε ή θα είστε. είμαι σίγουρη ότι αυτό που συνέβη σε άλλον μικρό χρονικό διάστημα, σε άλλον πιο μεγάλο, αποτελεί μία εμπειρία που μας κάνει να προβληματιζόμαστε και να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και χειρότερα. Επίσης είμαι σίγουρη πλέον, ότι σε περίπτωση που ξαναεμφανιστούν οι φωνές αυτές, αν τυχόν, τότε θα το αντιμετωπίσω με μεγαλύτερη συνείδηση και θα ξέρω πλέον ότι είναι κάτι πολύ διασκεδαστικό. χι χι.