Originally Posted by
Tasos75
Μην μπαίνεις στη διαδικασία να αναρωτιέσαι αν μεγαλοποιείς ένα τέτοιο περιστατικό, αυτή είναι η γνώμη μου, γιατί αυτό δημιουργεί ενοχές και άγχος. Από τη στιγμή που το περιστατικό εκείνο σου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα, δεν νομίζω ότι το να το θάψεις θα σε βοηθήσει πραγματικά.
Δεν ξέρω αν συνεχίζεις να βλέπεις την ίδια ψυχολόγο. Αν νομίζεις ότι έχει δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας γιατί κατάφερες τελικά να της εκμυστηρευτείς το τί σου συνέβει και σου φαίνεται πολύ δύσκολο να απευθυνθείς σε κάποιον άλλο ειδικό, άποψή μου είναι να το πάρεις απόφαση και να ψάξεις για κάποιον που πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει. Και σίγουρα υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που είναι σε θέση να σε υποστηρίξουν και να σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις ότι σε ταλαιπωρεί.
Γνώμες του τύπου ξέχνα το σιγά σιγά και πάμε παρακάτω ή ήσουν και εσύ πιωμένη οπότε μην το παίρνεις τόσο βαρέως όχι απλά δεν βοηθάνε αλλά δημιουργούν την αίσθηση ότι το πρόβλημα το τροφοδοτούμε μόνοι μας με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγαλύτερη απόγνωση και ενοχές. Μου θυμίζει ένα ψυχίατρο που είχα πάει με κατάθλιψη πριν 10 χρόνια και μου έλεγε να βγαίνω έξω και να νιώθω όμορφα, να είμαι ευχάριστος με την παρέα μου, να ντύνομαι ωραία κ.λπ. σαχλαμάρες.