βασικα δεν ειμαστε καταδικασμενοι, τουλαχιστον δεν ειμαστε πιο καταδικασμενοι περισσοτερο απο τους αλλους χεχε,
αφου η επιστημη προχωραει και θα βρουν καποιο φαρμακο. θεμα χρονου ειναι .
αρκει να κανουμε υπομονη και κουραγιο.
Printable View
βασικα δεν ειμαστε καταδικασμενοι, τουλαχιστον δεν ειμαστε πιο καταδικασμενοι περισσοτερο απο τους αλλους χεχε,
αφου η επιστημη προχωραει και θα βρουν καποιο φαρμακο. θεμα χρονου ειναι .
αρκει να κανουμε υπομονη και κουραγιο.
συμφωνω οτι δεν ειμαστε καταδικασμενοι σιγουρα αλλα κ το τελειο χαπι να περιμενουμε ειναι ουτοπια.την ιαση της 'τρελας' ο ανθρωπος(μεσα κ ο ιποκρατης που ηξερε τα παντα) την ψαχνει χιλιαδες χρονια κ θα πρεπει δλδ να ειμαστε ιδιαιτερα τυχεροι να βρεθει οριστικη θεραπεια τα 30 χρονακια που ειμαστε προβληματικοι εμεις απο αποψη ψυχωσης
βασικα δε θα βρεθει οριστικη θεραπεια αλλα καλυτερη αντιμετωπιση της νοσου.
δηλαδη θα επιδρουν με ενα πιο εξυπνο τροπο στους υποδοχεις ντοπαμινης ή σε αλλους υποδοχεις και με λιγοτερες παρενεργειες.
μια μορφη θεραπειας υπαρχει ηδη για πολλους αλλιως δε θα ειμασταν εδω να γραφουμε.
30-40% γινονται καλα με τα φαρμακα 20% εχει ακομα συμπτωματα αλλα καλυτερευει και ενα 20% δε γινεται καλα με τα φαρμακα.
το θεμα ειναι να βρεθει θεραπεια και για αυτους που δε γινονται καλα με τα φαρμακα.
Oριστικη θεραπεια οσο ζουμε δυσκολα να βρουνε, αλλα και να βρουνε θα ναι για μερικους.
Να ηταν μονο το χαπακι καλα θα ηταν, ας εχει και παρενεργειες. Ειναι τετοια η φυση της ασθενειας που επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες κυριως απο το περιβαλλον.
Ειμαστε απο την φυση μας βιολογικα ευαισθητοι και μακαρι το χαπακι να μας θωρακιζε αρκετα να μην ειχαμε σκαμπανεβασματα, γιατι οσο και να πεις δυσκολιες και προβληματα στη ζωη παντα θα υπαρχουν. Μακαρι να εκανε καποιο κλικ το μυαλο μας και βλεπαμε τα πραγματα με μια αλλη οπτικη γωνια, με περισσοτερη κατανοηση και αγαπη και ηρεμια πανω απ ολα!.
και να τρωμε με μετρο το 'παραμυθι' που μας σερβιρουν οι γιατροι δλδ οτι ολα τα σκεφτομαστε στραβα κ οτι ειμαστε υπερβολικοι παντα κ καμια μας περιεργη σκεψη δεν ισχυει...δεν ειναι ετσι
αυτο το 20% φοβαμαι μαους
@ντριμ ειναι προσωπικος μου γολγοθας.. αυτοτραυματιζομαι χρονια και μου λενε οι φωνες να πεθανω
....................
σ΄ευχαριστω αλλα νιωθω οτι μονο προβληματα φερνω στους γυρω μου...
παιδια εχει κανεις επαφη με την εσωτερικη σηψη?
εχει καιρο να γραψει και ανησυχω ειλικρινα :(
ντριμ εδω ειμαι περασα δυσκολα αλλα δεν μπηκα ψυχ
μου αυξησε παλι το λεπονεξ... και εχω ξενερωσει απιστευτα..
και επισης απο ντεπακιν μου εβαλε ο νευρολογος λαμικταλ κατι που τουλαχιστον με χαροποιησε λιγο...
σου ευχομαι μεσα απο τα βαθη της ψυχης μου περαστικα κοριτσι μου :)
τρως πολλα φρουτα ;
Σε αυτο το αρθρο λεει, οτι εχει γινει μια ερευνα που λεει οτι αμα τρωμε 8 μεριδες φρουτων και λαχανικων την ημερα, βελτιωνουμε την ψυχικη μας υγεια
και αλλαζει η διαθεση μας...
http://www.newsbeast.gr/health/arthr...n-ti-diathesi/
ΔΕΝ ΕΙναι δυνατον κ φυσιολογικο να τρωμε 8 μεριδες φρουτα την ημερα για παντα
ΟΧΙ αλλα καπως το μετρο βγαινει το καλυτερο...
Αν κατάλαβα, το άρθρο γράφει για 8 μερίδες που περιλαμβάνουν φρούτα Και λαχανικά, οπότε αυτό είναι περισσότερο εφικτό να γίνει, πχ δύο σαλάτες την ημέρα και ένα πιάτο με μαγειρεμένα λαχανικά. Υπάρχουν και τόσες ωραίες ελληνικές συνταγές με λαχανικά, λαδερά κλπ. Και ποικιλία φρούτων εποχής. Αξίζει να το προσπαθήσει κανείς, όσο μπορεί βέβαια.
Παιδια ξερει καποιος συγκεκριμενα να μου πει τι επιπτωσεις εχουν τα αντιψυχωτικα στη λιμπιντο η οτι γνωριζει τελως παντων.
Αυτα τα φαρμακα που λενε οτι δεν επηρεαζουν ειναι το Seroquel και το Geodon.
Τα αλλα επηρεαζουν απο οτι ξερω γιατι μπλοκαρουν συγκεκριμενους υποδοχεις της ντοπαμινης και αυξανεται η προλακτινη που ειναι αντικουκου.
Δε ξερω για το Abilify, νομιζω και αυτο δεν επηρεαζει κ διαβασα οτι μπορει να παρεις και το κανονικο αντιψυχωτικο και το Abilify μαζι για να σου ερθει λιμπιντο γιατι ανεβαζει επιλεκτικα την ντοπαμινη.
Παντως εγω ειμαι σε Risperdal που θεωρειται οτι εχει αρκετη επιπτωση στο σεξ και ειμαι πολυ καλα στη δοση μου. Μειωμενο μεν αλλα εχω κανονικα λιμπιντο.
Ολα εξαρτωνται απο τη δοση του φαρμακου.
Στην αρχη που θα το παρεις για πρωτη φορα θα μειωθει πολυ αλλα οταν φθασεις στη δοση συντηρησης ειναι ικανοποιητικη η λιμπιντο. Τουλαχιστον σε εμενα.
Βοηθαει η γυμναστικη, gingseng κλπ.
με το λεπονεξ εγω ειδα βελτιωση σε αυτο το θεμα με το ρισπερνταλ και το αλοπεριντιν ηταν τα χειροτερα
εγω που παιρνω αντιψυχωτικο (ζυπρεξα) σε πολυ ισχυρη δοσολογια, ειχα μια μειωση της λιμπιμπο αλλα οχι εντελως.
ειχε μειωθει ας πουμε κατα ενα ποσοστο 50%
που οι καλες εποχες στην προ φαρμακων εποχη...:(
τωρα βεβαια που εχω και ορθοπεδικο θεμα, η λιμπιντο μου ειναι υπο του μηδενος επειδη ποναω φριχτα!!!
αλλα να σου πω την αληθεια δεν με πολυνιαζει γιατι εδω και καποιο διαστημα δεν εχω συντροφο.
ΑΣΧΕΤΟ:ΛΟΣΤ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΤΗΛ ΣΟΥ ΑΝ ΜΕ ακους επικοινωνησε μαζι μου(ο σαχλας ειμαι)
Εγω παντως εχω αρχισει και το ψαχνω πααααρα πολυ με τα φαρμακα τα οποια παιρνω εδω και 5 χρονια(οχι τα ιδια,διαφορετικα φαρμακα αν καιρους) και πρεπει να σας πω οτι βλεπω πραγματα τα οποια μολις τωρα τα ακουω και με κανουν να μετανιωνω που τα αρχισα https://www.youtube.com/watch?v=C8FrUG6q7Lw
Εγώ ξέρω πως ψύχωση χωρίς φάρμακα δεν γίνεται να επιβιώσεις.Σίγουρα δεν είναι αθώες καραμέλες αλλά δεν θα μπορούσα να κάνω τη ζωή που κάνω χωρίς αυτά.Αναγκαίο κακό είναι αν δεν θες να έχεις το παραλήρημα κ να είσαι σαν φυτό!!
Ενδιαφέρον το βίντεο, και σε βάζει σε σκέψεις, αλλά μήπως κάνει και μια γενίκευση του θέματος και με απόλυτο τρόπο? Είμαι πάρα πολύ υπέρ άλλων θεραπειών στα ψυχολογικά προβλήματα, ψυχοθεραπεία και αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης (διατροφή, άσκηση σωματική και πνευματική κλπ) και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις δίνονται φάρμακα ίσως και για ψύλλου πήδημα από κάποιους ειδικούς. Όμως τι γίνεται με ψυχικές παθήσεις που δεν παλεύονται αλλιώς παρά μόνο με κάποιο φάρμακο? Να υποφέρει κάποιος μια ζωή αν υπάρχει κάτι που μπορεί να καλυτερεύσει την ποιότητα ζωής του? Ναι, είναι δεκανίκι, αλλά από το να μη μπορεί να περπατήσει ο άλλος καθόλου, καλύτερα με δεκανίκι. Ναι είναι φάρμακα και φαρμάκια μαζί αυτά, όπως τα περισσότερα φάρμακα για την υγεία. Όσο μπορεί κανείς να κάνει κάποια πράγματα βελτίωσης της κατάστασής του, ώστε να παίρνει την ελάχιστη δόση αν δεν γίνεται διαφορετικά. Επίσης αυτό που λέει για τις μελέτες περί ντοπαμίνης, σεροτονίνης δε νομίζω ότι από την φαντασία τους τα έβγαλαν οι επιστήμονες που τα μελετούν τόσα χρόνια, έχουν βάση όλα αυτά που αφορούν τη χημεία του εγκεφάλου. Και γενικά εγώ πιστεύω ότι οι διαταραχές που προέρχονται από τον εγκέφαλο έχουν αυξηθεί λόγω των συνθηκών ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, που επηρεάζουν πολύ τη χημεία του εγκεφάλου και γενικότερα όλου του σώματος. Παρ' ότι υπάρχουν και ψυχικές νόσοι από τα παλιά χρόνια. Ας μη μιλήσουμε τι τους έκαναν τους ψυχικά ασθενείς κάποιους αιώνες πριν, εποχές Μεσαίωνα κλπ. και τι "θεραπείες" υπήρχαν.
Ας είμαστε επιφυλακτικοί, αλλά μη δαιμονοποιούμε εν γένει τη φαρμακολογία που σε αρκετές περιπτώσεις έχει βοηθήσει κόσμο να σταθεί στα πόδια του.
Για φυσικές μεθόδους που ανεβάζουν τη λίμπιντο, κάνει καλό και το ρόφημα από γλυκάνισο. Και επίσης μια χορτοφαγική όσο το δυνατόν διατροφή και σωματική άσκηση.
εμενα προσωπικα δε με πειραζει να χω ως δεκανικια τα φαρμακα . αλλα γενικα υπαρχει θεμα .ουτε αρκετα αποτελεσματικα ειναι τα ψυχοφαρμακα κ με πολλες παρανεργειες .
σε μια ερευνα που ειχε γινει πριν μερικα χρονια αποκαλυφθηκε οτι οι φαρμακοβιομηχανιες δημοσιευσαν ψευδη στοιχεια για την αποτελεσματικοτητα των φαρμακων . φαντασου για να φτασουν σε αυτο το σημειο τι γινεται !
Ναι σίγουρα παίζονται πολλά και από τις φαρμακοβιομηχανίες στο βωμό του κέρδους. Όπως επίσης δεν πιάνουν τα φάρμακα όλους και οι παρενέργειες είναι πολλές δυστυχώς. Μακάρι να βγουν σύντομα ακόμα πιο αποτελεσματικά φάρμακα χωρίς παρενέργειες. Ας έχουμε μια αχτίδα αισιοδοξίας...
Γεια σας παιδια.
Καταρχην εννοειται οτι ολες οι περιπτωσεις ειναι διαφορετικες. Ακομη και τα ατομα που πασχουν απο την ιδια ασθενεια, ψυχωση για παραδειγμα, εχουν διαφορετικους τροπους μηχανισμους αντιμετωπισης της ασθενειας. Διαφορετικα ανταποκρινεται ο καθε οργανισμος στα διαφορα επιπεδα της ασθενειας.(που για μενα η ψυχωση εχει μεγαλο βιολογικο υποβαθρο). Ο καθενας εχει διαφορετικη ψυχοπνευματικη δυναμικη που τον καθιστα αν μη τι αλλο διαφορετικο.
Για μενα το παν ο ασθενης με ψυχωση το τονιζω, ειναι να βρει μια αποτελεσματικη φαρμακευτικη αγωγη το κυριοτερο και μετα ολα τ αλλα.
Οτι αλλο σε αποδεκτα ορια που αναζητει ενα ανθρωπινο ον να ειναι ευτυχισμενο στο περιβαλλον που ζει, το ιδιο αναζητει και ο ψυχωσικος, δεν ηρθαμε απο αλλο πλανητη, (αν και τις περισσοτερες φορες μας ωθουν οι καταστασεις και αισθανομαστε ετσι χαχα).. το ιδιο με σας ειμαστε (φυσιολογικους) με τη μονη διαφορα ειναι οτι παιρνουμε το μπλε χαπακι για να μαστε λειτουργικοι!.
Ααα και κατι αλλο που διαβασα και μου αρεσε....
Μην προσαρμοζετε τους εγκεφαλους. Το λαθος ειναι σ αυτη την πραγματικοτητα!.
επικ....
Σακη τα σπαει αυτο που εγραψες!!!!!!!!!!!!Το νιωθω απολυτα τι θελει να πει
@Σακη αι αγκρι!!!
Εδω περα η Johnson & Johnson που βγαζει το Risperdal, εχει πληρωσει πανω απο 1.5 δισεκατομμυρια δολλαρια σε προστιμο !!! επειδη προωθουσε το φαρμακο σε εβηβους και παιδια
για κατι το οποιο δεν ειχε εγκριθει. Ψαξτε το στην wikipedia.
Παντως ευτυχως τα ατυπικα ειναι καλυτερα απο τα τυπικα, τουλαχιστον οσο αφορα τη ζωη του ασθενους.
Τωρα δε ξερω αμα καλυτερεουν ή χειροτερευουν καποιον.
Παντως το θεμα ειναι οταν τα αρχισεις πρεπει να συνεχιζεις να τα παιρνεις γιατι το σοκ οταν τα κοψεις ειναι πολυ μεγαλο και χειροτερευεις παρα πολυ.
Επισης καποιον που εχει ηδη ψυχωση τον βοηθανε σιγουρα αμα ειναι τυχερος ο ασθενης.
Αμα εχεις ψυχωση παντως και εισαι καλα με τα φαρμακα μη διανοηθεις να τα κοψεις.
Θα παθεις πολυ μεγαλυτερη τουμπα απο την πρωτη φορα και ταλαιπωρια αφανταστη.
Εισαι καλα επειδη απλως τα φαρμακα δουλευουν και οχι για κανενα αλλο λογο.
Ολα τα αλλα ειναι απλως ματζουνια και μονο τα αντιψυχωτικα εχει φανει να δουλευουν.