εχει ξεπερασει κανεις ΜΕ φαρμακευτικη αγωγη????
μονο κατα τη διαρκεια της θεραπειας! μετα τη διακοπη ομως???
Φτου κ απο την αρχη με παραλλαγες!!!
ΝΑΙ το εχω ξεπερασει κ με φαρμακευτικη αγωγη κ χωρις.
κ μετα την διακοπη κ για πααααρα πολλα χρονια ειμαι κανονικη.
οχι δεν εχω τιποτα.ειμαι κανονικη.μονο αν συμβει κατι πολυ κακο γυρω μου π.χ. θανατος, απωλεια.χωρισμος κατι πολυ κακο τελος παντων κανω επεισοδιο κ γυρναω παλι πισω κ χρειαζομαι αντικαταθλιπτικο.ο ψυχιατρος μου ειπε οτι βγαζω κακες αμυνες στα κακα γεγονοτα ..με λιγα λογια δεν εχω ψυχραιμια.κανω πανικο κ καταθλιψη με απειρα ψυχωσωματικα.μολις ξεκιναω λοιπον λαντοζ σε κανα μηνα ειμαι αστερι..
οταν ομως εχω επεισοδιο κανω κανονικη αποσυρση.ειμαι για κλινικη.δυστυχως.μου χει τυχει 5 φορες μεχρι τωρα κ παντα επειδη κατι συνεβη κακο.
ειχα να το παθω 5 χρονια τωρα κ ειχα προσφατο επεισοδιο τον απριλη παλι επειδη κατι συνεβη κ με φρικαρε.αυτα.
εχω κανει ομως κ παααρα πολλη ψυχοθεραπεια.(14 χρονια) κ ισως γι αυτο να το ξεπερανω κ πιο ευκολα.
αλλα πιστεψτε με αν με δειτε σε επεισοδιο θα πειτε "αυτη η κοπελα δεν θα γινει ποτε καλα"...
αυτα..
ερχεσαι στα λογια μου λοιπον!!! υφεσεις κ εξαρσεις!!! αρα??? που ειναι η θεραπεια??? εκτος αν εχω λανθασμενη αντιληψη περι θεραπειας!
ας πουμε ,θα θεωρησω οτι θεραπευτηκα οταν αντιμετωπισω τα εκκλητικα αιτια μονη μου κ με 'υγιη' αντιδρασεις! οχι με φαρμακα η εξαρση καταθλιψης κ πανικων!!!
ειμαι χωρις αγωγη γυρω στα 3 χρονια τωρα, ουτε ηρεμιστηκο δν παιρνω! παιδευομαι αλλα αντεχω! αυτο ομως για μενα δν ειναι θεραπεια.... μετα απο 10 χρονια αγωγης κ αλλα 12-13 ψυχοθεραπειας...(τα τελευταια 10 με την ιδια ψυχολογο που εχει καταφερει πολλα πραγματικα!)
SO!!! υπαρχει επιστροφη στα κανονικα?????
υπαρχει σε συνδυασμο αγωγησ κ ψυχοθεραπειας.. οκ. αμα τυχει μια σημαντικη απωλεια η κατι τρανταχτο ο καθενασ θα παθαινε σοκ εκτοσ αν ηταν βοδι.. κ κρισεισ να μην εχει κατι θα εχει..
αλλα ετσι ξαφνικα μια μερα με λιγο ζορι να επιστρεψεισ στα κακα λιγο δυσκολο εωσ ακατορθωτο..
αρκει για ολα αυτα τα χαρτια που εχουμε στα χερια μασ (φαρμακα -ψυχοθεραπεια) να τα παιξουμε καλα.. ενα λαθοσ φτανει να χασουμε τη παρτιδα..
εξαρταται τι απαιτησεις εχεις απο τον εαυτο σου.εμενα προσωπικα δεν με πειραζει που το παθαινω αυτο οταν εχει γινει κατι κακο.το θεωρω αναμενομενο εφοσον εχω την ευαισθησια..ομως αν το ειχα συνεχομενα κ χωρις καποια αφορμη εκει δνε θα αντεχα πραγματικα.
οταν συνερχομαι δεν εχω ουτε φοβιες ουτε τιποτα.απλα γενικα στη ζωη μου σαν ανθρωπος νιωθω ευαλωτη στις στενοχωριες.
δεν τις μπορω κ δεν τις αντεχω.οκ αντιδρω ετσι.το εχω αποδεχτει.
ο μηχανισμος αμυνας μου ετσι βγαινει.αλλαζει με συμπεριφοριστικη ψυχοθεραπεια.
αν θες ψαξε βρες εναν καλο συμπεριφοριστη.
για να σου δωσει τεχνικες ανιτμετωπισης.εγω ξεκινησα αλλα το σταματησα επειδη δεν τον εβρισκα ποτε στο τηλ.
οποτε θα ξαναξεκινησω με καποιον αλλον τον σεπτεμβρη..μαλλον..θα δω τι ορεξη θα μου σκασει να σου πω την αληθεια.
αν σκεφτεις οτι το 99% της ζωης μου ειναι μια χαρα κ νορμαλ..δεν με πειραζει αυτο το 1% που κλαταρω..οκ
επισης εχω την αισθηση οτι ειναι κ θεμα χαρακτηρα...δεν νομιζω οτι εμεις που πασχουμε απο αγχωδεις διαταραχες οτι θα απαλλαχτουμε 100% απο αυτες.το πιστευω αυτο που σου λεω.
ναι θα εχουμε εξαρσεις κ υφεσεις..thats fuckin life...το εχω αποδεχτει.
γυρω μου θεωρω πως υπαρχουν πολυ χειροτερα κ σοξαζω το θεο που σημερα ειμαι καλα κ αναπνεω απλα.
αρα γυρναμε οτι μια ζωη κρισεις??????με υφεσεις και εξαρσεις?
ναι ρε..κ οι κρισεις σου εσυ ο ιδιος εισαι...τοχεις σκεφτει ποτε αυτο?εχεις σκεφτει οτι αποτελεισαι ΚΑΙ απο τις κρισεις ?
εκτος απο ολα τα αλλα?μολις τις αποδεχτεις κ τις σεβαστεις θα σταματησουν.θα εξασθενησουν.εχω πει πολλες φορες εδω οτι πρεπει να τις ακουμε κ οτι κατι θελουν να μας πουν.
εγω πλεον ολο αυτο το εχω σν καμπανακι προς τον κινδυνο.
το σεβομαι κ το βοηθαω.δεν το πολεμαω.εγω τουλαχιστον ετσι το εχω αντιμετωπισει.κ ναι ειμαι καλα.
οσο δεν το δεχεσαι τοσο θα σου βγαινει στην καφετερια.πρεπει να μαθεις να το διαχειριζεσαι.αυτο βγαινει οταν εχει χωρο.
οταν του δινεις χωρο.
παραδειγμα..σε εναν πολεμο δεν πασχει κανεις απο καταθλιψη κ κρισεις πανικου.μολις τελειωσει ο πολεμος τοτε ολα τα ψυχολογικα προβληματα βγαινουν αμεσως.
γιατι?γιατι πολυ απλα τοτε εχουν βριε χωρο.οταν πολεμας για να ζησεις δεν χωρανε ασχημα συναισθηματα.απλα προσπαθεις να επιβιωσεις.ο οργανισμος δουλευει στο φουλ.
οταν ηρεμεις ..τοτε ερχονται τα κακα ολα.
επισης να θυμασαι κ κατι αλλο "αν δεν ριξει καταιγιδα , δεν μεγαλωνει το δεντρο.."
οι κρισεις σου θα σε κανουν πιο ωριμο αργοτερα.θα ευγνωμονεις αυτο που σου εχει συμβει.θα μαθεις τι σε πιεζει κ τι οχι.θα μαθεις να βαζεις ορια..
παρε το βιβλιο "σας ευχαριστω κρισεις πανικου"
κ επισης να θυμασαι οτι "δεν ειναι τα πραγματα που μας κανουν να νιωθουμε ασχημα αλλα οι σκεψη μας γι αυτα τα πραγματα"
οταν πηγα πρωτη φορα στον ψυχοθεραπευτη του μιλαγα για ενα τερας...σιγα σιγα εμαθα οτι αυτο το τερας ημουν εγω η ιδια..εκατσα κατω.εβαλα τον κωλο μου κ με ακουσα..
οταν αρχισα να ακουω εμενα πρωτα τοτε αρχισαν να εξασθενει κ το τερας.
δνε εχουμε καταλαβει εμεις οι ανθρωποι οτι ολα ερχονται για καποιο λογο.οτι το μυαλο μας ειναι μια μηχανη κ οταν ζοριστει τοτε βγαζει προβληματα..κ ομως συνεχιζουμε να την πιεζουμε την μηχανη..
κ δεν πιανουμε το νοημα..τι θελει να μας πει το μυαλο μας...μας δινει σημαδια κ μεις εξακολουθουμε να το πολεμαμε.
ολα αυτα ομως μονο με ψυχαναλυση ψυχοδυναμικη μπορουμε να τα κατορθωσουμε...
μα να θες ομως να πας για καφε?και να σε πιανει δν ειναι παραλογο?αλλο να πρεπει να πας ταξιδι και να λες που να παω και αλλο να θες να πας καπου και να βγαινει....δηλαδη αν με πιεσουν να παω ενα ταξιδι σιγουρα θα κανω κριση αλλα θα ειναι λογικο γτ δν ηθελα....αλλα αν μου πω παμε για ενα καφε και με πιασει δεν ειναι λιγο παραλογο?
πολυ δυσπνοια σημερα.....μου βρηκαν ακροαστηκα λετε να ευθυνετε?
ε φυσικα κ τα ακροαστκα κανουν δυσπνοια..λογικα σου εγραψαν αντιβιωση.
επισης οταν εχουμε στρες το ανοσοποιητικο μας πεφτει κ παθαινουμε διαφορα.
γι αυτο..cool...αναπνοες σωστες οπως σου εχω πει.κ στανταρ αντιβιωση.τα ακροαστικα δεν τα αφηνεις στην τυχη τους.
οκ?
BOOM ευχαριστω πολυ για το μηνυμα σου!εχθες ειχα δυσπνοια ολοι μερα !!!!!πηγα στο γιατρο το φιλο που ειναι καρδιολογος και τον υπερ εκτιμω και του ζητησα να με ακουσει αν κ δν εχω πυρετο κτλπ και μου λεει εχεις ακροαστηκα και με ρωταει βγαζεις φλεματα λεω πρασινα....μου λεει αντιβιοση!αλλα εχθες το βραδυ απο την δυσπνοια τα επεξα ετοιμος για επειγοντα αλλα πηρα 1 αταραξ μου εφερε υπνηλια και κοιμηθηκα γτ δν θα την παλευα...δν φοβομουν και δεν ειχα κριση αλλα δυσπνοια επιπονη και φυσικα και σημερα το ιδιο....ξεκινησα αντιβιωση και αποχρεμπτικο....για να δουμε σημερα πως θα παει....
ωραια.! χαιρομαι...θα δεις οτι θα περασει η δυσπνοια σιγα σιγα με την αντιβιωση.
μην του δίνεις σημασία και θα περάσει.. εγώ όταν στρέφω αλλού τη προσοχή μου τότε νιώθω καλύτερα.. δοκίμασε το! προσπάθησε να μη το σκέφτεσαι συνέχεια και να μην επικεντρώνεις τη προσοχή σου στη δύσπνοια...
καλημερα και σημερα!παλι δυσπνοια σημερα καλα παμε! :/
καμια κορτιζονη εισπνεομενη δεν σου δωσε?
νιωθω οτι ο αερας δεν κατεβαινει κατω,νιωθω το βαρος στο στηθος κομπο στο λαιμο...και αποτομες ζαλαδες....αυτο ειναι που μου χαλαει την γμνη την ζωη μου αυτο εδω και ενα χρονο......και με αναγκαζει για ταχυπνοια να ανασαινω γρηγορα....
πηγαινε σε ενα φαρμακειο κ παρε μια χαρτινη σακουλιτσα..κ κανε αυτο που σου ειπα με τη σακουλα.θα δεις οτι θα ανακουφιστεις.
επισης στανταρ ειναι απο τα ακροαστικα.εσυ νιωθεις κ αλλα συμπτωματα?νιωθεις ρε παιδι μου να εχεις αγχος?
BOOM δν νιωθω να εχω αγχος και ειδικα πρωι που δν νιωθω και καμια φοβια γτ ολες με πιανουν το βραδυ.....νιωθω βαρος στο στηθος την μυτη μπουκωμενη να κατεβαζει φλεματα....και μια ζαλαδα απο την δυσκολια της αναπνοης....αν ειχα αγχος ή κριση πανικου δν θα επρεπε να εχω στην ξεφτιλα 80-85 παλμους?εγω ομως εχω 60-65.....
και το γαμω κρατος με ολους τους μαλακες που πληρωνουμε δεν εχει κανενα συμβεβλημενο ουτε ωριλα ουτε πνευμονολογο και στο νοσοκομειο το πρωτο ραντεβου ειναι αρχες Σεπτεβριου......
μηπως εκτος απο τα ακροαστικα σε πειραζει κ το κλιματιστικο?
η δυσπνοια που περιγραφεις μοιαζει με αγχωδη....
μηπως η βουλωμενη μυτη σε ενοχλει ακομα παραπανω? σου εδωσε κατι για να ανακουφιστεις απο τη βουλωμενη μυτη???
το κλιματιστικο το εχουμε εδω ολο το καλοκαιρι δν με ενοχλησε δν ξερω τωρα επειδη ειμαι ψιλοκρυωμενος να μ εενοχλει παντως το εκλεισα για καλο και για κακο και νομιζω(μπορει να ειναι και ιδεα μου) νιωθω καλυτερα ισα ισα βεβαια...ξερω γω ειναι λες και καθεται καποιος πανω μου και βαριανασαινω.....και αν κανω και καμια κινηση παραπανο εκει θα νιωσω λιγη ζαλη...τι γνωμη εχεις?
αν εχεις κ μπουκωμενη μυτη εισαι τιγκα κρυωμενος...
Να σου πω για τη δικη μου εμπειρια...
ειμαι μονιμως με βουλωμενη μυτη κ ρινιτιδες(αλλεργικη κ μη), προσπαθω να το αντιμετωπισω με πλυσεις. με τν οπισθοστερνικη καταρροη κανω κ ξηρο βηχα.
Φετος λοιπον για πρωτη χρονια ειμαι για 2η φορα με αγωγη ασθματος λογω βηχα," δυσπνοιας" κ χουρχουρητου στο στηθος που εγω νιωθω αλλα κανεις δν το ακουει απο τους γιατρους.
Η δυσπνοια κ το βαρος,που περιγραφεις εσυ ,που εχω κ γω μου, ειπε ο πνευμονολογος οτι μοιαζει με αγχους κ οτι η δυσπνοια του ασθματος εχει προβλημα στν εκπνοη! Τεσπα, εσυ εχεις ακροαστικα κ παιρνεις αντιβιωση, αρα σε λιγα 24ωρα θα συνελθεις απο τα παθολογικα αιτια. Ζητα να σου δωσει καποιο αποσυμφορητικο κ μν εχεις το μυαλο σου συνεχεια εκει!!!
Οταν ξεχνιεσαι νιωθεις τη δυσπνοια ?
Επισης νιωθεις σαν το οξυγονο σου να μν φτανει ουτε στο λαιμο? (αγχος)
Η ζαλη παλι παιζει να ειναι απο υπεροξυγονωση ,διοτι προσπαθεις να γεμισεις με αερα τα πνευμονια σου? ???
Κανε τις απαραιτητες ερωτησεις στο γιατρο σου για να μν εχεις αποριες κ φοβασαι.....
Και εγω εχω αλεργικη ρινιτιδα και με πλυσεις το αντιμετππιζω με ορο αυτες τις μερες ουαν ξυπνουσα ειχα στο λαιμο εντονα πρασιναφλεματα κ λιγο αιμα απο την μυτη πρπφανως....γι αυτο ειπα να με ακουσει κ μ ειπε οτι εχω ακρπαστηκα λες να μην ειχα κ μονο με αυτα που ειπα να μ εδωσε;αν δν κανω λαθος εχω συνεχεια αυτη την αισθηση του βαρους αλλες πιο πολυ δυσπνοια αλλες λιγπτερο...εχω αυτη την αισθηση οτι δν κατεβαινει ο αερας κατω αλλα συνηθως οταν στρεσσαριστο πολυ...αλλα ισως να ειναι κ απο το αγχος ολο αυτο πλεον δν αποκλειω τιποτα απο το αγχος!εσενα οτα σε πιανει αυτη η δυσπνοια κ κανεος αναπνοες σου περναει;η θα συνεχισει απλα με μικτοτερη ενταση;παιδια χιλια ευχαριστω σε ολους ειναι πολυ σημαντικο να εχεις ανθρωπους να σε ακουνε και ειδικα να σ λανε τις δικες τους εμπειριες!
οταν ειναι πολυ εντονο βαζω το κλιμα στο φουλ κ προσπαθω να κανω χαλαρωση (εισπνοες απο τη βουλωμενη μυτη μου κ εκπνοες απο το στομα, κλεβω κ λιγο παραπανω απο το στομα εννοειτε! οσο μπορω βεβαια γιατι ανεβαζω παλμους απο το φοβο μου ,γιατι ρωταω παντα ¨ειναι το αγχος μου η ασθμα?) σιγα σιγα φευγει , συνεχιζει με μικρη ενταση κ βαρος αλλα καποια στιγμη φευγει!
να σου πω τν αληθεια εχω τοσα πολλα ψυχοσωματικα που κ ασθμα απο αγχος να μου ελεγαν δν θα μου εκανε εντυπωση! χαχαχαχαχαχαχα