και καλά κάνεις και δεν το πιστεύεις, γιατί δεν εννοώ κάτι τέτοιο... απαντώ στο "γιατί να καταλάβεις τον χ, ενώ μπορείς να καταλάβεις τον ψ?"... αυτό δεν ρώτησες?
(βέβαια, είναι πιθανό να μην ...καταλάβαμε ο ένας τον άλλο)
Printable View
σαφως σημασια δεν εχει πως γραφονται η προτασεις αλλα το νοημα που εχουν.σε αντιθετη περιπτωση το καταληλο φορουμ ειναι το φορουμ νεοελλινικης γραματικης κ συνταξης αν υπαρχει που δε το γνωριζω.
να μεταφράσω τον άλεξ...
Όταν βλέπουμε ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με έναν άνθρωπο, γιατί να χαλάμε τη ζαχαρένια μας, όταν στον κόσμο κυκλοφορούν χιλιάδες που τους καταλαβαίνουμε και μας καταλαβαίνουν μια χαρα?
ναι αυτο ενοω αλλα πια δεν εχω παντα την υπομονη να λουστραρω τα παντα με περιτυλιγματα γιατι ενα μυαλο εχω χειμωνα καλοκαιρι κ το εχω καταπονισει αφανταστα.
αυτους που ανερούνε τα λόγια με τις πράξεις τους
γιατι καπια στιγμη αρχιζουν κ φαινονται οι ρωγμ οι φθορες του χρονου.
ένα μυαλό έχεις, ναι, αλλά εγώ δεν είμαι μέσα σ' αυτό... πως θα καταλάβω "τι εννοείς" αν δεν έχει σημασία το "πως θα το πεις"? βλέπεις, δεν γνωριζόμαστε και είναι ακόμα πιό δύσκολο...
όσο για το αν θα χαλάσεις τη ζαχαρένια σου εξαρτάται 1. από το πόσο εύκολα χαλάει η ζαχαρένια σου και 2. από το ποιός είναι (πόσο σημαντικός είναι για σένα) ο άνθρωπος με τον οποίο πασχίζεις να συνεννοηθείς...
(δυστυχώς έχω τεράστια προσωπική πείρα από προβλήματα συνεννόησης... μυθιστόρημα μπορώ να γράψω)
Πάντως δε νομίζω κάποιος που χρειάζεται μεταφραστή για να γίνουν κατανοητές οι σκέψεις του, να έχει χιλιάδες επιλογές που μάλιστα τον καταλαβαίνουν μια χαρά!
Χαρά στο κουράγιο σου πάντως Θεοφανία που μπαίνεις σε τέτοιον κόπο.
Προφανώς μιλάς για άτομα χωρίς διανοητικά προβλήματα!
σ αρεσω δε σ αρεσω δε με ενδιαφερει υπηρξε τοσος κοσμος κ κοσμακης με μια ντουζινα ιδιοτροπιες κ ιδιορυθμιες που αυτες δε τον εμποδισαν καθολου στο να μιλουν ολοι για αυτους υπαρχουν απειρα παραδειγματα πανω σε αυτο απο πασιγνωστους ζωγραφους που εφτιαξαν αριστουργηματα που εμιναν στην ιστορια στα ψυχιατρεια κ εμειναν με χρυσα γραματα στην ιστορια μεχρι οτι αλλο φανταζεσε η δε φανταζεσε ακομα κ τα ελλατωματα σου ειναι ικανα να σε κανουν μοναδικο.
αρα εγω κομπλεξικος δε θα γινω για καμια marim_m αντιθετως αυτο που ειμαι ετσι οπως ειναι το γουσταρω κ μ αρεσει κ ετσι θα σκοπευω να συνεχισω.
γραψε...Quote:
μυθιστόρημα μπορώ να γράψω
χαχα... όταν λέω "μπορώ να γράψω μυθιστόρημα" αλέξανδρε, εννοώ ότι έχω αρκετό υλικό... εύκολο το 'χεις να γράψεις και μάλιστα μυθιστόρημα?
πάντως ο τρόπος που τα λές (και τα σκέφτεσαι ίσως) μου θυμίζει λίγο το γιό μου κι αυτό με προδιαθέτει θετικά απέναντι σου...
τιποτα δεν ειναι ευκολο ολα μιαζουν σαν μια αναβαση σε ενα βουνο μεχρι να το συνηθισεις
Και ένα μωρό που ξεσηκώνει τον τόπο με το κλάμα του σίγουρα δεν έχει κακές προθέσεις.
Παρόλ' αυτά δεν θα το έπαιρνα μαζί μου σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα κοντσέρτο και σίγουρα δεν θα χειροκροτούσα όποτε ξεσήκωνε τον κόσμο με τον σαματά του.
Νομίζω και το ίδιο θα υπέφερε αργότερα, αν το παραπλανούσα ότι καλώς φέρεται όπως φέρεται.
Αν με εννοείς...
αστο θεοφανια μη κουραζεσε δε μπορει καπιος να καταλαβει τι σημαινει η λεξη καλες προθεσεις οταν ο ιδιος δε της εχει. δεν αξιζει καν.
Το κακο με τον αλεξ δεν ειναι οτι γραφει ασυντακτα,ανορθογραφα και ακαταληπτα,ειναι οτι οταν του ζητας διευκρινησεις πανω στην Γραμμικη Α που γραφει,τσαντιζεται και νομιζει οτι προσπαθεις να τον μειωσεις.
θα αστειευεσαι μαλον εγω ειμαι χειροτερος κ απο τοιχο οταν το θελησω σα να κατεβαζω ενα διακοπτη κ μετα δε με πιανει τιποτα
το μονο πραγμα που με πειραζε ηταν οταν αποφασισα να διξω εγω συναισθηματα σε ανθρωπους φτηνους που δε το αξιζαν αρα το συμπερασμα ειναι οτι το μονο που μπορει να με τσατισει ειμαι εγω ο ιδιος.
επισης να λαβεις σοβαρα υποψη σου οτι αν σε ενδιαφερει να ακουσω κατι απο οτι λες οτι ειναι ακοω μονο ανθρωπους που εκτιμω σε αντιθετη περιπτωση δε χρειαζετε να μιλας σε εμενα πηγενε σε ενα τσιμεντολιθο κ μιλα του οοοοοοοοοοσο θες θα ειναι ακριβως το ιδιο.
Μα στην περιπτωση σου το θεμα δεν ειναι να ακουσεις τι λεει ο αλλος,αλλα οτι ο αλλος δε καταλαβαινει τι λες εσυ.
Δε σου ζηταμε ακροαση,μην ψωνιζεσαι τοσο,ειναι πρακτικο το θεμα.
τοτε μιλα χωρις εγω να ακουω λεξη απο οσα λες.
Παλι μπερδευεσαι.Για σου πουμε κατι,πρεπει πρωτα να καταλαβουμε τι λες εσυ.