Ναι δεν το ανεφερα εντελως τυχαια...διαβαζα καπου ενα αρθρο γιατι 1+1=2 και οχι 3...ή κατι τετοιο...αλλα παει πολυς καιρος ηταν και αρκετα βαρυ!!!! οποτε μου διαφευγει απο τη μνημη:P
Printable View
Ναι δεν το ανεφερα εντελως τυχαια...διαβαζα καπου ενα αρθρο γιατι 1+1=2 και οχι 3...ή κατι τετοιο...αλλα παει πολυς καιρος ηταν και αρκετα βαρυ!!!! οποτε μου διαφευγει απο τη μνημη:P
Στην φιλοσοφία κάνεις θεωρίες σαν αυτές στα μαθηματικα !
Και εκει είναι κουραστικές γιατί πρέπει να είναι πολύ αναλυτικές !
1+1=0 στο δυαδικό σύστημα !
Εχεις ασχοληθεί με την πληροφορική ?
Εγραψες καπου οτι έκανες μαθήματα? Ειδικότητα?
οχι ακριβως στο δυαδικό ! τελοσπάντων ! Να μην το αναλύσω !
Στο δυαδικό 1+1=10
sorry,αν επεμβαινω. Καταρχήν ευχαριστώ την Liber για το ομορο θέμα.
Κατά δεύτερον να πω πως συμφωνω σε αλλα μερη με τη Liber και σε αλλα με Kleiw k Keepακο (ελπιζω να μην σ ενοχλει το \"keepako\"αλλα εισαι απο τα αγαπημένα μου μέλη:))
Εγω το έχω νιωσει αυτο,πραγματα συναισθήματα που μοιράστηκα να εχαναν το βάρος τους.Σκέφτηκα στη συνέχεια μήπως δεν ειχαν τη αξία αυτή ποτέ. Κ ήταν μια αξία που έδινα εγώ σ αυτα. Δεν ήταν ετσι. Στο τότε ειχαν τεράστια αξία, στο τώρα αυτή την αξία δεν μπορώ να την αναπαραγάγω, να την νιώσω οπως τοτε. Δεν μπορώ να ξαναζήσω το παρελθον σαν παρον. Ευτυχως κ δυστυχως.
Οσο για την αντικειμενικη αλήθεια θα λεγα οτι πλησιαζει στα απόλυτα. Ναι υπάρχουν καποια πλαισια για το αντικειμενικο αλλά εμενα τα απολυτα δεν μ αρεσουν, όπως κ τα άκρα. Γιατι δεν μου δίνουν ελευθερια. Που την χρειάζομαι τοσο....
ομορφο* θέμα:)
Ναι ετσι ειναι συγγνωμη που δεν απανταγα αλλα εκανα μπανιο για να βγω εξω...εχω σπουδασει δυο αντικειμενα πληροφορικη και μηχανολογια....πρακτικος κλαδος και τα δυο...με τη μηχανολογια δεν ασχοληθηκα ποτε σοβαρα.Quote:
Στο δυαδικό 1+1=10
Εγω απο την τοποθετηση σου δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε !Quote:
Originally posted by Sofia
sorry,αν επεμβαινω. Καταρχήν ευχαριστώ την Liber για το ομορο θέμα.
Κατά δεύτερον να πω πως συμφωνω σε αλλα μερη με τη Liber και σε αλλα με Kleiw k Keepακο (ελπιζω να μην σ ενοχλει το \"keepako\"αλλα εισαι απο τα αγαπημένα μου μέλη:))
Εγω το έχω νιωσει αυτο,πραγματα συναισθήματα που μοιράστηκα να εχαναν το βάρος τους.Σκέφτηκα στη συνέχεια μήπως δεν ειχαν τη αξία αυτή ποτέ. Κ ήταν μια αξία που έδινα εγώ σ αυτα. Δεν ήταν ετσι. Στο τότε ειχαν τεράστια αξία, στο τώρα αυτή την αξία δεν μπορώ να την αναπαραγάγω, να την νιώσω οπως τοτε. Δεν μπορώ να ξαναζήσω το παρελθον σαν παρον. Ευτυχως κ δυστυχως.
Οσο για την αντικειμενικη αλήθεια θα λεγα οτι πλησιαζει στα απόλυτα. Ναι υπάρχουν καποια πλαισια για το αντικειμενικο αλλά εμενα τα απολυτα δεν μ αρεσουν, όπως κ τα άκρα. Γιατι δεν μου δίνουν ελευθερια. Που την χρειάζομαι τοσο....
Οσο για την αντικειμενικική αλήθεια, αν υποθέσουμε οτι υπάρχει (?) ακριβως επειδή είμαστε ανθρωποι με διαφορές και πρεπει να είμαστε ελευθεροι , το απόλυτο είναι τρομακτικό ! Ειδικά αν εκφραστεί απο ατομα με εξουσία !
Ειχα την αισθηση οτι μπορεί να είσαι πληροφορικής !Quote:
Originally posted by keep_walking
Ναι ετσι ειναι συγγνωμη που δεν απανταγα αλλα εκανα μπανιο για να βγω εξω...εχω σπουδασει δυο αντικειμενα πληροφορικη και μηχανολογια....πρακτικος κλαδος και τα δυο...με τη μηχανολογια δεν ασχοληθηκα ποτε σοβαρα.Quote:
Στο δυαδικό 1+1=10
Που σπούδασες ?
Υπαρχουν 10 ειδη ανθρωπων...αυτοι που ξερουν δυαδικο και αυτοι που δεν ξερουν:P
Συγγνωμη παιδια αλλα φευγω...αλλωστε ξεφευγω συνεχεια απο το θεμα.
καλο !
:D
Και εγω θα φύγω σε λίγο !
Βye !
Σπουδασα ΤΕΙ μηχανολογιας και κατοπιν τελειωσα και ενα ΙΕΚ πληροφορικης...και θελω να σπουδασω και αλλα αν με παρουν στο ΕΑΠ:)
Δεν λεω που ακριβως σπουδαζα γιατι με πιανει μια μικρη παρανοια...δημοσιο φορουμ δεν θελω.
ok !
ειμαι κ γω θετικων επιστημων αλλα θα θελα πολυ να σπουδάσω κ τοσα αλλα...είμαι τόσο ημιτελης έτσι.....:(
Δεν ειμαι απο Αθηνα Kleiw ειμαι απο μικρη πολη την οποια εχω ανφερει σε πολλους...δεν ξερω κατα ποσο ειναι λογικο μαλλον δεν ειναι αλλα ποτε δεν ξερεις;)
Γιατι ημιτελης Sofia...εγω εχω ενα πτυχιο μηχανολογιας και οι γνωσεις μου στον τομεα ειναι μηδαμινες...ενταξει υπολογιστες ξερω αρκετα.Quote:
είμαι τόσο ημιτελης έτσι
θετικών. δηλ ???????
και εγω θα ήθελα να σπουδάσω και άλλα, αλλα περιοριζομαι σε αρπαχτές ! :D
Quote:
θετικων επιστημων
Α ναι καταλαβα τι εννοεις...των θετικων επιστημων ειναι γκαου κλπ...μαλλον δεν εχεις γνωρισει αρκετους φιλολογους:P
παιδιά χαιρετώ !
σοφία δεν μου είπες τελικά που διαφωνούμε ! :P
ναι:) keepaκο, ουτε εναν φιλολογο δεν ξέρω! χάνω?????:)
Ναι και εγω φευγω...Sofia και εγω διψαω για μαθηση...αλλα βλεπεις τα πραγματα ειναι σκ..α και οχι μονο λογω υποχρεωσεων αλλα γιατι ζουμε Ελλαδα....αλλιως...
εχω πολλα να πω αλλα πάω για ποτάκι:) θα επεκταθω αύριο...
καλη συνεχεια:)..
Αλλάζουν διάσταση προβαλλόμενα σε άλλο πρίσμα πνεύματος και συναισθήματος.Κανείς δεν σε καταλαβαίνει καλύτερα πολλές φορές από τον ίδιο σου τον εαυτό...Άλλωστε ο ψυχίατρός μου είχε πει: \"Δεν μπορούμε να νιώσουμε όπως νιώθει ο άλλος..Μόνο \"εμείς\" οι ειδικοί προσπαθούμε να προσεγγίσουμε\"........Quote:
Originally posted by liberchild
Αγαπώ τα πράγματα που είναι δικά μου.
Τις ίδέες μου, τις κατακτήσεις μου, τα πιστεύω μου, τα συναισθήματά μου, τις γνώσεις μου.
Κι όμως......
Οταν τα μοιράζομαι χάνουν κάτι από το πραγματικό τους βάρος. Σαν να μην υπήρχαν ποτέ ατόφια μέσα μου. Σαν οι λέξεις να χάνουν το νόημα όταν τις προφέρω.
Quote:
\"Δεν μπορούμε να νιώσουμε όπως νιώθει ο άλλος..Μόνο \"εμείς\" οι ειδικοί προσπαθούμε να προσεγγίσουμε\"........
lol δηλαδη εμεις οι υπολοιποι ολοι την ζωη μας δεν προσπαθουμε να προσεγγισουμε συμπεριλαμβανομενου του εαυτου σου?
καλα! εγω απο τη μία διατηρώ τις επιφυλλάξεις μου για το αν ειπωθηκε έτσι ακριβως. Απο την άλλη, αν ειπωθηκε έτσι ακριβως δεν σημαινει οτι αντικατοπτριζει την αποψη μιας ομαδας ατομων. Οπως κ να χει, η δουλεια τους ειναι να προσπαθούν να προσεγγίζουν. Εμεις αν θέλουμε το κανουμε,αν θελουμε δεν το κανουμε. Δεν μας υποχρεωνει κανεις, ουτε η δουλεια μας, ουτε η συνειδηση μας, κανεις!
Οχι Sofia δεν συμφωνω υποχρεωνομαστε απο τα πρωτα μας βηματα...να καταλαβουμε τους αλλους...το ποσο το καταφερνει ο καθενας ειναι αλλο καπελλο.Quote:
Εμεις αν θέλουμε το κανουμε,αν θελουμε δεν το κανουμε. Δεν μας υποχρεωνει κανεις, ουτε η δουλεια μας, ουτε η συνειδηση μας, κανεις!
βλέπεις πολύ κοσμο να προσπαθει να καταλάβει τον άλλο? οι περισσοτεροι επικρινουν, δεν προσπαθουν να καταλάβουν!εκτος αν η επικριτικοτητα ειναι τρόπος προσέγγισης....
Ναι και εγω το κανω...ισως να το εκανα γελωντας...προσπαθω να συμβιβασω τα συναισθηματα μου χωρις να κανω πολλες υποχωρησεις...και να καταλαβω τον αλλο.Ολοι ετσι κανουν...καποιοι ειναι καλυτεροι στο παιχνιδι αυτο.
Για μενα δεν ειναι παιχνιδι,ειναι στάση ζωής!εχω γνωρίσει ανθρωπους που πραγματικα προσπάθησαν να με καταλάβουν, έχοντας οι ιδιοι εντελως διαφορετική κοσμοθεωρία. Κι ομως ήταν δίπλα μου. Κι αλλους οχειρωμενοι πισω απο τον δικο τους \"αψογο\" τροπο ερμηνειας καταστάσεων, που αδιαφορουσαν για προσέγγιση και θαυμαζαν τον εαυτο τους ερμηνεύωντας καταστασεις ως παρατηρητες και επικριτες. Βλέπεις διαφορα? Προσωπικά,τεράστια!
Ναι αυτοι ισως να εχουν χασει το δρομο τους και σιγουρα δεν θα γινοντουσαν καλοι \"ειδικοι\"...χωρις να σημαινει οτι δεν γινονται...αρκει να βγαλουν τη σχολη...αλλα πιστευω οτι εχω δικιο οταν λεω οτι ολοι με καποιον τροπο προσπαθουν να καταλαβουν τον αλλο...γιατι δεν μπορουν να κανουν και αλλιως δεν υπαρχει αλλος δρομος...εκτος αν ζουνε μονοι τους.
Να πω ενα παραδειγμα...μιλας με καποιον σαν αυτους που επικρινεις και ξαφνικα του βγαλεις τη γλωσσα...αυτος θα κολλησει και θα προσπαθησει να σε καταλαβει...τι ειναι αυτο που σε οδηγησε σε αυτη τη συμπεριφορα...και θα αντιδρασει αναλογα.
Keep, πιστεύω πως ο καλος ειδικος πρεπει να χει πολλα προσοντα. Και υπάρχουν καταπληκτικοι, μετριοι, και άθλιοι ειδικοι. Και μου φαινεται λογικο, να συμβαινει.Γιατι ειναι ανθρωποι κ οχι θεοι. Προσωπικά εχω μεγαλύτερες απαιτήσεις απο καποιες κατηγοριες επαγγελμάτων οπως ειναι οι γιατροι, ψυχοθεραπευτες, ψυχιατροι.
Οσο για το οτι ολοι προσπαθουν να καταλαβουν τον αλλο,διατηρώ σοβαρες επιφυλάξεις. Λες \"εκτος αν ζουν μόνοι τους\". Μα έτσι δεν ειναι? μονοι τους ζουν, το \"εγω\" τους υπερισχύει δραματικά!
καταλαβαινω πως εννοεις οτι ολοι προσπαθουν να ερμηνευσουν τον αλλον....σ αυτο συμφωνω. Ο τροπος ειναι ομως μπορει να ναι εντελώς διαφορετικος, όπως κ η διάθεση με την οποία γίνεται αυτη η \"ερμηνεια\".
Δεν θα προσπαθησω να σε \"πεισω\" οτι και αυτοι κατα καποιο τροπο προσπαθουν να καταλαβουν...παντως και εγω εκνευριζομαι με αυτην την κατηγορια ανθρωπων...οπως οι περισσοτεροι...πλακα εχει οταν συναντιουνται δυο ανθρωποι της \"κατηγοριας\" αυτης lol....αν ειναι και ευεξαπτοι τοτε τα πραγματα δεν πανε καλα.
ναι, Keep...κατάλαβα πως το εννοεις λιγο καθυστερήμενα!
δεν την καταλαβαινω αυτη την εμμονη να καταλαβεις καποιος (οι) καποιον αλλον....
εμενα τουλαχιστον αυτο μου φαινεται σαν βιασμος της προσωπικοτητας.
Οταν παιζει μια τετοια προσεγγιση τα πραγματα ειναι πολυ απλα, τα λογια σταματουν και αρχιζουν να μιλουν τα σωματα. Εκει αν θελει καποιος να καταλαβει, καταλαβαινει τα παντα.
Quote:
ναι, Keep...κατάλαβα πως το εννοεις λιγο καθυστερήμενα!
Εγω παλι δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα:P
lolQuote:
Originally posted by keep_walking
Εγω παλι δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα:P
αν δε το πεις χαθηκε
είναι η άλλη όψη
Αυτό που θέλω να πώ είναι πως απο τη στιγμή που μας δωθήκανε στόμα για να μιλάμε (και χέρια για να γράφουμε) καλά κάνουμε και μιλάμε.
Παντως οταν δυο ανθρωποι πραγματιά επικοινωνούν , ακόμα και αν έχουν διαφορετικές απόψεις, για εμένα γίνεται κάτι \'\'μαγικό\'\' (εννοώντας οτι μου αρέσει πολύ) !
Πιστευω οτι είναι δυνατή η επικοινωνία αλλα δύσκολη !