Quote:
Originally posted by magda-ps.
Εγώ παιδιά νομίζω ότι η σωματική βία είναι ότι χειρότερο, αν και έχω υποστεί και τα δυο είδη. Με τη σωματική βία χάνεις την κυριαρχία του εαυτού σου. Χάνεις το \"εγώ\" σου. Δεν είσαι ποτέ πια ο ίδιος άνθρωπος. Πολλές φορές η μάνα μου πάει να με χαιδέψει και τρομάζω. Αυτό με τη λεκτική βία δεν το πάθαινα. Απλά, δεν μισώ πλέον το άτομο που μου ασκούσε βία. Απλά το λυπάμαι που έφτασε σε τέτοιο σημείο. Όσο για μένα, δεν νομίζω ποτέ να είμαι όπως πριν. Έχασα μεγάλο κομμάτι από τον αυθορμητισμό μου και νιώθω ενοχές με το παραμικρό, κάτι που δεν το είχα. Προφανώς φοβάμαι την \"τιμωρία\".
Quote:
Originally posted by magda-ps.
ο πρώην συντροφός μου μου ασκούσε βία. Και μάλιστα, όταν κάποιοι αμφιβάλουν αν τον άφησα πίσω, θυμώνω, θυμώνω πολύ. :mad:
Αλλά αυτό είναι, όταν το φανερώνεις, σε περνάνε και για βλάκα. Εγώ νόμιζα που το είπα φανερά ότι θα βοηθούσα κι άλλες γυναίκες στο περιβάλλον μου να φανερώσουν παρόμοια κατάσταση, αλλά μάλλον ειρωνία έφαγα περισσότερο. Λίγοι άνθρωποι μου συμπαραστάθηκαν.
Εγω το θεωρώ σημαντικό το οτι το φανερώνεις ! Θα σε βοηθήσει να το ξεπεράσεις ! Απλα προσπάθησε να μην ενοχοποιείς τον εαυτό σου για την συμπεριφορά αυτή του συντρόφου σου ! Δεν την άξιζες αυτή τη μεταχείρηση ! Θυμωσε με τις πράξεις του και οχι με τον ίδιο ! Προφανώς και ο ίδιος είχε προβλήματα για να φτάσει σε αυτό το σημείο ! Αλλα υπευθυνος είναι μόνο ο εαυτός του για να τα λύσει ! Οχι εσυ !