Originally Posted by
καθευτης
66 είναι μεγάλη η ιστορία μου με την ηρωίνη... να σου πω καταρχάς πως έχω υπάρξει καθαρή για 7-8 χρόνια περίπου και υποτροπίασα ξανα πριν από 3. Εκανα 2 χρόνια χρήση, είχα κόψει για ένα χρόνο... στον οποίο το μόνο που κατάφερα ήταν να μην πίνω, δεν άλλαξα κάτι ουσιαστικό εννοώ και πριν κάνα δίμηνο περίπου κάνω ξανά καθημερινή χρήση... Τώρα την τελευταία βδομάδα έχω αρχίσει να το ψιλοπαλεύω μία πίνω μία δεν πίνω... με αποτέλεσμα να είμαι μέρα παρά μέρα με στερητικά... Μεγαλύτερη βλακεία δηλαδή δεν έχει... Θέμα χρόνου όμως είναι να σταματήσω και το ξέρω... Το θέμα είναι να καταφέρω να κάνω κάτι ουσιαστκό αυτη την φορά, ώστε να μην ξαναλέω σε 6 ή 12 μήνες τα ίδια... Όσο για το χάλι που λες... δεν θυμάμαι ακριβώς τι είχα πει τώρα αλλά η κατάσταση που σε φέρνει η ηρωίνη, όπως και άλλα πράγματα, η φτώχεια, η αρρώστειες, η μοναξιά, είναι χάλι.. και δεν το λέω για να υποτιμήσω την κατάσταση η τον εαυτό μου.. αλλά καλώς ή κακώς είναι χάλι... Δεν είναι κακό να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους... κακό είναι να μην αλλάζουμε αυτά που μας χαλάνε ή να μιλάμε κακοπροαίρετα... και δεν νομίζω να είχα τέτοια διάθεση... Σ' ευχαριστώ πάντως για την κατανόηση και τη στήριξη...
Μπεταγκλες είχα πάει στο 18ανω τον Σεπτέμβριο για να παρακολούθησω το ανοιχτό πρόγραμμα και με είχαν παραπέμψει στο κλειστό, στο οποίο δεν σκέφτομαι για κανέναν λόγο να πάω... Καταρχάς δεν θέλω με τίποτα να το μάθει η μάνα μου, οπότε δεν μπορώ να πάω... και για άλλους λόγους βέβαια. Θα ήθελα πολύ να πήγαινα στο ανοιχτό, αλλά δεν έχω αλλάξει τα δεδομένα ώστε να με πάρουν... το μόνο που έχει αλλάξει είναι πως τον Σεπτέμβρη έκανα χρήση μία φορά στις 10 μέρες, ενώ τώρα το έχω σκίσει...
Μυσπ όπως σου είπα για να εξαρτηθείς σωματικά είναι αρκετές 15-20 μέρες χρήσης... Αν όμως είσαι σε υποτροπή μία φορά είναι αρκετή για να κολλήσεις μιας και το μεγαλύτερο κομμάτι της εξάρτησης είναι το ψυχολογικό... κι όσοι υποτροπιάζουν είναι πιο εύκολο να εξαρτηθούν σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα... Τώρα το πόσο "απεγνωσμένα" ψάχνει ο καθένας τρόπο να κάνει χρήση, είναι και πολύ θέμα ατόμου... Έχω γνωρίσει άτομα, τόσο ακέραια, κι ας ήταν φουλ εξαρτημένα που αν μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα.. Βέβαια αυτό είναι πολυ σπάνιο και για να ακριβολογώ μόνο ένα τέτοιο άτομο ξέρω...
Σας ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον σας!!
Όταν καταφέρω να κλείσω πενθήμερο χωρίς χρήση θα ξαναγράψω... γιατί δεν έχει νόημα για μένα τα ίδια και τα ίδια... όποια συμβουλή όμως από σας είναι καλοδεχούμενη.