Originally Posted by
marina38
Νομίζω ασπρο μαυρο ότι το πιο βασικό είναι να ξεκαθαρίσεις ποιος είσαι, πώς προτιμάς να ζεις και να το διεκδικήσεις αυτό. Είτε με την τωρινή σου σχέση, είτε με κάποια επόμενη.
Είναι πιστεύω σημαντικά και τα δύο παρακάτω:
1. να μπορούμε να είμαστε αυθεντικοί και ‘ολόκληροι’ μέσα στις ερωτικές-συντροφικές μας σχέσεις (όπως και στις στενές φιλίες) και
2. να αφήνουμε και στον άλλον την ελευθερία της επιλογής.
Στη δική σας σχέση φαίνεται να μην υπήρχε κανένα από τα δύο, καθώς προϋποθέτουν ειλικρίνεια και γνώση.
Θα συμφωνήσω με το πιο πάνω μήνυμα (#47) που λέει στην ουσία ότι τα κίνητρα σου ήταν μάλλον εγωιστικά, παρά από αγάπη. Κι αυτό βέβαια ανθρώπινο είναι και κατανοώ πόσο δύσκολο είναι να πούμε μερικές αλήθειες, αλλά…. εδώ μιλάμε για κάτι που φαίνεται να είναι ο πυρήνας της προσωπικότητας σου. Και όχι για κάτι περαστικό, περιστασιακό, περιφερειακό, δοκιμαστικό, ασήμαντο. Νομίζω ότι η κοπέλα σου είναι πολύ μακριά από το να κατανοήσει τι ακριβώς σημαίνει όλο αυτό (και πολύ περισσότερο να αποδεχτεί ή να συμμετέχει). Μην την πιέζεις, γιατί της στέρησες σημαντικότατες γνώσεις κι ευκαιρίες.
Επειδή ανέφερες πως διαβάσατε το θέμα ‘αμφιφυλοφιλία στο γάμο’, εκεί ήταν μια μάλλον ξεκάθαρη περίπτωση παρενδυσίας, που δεν έχει σχέση με αμφιφυλοφιλία. Τον τίτλο τον είχε βάλει μόνη της η γυναίκα του ζεύγους, που αναρωτιόταν. Ενώ εδώ, μιλάτε κι οι δυο σας ξεκάθαρα όχι απλά για αμφι προσανατολισμό, αλλά μάλιστα στην αρχή η φίλη σου μας έγραψε ότι ‘νιώθεις γυναίκα’...
Κι έρχεσαι και λες ότι αυτό ‘δεν θα ξαναγίνει’ και ο λόγος είναι ότι…. μπορεί να έχει εκείνη το ρόλο του άντρα…. Μα, βλέπεις να το θέλει? Και εσύ, αυτό είναι που πράγματι θέλεις? Και εντέλει πας και να την χειριστείς θεωρητικολογώντας για το…. ποια είναι η διαφορά του να πηγαίνει ο σύντροφος σου με άντρα αντί με γυναίκα...
Αν και γενικά είμαι υπέρ των συζητήσεων και κατά των προτροπών ‘χωρίστε’, νομίζω πως θα έκανε καλό και στους δυο σας να απομακρυνθείτε για ένα διάστημα. Ξέρω στον περίγυρο μου ζευγάρια που λειτουργούν μια χαρά με τον έναν ή και τους δύο αμφί. Ξέρω όμως πολύ περισσότερους που δυστυχούν γιατί ξεκινούν είτε με μακροχρόνιο ψέμα, είτε με διαστρέβλωση της πραγματικότητας.