Τότε γιατί δεν θέλεις να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού οταν αυτή σου το ζητάει ?
Εσυ δεν είπες οτι αυτή αποφασίζει και εσύ εκτελείς ?
Εσύ δεν είπες οτι αυτές τις δουλειές τις θεωρείς γυναικείες και δεν θέλεις να απαιτεί την βοήθεια σου ?
Printable View
Τότε γιατί δεν θέλεις να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού οταν αυτή σου το ζητάει ?
Εσυ δεν είπες οτι αυτή αποφασίζει και εσύ εκτελείς ?
Εσύ δεν είπες οτι αυτές τις δουλειές τις θεωρείς γυναικείες και δεν θέλεις να απαιτεί την βοήθεια σου ?
Εχεις σκεφτεί γιατί αυτό που κάνεις σ ευχαριστεί απόλυτα?
Δε θα ήθελες να συμβαίνει που και που το αντίθετο? Να παίρνεις και συ δηλαδή?
Αν παίρνεις από τη κοπέλα, τι είναι αυτό που παίρνεις? Ευγνωμοσύνη? Αγάπη?
Αν είσαι πλασμένος σ αυτή τη ζωή για να δίνεις μόνο χωρίς να ζητάς ανταπόδωση, αυτό συμβαίνει μόνο σε ερωτικές σχέσεις η και σε φίλους?
Το κίνητρο σου ειναι να βλέπεις τους ανθρώπους που σχετίζεσαι ευτυχισμένους η καλύπτεις κάποια εσωτερική αναγκη σου να βλέπεις τον εαυτό σου σα δημιουργό της ευτυχίας τους?
Παραπλανητικη ερωτηση γιατι ολα τα κανουμε για τον εαυτο μας ασχετα αν μερικες φορες δεν φαινεται ετσι...σιγουρα προκειται για αναγκη του εαυτου μας.Quote:
Το κίνητρο σου ειναι να βλέπεις τους ανθρώπους που σχετίζεσαι ευτυχισμένους η καλύπτεις κάποια εσωτερική αναγκη σου να βλέπεις τον εαυτό σου σα δημιουργό της ευτυχίας τους?
Κλειώ έχεις χάσει τελείως τον προσανατολισμό σου στο θέμα της αγάπης. Αν πιστεύεις ότι θα ευτυχήσεις επειδή θα βρεις κάποιον να σου κάνει τις δουλειές του σπιτιού, τότε κάνεις τρομερό λάθος. Γιατί βλέπω ότι αυτό είναι η πρώτη σου προτεραιότητα σε μια σχέση. Και δεν είπα ποτέ ότι δεν θα κάνω δουλειές του σπιτιού αν και τις θεωρώ γυναικείες.
Εννοείται ότι θέλω και εγώ να με αγαπάνε αλλά όχι στον βαθμό που θέλω να αγαπάω εγώ. Αυτό που παίρνω από την κοπέλα είναι χαρά όταν την βλέπω ευτυχισμένη. Όλα αυτά αφορούν καθαρά τις σχέσεις μου. Όσο αφορά το κίνητρο ξέρω πως αυτό το πράγμα με γεμίζει
Εγώ θα διακυνδυνεύσω να σου πω κάτι MANTHES χωρίς να είμαι ειδήμων.
Κάθε συμπεριφορά μας που μας κάνει να νοιώθουμε καλα μέσα μας δεν μπορεί να είναι λάθος.
Αν λοιπόν δε νοιώθεις πως όταν τελειώνει κάτι πως αυτός που το τελειωσε ηταν αχαριστος, τότε δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα
Φώτη δεν έχω χάσει τον προσανατολισμό μου στο θέμα της αγάπης .
Εφερα αυτό το παράδειγμα διότι είναι το μόνο παράδειγμα που έχω απο εσένα, με βάση όσα έχεις πει .
Εσυ είπες τα παραπάνω και εγώ στα παραπάνω βλέπω αντίφαση !
Εσυ λες οτι θέλεις να λεει και να εκτελείς και εσύ λες οτι δεν θέλεις να απαιτει απο εσένα να κάνεις δουλειές .
Εγω βλέπω αντίφαση σε αυτά .
Κουράστηκα να σου λέω τα ίδια πράγματα για το θέμα της δουλειάς. Δυστυχώς για σένα το έχεις πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου. Στις δουλειές θα την βοηθάω. Απλά προτιμώ να το ζητάει με γλυκό τρόπο αντί να το απαιτεί.
Δεν είναι τώρα οι δουλειές το θέμα μας Φώτη , είναι απλά το μόνο στοιχείο που έχω .
Αναρρωτιέμαι αν πραγματικά καταλαβαίνεις αυτό που ζητάς .................
αυτή να αποφασίζει και εγω να εκτελώ !
Και αυτό που θέλω να πω είναι οτι αυτό που ζητάς, αυτό θα λάβεις !
Θα σου άρεσε μια γυναίκα που δεν θα λάμβανε την γνώμη σου υπόψη ? Εσυ δεν έχεις \'\'θέλω\'\' και προτιμήσεις ? Δεν υπάρχουν πράγματα που θέλεις να τα αποφασίσεις για τον εαυτό σου ?
Θέλεις να έρχεται στο σπίτι και να σου λέει : \'\'Αγάπη μου , θα καθαρίσεις το σπίτι , θα μαγειρέψεις, θα πας το αυτοκίνητο στο συνεργείο, θα μου κάνεις μασάζ, θα μου πλύνεις τα δόντια και το βράδυ θα πάμε να δούμε όπερα και θα πληρώσεις 300?\'\' ????????????
Το έκανα λίγο υπερβολικό , αλλα κάπου θα βάζεις και εσύ τα όρια σου ! Δεν τα βάζεις καθόλου ?
Δεν χρειαζεται να βαλεις ορια αν υπαρχει αλληλοκατανοηση...σιγουρα ορια υπαρχουν αλλα δεν χρειαζεται καν να τα σκεφτεις αν υπαρχει αυτο.
Αν ολα πανε μια χαρα συνεχισε ετσι Φωτη.
Από την αρχή αναφέρω τον σεβασμό. Αν με σέβεται δεν θα φέρεται έτσι. Θα εκτιμάει ότι την λατρεύω και δεν θα απαιτεί κάτι από την στιγμή που ξέρει ότι έτσι και αλλιώς θα το κάνω
man,
πολύ κανονική μου ακούγεται η ανάγκη σου να είσαι ο πραγματικός σου εαυτός. Καμμιά φορά όμως χρειάζεται να είμαστε φειδωλοί σε αυτά που δίνουμε στους άλλους, πολύ απλά γιατί ίσως και εκείνοι να μην γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν ακόμα.
Αν απέναντί σου είχες εμένα στα 38, θα ήξερα πως να σου δείξω τί να μου δίνεις, πότε να μου το δίνεις, θα σε ενθάρρυνα να δώσεις κι άλλο από τα καλά σου και θα σε βοηθούσα (αν αυτό εξυπηρετούσε τη σχέση) να περιορίσεις τα αρνητικά, γιατί θα ήξερα ποιά είναι αυτά και που θα μας οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια.
Όμως, απέναντί σου είναι μια κοπέλα στα 20, που απλά ρουφάει οτι της δίνεις, χωρίς να ξέρει που να βάλει μία άνω τελεία. Λογικό. Δεν είσαι υπεύθυνος να μην δίνεις ανεξέλεγκτα μέχρι να αποκρυσταλλώσει άποψη για το τί θέλει ουσιαστικά? Και υπεύθυνος δεν καθίστασαι επειδή είσαι 31, αλλά γιατί εντόπισες΄κάτι, και το αναλύεις για να φτάσεις πιό κοντά στο ποιός είσαι.
Μη βιάζεσαι, λοιπόν.
manthess, θεωρεις οτι το συνωνυμο του λατρευω,αγαπώ, ερωτεύομαι τρελα ειναι κανω οτι θέλει ή οτι μου ζητήσει ο άλλος? χωρίς ορια?
Ας πάρω παράδειγμα τη δική μου σχέση . Οταν γνωριστήκαμε , ως διαφορετικοί άνθρωποι , πληγώναμε ο ένας τον άλλον κάποιες φορές , γιατί δεν καταλάβαινε ο ένας τον άλλον . Τον εαυτό μας ξέραμε και με βάση τον εαυτό μας λειτουργούσαμε . (πάντα με καλή διάθεση, αλλα δεν αρκούσε) Γνωριστήκαμε λοιπον, και είδαμε οτι δεν είμαστε ίδιοι . Κατανοήσαμε ο ένας τις επιθυμίες του άλλου και βρήκαμε τρόπους ώστε να είμαστε και οι δύο ικανοποιημένοι , αφού υπάρχει σεβασμός στην διαφορετικότητα του καθενός .Quote:
Originally posted by keep_walking
Δεν χρειαζεται να βαλεις ορια αν υπαρχει αλληλοκατανοηση...σιγουρα ορια υπαρχουν αλλα δεν χρειαζεται καν να τα σκεφτεις αν υπαρχει αυτο.
Αν ολα πανε μια χαρα συνεχισε ετσι Φωτη.
(Υπάρχουν φυσικά και πολλά κοινά που μας έφεραν αρχικά κοντά και εξακολουθούν να μας κρατούν μαζί)
Αυτο που θέλω να πω είναι , οτι αν κάποιος λέει : Εγω δεν έχω \'\'θέλω\'\' και επιθυμίες, θέλω να ζω μέσα απο εσένα , εσύ αποφασίζεις και εγώ εκτελώ ........................ ενδεχομένως να περιμένει απο τον άλλον να σεβαστεί πράγματα τα οποια ο ίδιος δεν έχει εκφράσει . Σε αυτήν την περίπτωση νιώθει οτι δεν τον σέβονται , ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος δεν είναι ξεκάθαρος .
Με άλλα λόγια ,
μην περιμένεις να σεβαστεί κάτι που δεν έχεις εκφάσει .
Αν της δίνεις το ελευθερο να σε κάνει οτι θέλει , μην γκρινιάζεις για το οτι το κάνει .
Σεβασμός σημαίνει σέβομαι τα όρια που έχει θέσει ο αλλος , σέβομαι το οτι είναι διαφορετικός, σέβομαι οτι έχει διαφορετικά θέλω ...............
Τι ακριβώς περιμένεις να σεβαστεί ?
...ευτυχώς η αγαπημένη μου λέξη \"όρια\" αποκαταστάθηκε..:cool:
Παντως αν υποθέσουμε οτι ο άλλος μου λέει , \'\'θέλω να λες και να εκτελώ\'\', δεν λέω θα μου είναι χρήσιμος σε πολλά ............................ αλλα θα μου άρεσε ?
Προφανώς ο καθένας μας κάνει και χατίρια στη σχέση του, αλλα ενω μάλλον είμαι δυναμική και θέλω να περναει το δικό μου αρκετές φορές, δεν θέλω ενα συντροφο που απλά εκτελεί .
Δεν έχει γούστο αν ο άλλος δεν έχει δική του προσωπικότητα ! Και τα πράγματα που πρέπει να σεβαστώ ως διαφορετικά στον συντροφό μου, μου αρέσει που υπάρχουν , αν και εκνευρίζομαι οταν μου λέει οτι δεν του αρέσει το θέατρο και πρέπει να ψάχνω για παρέα :D:D:D:D
Reina εσένα θα σου άρεσε ενας τυπάς που θα έλεγε \'\' πες το και έγινε \'\' ???????
Και δεν εννοώ κάποια χατίρια που όλοι κάνουμε στην σχέση , αλλα αυτήν την ολοκληρωτική παράδοση \'\' Θα κάνουμε οτι θες εσύ και εγω ζω μόνο για εσένα και δεν θέλω τίποτα άλλο \'\'
Εμένα αυτό για σκυλάκι μου κάνει και όχι για άντρα .
Αν και θα ήμουν καχύποπτη για το αν το εννοούσε πραγματικά .
Ασε που θα φοβόμουνα οτι απλά θα είναι δικαιολογία ενός χειρισμού ...........
Quote:
Originally posted by Kleiw
Reina εσένα θα σου άρεσε ενας τυπάς που θα έλεγε \'\' πες το και έγινε \'\' ???????
ναι, αρκεί να μ\'έπιανε απ\'το μαλλί.. το κοντράστ θα με άφηνε άφωνη...:P
να σου πω απα πανω και με το ζμπαθειο....
σου ειναι τοσο δυσκολο να γραψεις ενα συνολικο ποστ και καθε διλεπτο κοπανας και απο ενα??
δηλάδη στην τελικη δεν μπορει να καταλαβει κανεις τι θελει να πει ο ποιητης....
Quote:
σοβαρά τώρα.
Αυτό που εγώ επιζητώ τη δεδομένη στιγμή είναι ένας άντρας που θα μπορούσε να προσφέρει- άρα το \"πες το κι έγινε\" θα έπρεπε να υποστηρίζεται κιόλας με πράξεις.
Αν συνέχιζε με εκδηλώσεις θαυμασμού και αγάπης χωρίς να φοβάται ότι θα:
κολλήσω/κολλήσει,
γελάσω μαζί του
τον περάσω για καραγκιόζη
από ανάγκη γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς
πολύ πιθανόν να του έκανα και πρόταση γάμου (αν δεν είχε προλάβει)
-αν όμως τη δεύτερη μέρα γάμου έκλαιγε και μου έλεγε σ\'άγαπώ, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, μη βγεις για καφέ κάτσε εδώ που είμαστε καλά,
τον χώρισα λαίμαι. ΧΤΕΣ.
όλα θέλουν μέτρο
Quote:
Originally posted by krino
να σου πω απα πανω και με το ζμπαθειο....
σου ειναι τοσο δυσκολο να γραψεις ενα συνολικο ποστ και καθε διλεπτο κοπανας και απο ενα??
δηλάδη στην τελικη δεν μπορει να καταλαβει κανεις τι θελει να πει ο ποιητης....
εγώ?:o
εσενα σε εχω για αλλες δουλειες....
αρκει να εχεις μακρυ μαλλι και τα υπολοιπα θα τα βρουμε.
:cool:
Quote:
εσενα σε εχω για αλλες δουλειες....
αρκει να εχεις μακρυ μαλλι και τα υπολοιπα θα τα βρουμε.
:cool:
χαχαχχα... δεν σφουγγαρίζω με το μαλλί, τέλος.:P
για εμένα λέει ........
Εχω και ελαττώματα krino ! Να ήταν μόνο αυτα, καλα θα ήταν !
Ε, μην αρχίσετε πάλι !
Αλλο είναι το θέμα μας ...............
Γράψε βρε krino καμια άποψη και ασε το φλερτ ............. η γυναίκα είναι δικιά σου !
Quote:
η γυναίκα είναι δικιά σου !
αμήν.
τα ελαττωματα σου δεν με ενοχλουν, μονο αυτα που βλεπω στο φορουμ λεω.
Quote:
Originally posted by Reina
Quote:
αμήν.
αμαν!
Quote:
Quote:
Quote:
αμήν.
αμαν!
:P
με την ευχή μου .........Quote:
Quote:
αμήν.
να πάμε και παρακάτω ..........
το ειπα εγω , πάει το θέμα ..............
αντε γεια !
εμ.. τί τις θες τις υποδείξεις κλειώ μου...
γειά:)
Μάνθες, νομίζω οτι εσύ προσφέρεις λατρεία και σαν αντάλλαγμα ζητάς σεβασμό. Λατρεία νομίζω έχω καταλάβει τι σημαίνει: όλα αυτά που κάνεις για να είναι εκείνη ευτυχισμένη. Ο σεβασμός όμως τι ακριβώς είναι? Τι ζητάς δηλαδή από κείνη?Quote:
Originally posted by MANTHES
Όταν εγώ λατρεύω μια γυναίκα δεν είναι λογικό να περιμένω να με σέβεται;
Να με αγαπάει, να μου φέρεται με σωστό τρόπο μπροστά σε άλλα άτομα. Π.χ. Αν και θα με κάνει ότι θέλει να μην το βγάζει αυτό προς τα έξω. Να μένει μεταξύ μας. Αν θελήσω να κάνω κάτι για μένα να μην απαιτήσει να κάνω κάτι άλλο. Αν το απαιτήσει θα το κάνω. Αλλά το θέμα είναι να σεβαστεί την επιθυμία μου. Και από εκεί και πέρα ότι θα θέλει εκείνη.
Έχετε δηλαδή υπογράψει ένα μυστικό συμβόλαιο που λέει: Εσύ να κάνεις ο, τι θέλει εκείνη για να είναι ευτυχισμένη.Quote:
Να με αγαπάει, να μου φέρεται με σωστό τρόπο μπροστά σε άλλα άτομα. Π.χ. Αν και θα με κάνει ότι θέλει να μην το βγάζει αυτό προς τα έξω. Να μένει μεταξύ μας. Αν θελήσω να κάνω κάτι για μένα να μην απαιτήσει να κάνω κάτι άλλο. Αν το απαιτήσει θα το κάνω. Αλλά το θέμα είναι να σεβαστεί την επιθυμία μου. Και από εκεί και πέρα ότι θα θέλει εκείνη.
Εκείνη 1)Να μην κάνει βούκινο αυτό που κάνεις εσύ.
2)Όταν εσύ θελήσεις να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, να σου επιτρέπει να το κάνεις. Είναι πολύ ξεκάθαρο και στους δυο οτι αν απαιτήσει να μην το κάνεις, εσύ δεν θα το κάνεις. Αλλά για σένα είναι σημαντικό να σου επιτρέψει να το κάνεις, αφού το θέλεις.
3)Να σε αγαπάει και να σου φέρεται όμορφα μπροστά σε άλλους.
Αυτό συμβαίνει? Κι αν είναι έτσι έχεις σιγουρευτεί οτι εκείνη γνωρίζει τους όρους που θα ήθελες να τηρήσει?
Ακριβώς αυτά. Τα έχουμε συζητήσει. Και όσο θέλω εγώ να γίνονται έτσι τα πράγματα άλλο τόσο και ίσως και περισσότερο θέλει και η ίδια. Εξάλλου όλα αυτά είναι ο λόγος που με θέλει πολύ. Και φυσικά την τρελαίνει το ότι είμαι υπερβολικά κολλημένος μαζί της
Αν θέλεις την γνώμη μου, μια χαρά σας βρίσκω. Τα μιλήσατε και τα συμφωνήσατε και περνάτε και οι δυο μια χαρά.
Απο κει και πέρα, υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί στο σκηνικό?
Για ποιό λόγο ξεκίνησες αυτό το ποστ?
Έχω γράψει από την αρχή τον λόγο που ξεκίνησα αυτό το τόπικ. Απλά έχω περιέργεια να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω σχετικά με την εξαρτητική προσωπικότητα. Δεν με απασχολεί κάτι από την στιγμή που έχω βρει κοπέλα που θέλει ακριβώς όλα αυτά που αρέσουν και σε μέναQuote:
ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.