Ιακωβε μου,οσο δυσκολο και αν σου ειναι να το πιστεψεις,ΟΝΤΩΣ εχεις προβλημα,και πρεπει να εμπιστευτεις τους γιατρους σου.
Και μην ακους τι σου γραφουν εδω,γιατι οι περισσοτεροι αν κρινω απο τις απαντησεις που σου εδωσαν,πασχουν απο το ιδιο.
Printable View
Συμφωνώ απόλυτα με τον αλαφροίσκιωτο. Εδω μόνο νέες εμμονές μπορείς να αποκτήσεις. Μην σταματάς τα φάρμακα γιατι κουράζεις και τον οργανισμό σου με αυτά τα on/off
καποιοι πιστευαν καποτε ότι η γη είναι επιπεδη.. τελικα είναι στρογγυλη! καποιοι πιστευαν ότι δεν γυριζει.. τελικα γυριζει! καποιοι εκαιγαν ανθρώπους για μαγια!! 2 δις κοσμος πιστευει ότι μια παρθενα γεννησε και ενας νεκρος ανστηθηκε... ΑΛΗΘΕΙΑ ολοι αυτοι από τι πασχουν??
ισως καποια μερα η σημερινη ασθενεια που λεγετε σχιζοφρενεια που κανεις δεν ξερει που οφειλετε αποδειχτεί ότι τελικα δεν είναι ασθενεια αλλα κατι άλλο!!!
Εχουμε αναγκοι ολοι να μαστε τυπικα υγειης.Μεγαλε την πατησες.Ολα αυτα τα συμτωματα που εχεις αμα παρεις ψυχοφαρμακα σε 1 μηνα θα φυγουν.
Νομίζω ότι περισσότερο μπερδεύουμε τον kavkaz παρά τον βοηθάμε σε κάτι.Η ψύχωση είναι ασθένεια και τπτ άλλο.Είναι ασθένεια γιατί υποφέρεις και δεν μπορείς να είσαι λειτουργικός.Ίσως είναι μια ακραία μορφής άμυνας σε ακραίες συνθήκες μετά από τραύμα και στρες.Στην περίπτωση του φίλου μας πιθανόν να είναι από τη χρήση ναρκωτικών.
@kavkaz το ότι μπορείς και γράφεις ακόμα παρά τα συμπτώματα είναι θετικό.Θα σε ρωτήσω κάτι,πως πιστεύεις πως είναι η λειτουργικότητά σου;;Η ποιότητα ζωής σου αυτή τη στιγμή;;Βγαίνεις έξω;;Έχεις δουλειά;;Μπορείς να μαγειρέψεις;;Κάνεις μπάνιο;;
Η απάντηση σε όλα αυτά ίσως είναι αρνητική.Ξέρεις γιατί;;Δεν είναι ότι είσαι ανίκανος,αλλά γιατί το μυαλό σου πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια.Και όχι δεν είναι συνωμοσία όλα αυτά τα φάρμακα.Είναι η ασθένεια που σε κάνει να πιστεύεις αυτό το πράγμα.Και εγώ πίστευα ότι όλη μου η οικογένεια κ ο κόσμος είναι εναντίον μου.Δεν ήταν έτσι!!Δεν μπορούν να σου διαβάσουν τη σκέψη πίστεψέ με..αν θες να το εξακριβώσεις ρώτα κάποιον ''τι σκέφτηκα αυτή τη στιγμή'' το πιθανότερο είναι να σου απαντήσει που θες να ξέρω ρε φίλε;;
Είναι βασανιστικά συμπτώματα που χωρίς φάρμακα δεν αντιμετωπίζεται.Πίστεψέ με.!!Δεν είναι θέμα θέλησης!!Δεν μπορείς να διώξεις αυτές τις σκέψεις με τη θέληση όπως είπε μια κοπέλα πιο πάνω και να είσαι cool.Mονος σου παρατήρησες τα συμπτώματα της αβουλισίας κ της αλογίας.
Μη ταλαιπωρείσαι άλλο.Ενημέρωσε τον γιατρό σου και για το ότι έπαιρνες ναρκωτικά και ξανά επέστρεψε στην αγωγή σου γιατί όσο το αφήνεις θα είναι χειρότερα για την πρόγνωση.
Εκεινοι που λέγαν για την γη,απλά δεν ξέραν γιατί δεν μπορούσαν να το μελετήσουν.Η επιστήμη μετά απο χιλιάδες χρόνια προχώρησε.Γίναν έρευνες,μελέτες.Η γή είναι στρόγγυλη και η παρανοικη ψυχωση ασθένεια τελικά.Και για το πρώτο υπάρχουν φωτογραφίες και για όλες τις ασθένειες που ξέρουμε υπάρχουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια/δισεκατομμύρια που έχουν νοσήσει/θεραπευτεί πριν τις διδάξουν στους γιατρούς που σε κουράρουν.Μην μπερδεύεις την θρησκεία με την επιστήμη.Στην επιστήμη χωρίς απόδειξη δεν υφίσταται τίποτα.Κι παρά τις αποδείξεις κάθε μέρα νεοι επιστήμονες κάνουν έρευνα για να ανατρέψουν τα αποδεδειγμένα.Καλώς ή κακώς στην Ιατρική πολύ λίγα ανατράπηκαν,η ουσιαστική πρόοδος ήταν στις θεραπείες.Αυτες που πολύ κόσμος δεν θέλει να κάνει και αμφισβητούμε...
@serios στην περιπτωσή της παρανοικης ψυχωσης που εχει ο kavkaz,δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν στο πει.Δηλαδή δεν είναι επιθετικός,επικίνδυνος,να μην μπορεί να επικοινωνήσει.Απλά έχει κάποιες "ιδέες" που του κολλάνε στο μυαλό.Μπορεί να κάνει τα πάντα.Το πρόβλημα είναι οτι αμα δεν κάνει την θεραπεία του,θα βασανίζεται απο αυτά που νομίζει και θα είναι γενικά "διαταραγμένος".Εδώ εμείς νομίζουμε οτι το κορίτσι μας ξενοκοιτάει και τα σπάμε...φαντάσου να νομίζεις οτι σου διαβάζουν την σκέψη και υπάρχει διεθνης συνομωσια εις βαρος σου.Βασανιστικό...
Πάρε τα φάρμακα φίλε μου να απολαύσεις την ζωή.
pare ta φαρμακα γιατι ολο θα χειροτερευει η κατασταση και μαλιστα μεχρι να τα παρεις να παρακαλας στο ενδιαμεσο να μην χειροτερεψουν αποτομα.φιλικοτατα
χμμ ενδιαφερον ριξε μια ματια στην Wikipedia τι λεει για τα αιτια της σχιζεφρενειας... ΔΕΝ εχουν ιδεα τι την προκαλει!!! μετα από χιλιαδες χρονια η επιστημη οσο αφορα την ''εξερευνηση'' του εγκεφαλου βρισκεται ακομα σε νηπιακη κατασταση.
οσο για την θρησκεια.. γιατι να την αφήσω από εξω?? οσοι πιστευουν σε αυτές (θρησκείες), οσο αφορα εμενα πασχουν από μαζικη ψυχωση
Εγω αυτη τη στιγμη λεω οτι η Γη ειναι επιπεδη , ενω οι αλλοι λενε οτι ειναι στρογγυλη. Ειμαι ενας νεος Γαλιλαιος ή σφαλλω?
φυσικα και κανεις λαθος γιατι η επιστημη το εχει αποδειξει περαν πασης αμφιβολίας. ΟΣΟ αφορα την σχιζοφρενεια η επιστημη ακομα δεν εχει ιδεα τι την προκαλει... οποτε για το τι πραγματικα είναι η ψυχωση/σχιζοφρενεια ΔΕΝ εχουμε απολυτως καμια ιδεα... είναι αρρωστια του εγκεφαλου? ή είναι κατι άλλο (πχ. μη ελεγχομενη ενεργοποιηση ανενεργων νευρωνων) εικασιες κανουν οι επιστήμονες εικασιες κανουμε και εμεις...
αληθεια δεν είναι περιεργο που σχεδόν ολοι με ψυχωση εχουν τα ιδια συμπτώματα? μα ολοι!!!
Χμ οχι δεν εχουν τα ιδια συμπτωματα. Μαλιστα εαν θελανε να ειναι σωστοι θα επρεπε να χωρισουν την σχιζοφρενεια σε ουτε και εγω ξερω ποσες εκατονταδες υποκατηγοριες , αλλα τοτε θα γινονταν ολα πιο πολυπλοκα. Πηραν ενα πακετο και το ονομασαν σχιζοφρενεια.
Απο κει και περα το ερωτημα που εθεσα ειναι καθαρα φιλοσοφικο.
Ο Γαλιλαιος εμεινε στην ιστορια για παντα της ανθρωποτητας γιατι ειχε δικιο σε κατι που κανεις δεν μπορουσε να δει τον καιρο του. Αλλα ποσοι "βλεπουν" αλλα πραγματα που κανεις αλλος δεν βλεπει απο την απαρχη της ανθρωποτητας? Και μονο βασει στατιστικης οι
περισσοτεροι πρεπει να σφαλλουν και ναι υπαρχει και μερικοι που μπορει να εχουν δικιο.
Βεβαια το ζητουμενο εδω , ειναι εαν πιστευω οτι η Γη ειναι επιπεδη με γεια μου με χαρα μου , θα βγω θα πιω το καφεδακι μου , θα παω στη δουλιτσα μου , θα σαχλαμαρισω και θα ζησω ωραια και καλα. Εαν ομως πιστευω εσφαλμενα οτι ειμαι στο κεντρο μια συνομωσιας , σε ενα ματι ενος κυκλωνα τοτε υποφερω .... υποφερω πολυ και χωρις λογο.
Γνωμη μου παντα.
noumac μαλλον δεν ξέρεις τι έιναι το Wikipedia .Σε πέντε λεπτά μπορείς να το κάνεις να λέει οτι η σχιζοφρένεια είναι μάρκα jeans.Αμα οι εγκυκλοπαιδικές σου γνώσεις στηριζονται σε αυτό,τσάμπα μιλάμε σοβαρά.Ο Γαλιλαιος τον ξέρεις γιατί διατύπωσε μια θεωρία που μετά πολλά χρόνια,επαληθέυτηκε.
Ακριβώς γιατί όλοι έχουν τα ίδια συμπτώματα θεωρείται ασθένεια.Δεν κάνουν όλοι την ίδια θεραπεία.Ακόμα και να μην ξέρεις τις αιτίες που προκαλεί μια αντίδραση στον οργανισμό,οφείλεις να βρεις τρόπους να τις καταστείλεις ωστε να να έχει μια φυσιολογική ζωη ο άνθρωπος.Όταν βρεθεί η αιτία,σύντομα βρίσκεται και τρόπος προληψης.Και ειλικρινά τα λεφτά θα είναι πολλά για τις φαρμακευτικές.Τα λεφτά ειναι στην προληψη οχι στις θεραπείες.Ενα εμβολιο προληψης κοστίζει 300 ευρο και πουλιουνται 100.000 απλα σε μια μέρα να το κανουν όλοι,ενα κουτί με 30 ηρεμιστικά κοστίζει 2 ευρο και θα το πάρουν 100 ασθενεις.
Και ρωτάνε το Γαλιλαίο εσύ που είσαι ο πους της γης που στηρίζεται η γη?το υπόλοιπο είναι σόκιν
o πους ειναι το ποδι για παλιουσ
κυριε αρχιδικαστα μια που τ αναφεραμε που στηριζεται η γη; για δεινοσαυρουσ
το μήνυμα τροποποιήθηκε από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης
Συνεχή off topic μηνύματα
Η Βικιπαίδεια είναι μία διεθνής, ελεύθερου περιεχομένου, εξελισσόμενη δια συνεργασίας εγκυκλοπαίδεια, η οποία βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.wikipedia.org στο Διαδίκτυο. Γράφεται σε συνεργασία από εθελοντές με το λογισμικό wiki, κάτι που σημαίνει ότι λήμματα μπορεί να προστεθούν ή να αλλάξουν από τον καθένα.
Θεωρητικά και πρακτικά ένα αξιόλογο άρθρο στην Βικιπαίδεια και ένα άρθρο άλλης εγκυκλοπαίδειας θα χρησιμοποιούν σχεδόν τις ίδιες δευτερεύουσες πηγές. Αν ένα άρθρο της Βικιπαίδειας στηρίζεται σε ένα άρθρο άλλης εγκυκλοπαίδειας τότε αυτή η πηγή είναι τριτογενής και άρα μεγαλώνοντας την απόσταση από την αυθεντική πηγή μιας πληροφορίας, αυξάνεται η πιθανότητα λάθους.
Πηγή: wikipedia
Εγώ θα μιλούσα με ένα γιατρό για το θέμα υγειας μου.Tωρα..οσο για τις πληροφορίες που μπορεις να πάρεις απο εκει για άλλα θέματα,ναι...ο τσάβι την τελευταία φορα εφυγε απο την μπάρτσα για τον παναθηναικό και η Αλβανία φτάνει μέχρι την Λιβύη...το ειπε και ο wikipedia.
Δεν μπορεις να αλλαξεις οποιο αρθρο θες. Μερικα ειναι προστατευμενα.
Π.χ αυτο το αρθρο εχει προστασια http://en.wikipedia.org/wiki/Schizophrenia .
Δεν μπορεις να το αλλαξεις.
καλησπερα και παλι ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τις διαβασα προσεκτικα...να σας πω την αληθεια κανεις δεν καταλαβαινει οτι κατι εχω (εδω οι δικοι μου ξερουν οτι επερνα φαρμακα και δεν ξερουν τι εχω αχαχααχαχαχαχ) απλως εχω συνεχεια τετοιες ιδεες και το τελευταιο διαστημα εχω απαθεια,αβουλησια και ειμαι σε απομονωση...αλλα ρε μαγκες χωρις πλακα δεν εχουν μια λογικη αυτα που λεω? παραδειγμα χθες δεν μπορουσα να κοιμηθω και σκεφτηκα ρε φιλε οτι 2 απ τις παρενεργειες των φαρμακων ειναι η αυξηση του βαρους και η απαθεια,,τυχαιο?? επιτηδες εχουν αυτες τις παρενεργειες για να γινουμε 200 κιλα απαθεις να μην μπορουμε να αντιδρασουμε στα σατανικα τους σχεδια,επισης εχω την αισθηση οτι με παρακολουθουν απο καποιο δορυφορο και μαλιστα χωρις να κανω καθολου πλακα μπορει να παρακολουθουν και αυτα που λεω τωρα εδω και να ελεγξουν τα συναισθηματα μου η κατι τετοιο και νομιζω πως τα φαρμακα θα με σκοτωσουν,,,απλ μου ειν πιο ευκολο να πιστεψω οτι οι ''νορμαλ ανθρωποι''' ειναι απλα σε αγνοια και οτι εμεις οι ''ψυχωσικοι'' εχουμ την ικανοτητα να βλεπουμε την αληθεια οπως ειναι και μας λενε οτι ειμαστε αρρωστοι και οταν τα βρισκουν σκουρα τι κανουν???? μας προκαλουν ψευδαισθησεις για να νομιζουμε οτι ειμαστε τρελοι και να βλαπτουμε τον εαυτο μας και μας προκαλουν επισης καταθλιψη ειτε με αερια ειτε απο το φαγητο.....απλως μιλαμε για μια πολυ καλοστημενη χρονια συνομωσια ,,,πραγματικα νιωθω σαν μαριονετα
Οσο κάνεις on/off την θεραπεία σου,τόσο θα έχεις τις παρενέργειες.Οταν αρχίζεις και όταν κόβεις είναι πάντα το χειρότερο κομμάτι.Οσο για τις παρενέργειες που γράφουν στα χαρτιά των φαρμάκων τα 8/10 δεν ισχύουν.Παράδειγμα αν εγώ ειμαι γιατρός και εσύ ασθενής σε νοσηλεία και σου χορηγώ risperdal,εσύ πας και φας 2 κιλά κεράσια και σε πιάσει κόψιμο,εγώ είμαι υποχρεωμενός το περάσω στο χαρτί σου στο πρωτόκολλο και η Janssen 10 φορές πιο υποχρεωμένη να το γράψει στο χαρτί μέσα στο κουτί για να είναι καλυμμένη.Οπότε μην δίνετε τοση βάση σε αυτά.
Ναι εσενα τον μεγαλο επαναστατη βαλανε στο ματι.Βρε τι παθαμε.
ρε μαγκα τι να κανω απλως οταν κατι συμβαινει μου ρχονται τετοιες σκεψεις δεν τις ελεγχω και οσο πιο πολλες ειναι τοσο πιο πολυ τις πιστευω και ακυρωνω την κοινη λογικη μου λενε ολοι να περνω φαρμακα και λεω εγω πως να παρω τα φαρμακα την δεδομενη στιγμη οταν πιστευω οτι δεν εχω προβλημα και οτι τα συμπτωματα μου ειναι η πραγματικη αληθεια
ΡΕ ΦΙΛΕ καβκαζ με την ιδια λογικη θα επρεπε να πιστευεις οτι αν παρεις φαρμακα θα παψουν να σε παρακολουθουν,οχι οτι δλδ θα ακυρωσουν τα φαρμακα τις παρενεργιες τυχων ψυχωσης αλλα οτι με καποιο τροπο θα επαψαν πχ να σε παρακολουθουν επειδη θα επαιρνες φαρμακα.ας μην το φτασουμε εκει....δεν ειναι τελειως λαθος ο συλογισμος σου εχει μια αληθεια(αφου η πνευματικη αρρωστεια δεν πειραζει καθολου αμεσα την σωματικη) νομιζω τις ταξης του 2% αλλα απο εκει και περα παρε κανα φαρμακο γτ πολυ το φιλοσοφεις κ γτ στην βραση κολαει το σιδερο(ξερει τι λεει ο λαος)
kavkaz διαβασε μια ιστορια που βρηκα στο διαδυκτιο αν εχεις χρονο
http://babis1976.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html
ακομα και ετσι ναναι όπως και εγω πιστευω καλυτερη η αγνοια οποτε παιρνε φαρμακα εστω και μικρη δοση
στις 3 του μαρτη εχω ραντεβου με τους γιατρους και να σας πω την αληθεια φοβαμαι να παω για διαφορους λογους ,,,,ξερω πολυ καλα οτι κανουν καταγραφη και θα δουν τοι δεν συμμορφωνομαι και φοβαμαι οτι θα ασκησουν καποια επιρροη πανω μου προκαλοντας μου παλι απαθεια αλλα αυτο που φοβμαι περισσοτερο ειναι οτι ισως αυτην την φορα μου προκαλεσουν ψευδαισθησεις για να με βγαλουν απ την μεση ,,,μπορει να με κλεισουν και στο ψυχιατρειο,εκει ειμαι σιγουρος πως οντως θα με βγαλουν απ την μεση ρε παιδες φοβαμαι να τους πω τι πιστευω οτι δηλαδη και οι ιδιοι ανηκουν σε αυτην την πλεκτανη μπορει να βρουν νεες μεθοδους να μουν δινουν τα φαρμακα και σκεφτομαι πως ισως τους στελνουν σημα απο αυτα που γραφω ηδη εδω και γνωριζουν ηδη την κατασταση
Ναι είναι αλήθεια αυτό που λες για την προστασία.Κάποια δεν μπορείς να τα αλλάξεις με νόμιμο τροπο.Το συγκεκριμένο είναι σωστό,ουσιαστικά συμφωνεί με αυτά που διδάσκονται στο πανεπιστήμιο και είναι αυτά που είπα στο ποστ μου πρίν.
http://i58.tinypic.com/2cxf9z4.jpg
@kavkaz αυτή τη στιγμή ζεις μια καλοστημένη απάτη του μυαλού σου.Δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω για το αντίθετο από αυτά που πιστεύεις,δεν νομίζω να τα καταφέρω.Όλη αυτή η συνωμοσία που έχεις δημιουργήσει είναι αποτελεσμα της αρρώστειας.Πίστεψέ με δεν μπορούν οι γιατροί να διαβάσουν την σκέψη σου ούτε σε παρακολουθούν τώρα.Είμαστε πολύ ασήμαντοι.Ξέρω ότι είναι δύσκολο ως ανέφικτο να τα βγάλεις αυτά από το μυαλό σου μιας κ τώρα αυτή είναι η πραγματικότητα για σένα.Τα φάρμακα δεν δημιουργούν μια νέα πραγματικότητα απλά μας επαναφέρουν στο φυσιολογικό.Οι επαγγελματίες γιατροί να βοηθήσουν θέλουν κυρίως.Επισκέψου τον γιατρό κ μίλησέ του.
White ,τυχαινει να διορθωνω αρκετες φορες αρθρα της βικι και ξερω την διαδικασια. Εσυ εβαλες ενα print screen απο το edit , προφανως πριν το δημοσιευσεις. Αν το δημοσιευες , θα βρισκοταν καποιος να το διορθωσει/ διαγραψη και να κανει αναφορα καταχρησης.
Δεν μπορεις να τρολαρεις εκει τοσο απλα οσο το περιγραφεις , ειδικα στην αγγλικη εκδοση της wiki.
Δεν διαφωνώ σε καμιά περίπτωση.Εχουν χακάρει πάρα πολλά.Αν το έκανα save στην προκείμενη περίπτωση,θα το βλέπανε όσοι προλάβουν και μετα θα μου ερχόταν "το mail".Το point μου είναι οτι δεν ειναι έγκυρη πηγή.
Δεν προσπάθησε κανείς να πείσει τον άνθρωπο ότι δεν είναι άρρωστος όλοι τα ίδια λέμε, αυτό που του είπα είναι σύμφωνα πάντα με την αγωγή του πρώτα, είναι να μην ασχολείται δεν πρόκειται να πείσει κανέναν αλλά και ούτε να πετύχει κάτι με τις φοβίες του.
Δεν το λέει μόνο το wiki εγώ απλά ξέρω ότι στην ιατρική και ένα βήχα να έχεις σε εξετάζουν, κάνεις εξετάσεις αίματος κάποιες φορές και ο γιατρός σε ελέγχει και με το στηθοσκόπιο....
Στην περίπτωση μας η πάθηση βγαίνει μέσω DSM και μάλιστα σου συνταγογραφούν χωρίς καμία εξέταση, πόσοι από εμάς εξετάστηκαν έστω με ένα εγκεφαλογράφημα για παράδειγμα, πριν τους δοθεί η θεραπεία;
Δηλαδή πας στον γιατρό του λες έχω συνάχι βήχα πονάει ο λαιμός μου και σου δίνει την ίδια αντιβίωση που δίνει σε κάποιον για πυώδεις αμυγδαλές;
Και κάποιες εξετάσεις πάλι που υπάρχουν στο κεφάλι δεν δείχνουν την ψύχωση αλλά την σχιζοφρένεια η δε πλάκα είναι ότι τα σημεία φαίνονται ότι νοσούν γιατί δουλεύει σε μεγαλύτερο λειτουργικό ποσοστό, από το ένα τρίτο ο εγκέφαλος, κάνω λάθος, αν ναι συγνώμη για την παρανόηση γιατί πιστεύω ότι δεν κινούμε, ούτε το αισθάνομαι, όταν γυρίζει η γη, άρα για εμένα είναι ακίνητη. :)
Ειναι εγκυροτερη απο πολλα αρθρα που κυκλοφορουν στον τυπο ή και απο εντυπες εγκυκλοπεδιες , αλλα δεν ειναι ακαδημαικο περιοδικο.
Για γενικη ενημερωση ειναι μια χαρα , αν θες να εμβαθυνεις αρκετα σε καποιο θεμα θα πρεπει να ψαξεις και αλλου.
Και επειδη αρκετα σπαμαραμε το θεμα, κλεινω εδω την συζητηση.
Καλη συνεχεια.
εγω σου προτεινω να αποφυγεις πασει θυσια το ψυχιατρειο.
ο πιο σιγουρος τροπος για να το κανεις αυτο, ειναι να εισαι συνεργασιμος και να παρεις την αγωγη που θα σου προτεινει ο γιατρος σου.
ασε τις υποθεσεις και τους φοβους. μπορει να μην ισχυει τιποτε απ ολα αυτα που φοβασαι και να τα βγαζεις απ το μυαλο σου.
Η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία.Κανένα άρθρο στο ίντερνετ και καμία ανοιχτή εγκυκλοπαιδεία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εξέταση του γιατρού.Και επειδή όπως είπε ο/η betelgeuse το φλουντάραμε το θέμα με το wikipedia και ξεκίνησε απο την φράση "χμμ ενδιαφερον ριξε μια ματια στην Wikipedia"..
Ο άνθρωπος έχει πάει σε γιατρούς,εχει διάγνωση και θεραπεία στα χέρια του.Ναι μάλλον σε σε 1000 χρόνια θα αποδειχθει οτι επειδή δεν ξέρουμε την αιτία μιας ασθένειας -αλλά μονο συμπτώματα και θεραπεία- υπήρχε διεθνής συνωμοσία,οι γιατροί διαβάζαμε το μυαλό των "προικισμένων" αλλα η μυστική οργάνωση μας δεν είχε βρει τον κατάλληλο "έξυπνο",καποιο απο τα τσακάλια του φόρουμ να γράψει αυτά που θέλουμε στο wikipedia.Να πάρει ! Την κάτσαμε! Προσπάθησα να πείσω οσους περισσότερους να πάρουν τα φάρμακα αλλα τώρα ειναι πια αργά...αποκαλύφθηκαν τα παντα!
Ποια ακριβως είναι η εξεταση που κανει ο ψυχίατρος στον ασθενη για να ανακαλυψει αν πασχει από σχιζοφρενεια?? ρωταω γιατι εμενα δεν μου καναν καμια... μονος μου πριν με μπουζουριασουν καταλαβα ότι κατι δεν πηγαινε καλα και εκανα ότι εξεταση υπηρχε για τον εγκεφαλο και όλα βγηκαν μια χαρα!!! είναι καθαρα εμπειρικη η εκτιμηση από τα συμπτώματα που παρουσιαζει ο ασθενης αν πασχει από σχιζοφρενεια ή όχι... Το Wikipaidia το ανεφερα σαν μια υποτυπωδη πηγη μιας και όλα τα αρθρα που εχω διαβασει για την σχιζοφρενεια όλα λενε το ιδιο και από εγκυρες ιατρικες πηγες.
συγχωρειστε με για την αποψη μου οσοι γιατροι βρίσκεστε εδώ αλλα ο ψυχίατρος είναι ενας απλος ανθρωπος που εχει παρει ένα πτυχιο διαβαζωντας 5 βιβλια που οσο αφορα την ψυχιατρικη είναι καθαρα εμπειρικα.. προσωπικα μονος μου διαλεξα την αγωγη μου από την ερευνα ολων των φαρμακων που εκανα και μονος μου ελεγχω την δοσολογια και ειμα μια χαρα.. και το διαλεξα γιατι όπως ξαναειπα η αγνοια είναι η καλυτερη επιλογή
οσο αφορα την ερωτηση του θεματος καλο θαταν να παιρνει τα χαπια του.. γιατι ακομα και μια στο εκατομμυριο ναναι ετσι όπως τα λεει ο Kavkaz απλα δεν αξιζει τον κοπο να αναλώνεις την ζωη σου
Ρε φιλε τι θες τωρα? με ποιο δικαιωμα ερχεσαι και τσαμπουνας ενα σορο ειρωνειες? ποιο ειναι το προβλημα σου δεν καταλαβα? σχεδον ολοι οσοι απαντησαν στο παιδι του παροτρειναν να ξεκινησει φαρμακευτικη αγωγη, σε παρακαλω ανακαλεσε δεν εχεις δικαιωμα να πουλας ειρωνειες και φουμαρα εδω μεσα!.
Αυτο που η remedy κρατα.Να συνεργαστεις με τον ψυχιατρο και να παρεις την αγωγη.Μην φΑς ΚΑΝΑ ψυχιατρειο.Παθον μαθον.15 χρονια και ακομα προχωραμε δεν μας σταμαει κανεις.Στα 30 να δω πως θα με.15 ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΕΛΟΣ ΜΑΓΓΕΣ.ΣΕ Κανα αλλο αρθρο θα γραφω πιο πολλες συμβουλες εμπειρικα
Το λες και εσύ. Μόνος σου το παραδέχεσαι. Ο γιατρός διάβασε μονο πέντε βιβλία,οποτε εσύ διαβάζοντας πέντε σελίδες βγάζεις μόνο σου διάγνωση και θεραπεία. Ότι θέλεις παίρνεις όσο θέλεις όποτε θέλεις. Τέλος πάντων δεν θα μπω σε συζήτηση αν ο ψυχίατρος ξέρει περισσότερα για την ψυχική υγεία σε σύγκριση με τα άρθρα που διαβάζεις στο διαδίκτυο. Εγώ ψυχίατρος δεν ειμαι. Παρόλο που ειμαι γιατρός όταν νόσησα ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα να κάνω αυτοδιαγνωση. Πήγα σε ψυχολόγο πήγα σε ψυχίατρο και ακολούθησα ευλαβικά ότι θεραπεία πρότεινε. Ουτε στιγμή δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να ξέρω πιο πολλά από ένα ειδικό. Πως τα κατάφερες εσύ δεν ξέρω. Μαλον έχεις το χάρισμα.
@σάκη που απάντησες και που θίχτηκες εσύ;Δεν κατάλαβα. Μήπως δεν κατάλαβες τι λέω; Ναι έχει μια δόση χιούμορ αυτο που λέω αλλα δεν κατάλαβα που ακριβώς ειναι τα φούμαρα και που σε ειρωνεύτηκα.
Aστο τιποτα... εγω το πηρα στραβα...