Originally Posted by
enamelos
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Νομίζω ότι στο νέο ξεκίνημα το να θέτεις στόχους όπως τρέξιμο, γυμναστική, υγιεινή διατροφή είναι πολύ βοηθητικό. Με κάνει να αγαπάω τον εαυτό μου και να θέλω να είμαι καλά. Θυμάμαι και απο τις προηγούμενες φορές ότι όταν άρχιζα να χάνω βάρος (γιατί το βέβαιο είναι ότι το αλκοολ με παχαίνει και πολύ άλιστα,ιδίως τοπικά στην κοιλιά) τόσο περισσότερο ήθελα να απέχω. Προς το παρόν τα πάω σχετικά καλά ύστερα από την τελευταία υποτροπή, ίσως βοηθούν και τα στεντον να με κρατούν ήρεμο, αλλά φοβάμαι τον ίδιο μου τον εαυτό, δλδ πχ φοβάμαι να βγω έξω γιατί θα δελεαστώ από το πρώτο περίπτερο που θα συναντήσω.
Θέλει πολύ αυτοπειθαρχία το άτιμο το αλκοόλ όταν υπάρχει αυτή η προδιάθεση και η εξάρτηση. Αλλά σκέφτομαι πως μέρα με τη μέρα, όλο και λιγότερο θα το επιθυμώ, όπως και τις προηγούμενες φορές. Και με έχει πιέσει και ο γιατρός να πάω αποτελέσματα με καλή γGT κτλ σε 2 μήνες οπότε δε θέλω να το βάλω κάτω.
ΥΓ ρώτησα το ψυχίατρο εάν υπάρχει κάποιο χάπι που να το παίρνεις και να σε κάνει να απεχθάνεσαι το αλκοόλ πχ να νοιώσεις άρρωστος και μου είπε όχι. Αλλά κάτι πρέπει να υπάρχει, δε μπορεί. Ο άνθρωπος έχει πάει στο φεγγάρι, ένα τέτοιο χάπι δεν έχει ανακαλύψει; Θα μου πείτε, εδώ για κατάθλιψη και άγχος καλά καλά δεν δουλεύουν σε όλους οι θεραπείες, έχω πειραματιστεί με ένα σωρό κοκτειλ και ακόμη επιμένουν.
Εν πάσει περιπρώσει νομίζω μία είναι η λύση: Αυτοπειθαρχία, άλλες ενασχολήσεις, σίγουρα ψυχοθεραπεία και να στρέφει κανείς το βλέμμα μακροχρόνια (πχ ότι θα πάθει κίρρωση) και όχι στην άμεση ευφορία και ικανοποίηση. Βέβαια, ωραία τα λέω στα λόγια, το θέμα είναι να τα τηρώ και στην πράξη. Δε ξέρω αν συμφωνείτε με τα παραπάνω.