@αιφελ εχω μπει πεντε φορες ναι οι νοσηλευτες παιζουν μαζι σ και αν αντιμιλησεις τσουπ ενα δεσιματακι.. Α και επισης αν δεσουν καποιον που εχεις συμπαθησει δε σαφηνουν να του μιλας..
Printable View
@αιφελ εχω μπει πεντε φορες ναι οι νοσηλευτες παιζουν μαζι σ και αν αντιμιλησεις τσουπ ενα δεσιματακι.. Α και επισης αν δεσουν καποιον που εχεις συμπαθησει δε σαφηνουν να του μιλας..
και οταν ειχα μπει πρωτη φορα (στο αχεπα) κατι μου εκανε ενας νοσηλευτης και ο φιλος μου διαμαρτηρηθηκε λεει αυτος καλα πιστευεις τη (ονομα μου)???
Καταλαβα!!!γι αυτο αρνεισαι να ξαναμπεις μεσα. Εγω και μονο να εβλεπα καποιον δεμενο θα στεναχωριομουν και θα πεφτα τοσο που θα ηθελα να φυγω επιτοπου. Ειναι αδικο να θεωρουνται οι ψυχωσικοι αναξιοπιστοι ή χαζοι. Αντιθετα θεωρω οτι ειναι ιδιαιτερα ευφυεις ως ανθρωποι. Εχω εντυπωσιαστει κιολας απο τα ποστ μερικων εδω μεσα που δειχνουν δυνατη αντιληψη
Ως ενα σημειο , δικαιολογουνται καποια πραγματα. Εαν θες για παραδειγμα να αυτοκτονησεις (δεν μιλαω να εισαι επικινδυνος για αλλους , αυτο ειναι σπανιο) ... τοτε κατι πρεπει να γινει. Εαν τυχον και αυτοκτονησεις , χωρια που οσοι ειναι φιλοτιμοι θα τους φανε οι τυψεις. θα κατηγορηθουν και οχι αδικα για αμελεια καθηκοντος και θα εχουν να αντιμετωπισουν και την οργη των αγαπητων προς τον ασθενη προσωπων. Εντωμεταξυ , ο ανθρωπος οταν θελει να πετυχει κατι γινεται πολλες φορες πολυμηχανος και ευφανταστος.
Οποτε χρειαζεται ειδικη παρακολουθηση επι 24ωρου βασεως και εαν κρινω απο την οικονομικη κατασταση της χωρας και απο οτι ακουω απο παιδια που εχουν νοσηλευτει , τα πραγματα δεν ειναι καθολου ροδινα.
Και ειναι κριμα η αυτοκτονια , γιατι μπορει να μη βλεπεις διεξοδο εκεινη την στιγμη , αλλα μπορει μετα απο κανα χρονο να σου φαινεται σαν ενας μακρινος εφιαλτης , ολο αυτο που περασες.
Δεν ξερω τις λυσεις, αλλα σιγουρα χρειαζονται πολλες μεταρυθμισεις και χωρις να θελω να φανω πικροχολος ως προς την Ελλαδα ... συνηθως δεν δουλευει τιποτα οπως θα επρεπε να δουλευει....
Όχι εντάξει, μην τρομάζεις, δεν έρχονται για ψύλλου πήδημα...τώρα όσον αφορά την δική μου σύντομη εμπειρία από την κλινική έχω να πω 1ον ότι εγώ ήμουν στο Παπαγεωργίου κι οι νοσηλευτές γενικά ήταν αγενείς (έχω αρκετά παραδείγματα αλλά είμαι ακόμα αρκετά νυσταγμένη για να γράψω πολλά αλλά για παράδειγμα σου τη λέγανε αν δεν άκουγες ότι είναι η ώρα για τα φάρμακα και σου έλεγαν να έχεις ανοιχτή την πόρτα για να ακούς κι εγώ δεν νιώθω καθόλου καλά να με βλέπουν συνέχεια, αν ήθελες να κάνεις μπάνιο έπρεπε να κάνεις 7 το πρωί γιατί μετά ερχόταν η καθαρίστρια κι άλλα χειρότερα που ίσως τα γράψω μετά απλά τώρα ήθελα να σου δείξω ότι σίγουρα δεν ξεκουράζεσαι)...θα πω μόνο ένα πράγμα από τα χειρότερα ότι ένας νοσηλευτής με έβρισε σε κάποια φάση, σε αντιμετωπίζουν σαν σκουπίδι εκεί...
ΕΙΝΑΙ απαραδεκτο πως φερονται στους ψυχικα ασθενεις.αυτο με την εισαγγελικη επρεπε δια νομου να καταργηθει...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οσο για μενα την εμπειρια μου απο το νοσοκομειο να μην την κριτικαρω αλλα κριμα που δεν ημουν σκυλακι γτ θα με φερονταν πολυ καλυτερα.τι να πω απο τους ψυχομπατσους λειτουργους ως την κωλοκομμωτρεια που φωναζε κ ως την καθαριστηρστρια που οταν καθαριζε αλιμονο σου να πηγαινες τουαλετα....ηταν ο χωρος που πληρωνονταν ολα τα κομπλεξ της εκει ενοιωθε οτι κ αυτη ειναι ανωτερη απο αλλους ανθρωπους,απο εμας.τα δεσιματα η φωνες το κωλοαλλοπεριντιν κ η ψυχοθεραπεια του κωλου εξοντωσης τι να πω?μιλαω για την σταυρουπολη
οφειλω ομως να πω οτι στην κλινικη του αχεπα τα πραματα ηταν ανθρωπινα κ οτι εκει! ισως κ να βοηθηκα ακομη ακομη
Εχω εκνευριστει! Δηλ σαν να λεμε ουτε να αρρωστησουμε δεν μπορουμε. Αυτο το αλλοπεριντιν τι ειναι παλι?
Όλα αυτά-ότι μας βλέπουν χειρότερα και από ζώα- τα βιώνουμε καθημερινά, εγώ τουλάχιστον. Απλά στο νοσοκομείο είναι σαν φυλακή, υπάρχουν κανόνες και δεν μπορείς να τους παραβείς. Σε μας βαράγανε μια γιαγιά, έναν άλλον που είχε αρκετά σοβαρό πρόβλημα του φωνάζανε συνέχεια για να βγάλουν τα απωθημένα τους, μόνο οι γιατροί σου φέρονταν σχετικά καλά και αυτοί δεν μπορούσαν συνέχεια να είναι από πάνω σου, ίσα ίσα, μια φορά τη βδομάδα και αν. Τραγική εμπειρία, όπως τραγική είναι και η ζωή μας όσοι έχουμε αυτό το πρόβλημα.
Pillow εννοεις την ωρα της κρισης ειναι γενικα στην καθημερινη σου ζωη? Οταν βγαινεις εξω? Οι οικειοι σου? Γινε πιο συγκεκριμενος
Ισχυρό φάρμακο, νομίζω για περιπτώσεις σαν της εσωτερικής σήψης συγγνώμη αν κάνω λάθος...Κι είναι το αγαπημένο μου αλλά δυστυχώς ο ψυχίατρος μου μου το επιτρέπει μόνο όταν με πιάνει κρίση και θέλω να κάνω κακό στον εαυτό μου...παλιά πήγαινα σ' έναν γιατρό ψυχοσωματικής ιατρικής που κάποιες φορές όταν φοβόμουν να βγω έξω από το ιατρείο του μετά το πέρας της συνεδρίας και το ζητούσα μου το έκανε ένεση, τι καλά ήταν τότε ήταν λες κι όλα μου τα προβλήματα εξαφανίζονταν, ένιωθα υπέροχα...ελπίζω να μην θεωρηθεί σαν προτροπή για τη λήψη του, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου αλλά αν θεωρεί η διαχείρηση ότι το μήνυμα μου είναι επιβλαβές ας το τροποποιήσει...
Τι ντροπή, να χτυπάνε τους ανθρώπους! Όχι ότι τα άλλα είναι αμελητέα αλλά η βία είναι ασυγχώρητη...πάντως έχεις δίκιο, μου θυμίζεις τη δικιά μου νοσηλεία που ο βασικός λόγος που έφυγα ήταν η απαίσια συμπεριφορά των νοσηλευτών κι ενός ειδικευόμενου γιατρουδάκου κι η απουσία της ψυχιάτρου που θα με παρακολουθούσε...εγώ μπήκα μέσα Πέμπτη μεσημέρι αν θυμάμαι καλά κι έφυγα Παρασκευή γιατί μου είπε η ψυχίατρος ότι εφόσον το νοσοκομείο δεν εφημέρευε Σαβ/κο δεν θα ήταν εκεί συνεπώς εγώ θα ήμουν στο έλεος της άθλιας συμπεριφοράς των νοσηλευτών και του γιατρουδάκου χωρίς να υπάρχει κανείς να τους μαζέψει...
Όλοι, εκτός από τους οικείους μου ανθρώπους! Πολλά άτομα τα αντιμετωπίζουν διαφορετικά ακόμα και οι οικείοι τους, τους λένε τρελούς, τους διώχνουν από το σπίτι, εγώ ευτυχώς στάθηκα τυχερή σε αυτό. Αλλά βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους να υποφέρουν σιωπηλά κι εγώ το ίδιο και ακόμα χειρότερα, γιατί εκτός από την αρρώστια έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον περίγυρο. Υπάρχει τεράστιο στίγμα στην Ελλάδα, παντού μιλάνε για εμάς που έχουμε αυτή την αρρώστια -δεν βάζω ταμπέλες- σαν να είμαστε κάτι το κακό, το κατώτερο, το χυδαίο, το εξωπραγματικό, γενικά σαν ένα σκουπίδι. Και όλα αυτά γιατί δεν μπορούνε να δεχτούνε την διαφορετικότητα και το "έξω από τα όρια της λογικής", και στην τελική εμείς μπορεί σε πολλά θέματα να έχουμε πολύ καλύτερη αντίληψη από πολλούς δήθεν λογικούς. Απλά μας έτυχε αυτή η αρρώστια, τι να κάνουμε τώρα. Είναι τρελό και μόνο που υπάρχει το στίγμα, δεν είναι κολλητική η ασθένεια, αλλά ακόμα και εκεί θέλει άλλη αντιμετώπιση, πόσο μάλλον σε εμάς.
Το Αλοπεριντίν είναι αντιψυχωτικό φάρμακο, το δίνουν σε όλες τις περιπτώσεις ψυχικής ασθένειας, αλλά μεταβάλλεται η δόση ανάλογα τη σοβαρότητα της ασθένειας. Όσοι έχω ακούσει έχουν σοβαρά προβλήματα με αυτό το φάρμακο, εμένα σε ένα βαθμό με βοήθησε, αλλά ως προς την κατάθλιψη που έχω με έκανε να αισθάνομαι χειρότερα και επίσης έβαλα κιλά, παρόλο που θεωρείται ουδέτερο σε αυτό το θέμα, με όλα τα αντιψυχωτικά μπορείς να βάλεις κιλά. Άσε, μαρτύριο όπως όλα τα αντιψυχωτικά αν δεν κάνουν για κάποιον. Συν η προοπτική της όψιμης δυσκινησίας όπου μπορεί όλο το σώμα σου να κινείται κυκλικά και το Αλοπεριντίν αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες! Συν πολλά άλλα.
Μια μέρα δεν είναι τίποτα. Εγώ περίμενα 2,5 μήνες να έρθει η γιατρός μου να με δει (με έβλεπαν άλλοι γιατροί και όχι τόσο συχνά) ώστε να πάρω το εξιτήριο. Κατά τη γνώμη μου δεν θα 'πρεπε να υπάρχουν ψυχιατρεία. Τους περισσότερους ασθενείς δεν τους πιάνουν 100% τα φάρμακα και πολλές φορές έχουν κάποια ξεσπάσματα, σαν υποτροπές αλλά κρατάνε για λίγο. Οπότε ποιό το νόημα να πας σε ένα ψυχιατρείο; Τι παραπάνω θα σου κάνουν εκεί; Εγώ που παίρνω Ρισπερντάλ, και με τα 3mg και με τα 7 το ίδιο νιώθω! Απλά εκεί σε φορτώνουν με φάρμακα για το θεαθήναι αλλά δεν γίνεσαι καλά! Αν γινόσουν θα γινόσουν και από πριν, απλά εκεί σε κάνουν να παίρνεις μεγάλες δόσεις χωρίς αποτέλεσμα, αυτό έγινε σε μένα τουλάχιστον.
το αλλοπεριντιν ειναι απλα διατυπωμενα,λαικα,χωρις περιστροφες κ ακριβολογωντας SKATA
Μάλιστα...κι εγώ παίρνω αντιψυχωτικό αλλά το seroquel σε καθημερινή βάση...γι' αυτό και μου έκανε την ένεση ο παλιός γιατρός λοιπόν...τότε (και τώρα το έχω αλλά σ' αυτή τη φάση όχι τόσο συχνά και τόσο έντονα) πίστευα ότι αν βγω έξω θα μου κάνει ξανά κακό κάποιο άτομο από το παρελθόν και φοβόμουν πάρα πολύ...τώρα για τις παρενέργειες δεν τις έχω νιώσει ίσως επειδή το έχω πάρει ελάχιστες φορές...
Πω πω, 2,5 μήνες...θα είχα πνιγεί με το σουτιέν μου (αστειάκι για να χαλαρώσει λίγο το κλίμα)...Εγώ για λίγες φορές στη ζωή μου μίλησα έτσι, σχεδόν το απαίτησα το εξιτήριο τόσο είχα αγανακτήσει κι ας με είχε απειλήσει το γιατρουδάκι προηγουμένως ότι επειδή είχα κάνει απόπειρα μπορούσε να με κρατήσει με εισαγγελική εντολή...βρε ουστ! Αλλά πραγματικά ήταν ένας κύριος που έσπασε τη τζαμαρία του σπιτιού του και κόπηκε άσχημα κι όταν τον ρώτησα γιατί σε κάποια φάση που μιλούσαμε μου είπε ότι δεν ήξερε γιατί το έκανε κι αυτόν τον είχε φέρει η αστυνομία είπε...
Έχεις δίκιο όσον αφορά τις υποτροπές και την αύξηση των δόσεων, η θεραπεία αν δεν επιχειρείς συνέχεια να βλάψεις τον εαυτό σου μπορεί να γίνει και στο σπίτι...εγώ για εισαγωγή σε ψυχιατρείο (στο παπαγεωργίου με τίποτα ξανά, στο αχέπα που είναι κι ο γιατρός μου) το σκεφτόμουν πριν κάνα μήνα γιατί μου είχε έρθει πάλι έντονη η επιθυμία να κοπώ αλλά όταν πήγα επίσκεψη και με είδε ευτυχώς έκρινε ότι μπορούμε να το παλέψουμε με φάρμακα κι όντως τώρα είναι πιο ήπιες αυτές οι σκέψεις...αλλά δυστυχώς κιλά έχω βάλει από τότε που έπαιρνα το zypefar και προσπαθώ να τα χάσω...
Το risperdal είναι επίσης αντιψυχωτικό;
Sorry που άργησα να απαντήσω, αλλά μιλούσα με κάποιον. Ναι, το Ρισπερντάλ είναι επίσης αντιψυχωτικό, χαίρομαι να μιλάμε γι'αυτά, για να μη νομίζει ο κόσμος ότι είμαστε τίποτα φρικιά όσοι έχουμε την αρρώστια που παίρνουμε κάτι περίεργα φάρμακα που δεν τα παίρνουν κι άλλοι με άλλες παθήσεις, για να μαθαίνουν. Πραγματικά, είναι πολύ παρεξηγημένες οι ψυχώσεις, όπως και η διπολική αν δεν ανήκει σε αυτές, χωρίς λόγο.
Δεν πειράζει... :) Και ναι, φυσικά κι είναι καλό να μιλάμε γι' αυτά για να φαίνεται έστω και σ' αυτό το χώρο τουλάχιστον σε όσους μπαίνουν είτε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας είτε με διαφορετικό από το δικό μας ώστε να φαίνεται ότι κι εμείς άνθρωποι είμαστε απλά με κάποια προβλήματα κι όχι ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι (μην προσβληθείτε παρακαλώ όσοι αντιμετωπίζετε αυτή την πάθηση, αυτός είναι ο τίτλος του τραγουδιού που προσωπικά εμένα με κάνει να γελάω)...
Θα το έβαζα αλλά μην ξεφτιλίσω το θέμα...
Ναι έλα ντε, για γέλια είναι η φράση! Απλά ο άνθρωπος έχει μάθει να καταλαβαίνει κάτι μόνο αν το αντιμετωπίζει ο ίδιος, αλλιώς το διαφορετικό το περιφρονεί.
Μα τι λετε τωρα παιδια! Απο ο.τι εχω συνειδητοποιησει δεν εχετε λειτουργικο προβλημα. Εγω τουλαχιστον απο τις απαντησεις που δινετε δεν βλεπω καμια διαφορα με τους ανθρωπους που δεν ειναι ψυχικα αρρωστοι
Aifel, κι εγώ το πιστεύω αυτό, ότι φαινόμαστε και είμαστε ως ένα βαθμό λογικοί, και στην τελική όπως εμείς είμαστε παράλογοι κάποιες στιγμές, έτσι και οι υπόλοιποι είναι παράλογοι σε άλλα θέματα. Είναι λόγος αυτός να μας περιθωριοποιούν; Δεν νομίζω.
Κύκνε, το ίδιο ακριβώς λέμε.
@αιφελ το αλοπεριντιν το επαιρνα σε μεγαλη δοση για 2μιση χρονια.. με εκανε κυριολεκτικα χαλια..
@κυκνε το ησυχο δωματιο στο παπ το εχουν μονο για οσους καναμε ενεσιμα η καρδιογραφηματα δεν βαζανε κανενα μεσα
οσο για το αχεπα ημουν στο δωματιο απεναντι απο το γκισε για να με βλεπουν
@πιλοου ναι συμφωνω εχοντας κατσει και γω για αρκετα μεγαλα διαστηματα συμφωνω οτι οι αρχιγιατροι μας βλεπαν οποτε να ναι και η ψυχοθεραπεια που γινοταν ηταν του κωλου
@κυκνε προτιμω το παπαγεωργιου γιατι με πρακολουθουν απο το '12 και οπως ειπε στην επισκεψη ολων των γιατρων ο διευθυντης η (σηψη) γνωστη ασθενης με κλοζαπινη.... οποτε εχουν ιστορικα εξετασεις και τους εμπιστευονται και οι γονεις μου...
Ο εγκλεισμός μου σε δημόσιο ψυχιατρείο μου προκάλεσε Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες που κατ' εμέ είναι χειρότερη απο σχιζοσυναισθηματική διαταραχή... Θυμάμαι που με είχαν συνοδεύσει αστυνομικοί στο ψυχιατρείο βέβαια χωρίς να αντισταθώ και πήρα ταξί παριστάνωντας τον επισκέπτη και γύρισα σπίτι μου έπινα τον καφέ μου και όλα ήταν εντάξει αλλά με ξανασυνόδευσαν στο ψυχιατρείο.... Ακόμα, μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι σαν εγκληματίας αν και δεν έχω κάνει το παραμικρό που να συνδέεται με παραβατική και με βίαιη συμπεριφορά(λ.χ. ούτε κλήση με το Ι.Χ. δεν μου έχουν κόψει)... Το συμπέρασμα μου: μερικές φορές σε κλείνουν μέσα και χωρίς να είναι τελείως απαραίτητο αψηφόντας τις επιπτώσεις που θα 'χει αυτή τους η πράξη στη ψυχολογία σου και στην μετέπειτα πορεία της ασθένειας σου. Απλά για αυτούς είσαι μία υπόθεση ρουτίνας.
Υ.Γ. : @Kύκνος :Αν θες να αφήνεις μηνύματα του τύπου "Θέλω να αυτοκτονήσω" καλύτερα κάνε εγκατάσταση τον Tor Browser σε usb stick και πάνε σε ένα νετ καφέ χωρίς κάμερες. Αν σε βρουν, κάνε μου λοβοτομή ^_^. Τα "αποχαιρετιστήρια μηνύματα" δεν πρέπει να περνάνε από λογοκρισία...ελευθερία του λόγου έχουμε, δεν απείλησες και κανέναν...
Καλημέρα! :) Χαίρομαι που κάποιος είναι εδώ τόσο πρωί...
Όχι, εντάξει, τώρα την έχω ξεπεράσει αρκετά αυτή τη φάση αλλά παλιότερα είχα τέτοια θέματα αν ανατρέξεις στο ιστορικό μου θα τα βρεις και τότε είχα τσατιστεί που μου κλείδωσαν το θέμα, γκρρ! Έχεις δίκιο για τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα χώρια, κανείς δεν πρέπει ν' ανακατεύεται σ' αυτά εκτός από το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεσαι ακόμα κι αν γράφεται δημόσια εφόσον δεν σχολιάζονται ούτε τα μηνύματα των άλλων μελών...αλλά μερικοί με το πρόσχημα ότι νοιάζονται για σένα σου στέλνουν τη ΔΗΕ για να σου κάνουν κακό...
Ξέρεις καλά υπολογιστές, ε;
Επειδή είπες για λοβοτομή κάτι θυμήθηκα, μήπως έχεις δει το Shutter Island? :p
Όσο για την περίπτωση σου καταλαβαίνω ότι έπεσες σε άτομα που τους ένοιαζε απλά και μόνο να κάνουν στεγνά το καθήκον τους, χωρίς ανθρωπιά...ευτυχώς στη δική μου περίπτωση ο ψυχολόγος που ήρθε ήταν πάνω απ' όλα άνθρωπος και με άφησε στο ήρεμο περιβάλλον του σπιτιού μου (τουλάχιστον σε σχέση μ' αυτό του ψυχιατρείου)
Έχω τις βασικές γνώσεις Η/Υ. To Shutter Island δεν το χω δει αλλά θα το δω μιας που το ανέφερες και θα επιμείνω στο γεγονός ότι όλοι οι ασθενείς τοποθετούνται ανάκατα στο ίδιο σακούλι και αντιμέτωπιζονται με τον ίδιο τρόπο σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία περί της ακούσιας νοσηλείας των ψυχικά ασθενών. Καλημέρα.
@νευρο γενικα συμφωνω με οσα γραφεις!
εγω ειχα στειλει αποχαιρετιστηριο μηνυμα σε κινητο και οχι σε ιντερνετ για να μη μου ερθει ουρανοκατεβατη!
@κυκνε η κλοζαπινη ειναι το λεπονεξ και δεν το παιρνει κανεις αλλος εδω μεσα για να δω πως τα παει και αυτος
@νευρο τι παιρνεις εσυ και τι διαγνωση εχεις αν επιτρεπεται
@εσωτερική_σήψη:Σχιζοσυναι� �θηματική Διαταραχή μεικτού τύπου έχω και παίρνω πολλά φάρμακα... invega, depakene, lamictal και ladose
@Κύκνος: Για την σχιζοσυναισθηματική διαταραχή μπορείς να διαβάσεις στο google. Γενικά είναι μία ασθένεια μεταξύ σχιζοφρένειας και διαταραχών της διάθεσης
Εδώ το λινκ από wikipedia http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%...B1%CF%87%CE%AE
Κόπηκε το μήνυμα μου για κάποιο λόγο. Τέσπα, αυτό είχα γράψει
@εσωτερική_σήψη: Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή μεικτού τύπου(f25.2 στο DSM). Παίρνω invega,ladose,lamictal και depakene. Ισχυρό φαρμακευτικό κοκτέιλ. Παρ'όλα αυτά η κατάσταση μου είναι σταθερή τα τελευταία 3 χρόνια.
@Κύκνος: Για την σχιζοσυναισθηματική διαταραχή μπορείς να διαβάσεις στο google. Γενικά είναι μία ασθένεια μεταξύ σχιζοφρένειας και διαταραχών της διάθεσης αν και γενικά είναι καλύτερα αυτά να τα διαβάζουν οι γιατροί/ψυχολόγοι, άτομα δηλαδή με τις προαπαιτούμενες γνώσεις και τις σχετικές σπουδές.
Εδώ το λινκ από wikipedia http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%...B1%CF%87%CE%AE
παιδια οσο αφορα την μεταχειρηση στους ασθενης απο το προσωπικο του νοσοκομειου, εχω και εγω να σας επιβεβαιωσω τα οσα υπωθηκαν για την αθλια συμπεριφορα. Ειχα παει με την κοπελα μου που πασχει απο διπολικη να γραψει φαρμακα στο δρομοκαιτειο και αυτο που ειδα με εκνευρισε τερμα. Οι νοσοκομοι-ες φερονταν με τον πιο ασχημο τροπο στους ασθενεις, τους εβριζαν οταν εκεινοι δεν συνενουσαν να παρουν τα φαρμακα, τους κοροιδευαν και γελουσαν πολυ. Καποια στιγμη δεν αντεξα και την ειπα σε μια νοσοκομα, "γιατι του φερεσαι ετσι? δεν σεβεσαι την κατασταση του?" και μου απαντησε λεγοντας μου "ελα κατσε εσυ εδω μαζι τους για μια ωρα και μετα ελα να με ρωτησεις ξανα". Οταν δυσανασχετουσαν τους εδεναν στα κρεβατια τους. Τα παραθυρα ολα ντυμενα με καγκελα φυλακης.
εμενα με πηγαν απο δραμα-καβαλα 5 ηρεμιστικες και μετα θεσσαλονικη 424 μου της βαρουσε ο νοσηλευτης και γελουσε.στο νοσοκομειο δεν μπορο να πο οτι μου φερθηκαν ασχημα αν εξαιρεσεις το δεσιμο στην αρχη.αλλα οι μπατσοι μεγαλα μ.....α καναν θαρεις και πιασανε τον πασαρη ενα μπατσικο 2 μηχανες μπηκε μεσα ενα νταγλαρη με εβρισε και με εβγαλε απο το σπιτι με ριξαν κατω χειροπεδες κτλ
@νευρο και εγω σχιζοσυναισθηματικη εχω μανιακου τυπου και παιρνω και γω λαμικταλ επαιρνα και ντεπακιν αλλα μου το βγαλανε γενικα εχω παρει πολλα κατα καιρους ασε σκ... το ινβεγκα σε βοηθησε εμενα καθολου
@κυκνε η σχιζοσυναισθηματικη ειναι σχιζοφρενεια με δ/χες διαθεσης.
@σαντε λυπαμαι που το περασες αυτο..
To invega είναι μακραν το καλυτερο αντιψυχωσικο που εχω παρει. Και έχω πάρει πολλά όπως Zyprexa, Risperdal, Rispelen, Solian, Seroquel, Abilify, Haldol. Εχω να παρουσιασω συμπτωματα ψυχωσης παρα πολλα χρονια. Γενικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Το χειρότερο αντιψυχωσικό για την περίπτωση μου ήταν το Ρισπερνταλ και το Haldol πάντως....Καθόλου λιμπιντο, πολλά εξωπυραμιδικά συμπτώματα/ μυοκλονικές κινήσεις τρόμος στα χέρια και αρκετή αύξηση βάρους. Δυστυχώς πρέπει να περάσει αρκετός καιρός αν όχι χρόνια για να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα φαρμάκων που να "κάθεται" καλά σε σένα... Χρειάζεται χρόνος και αρκετοί πειραματισμοί από πλευράς ψυχίατρου...
Υ.Γ.: Με το Haldol είχα πάθει και δυστονία για λίγες μέρες...πολύ πόνος ! Θυμάμαι, μου είχαν κάνει ένεση Akineton και ανακουφίστηκα
Πάντως πιστεύω ότι τα μισά μας ψυχολογικά προβλήματα είναι οργανικής αιτιολογίας , δηλαδή, προκαλούνται από την ασθένεια(ψύχωση κλπ, ασθένεια όπως ο διαβήτης ), και ένα άλλο μεγάλο ποσοστό είναι από τις παρενέργειες(αύξηση βάρους, στυτική δυσλειτουργία κλπ) ,ακούσιο εγκλεισμό και την απαράδεκτη αντιμετώπιση οικογένειας/κοινωνίας προς αυτόν/αυτήν που χει την ψυχολογική αρρώστια.