καλημερα γιαννη και παλι το εχω ξαναγραψει και στο ξαναλεω παλι εδω..εχω μικρη εμπειρια με την πρωτογενη θεραπεια και ειδα τη διαφορα μεταξυ του να συζηταςαπο το να μπαινεις στο σωμα σου και να ακολουθεις ενα οποιοδηποτε συναισθημα ομως επειδη ειδα καποια στιγμη οτι ο συγκεκριμενος ψυχοθεραπευτης εδω στην αθηνα που ειναι δεν εχει την καταλληλη εκπαιδευση στην primal σταματησα και αυτο γιατι προετοιμαζομαι απο ολες τις πλαυρες για να παω sto primal center ... οσον αφορα το τι ειναι αποτελεσματικο .... αν δηλαδη σου ελεγα οτι υπαρχουν θεραπευτες εκει που εχουν μετα απο 20 χρονια αναβιωσεις πως θα το σκεφτοσουν αυτο ....θα ελεγες ας πουμε το ποιο πιθανο 20 χρονιαααα και ακομη ο ιδιος οθεραπευτης εχει αναβιωσεις αρα τι ακομη υποφερει ο ιδιος???εινΑΙ ΟΜΩς ΕΤΣΙ?αυτο ο οποιοσδηποτε καλειτε να το μελετησει και να το κατανοησει μονος του αυτο τουλαχιστον μπορει ο καθενας να το κανει οταν ψαξει και εκει θα δει τη διαφορα και μεσα απο αυτο θα δει οτι θα απανηθουν και πολλα αλλα ερωτηματα οπως ειναι αυτο υπνοθεραπεια?οχι δεν ειναι .....και δεν μπορει να ηταν αλλιως θα ηταν ψυεδοαναβιωση ..μπορει το ιδιο η γνωσιακη ψυχοθεραπεια να φτασει τοσο βαθεια στο εγκεφαλικο στελεχος που υπαρχουν μονο μουγκριτα βηχας κτλ ποτεεεε... ομως ολα αυτα δεν μπορω να τα εξηγησω εδω θα χρειαζομουνα να γραφω να γραφω και ειναι ο κοπος του καθενος που πρεπει να κανει τουλαχιστον στο κομματι της επιγνωσης γιατι συνειδητοτητα ειναι αλλο πραγμα και σημαινει βοιωνω μεσα στην θεραπεια τα μοναδικα δικα μου τη μοναδικη μου ιστορια μεσα σε μια οικογενεια...μεσα στη ιδια την κυλια της μητερας μου ... λες ευαισθητος ...ειναι μια ουσιαστικοποιηση αυτο ....συηθως σημαινει φοβαμαιιι αλλα και το ιδιο ειναι και ο δυνατος χαρακτηρας .....που μπορει να ειαι μια προβολη μαι αμυνα στον εξω κοσμο αλλα και ο ιδιος να φοβαταιιιι το ιδιο ..... το ιδιο το τραυμα καθε μερα ερχεται με τη μορφη συμπτωματων και κυριαρχει στη ζωη ποσο ανακουφιστικο ειναι να κανεις εκει σε λενχομενο περιβαλλον που ποτε δεν επαθε κανενας τιποτε ολο αυτο και κομματι κομματι να αποβαλλεις καθε μορφη καταπιεσης απο μεσα σου ...... η θεραπεια αφορα ολους εκειννους που υποφερουν και δεν ξερουν το γιατι και δεν ειαι ποτε θεραπεια οτοιδηποτε σε κανει να λειτουργεις καλητερα αλλα ποτε δεν αποκτας την πραγματικη συνειδητοτητα του γιατι απο που προερχεται ολο αυτο ...αλλο το ενα αλλο το αλλο ...γιατι και πολλοι οταν λενε θεραπεια συνηθως εννοουν το ατομο να ειναι ποιο λειτουργικο εγω δε μιαλαω για αυτο ....καλημερααα γιαννη και σε ολους
In the field of shrinks we usually mean his emotional makeup is askew; his views and perceptions are off, and he can’t be counted on for stability and reliability. He is damaged.
But do we also mean that he is physically damaged? Do we take into account the physical aspects of the damage? Or does it find itself limited to the emotional? In Shrinkdom never the twain shall meet; it is all rather ephemeral. But we usually confine ourselves to the emotional. But what about when the “emotional has physical effects? And physical origins? Usually it is a long leap from the emotional damage to the physical. That is why doctors spend their lives studying diabetes, high blood pressure, migraines and asthma, and it still eludes them. It is as if the symptoms spring de novo apart from their roots and are taken as complete entities by themselves. So we go on studying the minutia of the symptoms separated from their origins. The result of all this study is to try to control the symptom not cure it. Big Pharma is not so interested in cure when crushing symptoms is so powerful a choice; an incentive which can go in into infinity. And sadly, patients who suffer so much are willing to accept the control of the symptom as the main goal of treatment.
arthurjanov blog