Originally Posted by
mama
κατερίνα, βλέπεις ότι ο άνθρωπος που ερωτεύτηκες δεν θέλει να έρθει στον τόπο σου για να μην αφήσει τα παιδιά του... δεν σου λέει κάτι αυτό?
θα μπορούσες βέβαια να αφήσεις τα δικά σου παιδιά στον πατέρα τους εφόσον είναι καλός πατέρας, για κάποιο άλλο λόγο όμως ... όχι επειδή προτίμησες να ζήσεις μακριά τους με κάποιον άλλον άνθρωπο... γρήγορα θα καταλάβουν ότι αυτός ο ¨άλλος¨ έδωσε στα παιδιά του την προτεραιότητα, ενώ εσύ όχι... θα κάνουν τη σύγκριση... και θα είναι σε βάρος σου...
σίγουρα ξέρεις πως ο έρωτας περνάει και τότε άλλα καλά συναισθήματα πρέπει να γεμίσουν το κενό... αντί γι αυτά, ίσως ο ένας από τους δυό σας κατηγορήσει τον άλλον ότι τον αποξένωσε από τα παιδιά του (είτε είναι έτσι, είτε όχι)... και θα είναι πολύ άσχημο αυτό, ειδικά για σένα, αν αποφασίσεις να τους αλλάξεις με το ζόρι τον τόπο τους ή αν αποφασίσεις να τα αφήσεις, έστω και εύσχημα...
έχω παρόμοια εμπειρία... παντρεύτηκα δυο φορές και τους δυο τους είχα ερωτευτεί... όμως από τον πρώτο χώρισα με ένα παιδί και ο δεύτερος είχε κι αυτός δύο... το παλέψαμε σκληρά δέκα χρόνια και παρόλο που καμιά χιλιομετρική απόσταση δεν μας χώριζε, μας χώριζε η ¨απόσταση¨ των παιδιών μας... κανένας από τους δυο μας δεν κατάφερε να δεί τα παιδιά του συντρόφου σαν δικά του, ούτε αυτά να δεθούν... και παρόλο που είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ταίριαξα τελικά, ακόμα κι αν πέρασε ο έρωτας και θα θελα να ζήσω μαζί του, δεν ξέρω... . η φθορά των ¨δύο οικογενειών¨ήταν τεράστια... η ζωή δεν είναι ¨ευτυχισμένοι μαζί¨
μακάρι να μην σε απογοήτευα, αυτή όμως είναι η εμπειρία μου... ενοείται πως κάθε περίπτωση είναι μοναδική αλλά και η δική σου δεν ακουγεται εύκολη... βλέπεις, τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά, έχετε πολύ δρόμο στο ¨στενο¨ρόλο του γονέα... τα δικά μας παιδιά σύντομα ενηλικιώνονται και αν κάνουν δικές τους ζωές, έχουμε μια τελευταία ελπίδα να παραμείνουμε μαζί...
(υπάρχουν και έρωτες που μένουν ανεκπλήρωτοι και είναι ωραιότεροι από τα πτώματα των ερώτων που καταλήγουν σε γάμο)