Kανε υπομονη.Θελουν χρονο αυτα τα φαρμακα.Εγω παιρνω xanax 0,25 το πρωι και το μεσημερι.Επισης το μεσημερι παιρνω και effexor xr 75 mg.Το βραδυ παιρνω παλι xanax 0,5 και 10 σταγονες aloperidin.Ολα θελαν τον χρονο τους για να δρασουν.
Printable View
Kανε υπομονη.Θελουν χρονο αυτα τα φαρμακα.Εγω παιρνω xanax 0,25 το πρωι και το μεσημερι.Επισης το μεσημερι παιρνω και effexor xr 75 mg.Το βραδυ παιρνω παλι xanax 0,5 και 10 σταγονες aloperidin.Ολα θελαν τον χρονο τους για να δρασουν.
spr εύχομαι σύντομα να γίνεις καλά και να αποκτήσεις και παιδάκι.
Εγώ πάντως πρώτη φορά θα πάρω ολοκληρωμένη αγωγή(εκτός των ζάναξ,λεξοτανίλ που έπαιρνα περιστασιακά)και ελπίζω σύντομα να τα διακόψω.
Πριν τα φάρμακα ήλπιζα να το παλέψω μόνη με ψυχοθεραπεία,και ήμουν λειτουργική .
απλά θέλω να το εξαλείψω εντελώς το πρόβλημα.Γιατί δεν δοκίμαζεις να τα κόψεις και εσύ.Μπορεί να τα καταφέρεις.
gravity εγώ την πρώτη μερα είχα σπασμους στο στομαχι...και για αρκετο διάστημα είχα διαροια.. επισης είχα και κατι χαζα τρακαρισματα με το αυτοκίνητο, οχι κατι σοβαρο ευτυχως, αν οδηγας γενικα απεφευγε το γκαζι.. τωρα ειμαι καλα..και νομιζω πως ειναι λογικο να υπάρχουν καποιες παρενεργειες..καποιοι νευροδιαβιβαστες μας βρισκοταν σε αδρανεια τοσο καιρο και τωρα παιρνουν ωθηση και επιταχυνουν... η ταση του σωματος ομως ειναι να παραμεινει στην θεση αδρανειας... οπως οταν ειμαστε στο αυτοκινητο και ενω αυτο πάει μπροστα το σωμα μας πάει προς τα πίσω... καπως ετσι ειδα τις παρενεργειες... το αδυναμο σωμα μας προσπαθει να διατηρησει την κατασταση που δεν θελουμε...αλλα η δυνατη χημεια τελικα πάντα νικαει... ετσι το παρουσιασα μεσα μου και ηρεμισα εκεινες τις μερες... καθε τι διαφορετικο που συμβαινει στο σωμα σου δες το σαν μια νικη... γίνεται αλλαγη πλευσης...θα κουνησει λιγο ...αλλα σκεψου τον προορισμο ;)
ΕΣΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ
ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΧΩ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΟΤΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΡΥΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΡΘΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ
ΟΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ
ΤΕΣΠΑ ΕΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΕΧΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ
συμφωνώ γιατί μετά από ένα διάστημα που μπει στην νέα ισορροπία αν τα κόψεις απότομα έχεις πάλι παρενέργειες. Κάθε προσπάθεια νέας ισορροπίας επιφέρει αντιδράσεις...
Εγώ που με τα σιπραλεξ και μια ζωή σε κατάθλιψη με εξάρσεις και υφέσεις καθώς γεννήθηκα με κατάθλιψη (ενδογενής νομίζω λέγεται) και μετά ανέπτυξα και μια μορφή ΔΕΠ-Υ η οποία μεγαλώνοντας βελτιώθηκε αρκετά αλλά την έχω ακόμα όταν πήρα τα σιπραλεξ ήταν σαν να ξύπνησα από έναν ύπνο 24 ετών. Για με΄να ήταν νέος κόσμος γιατί πρώτη φορά βγήκα από την κατάθλιψη εντελώς...
Και αυτό δυστυχώς ως νευρολογική διαταραχή περνάει κληρονομικά. Με έναν συγγενή πρώτου βαθμού διάβασα έχει το παιδί 50% να το κληρονομίσει.
Εγώ είχα μητέρα, παππού, θεία και πρώτο ξάδερφο με ψυχιατρικές διαταραχές από κατάθλιψη μέχρι και ψύχωση...
Τι ελπίδες είχα?
Η αδερφή μου από την άλλη δεν κληρονόμησε τίποτα :-)
Να ναι καλά :-)
Εχω καταθλιψη και αγχωδη διαταραχη εδω και χρονια.Ολα ξεκινησαν λογω ασθενειες που περασαν οι γονεις μου.Πρωτα η μητερα μου ειχε καρκινο της μητρας και μετα του παχεως εντερου αλλα τα καταφερε και ειναι μια χαρα.Μετα ο ο μπαμπας μου ειχε εναν μεγαλο ογκο στο χερι χειρουργηθηκε και ολα μια χαρα.Τον Μαιο του 2014 ο μπαμπας μου ειχε αιμοπτυση και στο νοσοκομειο Σωτηρια διεγνωσθει με καρκινο του πνευμονα.Χειρουργηθηκε μετα εκανε 5 χημειοθεραπειες και αργοτερα 14 ακτινοβολιες.Εδω και 15 μηνες τα παει πολυ καλα και δωξα τον Θεο δεν εχουμε μεταστασεις προς το παρων (εχει κοψει και το τσιγαρο εδω και 15 μηνες) οι γιατροι μας ειπαν οτι δεν ειναι επιθετικη μορφη οποτε ειμαστε λιγο τυχεροι μεσα στην ατυχια μας.Τον ιουνιο που μας περασε ξεκινησα το xanax και σταγονες aloperidin.Το effexor xr το παιρνω χρονια.
ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΑΝΤΡΑΣ ΨΗΛΗ ΚΟΝΤΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΣ
ΚΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΓΩ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ
ΧΕΣΤΗΚΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΛΟΣ
ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΦΗΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΥ ΖΩ ΟΛΗ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ
ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
Σε καταλα αινω πως νιωθεις ακριβως...εμενα μου κρατησε 4-5 μερες αλλα ηταν ανυποφορο...τωρα οσο θα στ ανεβαζει λογικα θα θες αλλεσ 4 μερες αλλα θα εισαι καλυτερα...εγω εκτος απο αυτα που εχεις ειχα και μια ατονια ημουν ολη την ωρα για μια μερα στ καναπε κ εκλεγα..υπομονη καλη δυναμη !
Γενικα οι παρενεργειες αυτες κρατουν 4-5 μερες . Ανυποφορη παρενεργεια δεν μουχει τυχει ποτε , καμμια δυσκοιλιοτητα μονο. Οι παρενεργειες που διρκουν οσο παιρνεις το ανκτθλκο ειναι ενοχλητικες , οπως σεξουαλικη δυσλειτουργια , ολα τα ssri 's μου την κανουν .
Μονο το seropram δεν μουκανε τετοια παρενεργεια , αλα εν εκανε ουτε...............ενεργεια !!! περασα στο seroxat , φουλ δυσλειτουργεια , το remeron σε παχαινει , τοκοψα , zoloft δεν εκανε δουλεια , entact / cipralex δεν εκανε τιποτα , ξαναγυρισα στο seroxat , ηταν το μονο που εκανε δουλιτσα , ας ειχε την δυσαρεστη παρενεργεια , και επειδη βαρεθηκα την παρενεγεια , τωρα 7 μερες παιρνω 75μγ efexor , με καλα αποτελεσματα , α , πηρα και aurorix , τζιφος , wellbutrin , παλι τζιφος , γενικα δεν περιμενω και πολλα απο αιτα τα χαζοφαρμακα , οτι καταφερω μονος . Η γυμναστικη με βαρη , ειναι οτι καλυτερο αντικαταθλιπτικο . Εχω εθισρει καθι στα xanax , και προσπαθω να τα κοψω , γιατι ενοχοποιουνται σε μακροχρονια χρηση για κτθλψη .
και εμενα μειωμενη που ειχε πει, αλλα ... μηδενικη μου βγηκε. οχι οτι με χαλασε...στην καταθλιψη δεν σε ενδιαφερουν και πολυ αυτα τα θεματα ...περισσοτερο με ενοχλουσε που οδηγουσα σαν βλακας, με τον καιρο ολες οι παρενεργειες περνουν... 1 παρενεργεια μονο δεν εχω καταφερει να δαμασω και με ποναει αυτο... που δεν μπορω να διαβασω, στην 2η σελίδα χασμουριεμαι και αν δεν κλεισω το βιβλιο δεν σταματαει το χασμουρητο. μου λειπει πολυ αυτο ρε γμτ... ηταν απο τις λίγες στιγμες που αγαπουσα στην ζωη μου
Γενικά σεξουαλικές παρενέργειες κάνουν περίπου στους μισούς τα ssri...
Εμένα μου έκανε στην αρχή τους πρώτους μήνες μετά ξαφνικά έφυγε όπως ήρθε...
Είχα όρεξη και πολύ αφού βγήκα από την κατάθλιψη. Ανοργασμία μου έφερε οπότε λέω ΟΚ τι να κάνουμε...
Άλλωστε με την κατάθλιψη δεν είχα καν όρεξη....
Καλησπέρα σε όλους,
επειδή είμαι και εγώ στη δεύτερη εβδομάδα που παίρνω seroxat, έπειτα απο διακοπή άλλης θεραπείας, και γενικότερα είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, ποιες είναι οι παρενέργειες που νιώθετε με την αρχή ενός νέου φαρμάκου;
φροζεν η διαφορα θα φανει μετα την 2η βδομαδα... μεχρι τοτε μπορει βεβαια να βλέπεις και καποιες ...εγω ίσως επειδη ηταν ιδεα μου, ενιωθα τοσο ασφαλης με τα χαπια που απο την πρωτη εβδομάδα αρχισα να βλέπω διαφορα...καπου δηλαδη ειναι και9 πως το κάνουμε εμεις να δουλέψει μεσα μας όλο αυτο...αν κανεις "υπομονη" μεχρι να ΔΕΙΣ διαφορα, δεν προκειται να δεις και καμια σοβαρη διαφορα... πρεπει ταυτοχρονα να δουλευεις και εσυ για να βοηθησεις αυτην την χημεια... να στρωσεις καλα τους υποδοχεις σου, να εμπιστευθεις το μυαλο σου και να παρατηρεις... να δημιουργησεις μικρα θελω..και καθε θελω που νικας να βλέπεις ποσο καιρο σου πήρε να το αποκτησεις.
αν απο το πρωι λεω θελω να καθαρίσω το σπίτι π.χ. ποτε τελικα το καταφερνω με το χαπι... την ιδια μερα? την αλλη μερα? την αλλη βδομαδα...φτειαξε μικρα θελω και παρατηρησε τα πως λειτουργουν
Καλησπέρα,
το πολύ έντονο στρες και η υπερένταση έφυγε και τη θέση τους πήρε η κατάθλιψη. Τα seroquel που μου προσθέσανε με έχουν κάνει λίγο σαν ζόμπι. Κοιμάμαι πάρα πολλές ώρες για να αποφεύγω την πραγματικότητα. Κάποιες φορές που σκέφτομαι τα χάλια μου και πως κατάντησα τους τελευταίους μήνες, ενώ πριν ήμουν πολύ δραστήρια, με πιάνει πολύ άσχημα πονοκέφαλος και άγχος απροσδιόριστο.
Εσύ Frozen πως πας;
Πολύ καλές οι συμβουλές σου Ρέα. Ο χρόνος όμως παρόλα αυτά φαντάζει αιώνας.
Το σεροκουελ το πηρα για 20 μερες μονο , και το σταματησα για να μην ειμαι ζομπι , βαρυ φαρμακο .
Ναι όντως βαρύ αλλά με βοηθήσανε ώστε να υποχωρήσουν οι κρίσεις που με έπιαναν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάτι που δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε τα ζάναξ. Την Παρασκευή έχω ραντεβού με το γιατρό και ελπίζω να μου το κόψει.
Ενα σεροκουελ των 25 mg =10 ζαναξ , πρπ , και δεν ειναι εθιστικο το σεροκουελ .
Το διορθωσα , ηταν υπερβολη τα 20 .
αυτο που νιωθεις ειναι πολυ φυσικο!...σου βγαινει ολη η μαυριλα στην επιφανεια! δευτεροτριτες σκέψεις που απλα ηταν χαλί κατω απο πρωτες...τωρα αναδυοντε ... ο εγκέφαλος σου βομβαρδιζεται σε βαθος απο θετικη ενεργεια και εισαι ετοιμη να αντιμετωπίσεις το τερας... η μαχη μεταξυ χημειας και τερατος σωμα με σωμα... διαλεξε ποιος ειναι ο συμμαχος σου και ποιος ο αντιπαλος... αφεσου σε αυτο που συμβαινει...ειναι η δουλιτσα που χρειαζεται να γινει μεσα στο κεφαλι μας... θα ξυπνησεις ενα πρωι και θα νιωθεις ξεκουραστη και δραστηρια...στο υπόσχομαι!!...αφεσου και πιστεψε
Μακάρι να είναι έτσι ρέα. Μακάρι, αλήθεια...
στο χερι μας ειναι αυτη η επιλογη...μπορουμε να βοηθηθουμε ή μπορουμε να γονατισουμε την χημεια μας με αυτο αμφισβητησεις!..μην περιμενετε θαυματα...το οτι θα περασει ο πονοκεφαλος δεν σημαινει οτι ειμαστε ετοιμοι να πάμε στα μπουζουκια και να αραξουμε διπλα απο το ηχειο...μικρα βηματα και με ρεγουλα...ο καλυτερος ψυχάτρος ειναι ο ευατος μας... βρειτε τα μικρα θελω σας χωρις βιασυνες... δουλειες και μικρες αγγαρειες που βαριοσασταν να ασχοληθητε πριν ή κατι που να σας ξεκουραζει, ενα καλο βιβλίο μια καλη ταινια... τσεκαρουμε...εχω διαθεση να το κανω τωρα?...μπά!...οκ οταν θα μουρθει... ενας μηνας ...μια εβδομαδα 1 μερα...οσο χρειαζομαι...η διαπεραίωση γινετε κατακτηση και μικρες μικρες νικες ...ετσι βλέπουμε αποτελεσμα !
2. ισορροπία,κατι να κανεις καθημερινα, μια ρουτινα που να επιβαλλεις στον εαυτο σου...χρειαζομαστε καποιες σταθερες .οταν ακολουθουμε μια ρουτινα καθημερινα... βρεξει χιονισει...παιρνουμε δυναμη μεσα μας γιατι ισορροπουμε σε κατι.
Τα ζαναξ , ναι , μπορουν να πυροδοτησουν μια κτθλψη , σε χρονια χρηση , οχι απλως να την επιδεινωσουν , στην Αγγλια τοχουν παρει χαμπαρι , και μετα απο 4 μηνες , επανεξατεζεται ο ασθενης , να διαπιστωσουν αν τα χρειαζεται .
Ειναι μονο για 4 μηνες , ασχετα αν εδω τα γραφουν μετην σεσουλα , ειναι το νομιμο ναρκωτικο . Ενα εξελιγμενο valium .
Την ισορροπία ως ψυχαναγκαστικός την έχω. Κι έχω και δραστηριότητες. Μετά όμως, τις κάνω ψυχαναγκαστικά και όχι από ευχαρίστηση. Σου έχω πει για το γυμναστήριο. Το ξεκίνησα ως ρουτίνα, κόλλησα και αν δεν πήγαινα μια μέρα, με έπιανε κρίση, το σκεφτόμουν όλο το βράδυ και δεν με έπαιρνε ο ύπνος. Εν τω μεταξύ, αναγνωρίζω πως δεν είναι λόγος για να αγχωνόμαστε, αλλά τι να πω, δεν φαίνεται να λειτουργεί αυτή η σκέψη στο άγχος και την κατάθλιψη...