Originally Posted by
Macgyver
Πιο συγκεκριμενος ? εχεις μια αλφα ιδεα/γνωμη για τον εαυτο σου , προφανως καλη , αν ομως ο εαυτος σου δεν ανταποκρινεται στην ιδεατη εικονα που εχεις φτιαξει γι αυτον , δλδ αποδεικνυεται κατωτερος των περιστασεων , η κατασταση βγαινει εκτος ελεγχου , εκει αρχιζει το προβλημα με την αυτοεικονα σου . Η αυτοεικονα σου κλονιζεται , με αποτελεσμα να μην μπορεις να τα βρεις με τον εαυτο σου ( το ζητουμενο ) , αφου αλλο νομιζες οτι εισαι , και αλλο εισαι στην πραγματικοτητα . Για να κατανοησουμε τον εαυτο μας , πρεπει να απαλλαγουμε απο τις πολλες ταμπελλες που μας εχουν προσδωσει . Αν δεν το κανουμε , μπερδευομαστε μ και δεν ξερουμε ποιοι ειμαστε , και ακομα χειροτερα , ποιοι θα θελαμε να ειμαστε . Οποιαδηποτε κινηση απο κει και περα , αποδεικνυεται σπασμωδικη και αναποτελεσματικη , με αποτελεσμα να χανεσαι σενα κυκεωνα σκεψεων και εσωτερικων συγκρουσεων , και να βυθιζεσαι συνεχως , αφου δεν ξερεις ποια ειναι η πορτα εξοδου , απο τον κυκεωνα αυτον , και το μυαλο σου κατακλυζεται απο σκεψεις , που μονο να σε μπερδεψουν μπορουν .
ΝΑα δωσω ενα παραδειγμα , επειδη ισχυριζομαι οτι ταχω βρειμε τον εαυτο μου .
Παντα πιστευα οτι με οτι και να καταπιανομουν , θα τα καταφερνα , δεν διαψευστηκα , και με το παραπανω .
Παντα εβαζα τον εαυτο μου ψηλα , τα γεγονοτα και οι παρεες δεν με διεψευσαν , ημουν παντου αποδεκτος .
Παντα πιστευα οτι αρεσα στο αλλο φυλο , παλι δεν διαψευστηκα , το αλλο φυλο με αποδεχεται , ειτε σαν φιλο , ειτε σαν κατι παραπανω .
Παντα αγαπουσα τον εαυτο μου , αυτο οφειλεται στο ποση αγαπη και προσοχη , εχεις δεχτει τα χρονια απο 1ετους εως 7-8 ετων ., εκει μπαινουν οι βασεις της αυτοεκτιμησης .
Εν κατακλειδι , η ιδεα που ειχα για τον εαυτο μου , δεν απειχε απο την πραματικη . Δεν αεροβατουσα , ουτε ετρεφα φρουδες ελπιδες .
Πιο σαφης , δεν μπορω να γινω .