Originally posted by Globy
Quote:
Originally posted by eirineta
Globy, καλά όλα περί παιχνιδιού και πρόκλησης, καλά και ότι τον έχει δει δεδομένο αλλά και το να παίξει κι αυτός σαν την κοπέλα......δεν ξέρω, too much! Είναι ψυχοφθόρα από μόνη της η κατάσταση και αυτό (πιστέυω, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια!) θα κάνει τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα...Αν μπεις στο τριπάκι του \"παιχνιδιού\" και της λογικής \"θα την ξεσκίσω πριν με ξεσκίσει\" πρέπει να έχεις πολύ γερό στομάχι. Η κοπέλα είναι τσαμπουκάς και αυτό το παχνίδι το εχει για την πλάκα της. Για τον konman ομως θα είναι πόνος....
Καλή μου Ειρινέτα, δεν έιναι απλά παιχνίδι, πρόκληση ή ποιος θα ξεσκίσει τον άλλον πρώτος. Ούτε θα γίνει ίδιος με την κοπέλα: κατ\'εμέ, η κοπέλα δεν παίζει με σκεπτικό. Απλά θέλει να\'χει κάτι σίγουρο (βεβαια, δε διάβασα παρα πολύ τα όσα ειπε ο φίλος εδω, εχω κάποιες δουλειές ταυτόχρονα, κλεφτές ματιές εριξα). Απαξ και δει οτι το χάνει, ενεργοποιείται ώσπου να διώξει τους «αρπαγες» και μετά παλι ησυχάζει.
Πρέπει λοιπόν να φανεί δυναμικός. Να μην είναι το «εύκολο που το έχω όποτε θέλω». Στον έρωτα, το «for granted» είναι πολύ επικίνδυνο. Και πως δε θα φανεί δεδομένος; Αν της αντισταθεί. Αν της πεί οχι κάποιες φορές. Αν τις κάνει λιγότερες φορές τα χατίρια. Αν επιβάλλει και το δικό του θέλω κάποιες φορές.
Δηλαδή, αν την «δαμάσει» λιγάκι. Και δεν είμαι σεξιστής. Τα ίδια θα έλεγα εαν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι.
Και αν το θες, κατά τη γνώμη μου δεν είναι ψυχοφθόρο. Δεν είναι γιατί... θα παλέψει για να την κερδίσει, θα παλέψει για να την έχει δική του, στην αγκαλιά του, στις δύσκολες και εύκολες στιγμές του, να είναι κι εκείνος στις αντίστοιχες δικές της, να\'ναι μαζί της. Πόσες φορές καλούμαστε να παλέψουμε για τον έρωτα κάποιου; Να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε αυτόν που αγαπάμε;
Θα παλέψει για να την δείξει πως ... και οι άλλοι εχουν αισθήματα, και οι άλλοι έχουν θέλω, ανάγκες, πως δεν είναι τόσο απλά όσο ίσως τα θεωρεί, πως και ο ίδιος δεν έιναι δεδομένος κι οτι αν δεν συμμορφωθεί θα φύγει μια για παντα (δε μπορεί να το κάνει ίσως, αλλά δε πρέπει και να της το δείξει - πρέπει να φανεί αποφασισμένος)....
αν γίνει λοιπόν ολα αυτά, και αν παλέψει και την κερδίσει, θα\'ναι ικανοποιημένος. αν δεν την κερδίσει παρ\'ολ\'αυτά, ίσως βγει διπλά κερδισμένος: θα διαπιστώσει πως (ειναι όπως όταν οι εφηβοι αγοράζουν κάτι για πρώτη φορά με δικά του δουλεμένα λεφτά, με τον ιδρώτα τους) πάλεψε, πως προσπάθησε, όμως εκείνη δεν έχει τα ίδια θέλω με τα δικά του, ίσως όλο αυτό τον βοηθήσει να την ξεχάσει ευκολότερα, να πάει ενα βήμα μπροστά.
Τα θέλω του μπορεί να\'ναι μια οικογένεια, ενα παιδάκι, και θα δει πως όσο όμορφη κι αν ειναι η κοπέλα, όσο κι αν τον ξετρελαινει η συμπεριφόρα της, η ερωτική της παρουσία, δεν μπορεί να τον «γεμίσει» όπως θα ήθελε, όπως εχει ανάγκη. Θα αναδιαμορφώσει τα δικά του, ίσως, κριτήρια, και θα προχωρήσει μπροστά σ\'αυτό που αποκαλείται «η αναζήτηση της ευτυχίας».
Και ξέρεις γλυκιά μου, μπορεί να τα διαβάσει κάποιος και να πει: καλά τα λες (λεμε τωρα). Δεν αρκεί για τον κομναν να τα πει κάποιος. Δεν αρκεί να τα διαβάσει ο άλλος (ο όποιος κόμναν).
Τα παθήματα που μας επιφυλλάσει η ζωή, είναι ταυτόχρονα και εμπειρίες, μαθήματα που μας σφυρηλατούν και μας βοηθούν να ανεβαίνουμε την σκάλα της ολοκλήρωσής μας (κάποια παθήματα τουλάχιστον, διότι υπάρχουν και παθήματα πολύ σκληρά από τα οποία δε σηκώνεσαι - και αναφέρομαι π.χ. σε ασθένεις δίχως επιστροφή)