Τα αντιψυχωσικα κοβουν 16,2 χρονια ζωης? γιατι?
Printable View
O μικρότερος χρόνος ζωής ενός ψυχωσικού δεν είναι τόσο από τα φάρμακα.Δεν κόβουν 16 χρόνια τα φάρμακα αλλά ο τρόπος ζωής ενός σχιζοφρενή που μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.Οι καταχρήσεις όπως κάπνισμα,αλκοόλ,η παχυσαρκία,οι υποτροπές με κίνδυνο την αυτοκτονία είναι παράγοντες που μειώνουν τον μέσο όρο ζωής.
Όσο για το ότι αν κόβαμε τις ντοπαμινούχες τροφές νομίζω δεν στέκει πουθενά επιστημονικά.Είναι σαν να λες πως όσοι τρώνε πολλές μπανάνες θα πάθουν ψύχωση.Σίγουρα έχουμε μια ευαισθησία αλλά πιστεύω πως για να έχεις έκλυση ντοπαμίνης από τροφές χρειάζονται μεγάλες ποσότητες τροφής.
Εγώ πάντως τρώω από όλα αλλά σε λογικές ποσότητες.Θα πιω τον καφέ μου με μέτρο (2 καφέδες την ημέρα),θα πιω τα ποτά μου(2 το πολύ σε κάθε έξοδο,2 φορές την εβδομάδα) και αν μου έρθει θα κάνω κ ένα τσιγάρο για να χαλαρώσω(δεν είμαι καπνιστής)
απο σασ ποιοσ κανει γυμναστικη με τα φαρμακα μονο εγω κι ο μαμρα κανουμε οι αλλοι δεν κανετε τιποτα
το λεω αυτο γιατι εγω με τη γυμναστικη ειδα ωφελη και στην ποιοτητα ζωησ δηλαδη τα κανω ολα πιο ανετα
βεβαιαι μετα απο χρονια και δευτερον και πνευματικα αντεχω τη ζωη μου καλυτερα νομιζω
Eγώ ήθελα να πάω γυμναστήριο αλλά δεν παίζει χρήμα...σκέφτομαι να κάνω σπίτι ότι μπορώ...και ο maus νομίζω έκανε βάρη.Είναι πολύ σημαντικό γιατί τονώνει κ την αυτοπεποίθηση και έχεις ενέργεια και δύναμη για δουλειά!!
εγω πιστευω το οτι ζουμε λιγοτερο ειναι οτι δεν κινουμαστε και κανουμε καταχρησεισ
εγω τουλαχιστον με την κινηση ειδα διαφορα δηλαδη μπορει να ειμαι λιγο αργοκινητο καραβι
αλλα περπαταω οποτε μπορω λεοφορειο δεν παιρνω ευκολα παω τσουκου τσουκου αλλα
παω και μπαλλα παιζω αλλα ειμαι αργοσ
δεν χρειαζεται να πας γυμναστηριο.μαζικος αθλητισμος πανε κανε γρηγορο περπατημα στο σταδιο της πολης σου κανε λιγες καμψεις και κοιλιακους κρεμασου και σε κανενα μονοζυγο εαν αγορασεις και ενα λαστιχο ενδυναμωσης της ταξεως των 15 ευρω με μετρια σκληροτητα εισαι κομπλε θα βρεις παρα πολλες ασκησεις στο ιντερνετ για ολες τις μυικες ομαδες.και θα ειναι η προπονηση σου εξω οχι μεσα σε κλειστο χωρο.
μποτακια ειχα πηρα ένα παντελονι fast dry.. θελω μια αδιαβροχη μεμβρανη να παρω τωρα.. μπουφαν εχω
καλυτερα είναι με ισοθερμικο μεσα, φλις και μεμβρανη από πανω.. το μπουφαν είναι για πολύ κρυο...
πηρα και μπατον χα. τωρα την κυριακη θα κανουμε διασχιση χολομωντα από παλαιοχωρα μεχρι ταξιαρχη
και εγω χρειαζομαι μπατον λογω εγχειρησεων στα γονατα πιστευω σε περιπου 15 χρονια που θα ειμαι 50 θα τον εχω ξεπερασει τον μαικλ τζακσον.εγω πηρα μποτακια σαλομον που πατανε πολυ καλα στο τερεν και ενα μπουφαν με επενδυση φλις και εξω αδιαβροχο διαπνεων.ευτυχως ητανε περσυνα και τα πηρα μισοτιμης.τωρα ενα παντελονι εμεινε χειμερινο να παρω και κανενα ισοθερμικο εχω ηδη ενα.χολομωντας ειναι ωραιο βουνο.και σειχ σου μπορεις να πας για κανενα γρηγορο μονοπατακι μεσα στην πολη.
από τον πετριδη πηρα το σακκιδιο αλλα είναι πανάκριβος... τα περισσοτερα τα πηρα από το grandwoodland... διπλα στο cosmos
φερνει προιοντα της alpine pro τσεχικη εταιρια πολύ καλα και σχετικα φθηνα
εγω απο τον πετριδη δεν εχω ψωνισει ποτε αλλα ειδα στο σαιτ τιμες λογικες.απο το γουντλαντ στο κοσμος διπλα εχω ψωνισει αρκετες φορες τιμες καλες.θα εχω υπ'οψιν μου την εταιρια απο τσεχια.σε ορειβατικα και οχι μονο μπορεις να μπεις στο δεκαθλον εχει σε διαφορες χωρες δεν εχει ελλαδα καλες τιμες μια μαρκα querqua καπως ετσι.
εγω παιδια μονο το πρωτο 2μηνο πηρα 10 κιλα.μετα τα εχασα κι αυτα και ειμαι σταθερα στα 45 κιλα 2-3 χρονια τωρα. μακαρι να επαιρνα ενα 10κιλο ξανα να ερχομουν στα φυσιολογικα μου.ειμαι πετσι και κοκαλο.παιρνω 30mg aloperidin, 800mg solian, 1200mg tegretol, 100mg lamictal, 6mg akineton.τρωω μεσημερι βραδυ βασικα γευματα, στο ενδιαμεσο καμια μπανανα κανενα γλυκακι, τσιμπαω ολη την ωρα. ο θυροειδης μου ειναι μια χαρα.
@μπου σε βοηθαει το αλοπεριντιν??
το αλοπεριντιν με βοηθησε πολυ στα ψυχωτικα μου στο νοσοκομειο.με εστρωνε.τωρα εχω μπει σε φαση μειωσης του.τωρα που παιρνω λιγο λιγοτερο ειναι σαν να ξυπναω απο βαθυ υπνο.νιωθω πιο ζωντανη
η γιατρος ειπε οτι οσο εχω το ζολιαν μπορουμε να κανουμε καποια μειωση στο αλοπεριντιν γιατι μου βγαζει καναδυο εξωπυραμιδικα
Είναι εφικτό, ναι. Το λάθος που κάνουμε είναι πως μειώνουμε το φαγητό. Θέλει να μάθεις τον οργανισμό σου να κάνει καύσεις. Έχω χάσει 2 φορές πολλά κιλά, τη δεύτερη μάλιστα ενόσω έπαιρνα φάρμακα αλλά θέλει εκνευριστικό πρόγραμμα. 5 μικρά γεύματα ανά τρεις ώρες με λίγη γυμναστική και θα δεις αποτέλεσμα. Ζήτα τις συμβουλές κάποιου ειδικού αναφέροντας το πρόβλημά σου και την αγωγή που παίρνεις.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Τελικά έχω μπει σε διαδικασία αδυνατίσματος με τη νέα χρονιά, και έχασα ήδη τρια κιλά, κόβωντας το βραδυνό μετά τις 20.00. Στην πορεία θα βάλω και τη γυμνστική στο πρόγραμμα!
Φάρμακα για την απώλεια λίπους στην κοιλιά,υπάρχουν?
Υπαρχει ενα αντιδιαβητικο το metformin, αμα πιασει γραψτο στο φορουμ να το παρουμε και εμεις..
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3183916/