Sub= subbmissive υποταγμενος ειναι ορος του bdsmοπως και ο dom =dominance κυρίαρχος
Printable View
Καλησπέρα LIZAR. Είσαι μια πολύ δυναμική γυναίκα; Αν είσαι, σκέφτομαι μήπως προσπαθείς να ισορροπήσεις ψυχολογικά.
Θεωρω οτι ανηκω σε αυτην την κατηγορια , ναι! Δυο δουλειες ,ενα σπιτι, ενας αντρας ,κοινωνικη ζωη , υποχρεωσεις προσπαθω σε ολα να εχω ελεγχο και ολα να γινονται.σωστα! Αρκετοι ψυχαναγκασμοι και αυστηροτητα προς τον εαυτο μου! Μερικα απο τα εξτρα που ισως χρειαζονται να ξερει κανεις, δεν λεω οχι σε κανεναν πολυ δοτικη και φιλικη , σαν να δινω διαρκως κομματια του εαυτου μου και να προσπαθω να αναπλασω ξανα καινουρια
Θεωρω οτι ανηκω σε αυτην την κατηγορια , ναι! Δυο δουλειες ,ενα σπιτι, ενας αντρας ,κοινωνικη ζωη , υποχρεωσεις προσπαθω σε ολα να εχω ελεγχο και ολα να γινονται.σωστα! Αρκετοι ψυχαναγκασμοι και αυστηροτητα προς τον εαυτο μου! Μερικα απο τα εξτρα που ισως χρειαζονται να ξερει κανεις, δεν λεω οχι σε κανεναν πολυ δοτικη και φιλικη , σαν να δινω διαρκως κομματια του εαυτου μου και να προσπαθω να αναπλασω ξανα καινουρια
Βασικά, μια προσωπική μου σκέψη αναφέρω, δεν το έχω διαβάσει κάπου και μπορεί να είναι και βλακεία αυτό που σκέφτηκα. Οτι δηλαδή, μήπως υποσυνείδητα προσπαθεί να ισορροπήσει την δυναμικότητα, την σκληρότητα και την επιθετικότητα του χαρακτήρα της με το αντίθετό τους (την υποταγή, την ταπείνωση και άλλα αντίθετα). Λέω, μήπως...
Προσπάθησε να χαλαρώσεις λίγο και να είσαι λιγότερο τελειομανής, εξάλλου καποια στιγμή θα καταλάβεις οτι δεν περνάνε όλα από το χέρι μας. Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να κάνεις μια συζήτηση με τον εαυτό σου για να δίνεις προτεραιότητα εκεί που πρέπει, στα πιο σημαντικά πράγματα για σένα. Δεν πειράζει αν δεν γίνονται όλα σωστά, αρκεί να είσαι καλά και ήρεμη.
Όσο για τη φαντασίωσή σου, κάνε την πραγματικότητα αν θέλεις, όμως πρέπει να έχεις υπόψιν σου δύο πράγματα:
Πρώτον, οτι μπορεί στη συνείδηση του άντρα σου να περάσει ως επιτρεπτικότητα και χαλαρότητα σε μελλοντική απιστία. Νομίζω δηλαδή οτι πολύ εύκολα θα υποκύψει μελλοντικά σε κάποιον πειρασμό γιατί στη συνείδησή του θα είναι καλυμμένος οτι εσένα στην πραγματικότητα δεν σε πειράζει αλλά ούτε σε απατά, αφού έχει ξαναγίνει αυτό και μάλιστα παρουσία σου!
Δεύτερον, υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν τα συναισθήματά σου για τον άντρα σου. Αυτό που θα δεις μην είσαι σίγουρη οτι θα σε ενθουσιάσει και θα σου αρέσει ή οτι απαραίτητα στη μνήμη σου θα μείνει ως θετική εικόνα.
Τέλος, δεν μπορώ να φανταστώ τί μπορεί να συμβεί αν ξαφνικά εκείνη τη στιγμή φουντώσει ξαφνικά και αναπάντεχα η ζήλεια. Μην τρέχετε στο ΚΑΤ...
Πολυ ομορφα και σοφα τα λογια σου! Η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ απαιτητικη με τον εαυτο μου , ετσι εμαθα και ξερεις στα 27 ειναι δυσκολο να το αλλαξεις αλλα οχι ακατορθωτο ! Σ ευχαριστω τοσο πολυ ,
Όταν μια φαντασίωση γίνεται πράξη σταματάει να είναι φαντασίωση και επηρεάζει τελικά την ζωή μας. Κι εγώ έχω διάφορες φαντασιώσεις περίεργες αλλά στην πραγματικότητα δεν θα μπορούσα να τις πραγματοποιησω πότε. Δεν νομίζω ότι έχει τόσο νόημα να ψάξεις γιατί αν δεν σε ενοχλεί αυτό σου το κομμάτι! Πρόσεχε παντως γενικά ... Όταν βάζεις τρίτους στο κρεβάτι σου υπάρχει κίνδυνος να πέσεις έξω από αυτό. Φιλικά!!!
Δεν θα το αντεξω αυτο!!!
το ξερω οτι υπαρχει κινδυνος να βγεις απ εξω οταν βαζεις τριτους στο κρεβατι σου αλλα αυτο μπορει να σε πειραζει κ να σ αρεσει ταυτοχρονα κ αλλες φορες να συμβαινει το ενα κ αλλες το αλλο...
εγω δε πιστευω οτι προκειται να αλαξεις οσα χρονια κ αν περασουνε το μονο που μπορει να αλαξει ειναι αν λες αυτα που σκεφτεσαι η αν προσποιησαι τη διαφορετικη
κ επειδη αυτο σε ερεθιζει δηλαδη να σκεφτεσαι τον αντρα σου με αλλη γυναικα τωρα το μονο που σου απομενει ειναι να το χωνεψεις.
..
τωρα αυτο μπορει να εχει σχεση με τα βιωματα σου το τροπο που μεγαλωσες κλπκλπ αλλα εγω πιστευω οτι καταβαθος χρειαζεσαι μια γυναικα ακομα για να αισθανθεις πιο ανετα με ενα αντρα κ αυτο μπορει να αποτελει στοιχειο του χαρακτηρα σου
αμα ειναι να γινει το κακο θα γινει!!!... ειτε το κανει ειτε όχι... και στατιστικως τα ζευγαρια με ποικιλία στα ερωτικα τους δρομμενα εχουν πολυ μεγαλύτερη διαρκεια απο τα πιο παραδοσιακα..ετσι εχω ακουσει ...τωρα δεν ξερω...
παντως αν ημουν χρόνια με εναν ανθρωπο που εμπιστευομαι πραγματικα ... εγω θα τολμουσα τους "πειραματισμους"
Θα μας κατηγορισουν οτι φευγουμε απο τα ψυχολογικα θεματα ρεαααα!!!! :))))
μα αυτη ακριβως ειναι η παγιδα που πεφτουν μεσα σε αυτη οτι αυτο που σκεφτονται κ τους ερεθιζουν τα βλεπουν ως κακο αντι να σκεφτουν ενα τροπο να κανουν καλα..
οτι καπιος βλεπει κατι ως κακο το καταστρεφει
για παραδειγμα αν εβρισκε καπιος ενα πραγματικα καλο ανθρωπο που εχει θαυμαστες παντου κ εχει απηχηση σε οτι κ αν κανει κλπ για να βαλει ενα τριτο στη σχεση του πιο θα ηταν το προβλημα? μαλον κανενα
το προβλημα βρισκεται στο τροπο σκεψεις των αλλων
Τι να πω εμένα αν ο σύντροφος μου θέλει να με δει να πηδιεμαι με άλλον σορρυ αλλά και ναι να πω και να το κάνω μετά θα τον αφήσω . Οπότε. ... θα μείνει με τις φαντασιώσεις του στο χέρι . Θεωρώ ότι γι αυτό λέγονται φαντασιώσεις γιατί μένουν στην φαντασία μας . Οπότε έχω πάει να πράξω φαντασίωση μου όχι και τόσο νορμάλ έχω πληγωθει .
Για καποιο λογο οταν ακουω φαντασιωσεις αλλων ανθρωπων μου φενεται αστειο και σκαω στα γελια, τωρα οσο για το θεμα σου μηπως εχεις χαμηλη αυτοπεποιθηση και θες κατι τετοιο? Δεν μιλαω με σιγουρια απλα καπως ετσι μου φενεται, Ρεα μπορει να το γραψει στο φορουμ το προβλημα της γιατι το θεωρει προβλημα και θελει να ακουσει γνωμες.
Η φαντασία και η πραγματικότητα έχουν μια μικρούλα διαφορά όμως, έτσι;;
Στην πρώτη,όλα μοιάζουν ιδανικά και εσύ μπορείς να φτάσεις στην κορύφωση.
Στην δεύτερη που έχουμε να κάνουμε με την πραγματικότητα τα συναισθήματα αλλάζουν και αντί να ικανοποιηθείς, να αισθανθείς μία τεράστια απογοήτευση και πολλά ακόμη που δεν περίμενες να νιώσεις.
Αν μία γυναίκα έχει ως φαντασίωση τον βιασμό δεν σημαίνει πως θέλει να βιαστεί κανονικά.Στο ανεξήγητο μυαλό μας όλα γίνονται όπως τα θέλουμε.
Αυτό δεν σημαίνει πως θα γίνει και με τους γύρω μας,γι'αυτό όπως είπαν και κάποια άλλα άτομα εδώ μέσα θα είναι καλύτερα να 'προσέχουμε'
νηματοθετρια μηπως εισαι μαζοχιστρια;;δηλαδη θελεις να τον βλεπεις με αλλη να το ευχαριστιεται,για να ζηλεψεις και μετα να προσπαθεις να κερδισεις την αγαπη του και ξανα παλι το ιδιο...σκεψου το καλα αυτο που εγραψα. βεβαια το να εισαι κατι τετοιο, καλα κανεις δεν ενοχλεις κανεναν ουτε καν τον εαυτο σου, απλα ειμαι σιγουρος οτι αυτη ειναι η διαφορα σου απο τους περισσοτερους για αυτο εχεις και τετοιες φαντασιωσεις δηλαδη κοβω το κεφαλι μου, οτι αυτο ειναι......
μην ειστε αρνητικοι χωρις λογο απλα την αληθεια εγραψε θα μπορουσε να ειχε αλαξε το θεμα ετσι οστε να μη φαινεται το τι συμβαινει κ να σαν δουλευε λεγοντας αλλα ενω συμβαινουν αλλα.
πχ θα μπορουσε να γραψει ο αντρας μου ηταν με αλλη γυναικα τι να κανω?
αν κρινετε τους αλλους για αυτα που γραφουν μετα δε θα φταινε αυτοι αν γραφουν αλανταλον.
Κάποιες φορές χρειάζεται να πούμε ''Δεν έχει γιατί,γιατί μου αρέσει''.
Δεν χρειάζεται όλα να έχουν κάποιο ψυχολογικό υπόβαθρο :)
Δεν είσαι η μοναδική,δεν είμαι ο μοναδικός και πάει λέγοντας.Εσένα σε ''φτιάχνει''' αυτό,εμένα το άλλο και θα ήταν κι άδικο να έχουμε σαν άνθρωποι μια σεξουαλική ζωή χωρίς σκέψεις,φαντασιώσεις,παιχν ίδια κ.ο.κ.Θα ήταν τόσο βαρετή και θα ήταν μόνο για αναπαραγωγή του είδους.
Ρε παιδια , οχι οτι μου πεφτει λογος , αλλα 5 σελιδες για ενα ροζ θεματακι ?
Θεωρείς τις σεξουαλικές διαταραχές "ροζ θεματάκια"? Η συμπεριφορά μας στο sex, οι επιθυμίες που έχουμε, και τα συναισθήματα που εκδηλώνονται στα σεξουαλικά θέματα θεωρείς ότι δεν σχετίζονται με τα γνωστικά και ψυχολογικά μας σχήματα? Είναι απλώς "βίτσια" με τα οποία δεν αξίζει να ασχοληθούμε?
Οχι , αγαπητε , σε θεωρω σοβαρο ανθρωπο παρεπιπτωντος , αλλα αυτα τα θεματα γιατι απασχολουν τοσο κοσμο ?
Δεν νομίζω πως η σεξουαλικότητα και οι σεξουαλικές επιθυμίες/φαντασιώσεις/κινήσεις αποτελούν ροζ θεματάκι.Φανερώνουν πολλά και το θέμα είναι μεγάλο.
Λίγο παραπάνω έγραψα ένα ποστ στο οποίο λέω ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει σε όλα κάποιο ψυχολογικό υπόβαθρο και κάποιες φορές ίσως χρειάζεται να λέμε ''γιατί μου αρέσει''.
Θα το αναπτύξω λίγο παραπάνω και θα διορθώσω την λέξη ''υπάρχει''.Θα γράψω ''δεν χρειάζεται σε όλα να ΨΑΧΝΟΥΜΕ κάποιο ψυχολογικό υπόβαθρο''.Ένας λόγος για μένα (που νομίζω μου είναι φανερός) είναι ότι ψάχνοντας υπάρχει περίπτωση να πέσουμε σε λάθος συμπεράσματα,σε πράγματα που δεν ισχύουν,να γίνουμε εμμονικοί και πολλά άλλα.Οπότε θεώρησα να σωστό να γράψω ότι δεν χρειάζεται η θεματοθέτρια να ψάχνει τους λόγους γιατί εγώ προσωπικά το θεωρώ φυσιολογικό.Δεν κάνει στην ουσία κάτι κακό.Δεν βασανίζει ούτε τον ευατό της,ούτε την σεξουαλικότητά της,ούτε τον σύντροφό της.Απλά της αρέσει.
Για να μην το μπερδεύω γιατί νομίζω πως δεν μπορώ να γίνω απόλυτα κατανοητός θα σας φέρω ως παράδειγμα τα site πορνογραφικού περιεχομένου.Σε κάθε site υπάρχουν τουλάχιστον 30 κατηγορίες ''για όλα τα γούστα'' (απλά και κατανοητά).Δεν μπορούμε να ψάχνουμε ψυχολογικά αίτια που εμένα μου αρέσει να βλέπω το ένα και κάποιον άλλο το άλλο.Βασικά για μένα δεν υπάρχει λόγος εφόσον στη ζωή μας είναι όλα μια χαρά και στην συγκεκριμένη περίπτωση στην ερωτική ζωή.
Πάντα μιλάω για σεξ μεταξύ ΕΝΗΛΙΚΩΝ και με την συγκατάθεση και τον 2,3,4 και πάει λέγοντας.
Τέλος να πω ότι αν κάποιος θέλει να αναζητήσει τα αίτια θα πρέπει να τα αναζητήσει στο γενικό κομμάτι κι όχι στις φαντασιώσεις του.Να αναζητήσει δηλαδή γιατί σαν κοινωνία θεωρούμε ταμπού αυτό και το άλλο και το δίπλα και γιατί ότιδήποτε άλλο εκτός του ζευγαριού είναι ανώμαλο,άρρωστο και πολλά πολλά άλλα.
Φυσικά κι εξαιρούνται κάποιες καταστάσεις από όλα αυτά που έγραψα.
Δεν θεωρω ταμπου τιποτα , ο καθεις με τις προτιμησεις του , τιποτα δεν απαγορευεται , εφ οσον συγκατατιθενται τα συμετασχοντα μερη , αλλα δεν μπορω να καταλαβω αυτηντην εμμονη με τα λαιτλυ διαστροφικα θεματα , ας μου ςεπιτραπει η εκφραση , δεν υπαρχουν πιο ενδιαφεροντα θεματα στην ζωη ?
Αν θελω να κανω κατι , που δεν υοκειται στις συνηθεις τακτικες / εφαρμογες του σεξ , γιατι να το γραψω εδω , και πες οτι ετσι μουρθε , να το γραψω , γιατι νασχολειται σε αυτο τον βαθμο το φορουμ ? αρεσκομεθα στο απαγορευμενιο ? δεν ξερω τι αλλο να υποθεσω , μιας και δεν μαπασχολει τι κανει ο καθεις στη κρεβατοκαμαρα του !!!! ειχασ μια σκασιλα , ας κανει οτι γουσταρει , εμενα τι με κοφτει ?
πολυ απλα μαλλον τον αγαπασ δεν ειναι τιποτα θα σου περασει φυσιολογικο ειναι
εμενα παντως επειδη δε μ αρεσει να με δουλευουν διαβαζοντας παραλαγμενα θεματα οστε να φαινονται ολα κανονικα προτιμω να υποστηριζω οτι βλεπω οτι ισχυει..
αν καπιοι εχουν αντιρισεις πανω σε αυτο μαλον προτιμουν να τους δουλευουν αλαζοντας το θεμα πχ σε βρηκα τον αντρα μου με αλλη γυναικα (αντι να πει μου αρεσει) αλλα επειδη τον αγαπω δε θελω να τον χωρισω τι να κανω?
εγω εχω μαθει να αντιμετωπιζω τα γεγονοτα αντι να μη θελω να δω πως ειναι η κατασταση οπως κανουν αρκετοι.
Πράγματι τα θέματα αυτά απασχολούν πολύ κόσμο. Φαίνεται ότι οι απολαύσεις του έρωτα αποτελούν ένα πανανθρώπινο ζητούμενο. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός του ότι η σεξουαλικότητα του ανθρώπου είναι ένα από τα θέματα που έχουν διερευνηθεί πολύ λιγότερο σε σχέση με άλλα θέματα που μας αφορούν. Ίσως ένας από τους λόγους που μας αρέσει να ασχολούμαστε με αυτό να είναι ακριβώς το ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα γι'αυτό.
Τώρα όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, θέλω να πω ότι βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα την προσπάθεια διερεύνησης των γνωστικών και ψυχικών διεργασιών που μπορεί να κρύβονται πίσω από μία συγκεκριμένη σεξουαλική συμπεριφορά ή ακόμα και να την προκαλούν.
Επειδή γνωρίζεις αρκετό καιρό τώρα το πόσο εκτιμώ τις απόψεις σου(νομίζω το έχω πει πολλές φορές),θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.Μετά από αυτό δεν μπαίνουμε σε μια διαδικασία υπερανάλυσης των πάντων?Γιατί να δημιουργήσουμε προβλήματα ενώ δεν υπάρχουν?Αν υπήρχαν τότε είναι άλλο θέμα.Δηλαδή μπορεί να δημιουργήσεις πρόβλημα αν προσπαθήσεις να σκάψεις πολύ βαθιά.Είναι αυτό που λέω ότι τη μέρα που θα σηκωθώ καλά,δεν με αφορά γιατί δεν πήρα τις απαντήσεις τότε που δεν ήμουν καλά.Τώρα είμαι καλά οπότε δεν με αφορά πλέον το γιατί και δεν θα το ψάξω κι όλας.Στην τελική ίσως το ίδιο το γιατί οφείλεται που το θέμα γιγαντώθηκε....