Originally Posted by
M87
Δεν διαφωνώ ότι "κάποια" πράγματα δεν είναι "μετρημένα κουκιά". Όμως, έχοντας πει αυτό, δεν βλέπω να υπάρχει έστω και τυπική προσπάθεια εκ μέρους της πολιτείας προκειμένου να περιορίσουν την ασυδωσία μεταξύ των ψυχολόγων / ψυχοθερπευτών. Από τι στιγμή που το επάγγελμα τους δεν έχει κυρώσεις (απώλεια άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος, αποζημιώσεις κλπ) και που δεν ελέγχονται είναι ένα ανευθυνο επάγγελμα. ΤΕΛΟΣ. Για να μην παρεξηγηθώ... δεν εννοώ ότι δεν υπάρχουν και αυτοί - οι λίγοι κατά την άποψη μου - οι οποίοι συναισθάνονται τις ευθύνες τους και εργάζονται με ευσυνείδητο τρόπο. Λέω ότι, ελλείψει αυτού του είδους της ηθικής, είτε εργαστούν ευσυνείδητα, είτε όχι, από άποψη κυρώσεων κάνει το ίδιο. Κατά την άποψη μου υπάρχουν τρόποι να μπορεί να ελεγχθεί ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής και αυτό ξεκινάει με το να υποχρεώνεται να κρατάει ΤΟΣΟ Ο ΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΣ όσο και ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ηχογραφήσεις των συνεδριών. Εάν ο - ας μου επιτραπεί η έκφραση - ψυχοβγάλτης κάνει κάποια χοντράδα, το υλικό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου για τεκμηρίωση. Επίσης θα μπορούσε να γίνει υποχρεωτικό το πλάνο εργασίας - το οποίο θα μπορούσε μετά να αξιολογηθεί από κάποιον άλλο ψυχολόγο / ψυχοθεραπευτή και θα περιόριζε την "μέσω Λαμίας" θεραπεία του θεραπευόμενου. Η επιμόρφωση των θεραπευομένων σχετικά με παραβατικές συμπεριφορές όπως και το τι πρέπει να παίρνουν από τις συνεδρίες τους. Η ύπαρξη ελεγκτικού σώματος. Point system για πολλαπλές καταγγελίες για το ίδιο παράπτωμα. Ένα σκασμό μέτρα μπορώ να σου πω. ΘΕΛΗΣΗ δεν υπάρχει γιατι 1ον. τα συμφέροντα είναι μεγάλα και 2ον κανείς δεν θέλει να δει κάποιος να αποθεραπεύεται. Μη με ρωτήσεις γιατί, αλλά εκεί καταλήγω... σε σημείο που να έχει μεγαλύτερη λογική να σταματήσεις να τους ταίζεις μέχρι να μαζέψουν το συνάφι τους.
Επιπλεόν δε, όσα αναφέρω εδώ, λίγο-πολύ ΕΙΝΑΙ μετρημένα κουκιά.