Ρεα εγω σε παντρευομαι μην παρεισ αλλον
Printable View
Ρεα εγω σε παντρευομαι μην παρεισ αλλον
Αλλα σ λεω εχω ενα καρο προβληματα υγειασ να ξερεισ
Δηλαδη να στο πω απλα με παντρευεσαι κ δεν ξερεισ αμα θα ζησω κ ποσο
Οι αλλοι τουλαχιστον εχουν χρονακια μπροστα τουσ εγω δεν ξερω πραγματικα δεν κανω πλακα
Ρέα νομίζω πως πρέπει να πάρεις φαρμακευτική αγωγή.
Ξέρω ποια χαπάκια έχεις πάρει,άρα αυτά αποκλείονται.
Εδώ και χρόνια κυκλοφορεί ένα φάρμακο,διαφορετικό από όλα τα άλλα,του οποίο το μεγάλο προτέρημα είναι πως δίνει κίνητρο σε περιπτώσεις κατατονικής κατάθλιψης σαν την δικιά σου.Δεν επηρεάζει την Σεροτονίνη όπως τα υπόλοιπα φάρμακα,αλλά κυρίως την Ντοπαμίνη που πιστεύεται πως παίζει μεγάλο ρόλο στην ενέργεια που νιώθουμε.
Εσύ βιώνεις αυτό που λέμε Ψυχοκινητική Επιβράδυνση.Γι'αυτό και η σκέψη σου επιβραδύνεται,κοιμάσαι συνεχώς και νιώθεις σαν Γριά 100 ετών.
Τι λες,να κάνουμε μια δοκιμή?Δεν το έχω πάρει ποτέ εγώ αλλά έχει ελάχιστες παρενέργειες από ότι λένε...
Επίσης δεν επηρεάζει και την σεξουαλική διάθεση.Αυτό βέβαια δεν σε ενδιαφέρει εσένα τώρα έτσι όπως είσαι,απλά το αναφέρω.
Σε ασθενείς που έχουν ως βασικά συμπτώματα της κατάθλιψης τους,την υπνηλία και την κόπωση,έχει αποδειχθεί πως είναι αποτελεσματικότερο από τα SSRI'S.
Επίσης έχει ελάχιστα συμπτώματα απόσυρσης ακόμα και αν το διακόψεις ακαριαία.Quote:
In depressed people who experience symptoms of sleepiness and fatigue,bupropion has been found to be more effective than selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) in alleviating these symptoms
Xορηγείται και για την απεξάρτηση από το τσιγάρο!Φαντάσυ πως σε ιατρεία διακοπής καπνίσματος αποτελεί την πρώτη επιλογή πολλές φορές.Βέβαια θεωρείται ήπιο σαν αντικαταθλιπτικό αλλά που ξέρεις?Μπορεί να σε πιάσει.
Αλλά έχεις να χάσεις κάτι???Είμαι κρίμα να παιδεύεσαι έτσι χωρίς να έχεις εξαντλήσει όλα τα όπλα σου.
ρεα δεν εισαι αχρηστη,μην το λεε αυτο
Οποιοσ ξερει να συζυταει αυτοματα ειναι χρησιμοσ για μενα δεν υπαρχει αχρηστοσ εγω αμα σε ειχα παρεα θα σ εδειχνα ολο τον κοσμο με τα δικα μου ματια θα βλεπεσ αλλο πλανητη αλλα τελοσ παντων τωρα παει
τι πάει ρε έλις; Τόσο εύκολα τα παρατάς; άντε πήγαινε παντρέψου το κορίτσι να σωθείτε ή να καταστραφείτε αμφότεροι και να γουστάρετε κιόλας
Οτι ητανα πω το χω πει
Όπως κι αν έχει, είναι άρρωστο να ζητά η μάνα σου αποδείξεις απο εσένα. Είσαι το παιδί της, όχι ο υπάλληλος του μήνα. Κι εσυ τι Ρέα; κάθεσαι και λες μου έδωσε το Α και το Β κι εγώ δεν έκανα τίποτα γι αυτα που ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ η μανα μου ως ζωή δική μου; Πόσα απο αυτά που ΗΘΕΛΕΣ ΕΣΥ σου έδωσε η μάνα σου; Πόσα αυτά που ηθελες για σένα έχεις κάνει; Ευχαριστώ έπρεπε να σου πει που την επιβεβαιώνεις και την αφήνεις να λειτουργει μεσα απο εσένα ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Συγγνωμη για τον τόνο. Απλά το διαβάζω και στεναχωριέμαι, γιατί ναι μεν δεν εχουμε μιλήσει ποτέ αλλά καταλαβαινω την φάση και σε νοιώθω αν μου επιτρέπεις. Ακόμη και αυτή η παρηγοριά που ηρθε να σου προσφέρει, κακοποιητική μου φαίνεται Ρέα. Κάτσε να διαβασω κ παρακάτω
Έλα ρε συ, είναι κρίμα όλο αυτό που συμβαίνει. Έχεις ξεκινήσει ψυχοθεραπεία ή φαρμακευτική αγωγή;; Είσαι νέα για να παραιτείσαι!!
ps. Έτσι αγκαλιάζει και εμένα η μαμά για να ηρεμήσω και να κοιμηθώ, το άγχος και η αϋπνία (το αντίθετο από σένα) με έχουν καταβάλλει πολύ και στενοχωριέμαι που υπάρχουν και άλλοι που περνάνε τα ίδια και χειρότερα, αλλά θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα περάσουν ή τουλάχιστον θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα αυτές τις καταστάσεις ούτως ώστε να μην είναι τόσο επώδυνες!!
Μπράβο βρε elis! Πολύ σωστά μιλάς!
Το έβγαλε ο άλλος το πόρισμα! ότι η Ρέα κλαίγεται γιατί είναι βολεμένη. Οι ανθρωποι δεν αρρωσταινουν ψυχολογικά επειδή είναι φτωχοί ή πλούσιοι φίλε μου! Αν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει ψυχική νόσος, να μην μιλάς καλύτερα. Τέλος στο φασισμό της εύκολης αποψούλας. Δε μιλάμε στο αμφιθέατρο κανενός πανεπιστημιου πίνοντας μπάφο για πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε και δεν τρέχει μία. Για την ψυχή ενός ανθρώπου μιλάμε. Έλεος επιτέλους!
Κορίτσια, εμένα η μανα μου πάντως, όταν με κακοποιούσε ο πατέρας μου, πάντα έκανε πως δε συνέβει κάτι, μου την έλεγε ότι και καλά τον προκαλώ και όταν το σώμα και το πνεύμα μου γινοταν ένας χυλός στο κρεβάτι απο τυψεις φοβο κλάματα, λυπη για τον εαυτό μου, ερχόταν με αγκ΄λαλιαζε και μου έλεγε "θα στρώσεις, μην στεναχωριέσαι, όλα καλά θα πάνε"
Ε στο διαολο τέτοια παρηγοριά!!! Ποτέ δε νοιάζονται πόσο πονάμε, οι βασανιστές μας! Πήγε εκει και αντί να επει παράτα τα όλα και ας τρέχει η βρωμα απο τους τοίχους (που σιγουρα δεν τρέχει) πάμε έξω να κανουμε κατι που θελει η ΡΕΑ που πονάει και πουτ δεν της αξιζει να πονάει. Πήγε εκεί και της υπενθύμισε την κατά την μάνα της αποτυχία. Ε όχι!
Η ρεα θα ήταν αποτυχημένη αν γινόταν η μαριονέτα που ήθελαν οι βασανιστές της. Ειναι σε αυτή την κατάσταση όχι γιατί ειναι αποτυχημένη, αλλά γιατί αντιστέκεται ενστικτωδώς στον ευνουσιχμό του εγώ της. Παρηγοριά δεν είναι τα συγκαταβατικά χτυπηματα στην πλάτυ! είναι η αποδοχή και η προτροπή στην ελευθερία!
Ps. Ρεα εχω δίδυμα στην κοιλιά μου και αυτή την στιγμή σίγουρα θα παίζουν σφαλιάρες με τα νεύρα που τους προξενώ. Με φουντωσες :P
πριν τα χαπια ηταν ο μπαφος..δεν ειχα πάρει καν χαμπάρι οτι ειχα παραιτηθει!.. βλέπω τα χαλια μου για πρωτη φορα αλλα ηταν πάντα εδω γυρω..και το ηξερα οτι υπήρχαν...δεν ξερω καν αν βγαζει νοημα αυτο που λέω. εκανα πολλα χρονια ψυχαναλυση απο τα 18 μεχρι τα 26 ... τωρα ειμαι 35 .
ακομα παλευεις με το αγχος σου κοριτσακι μου?
Ρεα ειμαι εξω απο αυτο το χωρο. Ισως επειδη ειμαι δειλη να ζητησω βοηθεια δεν ξερω. Δεν ξερω γιατι επεσες,ξερω ομως οτι δεν γινεται να γινεις καλα σε μια μερα και αν δεν πιεσεις εσυ η ιδια τον εαυτο σου. Σιγα σιγα. Σηκω λιγο. Παιξε με το σκυλακι σου που καθεται ολη μερα μονος. Βγαλε το εξω μια βολτα. Πηγαινε σουπερ μαρκετ παρε δυο πραγματανα εχεις να φας. Κανενα τοστ. Και μετα ισως νιωσεις πιο δυνατη ωστε να ψαξεις να βρεις καμια δουλεια. Μικρα βηματακια καθε μερα. Φτιαξε μια λιστα. Καικαθε δυο τρεις μερες προσθεσε και απο κατι καινουριο να κανεις.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΩ!!! που ειναι ολη αυτη η δυναμη σε εμενα? γιατι και ποτε επαψα να σκεφτομαι ετσι????? ΓΑΜΩΤΟ!!!!!
μιλα μου κουτς..εχω χασει την μπαλα
υ.γ. χωρις να ταραζεις τα δυδημακια !!!.. (γελαω οσο σκεφτομαι οτι καποτε αμφισβητησες τον εαυτο σου για τον ρολο της μητερας..ελπιζω πλεον να καταλαβες τις κορυφες που εχεις κατακτησει )
υ.γ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΥΜΑΑΑΑΑ!!!
Ασε ρέα και πέρασα μεγάλο ζόρι στις γιορτές. Κόλλησα ενα βακτηριδιο και ήμουν μαύρο χάλι. Αλλά ευτυχώς όλα καλά. Επαθα ενα τρελό ψυχοκούκου μην τα χάσω αλλά ευτυχώς όλα καλά τελικά. Ευχαριστώ για την ευχή.
Στο θέμα μας τώρα. Το τραγούδι δεν είναι τυχαίο. Αν θελεις ακουσε το. Σε άλλους μπορεί να θυμίζει "αχρηστους" γκόμενους/γκόμενες. Εμένα μου θυμίζει την κατάθλιψη και τις λούμπες.
Πραγματικά, αν λείπαμε ποτέ απο τους "δικούς μας" "ανθρώπους" θα νομίζανε πως πήγαμε για τσιγάρα . Και αν επιλέξουμε να φύγουμε είναι επειδη βαρεθήκαμε τα "ξεφτιλισμένα τους παιχνίδια" (βλ. ότι η παρηγοριά της μάνας σου ήταν το καθαρό σπίτι και όχι ο ψυχικός σου πόνος που αν και το ξέρει, δεν το παραδέχεται ότι ήταν ο γεννήτοράς του) και την "επιστροφή των σκυλιων) (βλ. καταθλιπτικά επεισόδια).
Δεν πιστεύω πως κανένα χάπι θα σε κάνει καλά απο μόνο του. Να αγαπήσεις τον εαυτό σου πρέπει. Λες σε προηγούμενο μηνυμα του ποστ πως συζητούσατε για τον χαρακτήρα σου. Για τον χαρακτήρα της μαμάς σου μιλήσατε ποτέ; Ειλικρινά, για να έχει βγάλει ένα τοσο έξυπνο παιδί, δεν πρέπει να είναι χαζή. Επομένως, γιατί δεν αποδέχεται το κακό που σου κάνει η συμπεριφορά της; γιατί δεν αλλάζει; δε θα την κάνει η αποδοχή αποτυχημένων παιδαγωγικών πρακτικών κακή μάνα, ότι ήταν να κανει το έκανε όταν ήσουν πιτσιρίκη. Τώρα όμως γιατί δεν μιλάτε για τον δικό της χαρακτήρα και συμπεριφορά;;; Οπως και να έχει είσαι δημιούργημά της. Αν είσαι μια φορα "αποτυχημένη" όπως πιστεύει αυτή είναι 15. Το έχει σκεφτεί ποτέ;
Επιπλέον, όταν αποφάσισε να σου προσφέρει κινητά και ακίνητα, σε ρώτησε ποτέ; Εσύ που βρισκόσουν μεσα σε όλες τις αποφάσεις που σε αφορούσαν; ακομα και τώρα τι πενθείς; για πιο πραγμα έχεις αποφασίσει να πενθήσεις; για το ότι είσαι, κατα την άποψη της μαμας σου, "αποτυχημένη" ή για το ότι δεν κάνεις αυτό που θέλεις;
Να σου πω πότε έπαψες να σκέφτεσαι έτσι; όταν σε έπεισαν πως δεν είσαι αρκετά καλή, όταν σε έμαθαν πως για να είσαι "καλή" πρέπει να μάθεις να μην βιώνεις τον πόνο όταν σε τιμωρούν και ότι ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό τελικά είναι να θάψεις την ίδια την Ρεα ως ύπαρξη, όσο πιο βαθιά γίνεται. Γιατί δεν έχει σημασία τι θελεις εσύ για σένα αλλά η μαμά ή ο μπαμπάς σου. Λειτουργεις όπως αυτοί. Συνεχίζεις να κακοποιείς τον εαυτό σου, με τυψεις και θλίψη στην παρούσα φάση, συνεχίζοντας με πολύ καλό τροπο το δικό τους έργο Ρέα. Αν ρωτούσες την μάνα σου τι θα έκανε με την "αποτυχημένη" σου ζωή θα έλεγε "θα τιμωρησω την Ρέα για να μάθει το σωστό και θα στεναχωρηθω για το "αγαπημένο μου παιδι". Ε αυτό κάνεις τώρα. Κάνεις την μαμά σου. Συνεχίζεις τον βασανισμό που σου επέβαλλε επειδη δεν είσαι "αρκετα καλή". Και το κάνεις για όλους τους λάθος λόγους. Περιμένεις μια "πληρωμη" για τον πόνο που δεν είναι άλλη απο την αποδοχή. Ε δεν θα έρθει ποτέ αυτή η πληρωμή Ρέα. Ακόμα και με 1000 επεισόδια δεν θα ερθει. Η μάνα σου και πλανητάρχης να γινόσουν, πάντα θα ήταν αυστηρή για να σου δώσει κίνητρο όπως λες πιο πάνω. Και αυτό είναι παθολογία, όχι δική σου, δική της.
Η ρέα που είναι όμως; Η ρέα θεωρεί τον εαυτό της αποτυχημένο; και αν ναι τι θα έκανε η Ρέα ή πως θα ήθελε να χειριστεί την αποτυχία της; Με τιμωρία και θλίψη ή με δράση;
Παρακολουθησα την συζητηση σας. Δεν ξερω αν η Ρεα εχει καλη σχεση με την μητερα της και το πως μεγαλωσε. Αλλα γιατι να φταιει η μητερα; επειδη κανει δουλειες; μεγαλη γυναικα ειναι μπορει να τα εχασε. Και εγω τα χανω με τετοιες καταστασεις. Και εγω μπορει να εκανα δουλειες αντι να συζητησω για κατι που υπαρχει απροθυμια προς συζητηση. Γιατι δεν αρχισες ρεα την συζητηση; γιατι δεν ησουν εσυ εκεινη που επρεπε να πεις ασε μανα τις δουλειες παμε μια βολτα; δεν ειναι ο καθε ανθρωπος στο μυαλο σου για να ξερει τι σκεφτεσαι. Ουτε το τι ειναι το καλυτερο για σενα. Kutchunie ακουσα την ιστορια σου κ πραγματικα λυπαμαι αλλα οι γονεις τερατα ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα. Επειδη δεν σε υπολογισανε και δεν τους υπολογιζεις και καλα τους κανεις δεν σημαινεο οτι εχουν ολοι αχρηστους γονεις.. η ρεα ειναι 35 οχι 12. Πιστευω πως πρεπει να παλεψει για να σηκωθει και οχι να περιμενει να την σηκωσουν
...αν με ρωτησε?...
τελειωσα το λυκειο στα 17..και ηξερα ακριβως τι ηθελα να κανω 1. να γινω ψυχολογος και 2. να φυγω οσο πιο μακρυα απο αυτο το σπιτι και απο αυτην την κοινωνια γινετε. τους ζητησα να με βοηθησουν να πάω να σπουδασω εξω στην αγγλια..ουτε λογος!..ηθελαν να μου ανοιξουν μαγαζι ..ξυλο - κλαματα - παρακαλια..ουτε λογος να ξοδέψουν τα λεφτα τους για σπουδες για εμενα..αν ημουν παιδι που "αγαπουσα" τα γραμματα δεν θα ημουν η χειροτερη μαθητρια του σχολειου. Ημουν η χειροτερη μαθητρια του σχολειου βεβαια γιατι πήγαινα πάντα αδιαβαστη και με καρουμπαλα στο κεφαλι και με καμια απολυτως διαθεση να ανεχτω μαλακιες απο κανεναν καθηγητη..σε μια κοινωνια οπου οι κραυγες των παιδιων ήταν συνηθες περιστατικα και κανενας δεν εκανε ποτε τιποτα για αυτο.
επιασα δουλεια σε ενα εργοστασιο μαζι με την μαμα μιας φιλης την κυρα ρουλα και αρχισα ταχυρυθμα γαλλικα ..γιατι η κολητη μου μου ειπε οτι υπάρχει ενα προγραμμα στην γαλλια που βοηθουν τους φοιτητες να σπουδασουν εκει αρκει να ξερουν την γλωσσα. το πρωι στου διαολου τη μανα σεενα εργοστασιο και καπακι, μεστην βρωμα στην αθηνας για ταχυρυθμα ξυπνουσα στις 5 το πρωι και γυρνουσα σπίτι μου στις 10 το βραδυ και δεν με ενοιαζε...πετουσα.. στις 4.30 το πρωι η μανα μου μου εκανε μασαζ για να ξανακοιμηθω αλλα δεν καταλαβαινα τιποτα "γιατι κοριτσακι μου δεν θες..θα εισαι εσυ το αφεντικο θα εχεις την δικη σου τσεπη μπλα μπλα μπλα".. χαμπαρι εγω ..το ονειρο δεν κρατησε ουτε μηνα ..το αφεντικο μας ειπε οτι θα μας εδινε τα μισα αποσα εδινε στην προηγουμενη και η κυρα-ρουλα μου ειπε πως αν αρνιομασταν μαζι δεν θα χε αλλη επιλογη και θα δεχοταν να μας πληρωσει κανονικα. του ειπα οχι και με εδιωξε. του ειπε ναι και εμεινε. πριν πιασω αλλη δουλεια πήγα στην γαλλικη πρεσβεια...κανενα προγραμμα δεν υπήρχε που να στηριζει τους φοιτητες στο ξεκινημα... θυμαμαι ακομα πως εφυγα απο εκεινη τη ν πρεσβεια.
μου βρηκαν μαγαζι και θελω δεν θελω θα πάω γιατι δεν θα ταιζουν κηφηνες ...την ημερα των γεννεθλιων μου εκανα εναρξη με το σκεπτικο οτι απο εκει θα επαιρνα τα χρηματα για να σπουδασω...δεν εγινα ποτε αφεντικο..το μαγαζι το ειχε και εχει ο πατερας μου τα λεφτα δεν μαζευτηκαν ποτε...εβγαλα ενα ιδιωτικο ιεκ διοικηση επιχηρησεων ..για να μπορω να βρω μια δουλεια ..με ενα ολοκληρο μαγαζι στο ονομα μου για βιογραφικο ...ο καθενας θα προτιμουσε ενα λιγοτερο "προνομιουχο" παιδι.
δουλεψα σε εποχιακες δουλειες ..σε νησι, σε κρουαζιεροπλοιο.σε δουλειες που δεν ηθελε κανενας αλλος
πήγα στην αγγλια σε μια κολητη που αποδειχτηκε σαδιστρια και ψυχοπαθης, να βρω μια δουλεια εκει και να ζω μαζι της μεχρι να ορθοποδησω και να κυνηγησω το "ονειρο"..τα λεφτα μου αντεξαν ενα μηνα..και δουλεια δεν ειχα βρει και η συγκατοικηση ηταν κολαση και φυσικα δεν υπήρχαν αλλοι ποροι για να μεινω εκει ...
γυρισα με την ουρα στα σκελια...μετα απο ενα μηνα ..αφου φυσικα τους ειχα αποχεραιτησει ολους για "παντα"
το αμαξι μου το πηρε μετα απο 10 χρονια πιεσης..ειχε διαλυθει και το σκουτερακι μου..και ολα μου τα χρηματα τα ξοδευα σε ταξι... σοβαρα τωρα..10 ολοκληρα χρονια με ζαλισε να μου παρει αμαξι
το σπιτι ηταν φυγε απο το σπιτι δεν σε αντεχω αλλο..καθημερινα ... κανονικα και ψυχραιμα...ρεα δεν γινετε να ζεις αλλο σε αυτο το σπιτι.
και αφου πηρα το σπιτι αποφασισα να σπουδασω στα 29 μου κατι συναρπαστικο κατι διαφορετικο..σχολη δραμματικης τεχνης, να γινω ηθοποιος
και το γουσταρα πολυ ..βεβαια 3000 τον χρονο, επρεπε να κοψω την ψυχολογο μου.περασα αμεσως εισαγωγικες εκαν 2 χρονιες και στο τελος της 2ης μου επιτεθηκε ενας αλητης συμμαθητης ..και εγινε συμβουλιο για να μας διωξουν γιατι ημουν και εγω υπευθυνη λεει επειδη οταν μου χωθηκε στην μουρη και μου ειπε "βουλωστο γιατι αλλιως "..δε το βουλωσα εμεινα εκει και τον προκαλεσα λεει γιατι τον ρωτησα "γιατι τι θα μου κανεις" ..μια βδομαδα πριν ειχα κηδεψει τον πιο αγαπημενο μου μπαρμπα. τελικα δεν με εδιωξαν αλλα απαιτησαν δημοσια συγνωμη..και εγω απαιτησα αυτος να φυγει.
ειπα την δημοσια συγνωμη για να παιξω ολα οσα εκανα προβες ολον αυτον τον καιρο ..και μετα δεν ξαναπάτησα..ουτε εκει ουτε πουθενα ...μετα ηρθε ο μπαφος και μετα τα χαπια και τωρα εδω ..ετσι...
καθε φορα που παλευα με την μοιρα μου ηταν σαν να παλευα με ενα τρενο
στην 1η ψυχολογο πήγαινα 8 χρονια και οταν της ζητησα να ερθει να με δει σε μια παρουσιαση στην σχολη αρνηθηκε γιατι η περιοχη που ηταν η σχολη ηταν "επικυνδηνη"
τον 2ο ψυχιατρο τον διαλεξα στην τυχη εοπυυ 5 λεπτα διαγνωση και οπως αποδειχτηκε μου εγραφε τα πιο επικυνδυνα κοκτεηλ χαπιων ...που δινουν στις πιο σοβαρες περιπτωσεις ρεμερον και ζολοφτ ΜΑΖΙ και ρεμερον και εφεξορ ΜΑΖΙ
στον 3ο ψυχιατρο πήγα πριν 3 μηνες 2 φορες και καμια δεν με κοιταξε καν ..μου αλλαξε τα χαπια τα οποια ειπε οτι υπηρχε κινδυνος ΜΑΝΙΑΣ και μου εδωσε χαπια που χορηγουν στους σχιζοφρενεις γιατι ειχα παρει 20 κιλα με τα ρεμερον. αν με κοιταζε εστω και για ενα λεπτο θα πήγαινα να κανω μια συνεδρεια μαζι του ..αλλα εκεινος εκει χωμενος στο πισι του να βρει φαρμακα που να ταιριαζουν στις μιζες του.
πριν 4 μηνες τα εκοψα ολα ..γιατρους και χαπια
δεν ψαχνω πια για δουλεια ..και εδω που τα λεμε δεν εψαχνα καιρο τωρα. μολις κοιταζω αγγελιες με πιανει δυσπνοια και εχω τασεις λιποθυμιας.
η τελευται δουλεια ήταν πρινφυγω απο το πατρικο μου.. κρατησε μια μερα... μια μερα κολασης ... ειχα πει στο αφεντικο οτι δεν ηξερα κομπιουτερ ..αλλα δεν ηξερε ουτε και εκεινος ..και οι δουλειες του εμεναν πισω οσο εγω προσπαθουσα να βρω μια ακρη και μου εβαλε τις φωνες ..με πληρωσε 50 ευρω..οταν καταλαβε οτι το παραξυλωσε και εγω πηγα κατευθειαν στην ψυχολογο μου..σαν βιασμενη..με ξαπλωσε και μου ειπε να φανταστω οτι ειμαι ψαρι και οτι κοιμαμαι στον βυθο της θαλασσας...και κοιμηθηκα στην συνεδρια ..δεν με ξυπνησε ουτε οταν η ωρα μας ειχε τελειωσει...οταν ξυπνισα ειχα πια ηρεμησει. αλλα δεν ξαναεψαξα σοβαρα για δουλεια.. εστελνα απλα βιογραφικα και κανενας δεν με πηρε τηλεφωνο για συνεντευξη...και γιατι να με παρει δηλαδη, θα προτιμησουν εναν ανθρωπο που ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ και εγω δεν εχω απολυτως κανενα ενδιαφερον για τ ι π ο τ α!!
Αλικάκι, η Ρέα έχει δηλώσει πως έχει κακοποιηθεί. Επιπλέον, μετά από 8 χρόνια ψυχανάλυση και μερικά ακόμα στα χάπια, και να μην ήξερε, όφειλε να μάθει πως να χειριστεί το παιδί της. Τι να το κάνει η άλλη το καθάρισμα;; ψυχολογική στήριξη ήθελε! Γονιός δεν είναι αυτός που σπέρνει μόνο αγαπητό αλικάκι. Επιπλέον, δεν σου κάνει εντύπωση, πως μετά απο 8 χρόνια έχει ακόμα πισωγυρίσματα; Ας κάτσει λοιπόν, σαν καλή μάνα να της υπενθυμίζει αποτυχίες. Μπράβο βρε! να γίνει σύστημα αυτό! Και αυτό το μεγάλη γυναίκα είναι και τα έχασε, είναι πολύ ατράνταχτο επιχείρημα! Αν πάθαινε καρδιακή προσβολή ας πέθαινε κιόλας η αλλη επειδη η μανα τα έχασε!!!
Και ναι, η μάνα είναι αυτή που πρέπει να πει παμε έξω παιδί μου. Ο άνθρωπος που βρίσκεται σε καταθλιπτικό επεισόδιο, δεν μπορεί να σκεφτεί τίποτα. Ούτε τον νοιάζει πως θα γίνει καλά ή πως θα νοιώσει καλά και τι να κάνει γι αυτό. Μονο σκέψεις αποτυχίας και μαυρίλας έχει. Στήριξη χρειάζεται.
Επιπλέον, επειδή την έχω ζήσει την κακοποίηση στο πετσί μου, και είμαι καταθλιπτική, ΝΑΙ θελεις να το αποδεχτείς ή όχι, η συνειδητοποίηση των λαθών των γονιών μας είναι αυτά που μας βγάζουν απο την κατάθλιψη. Και όχι μονο η συνειδητοποίηση, αλλά και η αποδοχή απο το μέρος τους πολλές φορές. Με τους δικούς μου δε συνέβει ποτέ.
Επιπλέον, οι περισσότεροι γονεις λες δεν είναι τέρατα. Είναι. Αν δεν ήταν δεν θα υπήρχαν τόσα κακοποιημένα παιδια που αργότερα γίνονται ενηλικες με ψυχολογικά προβλήματα. Τέρας δεν είναι μονο αυτος που βιάζει ή χτυπά, αλλά όποιος ασκεί βία στο παιδί του είτε σωματική είτε πνευματική, που τις περισσότερες φορές γινεται για "το καλό του παιδιού".
Και φυσικά η Ρεα και η κάθε Ρέα θα γίνει καλά ΜΟΝΟ με προσωπική προσπάθεια, αλλά το να καταρρίψει μέσα της τον τίτλο του αποτυχημένου παιδιού, δεν έχει απλώς να κάνει με συμβουλές του τύπου βρες δουλειά πήγαινε για ψώνια κανε λίστα. Ο άνθρωπος σε καταθλιπτικό επεισόδιο είναι πλήρως μη λειτουργικός τις περισσότερες φορές. Το να πιέσει άλλη μια φορά τα συναισθήματά της, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέες απωθήσεις και να προσθέσει κι άλλο βάρος στο φορτίο που κουβαλάει. Και να συ πω πως ακριβώς; δε θα μπορέσει όντας σε επεισόδιο να αντεπεξέλθει σε καμιά δουλειά, θα επιβεβαιωθεί ότι είναι άχρηστη όπως την έμαθαν να πιστεύει και φτου κι από την αρχή.
Αν έχεις παιδί με σχετικά προβλήματα αλικάκι, συμβουλέψου ψυχολόγο για τον χειρισμό της κατάστασης. Θα το βοηθήσεις πάρα πολύ όντας υποστηρικτική με τον σωστό τρόπο. Η ψυχική νόσος δεν είναι απλά μια φάση και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και απο το ιδιο το άτομο, αλλά και απο το περιβάλλον του.
τα τερατα ηταν παρομοια.. για μενα ηταν αθλος που ζητησα βοηθεια, ποσο μαλλον να ζητησω να βγουμε και ολα τα αλλα που λες.τα τελευταια 2 χρονια εχω βγει 2-3 φορες για καφε... ναι η ηλικια ειναι πολυ σοβαρο θεμα...δεν ξερω κανεναν ανθρωπο να αλλαζει λιγο πριν τα σαραντα..και φοβαμαι πολυ.... παρα πολυ...ξερω πως ποτε δεν ειναι αργα κτλ κτλ ....αλλα ...
ττο μυαλο μου γυριζει σε φαντασματα... εχω τοση αναγκη να τα βγαλω απο μεσα μου...
Είσαι σε κατάθλιψη ρε Ρέα, τι ενδιαφέρον να έχεις;; Αν ήταν ντουλάπα με ρούχα οι απωθήσεις σου, θα είχε ξέχυλα συρτάρια και μεντεσέδες έτοιμους να σπάσουν. Ακόμα κι αν σε έπαιρναν για δουλειά, είμαι σίγουρη πως θα γινόταν αυτό που απάντησα στο Αλικάκι. Μα 8 χρόνια ψυχανάλυση και τίποτα; μόνο να σου τα παίρνει η άλλη;
Πιστεύω πως θα νοιώσεις καλύτερα μόνο αν αρχίσεις να σε υπολογίζεις. Πιστεύω ακόμα, πως είναι λιγάκι καταναγκαστικό το όλο σκηνικό. Πάντα θα αποτυγχάνεις γιατί λειτουργείς όπως οι δικοί σου. Δλδ, ελεγαν όχι για σπουδές, υπήρξαν εμπόδια στο να σπουδάσεις, είμαι σίγουρη πως και να μην υπήρχαν θα τα έβρισκες, κάπως έτσι λειτουργει το πράγμα. Μετά με το μαγαζί το ανοιξαν στο όνομά σου. Γενικότερα, νομίζω πως αυτός ο καταναγκασμός, η επανάλυψη της επιτυχίας, είναι η βαθιά σου πίστη σε αυτούς, ότι είσαι αυτή, ότι πρέπει να σε μαλώνουν, ότι αξίζεις που σε μαλώνουν κτλ. Δεν εχει γινει στα 17 σου αυτό. Απο πολύ πιο πριν δημιουργήθηκε. Αυτή η επανάληψη έχει ρίζα αποφάσεις που πήρες για το πως θα αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου. Θα είσαι το θύμα των καταστάσεων. Πιστεύω πως η ψυχολογία του θύματος είναι αυτη που επιτρέπει στους άλλους να μας "βασανίζουν". Εκεί είναι το δικό σου φταίξιμο για την κατάσταση. Και συγγνώμη που θα το πω αλλά η ψυχοκούκου σου ήταν για τα μπάζα γιατί μετα απο 8 χρόνια, δεν σε πίεσε στις σωστες κατευθύνσεις.
Εμένα η ιστορία μου είναι πολύ πιο χαρντκορ μέχρι τα 17-18. Μετά ήμουν πιο τυχερή.
Ρε Ρέα, αφου είσαι μέσα και αν θέλεις ακόμα να σπουδάσεις, γιατί δεν αρχίζεις διάβασμα για πανελλήνιες; και θα ξεχαστεις και δεν είναι τίποτα τρελό. Εγώ διαβάζω για πανελλήνιες απο το καλοκαίρι, γιατί ήμουν περίεργα όταν έκοψα τα χάπια και ήθελα και να βγάλω και κάποια σχολή που μου αρέσει, οπότε το έκανα. Βέβαια δεν νομίζω να προλαβαίνεις για φέτος αλλά τεσπα. Πάντως το να ασχοληθείς μόνη κι χωρις φροντιστήριο και με το ιντερνετ διαθέσιμο, δεν νομίζω να αποτύχεις για κανένα λόγο. Μάλιστα είναι ευκαιρία να αποδείξεις σε εσενα πως είσαι άξια. Και επιπλέον να διερευνήσεις γιατι βαζεις εμπόδια σε σένα. Γιατί είμαι σιγουρη όι το κόλλημα που έχεις θα σε ωθήσει στο να βάλεις εμπόδια σε σένα αν ασχοληθείς με κάτι που αγαπάς, οτιδήποτε κι αν είναι
Να πω κι εγώ την δική μου ιστορία να γελάσουμε; Λοιπόν, έχω βιαστεί απο τον πατέρα μου και έχω κακοποιηθεί σε πολύ άσχημο βαθμό. Αν σας πω σκηνικά θα ξερνάτε απο την αηδία. Πχ, όταν στην ηλικία 4 - 5 μετά απο φωνές των γονιών μου, για να μην κλάψω, ούρησα απο τον φόβο (το έκανα συχνά όταν φοβομουν) ο πατέρας μου κόλλησε πάνω στα γεννητικά μου όργανα το σίδερο που σιδερωνουμε τα ρούχα, καυτό και η μαμά μου με έδειρε γιατί λερώθηκα και νευρίασα και τον πατέρα μου και δεν με πήγαν σε γιατρό ούτε μου εβαλαν κάτι για μερικές μέρες για να πάρω το μάθημά μου. Αν απο τοσο μικρός νοιώθεις ενοχές ακομα και για το ότι έχεις την αναγκη να ουρήσεις, πως να μην νοιώθεις ενοχή για άλλα πράγματα που δεν είναι και φυσιολογικές αναγκες;;;
Κι εγώ έκανα αγωγή με χάπια και ψυχοθεραπεία όταν ούσα φοιτήτρια, με προτροπή του συγκατοίκου μου, πηγα σε γιατρό. ΑΛΛΑ μόνο με την στηριξη τυ άντρα μου άρχισα να νοιώθω άνθρωπος. Γι αυτό λέω και στο αλικάκι πως είναι πολύ σημαντική η στήριξη όταν ένας άνθρωπος ανεβαίνει τέτοιο γολγοθά. Εκανα ψυχοθεραπεία και επαιρνα χάπια αρκετα χρόνια, αλλά όταν είδα την αγαπη και την αποδοχή εκανα πρόοδο.
Αυτό με τις σπουδές κι εγώ το ένοιωθα ρέα. Κι εγώ εβλεπα τις σπουδές ως διεξοδο και διαφυγή και διάβασα πολύ χωρις φοντηστηρια ή στηρηξη και εφυγα. Θεωρουσα πως αν εμενα αλλο ενα χρονο εκει, θα αυτοκτονουσα, το είχα παρει αποφαση πως θα το έκανα.
συμφωνω σε οσα λες...πάλευα μια ζωη το "θυμα" εξωτερικα..να μην το καταλάβει κανεις ..προτιμουσα να με λενε "μποεμ" η"μουρλοκομειο" απο το να με πουν θυμα..επεισα ολον τον κοσμο στον ρολο της "δε γαμιεται" και επεισα και εμενα. το εχω σκεφτει και εγω για τις πανελληνιες αλλα ειλικρινα ειμαι χαμενη πια .. - δεν ξερω τι θελω να γινω οταν μεγαλωσω-
ναι η ψυχολογος ηταν για τα μπαζα αλλα τουλαχιστον με βοηθησε να τολμησω να ζησω 2-3 πραγματα ..στις αποπειρες μου να αποδρασω .
μην ξεχνας οτι οταν με ειχε αναλαβει ζουσα ακομα μεσα στην βια ..ο βασικος της ρολος ηταν να με πησει οτι δεν φταιω εγω..καθε φορα..δεν εκανε ποτε διαγνωση αλλα μου εφτανε μια φωνη λογικης ..οταν απο την ντροπη μου τα εκρυβα ολα απο ολους...ξερεις....
ποσο διαφορετικη θα ηταν τωρα η ζωη μου αν ειχα μια ψυχολογο της προκοπης...καλυτερα να μην το ψαχνουμε καν...!! για την αυθυποβολη επισης συμφωνω..πριν ξεκινησω να κανω ενα βημα εχω βιωσει ηδη τα χειροτερα σεναρια ..η μαυριλα ζει και βασιλευει! και ολα ειναι ενα κλικ του μυαλου μου μακρυα και αυτο με κανει να θυμωνω ακομα περισσοτερο αντι να μου δινει ελπίδες ..εχω στρεψει ολα τα κανονια εναντιον μου .. και ελπιζω καθε μερα οτι καποια στιγμη θα καταφερω να το αλλαξω αυτο και να καταφερω να απολαυσω το δωρο της ζωης πραγματικα στην ζωη μου.
κουτς!.. δεν εχω λογια!!...εζησες οτι χειροτερο θα μπορουσε να βιωσει ενα παιδι... και καταφερες παρολα αυτα να σταθεις στα ποδια σου... ειναι ολο δικο σου το κατορθωμα..σιγουρα βοηθησε και ο συντροφος σου αλλα κρατησες την αγαπη μεσα σου ..δεν διαληθηκες θα μπορουσε να περασει απο την ζωη σου αυτος ο ανθρωπος και εσυ να μην του δωσεις καν σημασια ...και να του κλεισεις την πορτα και τωρα να μην ησουν καν εδω... σου αξιζει η πιο ομορφη ζωη απο δω και περα κοριτσι μου γιατι ειχες τα κοτσια και την δυναμη να ελευθερωθεις απο ολα αυτα! και ειμαι σιγουρη οτι θα την εχεις και εσυ και η οικογενεια σου... η πραγματικη!! μου δωσες απιστευτη δυναμη σημερα και απέραντο υλικο για να δουλεψω μεσα μου..
Αυτό το "εξωτερικά" που λες είναι μεγάλη φόλα για όλους μας. Απο εκεί ξεκινούν οι καταναγκασμοί. Όλα από αυτήν την ντροπή για τα συναισθήματά μας. Λες και είναι έγκλημα να νοιώθουμε το οτιδήποτε. Απενοχοποίηση μηδέν δεν σου προσέφερε. Εγώ αυτό βλέπω. Επίσης η φάση του δεν "φταίω" απο μόνη της, είναι δώρο άδωρο. Σου δίνει μια ελευθερία τ ότι δεν φταις, αλλά αν δεν εντόπισες τον λόγο που επέλεξες να φταις και πως θα διορθώσεις τη συμπεριφορά αυτή (την θυματοποίση σου δλδ και την αυτολυπηση) τι να την κάνεις την ελευθερία αυτή;
Θα την καταναλώσεις εκ νέου σε καταναγκασμούς. Για τα μπάζα ήταν Ρέα. Δεν ήταν 8 συνεδρίες, 8 χρόνια ήταν.
Σαφως και όλα είναι ένα κλικ του μυαλού. Δεν είναι τυχαίο πως δεν αντέχουν όλου οι άνθρωποι στις ίδιες πιέσεις. Αλλά είσαι τόσα χρόνια στην κατάθλιψη, ζεις την νοσηρότητα, πιστεύεις πως είναι τόσο απλό να γίνει το κλικ χωρίς τις κατάλληλες διεργασίες;; Οχι! Αν δεν ξεριζώσεις απο μέσα σου όλες τις λάθος συμπεριφορές, δεν προκειτε να γίνει.
Εγώ με αγαπη ξεπέρασα τους καταναγκασμούς μου. Όταν ένοιωσα πραγματικά σημαντική, σημαντική ακόμα και όντας κακοποιημένη ή με καταθλιψη ή με καταναγκασμούς και άσχημα ξεσπάσματα. Οσο καλή και να είναι η θεραπεία, αν δεν διδαχτείς την αγάπη, πως να την νοιώσεις;
Δεν θα πρέπει να περιμένεις να ξυπνήσεις ένα πρωί και να γίνεις καλά Ρεάκι, δεν πρόκειται να συμβεί. Εχεις 2 βασικά θέματα. Δεν ξέρεις πως να αγαπάς. Δεν αγαπάς εσένα αρα δεν ξέρεις να αγαπάς γιατί δεν το διδάχτηκες. Είτε πρέπει να πείσεις τους γονεις σου να μάθουν να σε αγαπούν φυσιολογικά είτε να μην αποδέχεσαι το είδος της αγάπης που σου δίνουν. Και δεύτερον πρέπει να ψαξεις γιατί έχεις αυτές τις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, πως δημιουργήθηκαν. Εσύ πήρες τις αποφάσεις να το κάνεις. Πως θα διεκδικήσεις τη ζωη σου; τι πρέπει να πάρεις απόφαση; Το να λέμε δεν θα χαλαστω, ετσι αόριστα, δεν κάνει τιποτα. Βιωσε τα συναισθήματά σου, πόνεσε, σκέψου. Το κουκούλωμα δεν είναι λύση. Εγώ χαίρομαι που πονάς, γιατί τελικά ο πόνος μας κανει να ξυπνάμε. Εύχομαι να πάρεις σοβαρά την Ρέα και τις επιθυμίες της και να μην λογαριάσεις τπτ άλλο παρά μόνο εσένα και μετά να διεκδικήσεις.
Λάθος κάνεις Ρέα. Μετά απο ένα χρόνο γνωριμίας και τρελού έρωτα, εγώ τον άντρα μου τον έδιωξα. Με πιάσαν τα σκυλιά της κατάθλιψης και οι έμμονες ιδέες και τον θαυμαζα τόσο πολύ που θεωρούσα ότι δεν γίνεται να μείνει με μια σαν εμένα. Θεωρούσα πως θα ήταν κατάρα για εκεινον να με έχει δίπλα του και εξαφανίστηκα με πολύ άσχημο τρόπο για 6 μήνες. Ολο εκεινο το εξάμηνο ήταν το χειρότερο της ζωής μου, όμως δεν ημουν η πραγματική εγω ήταν οι καταναγκασμοί μου. Τον πλήγωσα φρικτά και νόμιζα πως του κάνω καλό, πως τον προστατεύω. Αυτη την αγαπη είχα μάθει. Και εκτός του ότι βασανισα τον άνθρωπό μου, βασανιζα κι εμένα την ίδια. Οταν με βρήκε τελικά με έκανε να με αγαπήσω. Μου είπε πως ότι και αν του έκανα αυτος αγάπησε εμένα. Αποδέχτηκε όλη μου την "σκατίλα" που είχα κληρονομήσει απο τους δικούς μου. Αυτό με έκανε να έχω λόγους να αλλάξω. Το ότι με αγάπησα, μου έδειξαν τον τρόπο, πως να στο πω.
Ηταν ότι πιο σημαντικό έκανε ανθρωπος για εμένα. Για εμενα ο αντρας μου είναι ο πρίγκιπας που με έσωσε απο το τέρας. Γι αυτό σου λέω πως είναι βασικό να διεκδικήσεις το είδος της αγάπης που σου αξίζει. Σε νοιώθω. Είναι πολύ δυσκολο, δεν ξέρεις απο που να το πρωτοπιάσεις, αλλά υπ΄ρχει ελπίδα Ρέα. Είμαι σιγουρη