Originally Posted by
kutchunie
Δεν πρόλαβα να τα διαβάσω όλα, θα το κάνω αύριο. Πάντως κι εγώ αν και είχα ανθρώπους που εμπρακτα ήταν δίπλα μου και μπορώ να εκτιμήσω πως πράγματα που έκαναν, δεν ήταν ούτε για να προβάλλουν πάνω μου απωθημένα δικά τους, ούτε για να νοιώσουν λιγότερο ένοχοι για την απανθρωπιά τους, ούτε από λύπηση (σιχαίνομαι να νοιώθω πως με λυπούνται), νοιώθω πως δεν έχουν την συναισθηματική νοημοσύνη να καταλάβουν πολλές φορές πως νοιώθω όταν είμαι στις μαύρες μου κι αυτό με σκοτώνει και με κάνει να νοιώθω πολύ πιο άσχημα απο το να ήμουν πραγματικά μόνη. Αποτέλεσμα, τους έκανα πέρα ή κρατώ γενικότερα αποστάσεις ή όπως λένε δεν τους αφηνω να νοιάζονται, γιατί ξέρω πως αν έχω πολύ στενή επαφή με τους ανθρώπους, σίγουρα θα τα διαλύσω όλα, δεν υπάρχει πιθανότητα. Χωρις αυτό να σημαίνει πως δεν είμαι δοτική. Απλώς προσπαθώ να κρατώ μια ισορροπία.
Θεωρώ πως αυτό που φταίει σε εμένα, είναι ότι απο μικρή, πιστευα πως με το να δώσω πράγματα "πολλά" ή "μεγάλα" είτε θα λάβω τα ανάλογα είτε θα υποχρεώσω κάποιον να με καταλάβει. Και όταν λέω πολλά, εννοώ ακριβώς αυτό που θέλει ο άλλος ή έχει ανάγκη σε συγκεκριμένες φάσεις. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οι σχέσεις δεν λειτουργούν έτσι, αυτό έχω διαπιστώσει. Δεν μπορείς να ζορίσεις κανέναν να δώσει όσα έχεις εσύ ανάγκη, γιατί ούτε ξέρει τι ακριβώς έχεις ανάγκη (εδώ πολλές φορές δεν ξέρουμε ακριβώς τι θέλουμε εμεις οι ίδιοι), αλλά και το να το ανακαλύψει μόνος του ο άλλος το τι ακριβώς θέλω να πάρω απο μια φιλική σχέση, ήταν για μένα απόδειξη πως πραγματικά νοιάζεται. Νοσηρό. Ασε που αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς, νομίζω πως είναι ένας πολύ καλός μπούσουλας που απο μόνος του οδηγεί στην κατάθλιψη. Και να μην έχεις, αν προσπαθείς να βρεις τις αδυναμίες του άλλου για να φερεσαι αναλόγως για να σε "αγαπήσει" το μόνο σίγουρο είναι πως θα καταλήξεις να χάσεις επαφή με τα δικά σου θέλω και να είσαι ένα συνονθύλευμα ξένων προβολών και απωθήσεων και θέλω.
Αυτό νομίζω με έκανε "κακή" ή απόμακρη φίλη. Εχω κάποιους φίλους που σε όλη μου την πορεία δεν με εγκατέλειψαν, νοιάστηκαν και νοιάζονται και το έχουν δείξει. Παλιότερα ίσως οι προσδοκίες μου να ήταν μεγαλύτερες, αλλά εξήγησα παραπάνω το νοσηρό της κατάστασης.