Quote:
Originally posted by krino
..............
Για να συνοψισω,
η δικη μου ηρεμια ερχεται οταν ειμαι απεναντι σε καποιον απεναντι μου που ειναι σε δυσμενη θεση, να μην ασκω την εξουσια που ενδεχωμενα εχω. Μπορεις να βαλεις σε εφαρμογη αυτο που γραφω ειτε προκειται για ενα σκυλι ειτε για ενα λουλουδι η και ακομα ενα ανθρωπο. Θεωρω οτι οι σχεσεις που εχουμε ειναι ουτως η αλλως ανταλλακτικες, το ζητουμενο ειναι να μπορεσεις να εξασφαλισεις καταρχην ισους ορους και κατα δευτερον να παιρνεις και να δινεις οτι μπορει να ειναι εφικτο.
Τελος σε τετοιες καταστασεις, αυτο που βαζω μπροστα σαν μπουσουλα στις σκεψεις μου ειναι το εξης:
\"Κανε στους αλλους αυτο που θα ηθελες να κανουν εκεινοι σε σενα υπο τις ιδιες περιστασεις\"
...........
Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι ισσοροπία είναι αντίθετο να επιτευχθεί με το κυνήγι της ισότητας. Ακριβώς γιατί ισότητα δεν υπάρχει. Αλλος είναι πάνω, άλλος πολύ πάνω, κάποιοι είναι κάτω, κάπου ανάμεσα και εγώ. ΚΑι αυτό αλλάζει κάθε φορά και ανάλογα και με το τι \"μετράμε\". ΚΑι εκεί που ο άλλος είναι \"πάνω\" σε μία ιδέα, σε μία άποψη, σε ένα συναίσθημα, σε κάτι άλλο μπορεί να είναι \"κάτω\"