Η υποθεση ' διαχειρηση θυμου ' για μενα ειναι , να τον πλακωσω στις μπουνιες , η να του κανω καμμια λαβη τζουντο ? ( μια και ξερω και τα δυο ) ............
Printable View
Η υποθεση ' διαχειρηση θυμου ' για μενα ειναι , να τον πλακωσω στις μπουνιες , η να του κανω καμμια λαβη τζουντο ? ( μια και ξερω και τα δυο ) ............
το να φερονται οπως θελουν να τους φερεσαι ειναι πρωταρχικο, και εχει και συνεχεια. οτι διαφορετικα, μπορεις κι εσυ να τους φερθεις, οπως σου φερθηκαν, δηλαδη, σκαρτα...:rolleyes:
εγω δεν ειπα να απολογηθεις. εκεινος εφταιξε, εκεινος πρεπει να απολογηθει.
ειπα να του ζητησεις τον λογο που φερθηκε ετσι. καμια σχεση με δικη σου απολογια δηλαδη.αν δεν θες να του ζητησεις τον λογο, γιατι επρεπε να το σκεφτει μονος του η επειδη δισταζεις, απλα απομακρυνσου.
η αλήθεια είναι ότι φάσκω και αντιφάσκω αυτήν την στιγμή αλλά όταν η απογοήτευσή είναι τόσο μεγάλη βρίσκεσαι σε σύγχυση
δεν ξέρεις πως να το διαχειριστής
να του ζητήσω τον λόγο για κάτι που του είχα κρούση τον κώδωνα του κινδύνου
αφού ξέρει και μάλιστα πολύ καλά τον λόγο και αντί να μου πει ευχαριστώ που δεν μιλάω το παίζει και προδομένος
αυτο ειναι νεο στοιχειο.
εσυ ξερεις τι εχει προηγηθει , φιλε μου.
αν ειναι θεμα που ηδη εχει συζητηθει και εκανε τα ιδια, φυσικα δεν του ζητας τον λογο σαν να ειναι κατι νεο.
παιρνεις τις αποφασεις σου.
η του τα λες, οχι για να τα γνωστοποιησεις, αλλα για να τα βγαλεις απο μεσα σου και μετα του κλεινεις την πορτα, η απλα τον κανεις περα, να βρει αλλους να κανει παρεα και να υποσκαπτει.
εγω στο παρελθον, σε ανθρωπους που ηξεραν πολυ καλα τι εκαναν και δεν ειχαν νοημα οι εξηγησεις, εκανα το δευτερο και δεν το μετανοιωσα ποτε.
και μετα απο μενα τα ιδια εκαναν και το ιδιο φτυσιμο ετρωγαν κι απο αλλους κι εχουν καταντησει να παρακαλανε για παρεα και να τους γυρνανε την πλατη, πλεον.:rolleyes:
rem κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια είναι και η συνθήκες που δεν βοηθάνε είναι και η απόρριψη που τρως καθημερινά
είτε στο να βρεις δουλειά είτε κάποια λόγια από δικά σου άτομα που θα ήθελες να ακούσεις
όταν κάποια άτομα (φίλοι συγγενείς) σου λένε κατά μούτρα ότι έχεις κατάθλιψη και φεύγουν
κάθομαι και σκέφτομαι οκ είμαι καταθλιπτικός τι χρειάζεται ένας που έχει κατάθλιψη η ψυχολογική υποστήριξη
η φίλους λόγο οικονομικών δεν μπορώ να πάω σε γιατρό άρα τη μένει αφού μου διαγνώσατε κατάθλιψη τι κάνατε γι αυτό
δεν το είχα συζήτηση έκρουα τον κώδωνα
εκεί είναι που κολλάω να τους δώσω μια επιβεβαίωση ακόμα την αξίζουν όταν είσαι στο χείλος του γκρεμού εκεί είναι που περιμένεις να σου ρίξουνε το σχοινί
νομιζω οτι συζηταμε δυο διαφορετικα πραγματα.
αλλο το να σου κανουν πουστιες, κι αλλο το να μην σε στηριξουν στην ασθενεια σου.
θελω να σου κανω μια ερωτηση.
τωρα, στον καιρο της ανεργιας σου, στον οδοντιατρο πας οταν χρειαστει?
rem μάλλον δεν το μετέφερα σωστά είναι όλα μαζεμένα και ίσως δεν μπορώ να το διατυπώσω όπως πρέπει
η λόγο του ότι δεν θέλω να δώσω λεπτομέρειες γιατί θα δώσω ταυτότητα
ναι το ξέρω ότι δυσκολεύω την ζωή σας χαχαχαχαχαχα :p
οδοντίατρο τι είναι αυτό μια ασπιρίνη και ύπνο να περάσει ο πόνος
rem
δεν νομίζω ότι εχω κατάθλιψη πάντα ψάχνω ευκαιρία για να βγω απ το σπίτι
ίσως εχω χαμηλή αυτοεκτίμηση λόγο τον συνθηκών που βιώνω
όταν γυρνάει και σου λέει ο άλλος που έχει δουλεία στο δημόσιο (ότι και να γίνει το 1000 θα το πάρει) αν ήταν στην θέση μου θα δούλευε για 15 ευρύ αν χρειαζόταν και θα έκανε και υπερωρίες δηλαδή 10 ώρες για 15 ευρώ και μάλιστα μπροστά σε κόσμο βγάλε μας το φωτοστέφανο και βάρα μας κιόλας
το θεμα ειναι οτι δεν θες να ξεκινησεις αντιπαραθεση, η οτι δεν ηθελες να στο εχει πεταξει αυτο?
γιατι για το πρωτο, προφανως ξερεις τι μπορεις να του πεις, αν ισχυει το δευτερο, πετας κι εσυ μια χοντροκομμενη γενικευση οπως αυτος κι αστον να σκαει . πχ" οχι δεν θελω. προτιμω να γινω δημοσιος υπαλληλος και να πληρωνομαι βρεξει χιονισει για να τα ξυνω και να βγεις εσυ να τρεχεις για 15 ευρω"...
του είπα μιλάει εκ του ασφαλούς αλλά την ζημιά την είχε κάνει είδη (διάβασε υπογραφή μου)
εχω δεχτεί πολύ ταπείνωση κι εχω την άποψη ότι δεν την άξιζα
δεν είχα κάποιων δίπλα μου να πει είσαι μαλάκας είσαι κωλόπαιδο είσαι α!@#δι άλλα σε γουστάρω γι αυτό που είσαι
πράγμα που εχω και πάρα πολλές φορές και μάλιστα αν κάποιος πλήγωνε φίλους μου μ ε έβρισκε και μένα απέναντί
παιδιά σας ευχαριστώ
καταφέρατε να με κάνετε να εκφραστώ να βγάλω συναισθήματα που έκρυβα μέσα μου
να καταφέρω να μετατρέψω της σκέψης μου σε γραπτό
<3 <3 <3
προσπαθώ να θυμηθώ μια ταινία αλλά έχει κολλήσει το ρημάδι
εχω ταυτιστεί απόλυτα μ αυτή την ταινία
είναι ένας που φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματα του και τότε μπαίνει ένας ψυχολόγος και τον βάζει σε τρελές δοκιμασίες μέχρι που την πέφτει στην γυναίκα του και στο τέλος της κάνει πρόταση γάμου στο γήπεδο
αυτό ακριβώς νιώθω
αν κάποιος κατάλαβε πια λέω ας μας θυμίσει των τίτλο
σ ευχαριστω αελ
λεπτομέρειες
όμορφη κι ευχάριστη ταινία με πολλές στιγμές γέλιου
Παλιοτερα οποτε εβλεπα οτι δεν παραδεχοντουσαν λαθη τους γινομουν θηριο...χωρις φυσικα να καταφερνω τπτ περισσοτερο απο το να χανω και το δικιο μου!
Πλεον δεν το κανω αλλο αυτο (ή το κανω σπανια).
Το "ζυγιζω" αν αξιζει τον κοπο να συζητηθει,αν σημαινει κατι για μενα ακομα κι αν το παραδεχτουν.
Αν ειναι τοσο σημαντικο ισως το συζητησω ηρεμα και μια φορα.Αν δω πως δεν βγαινει ακρη το σταματω ως εχει και δεν ξαναεπικοινωνω περαν των τυπικων γεια κλπ
Αν δεν ειναι σημαντικο δεν το συζητω καν και "ζυγιζω" τον εαυτο μου στο κατα ποσο θελω να ξανακανω παρεα μαζι τους,ως εχει.
Αλλα οπως με ξερω...η απαντηση θα ηταν....κατα καθολου! :D
Δεν χρειαζομαι την παρεα ατομων που με στεναχωρουν για ασημαντους λογους!
καλημερα
έχοντας περάσει μια εβδομάδα περίπου σ αυτήν την όμορφη παρέα σας και διαβάζοντας πάρα πολλά μηνύματα
προσπαθώντας να δώσω την δική μου σωστή η λάθος βοήθεια (εσείς θα το κρίνετε) πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γράψω κάτι παραπάνω
όπως εχω ξανά πει δεν είμαι αλάνθαστος είμαι άνθρωπος και σαν άνθρωπος εχω αδυναμίες πάθη λάθη
αλώστε ο άνθρωπος είναι μια θάλασσα συναισθημάτων
πέρα από κάποιες συμπεριφορές που εχω πει και άλλες που δεν εχω πει αυτή με πείραξε περισσότερο (με γονάτισε)
ασ πω λοιπόν πως πριν από καιρό λόγο κάποιας ασθένειας ο πατέρας μου έπεσε στο κρεββάτι
τότε ήταν ο καιρός που συνειδητοποίησα τι θα πει να έχεις φίλους
εκείνο τον καιρό δούλευα και κάπως πέρναγε η ώρα άλλα με τον καιρό χειροτέρευε κι ο πατέρας
τελειώνοντας την δουλειά αφού δεν ήταν μόνιμη άρχισα να περνάω πολλές ώρες σπίτι κι ο πατερας ολο και χειροτερευε
φώναζε ήθελε να φύγει δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και έπεφτε και έπρεπε να είμαι εκεί
τότε συνειδητοποίησα ότι σε όλους αυτούς που πήγαινα και σπίτια τους και για καφέ όλοι αυτοί χάθηκαν
άρχιζα να νιώθω κάπως κι όταν μερικοί με κατάλαβαν με πήραν τηλ να πάω απ το σπίτι τους για φαΐ (στο παρελθόν με φιλοξενούσαν σε καθημερινή βάση για φαΐ ξέκοψα να πηγαίνω μετά την ασθένεια του πάτερα μου) και όταν τους έλεγα φυσικά όχι νευρίαζαν κιόλας τεσπα
κάποιοι άλλοι δεν με πήραν καν ένα τηλ. να με ρωτήσουν τι κάνω αν χρειάζομαι κάτι να μου πουν έναν καλό λόγο
δεν ήθελα οίκτο δεν ήθελα να μου δώσουν ένα πιάτο φι
ήθελα να είναι διπλά μου
έτσι κάπως πέρναγε ο καιρός κι εγώ σαν άνθρωπος σκεπτόμενος έλεγα αφού ξέρουν ότι ο πατέρας μου δεν μπορεί να σηκωθεί δεν μπορούν αυτοί να έρθουν εδώ γιατί πρέπει να τον παρατήσω στο κρεβάτι και να πάω εγώ γιατί να τους πάρω εγώ τηλ. ΕΓΩ ΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ
μετά από κάποιους μήνες ο πατέρας μου απεβίωσε και τότε άρχισαν τα τηλ. και το ενδιαφέρον (τώρα δεν σας εχω ανάγκη ρε πούστη μου) και φυσικά ήρθαν και στο σπίτι και στην εκκλησία
αλλά επειδή δεν ήμουν δεν είμαι και ελπίζω πως δεν θα γίνω πότε δήθεν κάποιους απ αυτούς ούτε τους αγκάλιασα ούτε τους φίλησα και δέχτηκα και επίθεση ότι είμαι εγωιστής
συγνώμη αν σας κούρασα η αν δεν βγάζετε κάπου νόημα
όπως εχω πει στον γραπτό λόγο δεν τα πάω καθόλου καλά κι αυτό που κάνω τώρα είναι άθλος για έμενα
συλλυπητηρια για τον πατερα σου. για μενα δεν ειναιν παραλογη η απαιτηση σου, να σου σταθουν οι φικοι σου οταν τους εχεις αναγκη.. ειδικα αν τους εχεις σταθει εσυ. αλλα δυστυχως αυτό δεν συμβαινει πάντα..και το χειρότερο μαλλον ειναι σπανιο ειδος ο καλος φιλος.
εχουμε 2 επιλογες σε αυτες τις περιπτωσεις... ή μενεις μόνος ή συγχωρεις την ατελεια της ανθρωπινης φυσης και συνεχιζεις και μαλιστα εχοντας γνωση αυτην την φορα οτι η εγωπάθεια ειναι η ασθενεια της εποχης.. για μενα ενας ανθρωπος που δεν μπορει να δει περα απο την πάρτη του ειναι ενας ανθρωπος καταδικασμενος στην αχρηστεια του... και πάντα θα υποφερει περισσοτερο απο τους αλλους.
σου συνεβη κατι πολυ ασχημο... τα καταφερες μονος σου και μπραβο σου... αυτο εχει σημασια.
πιστεψε με δεν σου αξιζει να μενεις μονος και να κλεινεσαι..ξαναβρες τους "φιλους" σου..κανε παρεα μαζι τους και μεχρι εκει :)
για πραγματα που γινοντε σε εσενα , εσυ εισαι ο αρμοδιος να συγχωρει..και το κανει αν μπορεις.
πάντως απο προσωπικη πειρα σου λέω .. καλυτερα να συγχωρεις παρα να τα κρατας μεσα σου.
καταλαβα πολυ καλα τι σε ενοχλησε και εχεις δικιο... αλλα που να το βρεις... ειναι το θεμα
όταν λέω δεν είμαι αρμόδιος να τους συγχωρέσω αλλιώς το εννοώ
μέσα μου τους εχω συγχωρέσει και δεν κρατάω καμία κακία κάθε άλλο εχτές βρέθηκα σε μια πόλη λόγο κάποιας έκτακτης δουλειάς και έχει μια εκκλησία που φιλοξενεί τα λείψανα ενός αγίου και άναψα λαμπάδες για όλους
απλά εχω παγώσει πάρα πολλή σε σημείο να μη θέλω να μαθαίνουν τίποτε για μένα να βλέπουν ένα ανέκφραστο πρόσωπο χωρίς να καταλαβαίνουν αν είμαι χαρούμενος η λυπημένος
Ασ ειναι καλα κι αναπαυμενη η ψυχουλα του και πολυ δυναμη σε σενα ευχομαι!
Δεν υπαρχουν λογια απο μερους μου...και καμμια δικαιολογια προς τα ατομα αυτα που περιγραφεις...
Να ειναι ολοι τους καλα αλλα....μακρυα κι αλαργα... χωρις να ειμαι σιγουρη αν το σκεφτομαι και σωστα.
δοκιμασες να το συζητησεις μαζι τους, πριν τους ξεγραψεις?
αν ειναι ατομα που θελεις στην ζωη σου, πρεπει να το ξεκαθαρισεις μαζι τους. αν ειναι πραγματι κακα και φθονερα ατομα και θελουν να σε βασανιζουν, πρεπει να απομακρυνθεις.
το να μενεις αλλα με μια μασκα αδιαφοριας- παγωμαρας, τι σου προσφερει?
για την ταινια που ρωτουσες, πρεπει να ειναι το anger managment με τον adam sandler.
μάλλον δεν κατάλαβες
πέρα από ένα γεια δεν έχουμε άλλες παρτίδες και πιο πολλή απ όλα με πείραξε τ ότι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα
που ήτανε εμφανές ότι τους χρειαζόμουν διπλά μου δεν με πήραν ούτε καν ένα τηλ.
κι αυτό που με βασανίζει είναι τ ότι όλο αυτό το αντιμετωπίζω μόνος μου την στιγμή που μιλάνε για εγωιστική στάση δική μου την στιγμή που δεν εχω πει σε κανέναν τίποτε
απλά εχω μαζέψει πολλά μέσα μου τα οποία πλέον δεν μπορώ να διαχειριστώ
και φοβάμαι ότι αν μιλήσω θα γίνω "επικίνδυνος"
ωραια.
και εγω επαναλαμβανω , μετατρεποντας την απαντηση μου:
εστω κι αν τελικα απομακρυνθηκες και εχετε μεινει σε τυπικες σχεσεις, μηπως πριν απομακρυνεθις η εστω και τωρα, θα ηταν καλυτερο για σενα και για την πιεση που νοιωθεις μεσα σου, να τους μιλησεις για ολα αυτα, να τους εξηγησεις πως ενοιωσες και πως νοιωθεις ακομα με την συμπεριφορα τους?
ε, γινε 'επικινδυνος"! και?? αφου εχετε χαλασει τις σχεσεις σας, δεν μπορει να τα κανεις χειροτερα. δεν πιστευω να φοβασαι οτι θα τους ορμηξεις.
προφανως φοβασαι μην τους βρισεις.
ε μαλωστε αν δεν καταφερετε να συνεννοηθειτε.
το να εκφραστεις (στην συγκεκριμενη περιπτωση), ειναι πιο σημαντικο απο το να μην υπαρξει μια ενταση.
είναι πολλά αυτά που σκέφτομαι και δεν ξέρω πως να τα μεταφέρω δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ
"φοβάμαι" πως θα βγω εκτός εαυτού και θα χάσω και το δίκιο μου κι όταν δεν έχεις κανέναν με το μέρος σου
τότε δυσκολεύουν τα πράγματα
δεν ξέρω κιόλας αν είναι και εγωιστικό πλέον
"γιατί να ρίξω εγώ και πάλι τα μούτρα μου γιατί να τους δώσω την χαρά αυτή" πιστεύω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ
ναι, καταλαβαινω, αλλα δεν ριχνεις τα μουτρα σου οταν εκφραζεις την δυσαρεσκεια σου απο μια συμπεριφορα. τα μουτρα σου τα ριχνεις, αν πας να ζητησεις την παρεα τους ενω σε εχουν προσβαλει.
τι ακριβως φοβασαι στην περιπτωση που βγεις εκτος εαυτου σε μια τετοια συζητηση? ποιο ειναι το χειροτερο που μπορει να συμβει?
για να κλεισεις σπιτι πρεπει να πεις πραγματα δικα τους, οχι δικα σου.
αν πρεπει να αποφυγεις κατι συγκεκριμενο που αφορα αλλους, μπορεις να το αποφυγεις αν το εχεις στο μυαλο σου. το θεμα ειναι να μην αιφνιδιαστεις και χασεις τον ελεγχο.
πας προετοιμασμενος να συζητησεις αυτα που εκαναν σε σενα ,τον τροπο που τα ειδες εσυ δηλαδη, γιατι εχε υποψιν σου οτι οι αλλοι μπορει να τα ειδαν τελειως διαφορετικα και θα πρεπει να δεις με υπομονη και την δικη τους αποψη. ωστοσο σκεφτεσαι απο πριν τι δεν θελεις η δεν πρεπει να πεις.πχ" θα του πω αυτο και αυτο και θα το συζητησω μεχρι να καταλαβει πως το σκεφτομαι αλλα δεν θα του πω οτι η δικια του τον κερατωνε μαζι μου γιατι ειναι κατινια "
όταν λέω αφορά έμενα εννοώ πράγματα που ειπώθηκαν σε τετ α τετ συζήτηση και αφορούσε έμενα
δυσκολεύουμε να εκφραστώ δεν έχει σχέση με κέρατο
κατ εμένα ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να πει αλλά το κατάπια και το έκανα γαργάρα αλλά στην συνεχεία η συμπεριφορά δεν ήταν καλύτερη και έφερε ρήξη την οποία την επωμίστηκα εγώ αλλά και πάλι δεν μίλησα
το ξέρω μπερδεψουρα αλλά για φαντάσου να πρέπει να απολογηθώ για κάτι που η θα πρέπει να μιλήσω η να αναλάβω την ευθύνη μονόδρομος
μιλας με γριφους για να μην καρφωθεις, οποτε καταλαβαινεις οτι τα παραδειγματα ειναι τυχαια, πανω σε κατι που ο ιδιος ειπες (επισης σαν τυχαιο παραδειγμα) στην αρχη των ποστ σου.
γενικα, αυτο που λεω συνοψιζεται στο οτι οταν καταπινουμε διαφορα τον καιρο που γινονται, αφενος μαζευονται κι αν καποτε τα πουμε μπορει η κατασταση να ξεφυγει, αφετερου τα κραταμε μεσα μας αν ποτε δεν τα συζητησουμε και κανουμε κακο στον εαυτο μας.
οσο και να το κλωθογυρναμε η αποφαση ειναι μια.
η ξεκαθαριζεις τις δυσαρεσκειες σου με αυτους που στις προκαλουν ΑΝ αξιζουν τον κοπο, η απλα τους προσπερνας αν ειναι παρταλια που απλα ετυχαν στον δρομο σου.
αν καποιοςυ τους θεωρεις σημκαντικους στην ζωη σου και δεν κανεις ουτε το ενα ουτε το αλλο παρ ακαθεσαι και ομφαλοσκοπεις και σκας μονος σου, προφανως θα εχεις προβληματα..
για να επανερθω και σε κατι που εθιξα. υπαρχει παντα η περιπτωση κατι να παρενοησες εσυ, η η αλλη αποψη να σου δειξει κατι που δεν σκεφτηκες αρκετα, οποτε ο διαλογος παντα βοηθαει με ανθρωπους που αξιζουν τον κοπο να ασχολουμαστε.
για σκουπιδια, δεν το συζητω, στον σκουπιδοτενεκε με συνοπτικες διαδικασιες...:rolleyes:
καταλαβαίνω ότι μιλάω με γρίφους
είμαι κι εγώ ο ίδιος πάρα πολύ μπερδεμένος
τοση ωρα εγραφα, μονο αυτο εχεις να πεις?:p
όταν είσαι στο χείλος του γκρεμού και το ξέρουν όλοι γύρο σου
όταν έχεις μείνει άνεργος και ξέρουν ότι είναι κάτι που σε βαραίνει
όταν χάνεις ανθρώπους που σου φέρονται σαν να μην έχεις κάνει τίποτε γι αυτούς
όταν στην πρώτη σου παρορμητική συμπεριφορά σου γυρνάνε την πλάτη και σου κάνουν άσχημη κριτική τύπου εγωιστή αχάριστου άχρηστου και πολλά άλλα γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω
είναι εκείνες οι στιγμές που θέλεις όλους αυτούς να έρθουν να σε πάρουν αγκαλιά και να σου διώξουν όλες της ανασφάλειες που σε βασανίζουν αντ αυτού σου βγάζουν τον χειρότερο τους εαυτό ακόμα και σε μια από της δύσκολες στιγμές και έχουν την απαίτηση να τους φερθείς σαν να ήσουν εσύ στην θέση τους
ήμουν μόνος μου και το ξέρανε
ξέρεις όταν περνάς τόσο δύσκολα το αίσθημα της αξιοπρέπειας αυξάνετε
δεν είμαι ζητιάνος
Mια χαρά τα πας με τον γραπτό λόγο και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που το λες.
Επειδή το έζησα κι εγώ αυτό που αναφέρεις με τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα μου και προσπάθησα κι εγώ να ρίξω ευθύνες,ευθύνες που μόνο κακό μου κάνανε,θα ήθελα να σου πω ότι δεν συμπεριφέρονται όλοι όπως ΘΑ θέλαμε εμείς ή όπως ΘΑ συμπεριφερόμασταν εμείς σε μια παρόμοια δικιά τους κατάσταση.
Ο εγωισμός δεν οδηγεί πουθενά (δεν μιλάω για σένα) και η ζωή συνεχίζεται.