Όλα στημένα και χειραγωγούμενα... Να νομίζεις ότι έχεις δικαιοσύνη... Να νομίζεις ότι έχεις πρόσβαση σε ψυχοθεραπεία... Να νομίζεις ότι ο γιατρός κοιτάει το συμφέρον σου (να σε κάνει καλά ΜΟΝΟ).
Printable View
Όλα στημένα και χειραγωγούμενα... Να νομίζεις ότι έχεις δικαιοσύνη... Να νομίζεις ότι έχεις πρόσβαση σε ψυχοθεραπεία... Να νομίζεις ότι ο γιατρός κοιτάει το συμφέρον σου (να σε κάνει καλά ΜΟΝΟ).
Ντροπή...!
Και αίσχος!
Το να εξαιρεθούν οι "θεραπευτές" από την φορολόγηση είναι μόνο ένα μέρος της απαιτούμενης λύσης όπως διαπιστώνει κανείς. Η άλλη είναι ότι δεν πρέπει να ακουμπάνε λεφτά τα χέρια τους.
Ρε συ έμ εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτά που λες αλλά μήπως άμα του πάρουν την άδεια εμείς θα αποθεραπευτουμε?στο λέω και σένα είναι βασική αρχή μου αλλά να κοιτάς εσύ πως ζεις και να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς δηλαδή τώρα εσύ άμα είχες μια σχέση όμορφη με αγάπη και μια δουλειά εύκολη με λεφτά και έκανες ότι ήθελες και περνούσες καλά και όμορφα θα σε νοιάζε ο γιατρούδακος που σου φάγε πέντε φράγκα δε θα σε ένοιαζε εγώ ας πούμε έχω ένα στέκι πάω και αράζω γνωριστήκαμε με τα παιδιά που δουλεύουν εκεί κάνουμε χαβαλέ πάω και κανένα μεροκάματο στη δουλειά και περνάει ο καιρός ευχάριστα θα κάτσω να ακούσω τι μαλακές θα μου λέει ο καθένας εγώ ξέρω ότι έχω ένα πρόβλημα παίρνω τα φάρμακα μου και περνάω σχετικά ευχάριστα τι μαλακές θα με πει ο καθένας δεν ξέρω εγώ ξέρω περνάω όμορφα απλά οικονομικά αλλά όμορφα και χωρίς πολλές παρέες μόνος μου ξύπνησα ένα πρωί το πήρα απόφαση ότι είμαι μόνος μου και έφτιαξα αυτή την καθημερινότητα που για μένα είναι όμορφη γιατί την έφτιαξα μόνος μου
Και πες μου επιτέλους αν είσαι άντρας η γυναίκα γιατί μπερδεύτηκα πάλι
Επίσης οι γιατροί είναι στα τοπ του κοινωνικού στάτους και οι ασθενείς στα χαμηλά εσύ ποιον θα υποστηρίζες άμα ήσουν κράτος όλο το κράτος είναι δομημένο σε κοινωνικές ομάδες και και κάθε κλάδος έχει διαφορά προνόμια οι γιατροί έχουν τα περισσότερα τι να κάνουμε τώρα αυτό δεν αλλάζει
Σώπα ρε elis. Απλά μου φάγανε ένα σκασμό λεφτά και αρκετά χρόνια από τη ζωή μου. Αν τα φάνε από σένα τα λεφτά και τα χρόνια μπορείς αν θες να τα χαρίσεις. Αλλά με ξένα κόλυβα μη ψάχνεις να κάνεις κηδεία και με ξένα χρήματα μη γυρεύεις να κάνεις φιλανθρωπίες.
Η ουσία είναι εδώ:
Είναι η ηθική και συγκεκριμένα "η επιθυμία να βοηθήσεις κάποιον πέρα από τον εαυτό σου" η οποία μετράει στο συγκεκριμένο, αλλά και σε πολλά άλλα, επαγγέλματα. Οι αμοιβές φθείρουν την ηθική αυτή υπόσταση και οι φόροι τους δεσμεύουν στη φθορά αυτή. Απο τη στιγμή που θα βάλει ο θεραπευτής τον εαυτό του πάνω από τον θεραπευόμενο παύει να είναι θεραπευτής και αρχίζει η σταδιοδρομία του ως παράσιτο (σαν το τσιμπούρι ένα πράμα).
Και πού σε... δεν είμαι μόνο εγώ. Είναι ΟΛΟΙ οι θεραπευόμενοι. Και αυτό περιλαμβάνει παιδία, ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και δε συμμαζευεται elis. Το 'πιασες το νόημα;
Έτσι ήμουνα κι εγώ τα πρώτα χρόνια γιατροί εξετάσεις φάρμακα ψυχοθεραπείες χαμός σε κάποια φάση όμως το κατάλαβα και σταμάτησα δεν στο παίζω ιστορία κι εμένα μου φάγανε λεφτά αλλά εγώ κάθισα διάβασα ψυχοφάρμακολογιες ότι γράφει το ίντερνετ για κάθε ασθένεια και έτσι κατάλαβα ότι μου λέγανε παραμύθια κι έτσι βρήκα τα τσάγια συμπληρώματα διατροφής που βοηθάνε γυμναστική πολύ δουλειά χωρίς πίεση και είμαι καλά τώρα και πάω μόνο για φάρμακα εγώ γι αυτό σε υποστηρίζω άμα θες να μάθεις αλλά αφού είμαι καλά τώρα δε με νοιάζει τι λεφτά μου έφαγαν άμα ήμουνα καλά θα τα τρώγαμε στα μπαρ ε μας τα φάγανε οι γιατροί εντάξει άμα θες να ξαναπώ τι βοηθάει μήπως θες να δοκιμάσεις τα χω πει σε όλους άμα θες να ανοίξω θέμα
Να τσι χέσω και δάυτους! Αμα έχεις τον κάθε γιατρό να συνταγογραφεί προς αποβλάκωση (και αυτό περιλαμβάνει και συγγενείς αναγνωστών του forum όποτε πρόσεξε τι θα πεις) σε τι υπόληψη πρέπει να τον έχω το γιατρό και τη φαρμακοβιομηχανία που σπρώχνει σκευάσματα στην αγορά; ε;
Μοιράζουν ψυχοφάρμακα λες και είναι παστίλιες για το λαιμό και οι παρενέργειες ΝΑ (με τα συγχωρήσεως). Πως θα περιμένει κάποιος ο οποίος δεν μπορεί να προφυλάχθεί ΚΑΛΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ αν το συμφέρον γ***** την επιστήμη τους; Και καλά... εσένα δε σε νοιάζει. Εμένα με ρωτάς; Γιατί εμένα να μη με νοιάζει επειδή εσύ βρήκες super φορμουλα ζωής, μου λες; Τι εξηγήσεις θα δώσεις σε πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες; Τι θα τους πεις; "Μη σας νοιάζει γιατί οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές κοιτάνε να βγάλουν λεφτά στον πόνο σας";
Ένας από τους δυό μας elis δεν τα λέει καλά και αυτός δεν είμαι εγώ.
Επειδή είπαν να πλουτίσουν οι ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές πουλώντας ισόβια συντήρηση πρέπει να τους ανεχτούμε κιόλας; Έλεος. Το πτυχίο δεν νομιμοποιεί την ασυδωσία. Να κάτσουν να σπουδάζουν όσα χρόνια θέλουν... Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τα στραβά μάτια σε ότι αφορά το ελεγχόμενο μη-αποτέλεσμα αυτών.
Ναι αλλά εμένα δεν είναι η πρώτη φορά που με αδικούν είτε με συμπεριφορά είτε με λεφτά οπότε αναγκάστηκα να τα φέρω βόλτα μόνος μου γι αυτό μιλάω έτσι θα μπορούσα κι εγώ να συμφωνήσω μαζί σου να σου κάνω τον καλό και να τους κράζουμε και οι δυο θα είμαστε δυο μύγες που τα βάλανε με ελέφαντα αλλά εγώ σ λέω το άλλο είμαι μύγα και σκύβω το κεφάλι και προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ έτσι για να γνωριζόμαστε λίγο
Εγώ πάντως δεν θα ανεχόμουν να συνεχίσω να με εκμεταλλεύονται.
Πήγαινε το αυτοκίνητο σου στο μάστορα και ξαναέλα εκεί να δεις τι είναι εκμετάλλευση εγώ στο είπα είμαι μύγα άμα εσύ είσαι ελέφαντας εγώ ξέρω να μην τα βάζω με ελέφαντες
Εντάξει άμα δεις και οι ίδιοι οι γιατροί παίρνουν τα χάπια ως καραμέλες άρα δεν είναι θέμα μόνο φαρμακοβιομηχανίας αλλά και νοοτροπίας ή οι φαρμακοβιομηχανίες τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ή πήραν πτυχίο το 90 και τα έμαθαν αλλιώς.........και αυτό που λες με το να σε κρατάνε ασθενή δεν ξέρω αν στέκει γιατί και αυτοί την φήμη τους δεν θα κοιτάξουν, να είναι καλοί και να έχουν πελατεία? Δηλαδή από εσένα( όχι εσένα) πόσα να βγάλουν? Μιζέρια δεν είναι αυτό?και οι άνθρωποι είναι και εγωιστές , πιο πιθανό είναι να θέλουν να σε κάνουν καλά για να θεωρηθούν οι ίδιοι καλοί παρά να είναι μίζεροι και φραγκοφονιάδες....Εντάξει σίγουρα απ΄όλα έχει ο μπαξές.....
Από τη στιγμή που η φαρμακοβιομηχανία λειτουργεί ανταποδοτικά εγώ δεν ξέρω ούτε αν μου δίνει το σωστό σκεύασμα (ή αν το έχω αναάγκη κιόλας!), ούτε αν το χρειάζομαι στη δοσολογία την οποία μου γράφει λόγω οικονομικών συμφερόντων (ανταποδοτικότητα όπως ανέφερα).
Ξεφύγαμε από το θέμα μας όμως που είναι το ελεγχόμενο μη-αποτέλεσμα των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών. Το ότι ο θεραπευόμενος δεν είναι ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής για να μπορεί να τους ελέγξει τον αφήνει έρμαιο στα χέρια τους. Την προσωπική μου εμπειρία την αποσαφήνισα στην παρούσα ανάρτηση. Και εγώ έβλεπα ότι "κάτι δεν πάει καλά". Είχαμε μάλιστα διενέξεις σχετικά με διάφορες μ******* τις οποίες μου έκαναν πριν την οριστική ρήξη όπως αναφέρω και στην ανάρτηση ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ. Από τη στιγμή που στο γραφείο του κάθε θεραπευτή μπαίνει είτε ο "πρωτάρης" είτε ο ανακυκλιζόμενος από άλλον θεραπευτή (ήμουν και στις δύο αυτές θέσεις) δεν τους ενδιαφέρει η φήμη τους γιατί βασίζονται στο ότι δεν βλέπει κανείς πίσω από το ψέμα. Τώρα που ξέρουμε ότι βοηθάνε ΜΟΝΟ σε ότι αφορά δευτερεύοντα θέματα αποτρέποντας από την ενασχόληση με τα κυρίως προβλήματα (core issues) - δηλαδή ελεγχόμενο μη-αποτέλεσμα - και ότι η πίεση προκειμένου για την ενασχόληση με κυρίως θέματα προκαλεί ρήξη, ξέρουμε για τι να ψάξουμε κιόλας. Τα περί εγωισμού vs φράγκα, λυπάμαι αλλά ούτε τα πιστεύω ούτε και θα τα αναλογιστώ. Στο κάτω, κάτω και άλλοι που τους υπερασπίζονταν "επαγγελματίες" τους ανεβοκατέβαζαν (προτεραιότητα στα φράγκα δηλαδή). Ο δε μπαξές δεν έχει απ' όλα επειδή το σύστημα τους φθείρει συστηματικά ΟΛΟΥΣ. Λέει ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "κυνήγα τα φράγκα! γιατί θα σε φορολογήσω, θα πληρώσεις εισφορές, τέλη, νοίκια, λογαριασμούς". Δεν έχει απ' όλα ο μπαξές λοιπόν.
Ακόμα και αν κάποιος αμφιβάλλει για τα όσα λέω μπορεί να ανατρέξει στις ήδη υπάρχουσες δικές του εμπειρίες (αν είναι πρώην θεραπευόμενος) ή να δοκιμάσει να ασχοληθεί με τα κυρίως θέματα του προκειμένου να διαπιστώσει τα όσα αναφέρω στις ΚΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ / ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ.
Δεν βλέπω να διαφωνείς με όσα είπα cube.
Όπως εξήγησα και στον elis:
Είναι η ηθική και συγκεκριμένα "η επιθυμία να βοηθήσεις κάποιον πέρα από τον εαυτό σου" η οποία μετράει στο συγκεκριμένο, αλλά και σε πολλά άλλα, επαγγέλματα. Οι αμοιβές φθείρουν την ηθική αυτή υπόσταση και οι φόροι τους δεσμεύουν στη φθορά αυτή. Απο τη στιγμή που θα βάλει ο θεραπευτής τον εαυτό του πάνω από τον θεραπευόμενο παύει να είναι θεραπευτής και αρχίζει η σταδιοδρομία του ως παράσιτο (σαν το τσιμπούρι ένα πράμα).
Ρε έμ παντού γίνεται αυτό σε όλα τα πόστα εσύ νομίζεις επειδή είναι ο άλλος μορφωμένος δε θα το κάνει? Οι χειρότεροι είναι αυτοί να σου θυμίσω μόνο ότι όλοι οι πολιτικοί είναι μορφωμένοι να σου θυμίσω μόνο ότι αν ήταν καλά τα οικονομικά της χώρας που οι μορφωμένοι πετάξανε στα βράχια τώρα δε θα είχαμε ανάγκη κανένα κι ας είχαμε πρόβλημα θα λύσουμε τώρα το πρόβλημα της χώρας επειδή εσύ πιστεύεις ότι οι μορφωμένοι είναι καλοί άνθρωποι? Επειδή εσύ σπούδασες αυτό σε κάνει καλό άνθρωπο και έντιμο επαγγελματία? Έχεις βγει στην αγορά να δεις τι γίνεται? Πανικός γίνεται απλά στα μάστορία δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι υλικό με τους γιατρούς είναι θέμα ηθικής γιατί παίζουν με ζωές ενώ εμείς παίζουμε με τα υλικά αυτός είναι ο κόσμος σκληρός και γι αυτούς που έχουν λεφτά τώρα ξύπνησες εσύ άμα τώρα ξύπνησες καλά ξυπνητούρια
1ον Δεν μιλάμε για τα άλλα επαγγέλματα αλλά συγκεκριμένα για τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές. 2ον καιρός να ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι που είναι θύματα εκμετάλλευσης. Δεν φαντάζομαι ότι έχεις κάποια αντίρρηση ε; Και σε ότι αφορά την ανθρώπινη ηθική, αν είναι κάτι το οποίο η παρούσα ανάρτηση υπογραμμίζει είναι ότι οι μορφωμένοι ανήθικοι εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους σε ανάγκη. Τζάμπα το αναφέρεις αυτό σε μένα γιατί και εγώ θεραπευόμενος ήμουν.
Απλά στην παρούσα ανάρτηση καταφέραμε για πρώτη φορά να αντιληφθούμε γιατί η ψυχοθεραπεία είναι μια χρονοβόρα και με υψηλό κόστος διαδικασία η οποία οδηγεί στην αποχή από αυτή. Ασχρή εκμετάλλευση επί του θεραπευομένου ο οποίος ζητάει - και πληρώνει για αυτή - βοήθεια.
Έχω αντίρρηση γιατί εμάς θα κυνηγάνε οι γιατροί που το ξεκινήσαμε δεν πρόκειται να γίνει τίποτα επί της ουσίας το πολύ να μας βάλουν στο μάτι και να τρέχουμε μην είσαι ονειροπόλος πρώτη φορά αντιδράς ρε κάτι μου φαίνεται έχω αντιδράσει σε πολλά κι έχω φάει πολλές παπάρες αυτό που συζητάμε είναι διαφθορά με τη διαφθορά δε μπορεί να τα βάλει κανείς εγώ στα λέω από τώρα μη με πεις δε στα είπα
Άλλωστε πάντα θα υπάρχουν αυτοί που δεν θα πειστούν. Αυτοί που έχουν μεγάλη εξάρτηση από τους ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές τους. Για τους υπόλοιπους, δεν ξέρω...
Άλλωστε, μια και δεν είσαι θεραπευόμενος όπως λες elis δεν έχεις λόγο να ανησυχείς! :)
Nα πω την απορία μου? Άμα βγάλεις τους φόρους δεν θα είναι ακόμα ένα κριτήριο να τρέξουν όλοι να γίνουν ψυχολόγοι? Πως οι εκπαιδευτικοί στο δημόσιο διαλέγουν το επάγγελμα γιατί κάθονται τα καλοκαίρια κλπ...Εσύ λες να έπαιρναν ένα στάνταρ μισθό ασχέτως πελατείας?
Για τα άλλα θα πω μόνο ότι μπορεί το κίνητρο να είναι τα φράγκα αλλά μπορείς να είσαι και καλός σε αυτό που κάνεις...και το 70 όλοι έτρεχαν να γίνουν γιατροί για το κύρος, τα λεφτά και είναι μεγαλογιατροί τώρα επειδή είναι καλοί στη δουλειά τους...Για αυτό είπα απ΄όλα έχει ο μπαξές. Όπως και οι νοσοκόμες του δημοσίου, οι μπάτσοι κλπ άλλοι παράγουν έργο άλλοι όχι....Δεν σε διαφθείρει πάντα το σύστημα δηλαδή, ίσως σε βοηθάει να αποκαλυφτείς, να το πω έτσι............
Η διαφορά μεταξύ των όσων αναφέρεις και των ψυχολόγων / ψυχοθεραπευτών είναι ότι ο ψυχολόγος / ψυχοθεραπευτής δεν παράγει τίποτα πέρα από όλα αυτά τα οποία βασίζονται στο ήθος του. Αν συμβιβαστεί ηθικά, τότε ΟΛΑ όσα παράγει/πράττει/λέει στη συνέχεια πάνε κατά διαόλου. Δυστηχώς ή ευτυχώς είναι ένα ανθρωποκεντρικό επάγγελμα το οποίο βασίζεται στην διάθεση να βοηθήσεις κάποιον πέρα από τον εαυτό σου.
Γι' αυτό το λόγο έβαλα στην ίδια μοίρα και τον γιατρό (παρότι εσύ τον βάζεις σε άλλη μοίρα - αυτή του μεγαλογιατρού που μεγαλουργεί). Κάπως έτσι καταλήξαμε με βηματοδότες που δεν χρειάζονταν, stent που δεν χρειάζονταν, ψυχοφάρμακα (σε πολλές περιπτώσεις) που δεν χρειάζονταν, εγχειρήσεις που δεν χρειάζονταν και ΟΠΑΔοχαρτα τα οποία ηταν γραμμένα ακόμα και στο περιθόριο της σελίδας με οτιδήποτε φάρμακο ή εξέταση μπορούσες να φανταστείς! Όλα αυτά τα παραδείγματα για σένα είναι "μεγαλογιατροί" επειδή κάνανε γερές μπάζες στην "πλάτη" (υγεία) του κοσμάκη, ενώ για μένα είναι συμβιβασμένοι ηθικά κακοί "επαγγελματίες".
Ο μπαξές δεν έχει απ' όλα επειδή είναι συστημικό το σφάλμα. Ο άνθρωπος ο οποίος θα τολμήσει να ανταγωνιστεί τους "επαγγελματίες" με την συμβιβασμένη ηθική στον ίδιο του το κλάδο είναι χαμένος από χέρι. Εγώ δεν λέω ότι θα έπρεπε να παίρνουν καν' μισθό. Θα έπρεπε - μέσα σε λογικά πλαίσια - να τους παρέχονται όλα τα μέσα προκειμένου α. να κάνουν ΣΩΣΤΑ τη δουλειά τους και β. ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια. Αν μπλέξεις λεφτά στην εξίσωση, εισάγεις την απληστία μαζί της. Το δοκιμάσαμε να υπάρχουν λεφτά στην εξίσωση και δες που καταλήξαμε:
ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Στο κάτω, κάτω ποιός σού είπε ότι το να βοηθάς άλλους ανθρώπους είναι για όλους;
Ρε μανία με σένα να μη συνεννοούμαστε εγώ σε ψυχολόγο δεν πάω τα θεωρώ βλακείες αυτά που λένε εγώ αν έχεις καταλάβει λίγο από μένα τα έμαθα αυτά που λένε στην εφηβεία από τους γιατρούς περίμενα αλλά μάταια κι έτσι κάθισα διάβασα και συντηρώ μόνος μου τον εαυτό μου δε λέω ότι δεν είμαι θεραπεύομενος ούτε ότι δεν έχω ανάγκη κανένα απλά λέω τώρα είμαι καλά χάρη στη δική μου προσπάθεια και ότι κάνω μόνος μου το καταφέρνω πάντα από μικρός εγώ αυτό λέω
Εκτός και αν δεν θέλεις να υπάρχει γιατρός όταν τον χρειαστείς ή - στη σημερινή κατάσταση - ενώ θα γινόσουν καλα π.χ. με γιατροσόφια και αλλαγές τρόπου ζωής να σε βάζει να ξηλώνεσαι κάθε μήνα για φάρμακα.
Κάτσε λίγο μη μου βάζεις λόγια στο στόμα μου....Δεν εννοούσα γιατρούς που κάνουν τζάμπα χειρουργεία, αυτοί είναι μ@λ@κες, δεν το συζητάμε αυτό έτσι? Μίλησα για καλούς επαγγελματίες που δεν κάνουν λάθη στα χειρουργεία από αμέλεια κλπ και έχουν κίνητρο τα φράγκα αλλά ξέρουν να χειρουργούν , είναι προσεκτικοί κλπ αυτό είπα.....Γιατί τους νοιάζει η φήμη τους.....
Για το τελευταίο συμφωνώ αλλά όπου βάλεις λεφτά, βοηθάς και την απληστία. Και ο γιατρός, ο νοσοκόμος, ο θεραπευτής, ο μπάτσος, ο εκπαιδευτικός, ο παπάς όλοι αυτοί ''λειτούργημα'' κάνουν υποτίθεται....ε ας μην πληρώνονται.....αλλά και ο μηχανικός δεν μπορεί να σε κλέψει, άπληστος κλπ? Ε να μην πληρώνεται ούτε αυτός τότε... Οπότε μιλάμε για αλλαγή όλου του συστήματος....Ξέφυγα από το θέμα αλλά τέσπα....Εσύ τι κάνεις εδώ? Δεν ενημερώνεις/ βοηθάς τα μέλη να είναι προσεκτικότεροι με τους θεραπευτές? Γιατί? Μήπως γιατί το μπαλάκι πέφτει σε εμάς, με το σημερινά δεδομένα? Άραγε μπορείς να αλλάξεις τα δεδομένα?
Δεν υπήρξε προσπάθεια να βάλω λόγια στο στόμα σου. Απλά πολλοί από τους γιατρούς οι οποίοι μεγαλουργήσανε (κονομήσανε) το έπραξαν εις βάρος τον υπολοίπων (ασθενών). Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει τα ανθρωποκεντρικά επαγγέλματα - να το διαχωρισουμε με τα εγωκεντρικά επάγγελματα, δηλαδή σε όσα προφασίζονται ότι βοηθάνε ανθρώπους αλλά ουσιαστικά είναι μόνο για το ιδιοτελές συμφέρον - πρέπει να έχουν ως μεσάζοντα την προσωπική κονόμα. Αν ο άλλος θέλει να ζει και να εργάζεται αξιοπρεπώς, ας αφήσει πίσω του το ίδιο όφελος. Αν πάλι δεν μπορεί, ας επιλέξει ένα επάγγελμα στο οποίο δεν θα οδηγηθεί σε αισχρή εκμετάλλευση συνανθρώπων του.
Πέφτει σε μένα και στον καθένα μας να εφαρμόσουμε αμεσοδημοκρατικές μεθόδους και να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από την εκμετάλλευση επειδή η καημένη η δικαιοσύνη είναι σε καταστολή και δεν προβλέπεται να ξυπνήσει παρά μόνο για να διαφυλλάξει ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ (με τα μικρά συμφέροντα των πολιτών δεν πολυ-ασχολείται βλέπεις).
Mα παντού ρε συ υπάρχει εκμετάλλευση.....και ο μηχανικός θα σε εκμεταλλευτεί αλλά στα επαγγέλματα με γιατρούς κλπ υπάρχουν πιο βαριές επιπτώσεις, δεν είναι μόνο ότι θα σου φάει τα λεφτά δηλαδή, για αυτό και ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια παραπάνω αυστηρότητα.... Το θέμα είναι ότι εσύ μιλάς για θεραπευτές , κάποιος μιλάει για γιατρούς, κάποιος για εκπαιδευτικούς........για αυτό δεν πάμε μπροστά........
Δεν το είπα προσωπικά για σενα , εσύ σε φόρουμ ψυχολογίας είσαι, για θεραπευτές θα μιλάς......
Κάποια πράγματα cube δεν ξαναγίνονται. Η υγεία και η ανθρώπινη ζωή δεν είναι το ίδιο με το χαλασμένο ατμοσίδερο. Εσύ μιλάς για "λίγο μεγαλύτερη αυστηρότητα" αλλά αυτό απλά θα περιορίσει την ασυδωσία - το οποίο είναι καλό αλλά όχι τέλειο για τον εξής λόγο: Εάν ρίχνεις "νερό στο κρασί σου" σχετικά με αυτό το θέμα, εκείνο το ένα περιστατικό "άχρηστης επέμβασης/βηματοδοτη/stent/συνταγής" μπορεί να είναι η μάνα σου,... ο πατέρας σου,... εσύ,... ακόμα και το παιδί σου. Σε ικανοποιεί η ύπαρξη αυτής της πιθανότητας; Την ανέχεσαι;
Χαλασμένο ατμοσίδερο ?