Μην βάζεις στο μυαλό σου χρονικά όρια. Δηλαδή αμα σου πω ότι το κατάφερα σε 1 μήνα? και εσύ δεν τα καταφέρεις σε ένα μήνα, τι θα κάνεις? θα απογοητευτείς? θα τα παρατήσεις? Από την άλλη αν σου πω πως το κάνω ακόμα? Πως αυτό είναι διαδικασία ζωής? Πάλι θα απογοητευτείς?
Θα σου πρότεινα να βγάλεις από το μυαλό σου όλες αυτές τις ερωτήσεις. Γιατί απλά δεν σε οδηγούν σε σωστές απαντήσεις.
Η μάνα ρωτάει ποτέ τον εαυτό της "Πως να καταφέρω να κρατήσω την αγάπη για το παιδί μου,τι να κάνω για να μην σταματήσω να το αγαπάω?" ? Δεν ακούγονται αστείες οι ερωτήσεις αν τις θέσεις έτσι?
Αγαπάμε κάποιον μόνο όταν τον γνωρίζουμε. Αν γνωριστείς με τον εαυτό σου θα καταλάβεις ότι τελικά δεν είσαι κ τόσο άσχημο τυπάκι, ότι αξίζεις πολλά σε αυτόν το κόσμο και ότι δεν υπάρχει λόγος να πάψεις να αγαπάς τον εαυτό σου. Επειδή μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε , αλλάζουμε συνέχεια οπότε είναι ένα διασκεδαστικό ταξίδι γνωριμίας και αγάπης με τον εαυτό μας που διαρκεί για πάντα. Δεν είναι υπέροχο αυτό? Το παιχνίδι δεν σταματάει ποτέ, παρά μόνο με την τελευταία αναπνοή.
Είμαστε άπειροι!!!!! Σαν το σύμπαν! Κάθε μέρα γνωρίζω κάτι καινούριο για τον εαυτό μου, κάθε μέρα έρχομαι όλο και πιο κοντά σε μένα. Πως μπορώ μέσα σε αυτό το υπέροχο ταξίδι να πάψω να αγαπάω τον εαυτό μου? Μόνο αν παρασυρθώ από άλλους μίζερους ανθρώπους, μόνο αν τους δώσω το δικαίωμα να με κάνουν χώμα και πάρω την γνώμη τους πιο σοβαρά από μένα, μόνο τότε βυθίζομαι στο σκοτάδι.
Πίστεψέ με αν βρεις μια φορά τον εαυτό σου, θα ξέρεις πάντα πως να επιστρέψεις σε αυτόν.
Σκέψου το σαν στάση ζωής. Αγαπάω, σέβομαι και αποδέχομαι τον εαυτό μου και αυτό είναι στάση ζωής. Το καλλιεργώ και το δυναμώνω για όσο ζω, και δεν θα βαρεθώ πότε! :)
Constantly curious :) ευχαριστώ πολύ για την θερμή αγκαλιά σου! ψυχοθεραπεία δεν έχω κάνει, δεν θα πω ψέματα. Αλλά έχω κάνει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στην ψυχολογία και διαβάζω πολλά βιβλία πάνω στο θέμα. Και πάνω απ΄όλα δοκιμάζω τα πάντα πάνω μου, βλέπω δουλεύει - δεν δουλεύει.